SDP

Post Reply
boki86

#6426 Re: SDP

Post by boki86 »

VjecitiStudent wrote:
boki86 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Mislis da ce cekati do ponedjeljka?
A ljubiteljima SDP-a pitanje: Jel' vas ikad, barem malcice uvrijedi potcjenjivanje vase inteligencije od strane medijskih promotora SDP-a?
A mrziteljima SDP-a odgovor: od afere "drzavni udar" kada je cijeli SDP trebao nasilnim putem uzeti vlast, pa do toga da je Zlaja kada je bio ministar vanjskih poslova uzeo sebi 18 tona zlatnih poluga i inih drugih nebuloza koje su mediji pisali, postao sam (oprosti mi molim te) malo oprezniji.

A kada u obzir uzmem cinjenicu da je izvor informacija Slobodna Bosna, magazin koji cita Senad Avdic i jos desetak ljudi u vec pomenutoj kafani, jos sam oprezniji...
Nesto sam drugo pitao.
No kad vec ovo nabroja ove prelijepe primjere naseg profesionalnog novinarstva, sve gore citirane informacije vode porijeklo iz Avaza, s kojim je, sada, SDP u izvanrednim, takoreci idilicnim odnosima.

Da ponovim pitanje: Kako reagujete na avazovstinu ali sada upregnutu u medijsku promociju SDP-a, odašiljanu putem Federalne TV ili Avaza?
Ignorisete, podrzavate, gnusate se, mora biti nesto od toga?
Ono sto si pitao, na to si dobio i odgovor. Ako imas problem sa razumijevanjem to vec nije moja stvar.

Ali evo da dodam jos nesto-Avaz ne citam od vremena drzavnog udara, FTV gledam samo kada je liga prvaka u pitanju...ali evo ja cu priznati da je FTV pristrasan kada je SDP u pitanju, onoga trenutka kada ti priznas da Slobodna Bosna i TV1 rade sve na tome da ocrne SDP i u nebo dignu Harisovu ZagraBiH stranku...posteno da postenije ne moze :D
boki86

#6427 Re: SDP

Post by boki86 »

CaCO3 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nesto sam drugo pitao.
No kad vec ovo nabroja ove prelijepe primjere naseg profesionalnog novinarstva, sve gore citirane informacije vode porijeklo iz Avaza, s kojim je, sada, SDP u izvanrednim, takoreci idilicnim odnosima.

Da ponovim pitanje: Kako reagujete na avazovstinu ali sada upregnutu u medijsku promociju SDP-a, odašiljanu putem Federalne TV ili Avaza?
Pa kad u kratkom vremenu u nekim novinama prodjes put od krnjeg SDP-a do najjace stranke u BiH mora ti biti milo oko srca :D
Ovdje garant mislis na SDA iako je njihov put rikvercom vozen....

Ili mislis na Harisovu ZagraBiH stranku koja je takodjer bila okivana u zvijezde, pa onda postadose najveci pljackasi i slicni novinarski epiteti koji su dijeljeni.

Kas se prizna da SDP nije jedini koji je u Avazu bio pozitivac pa negativac ili obrnuto, onda mozemo pricati. Do tada smo malo licemjerni zar ne :lol:
VjecitiStudent

#6428 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:
VjecitiStudent wrote:Da ponovim pitanje: Kako reagujete na avazovstinu ali sada upregnutu u medijsku promociju SDP-a, odašiljanu putem Federalne TV ili Avaza?
Ja sam mišljenja da SDP-u samo škodi novinarstvo tipa Federalne... ali nisam ni tebe vidio da si ikad osudio neku glupost iz SB.
FTV je JAVNA TV, i za nju pretplatu redovno placam, dok privatnu novinu SB uopste ne kupujem.
Dok za poslovanje i kvalitet javne TV postoji obilje zakona u ovoj zemlji, privatni mediji takvih obaveza nemaju, oni imaju obaveze samo prema vlastitom obrazu i novcaniku.
Ovo prvo su skoro SVI davno i potpuno izgubili i stvarno ne znam zasto i dalje tu treba izmisljati toplu vodu i nesto komentarisati. Ko kad se neki ovdje nedavno iznenadise Oslobodjenjem, a Oslobodjenje Mujo kupio i potpuno upregnuo u svoje interese jos prije nekoliko godina ...
Murisno1

#6429 Re: SDP

Post by Murisno1 »

boki86 wrote: Ono sto si pitao, na to si dobio i odgovor. Ako imas problem sa razumijevanjem to vec nije moja stvar.

Ali evo da dodam jos nesto-Avaz ne citam od vremena drzavnog udara, FTV gledam samo kada je liga prvaka u pitanju...ali evo ja cu priznati da je FTV pristrasan kada je SDP u pitanju, onoga trenutka kada ti priznas da Slobodna Bosna i TV1 rade sve na tome da ocrne SDP i u nebo dignu Harisovu ZagraBiH stranku...posteno da postenije ne moze :D
samo sto je problem sto federalna nije privatna televizija :-)
seln

#6430 Re: SDP

Post by seln »

vee-jay wrote:
Ja ne znam da li je prica istinita ili ne. Ako jeste, zna se sta se treba desiti. A ako ne znamo da li jeste ili nije, zasto onda unaprijed ova hajka? Gdje se zuri?
Znas kako je...idu lokalni izbori, a NS puca na 2% :wink:
seln

#6431 Re: SDP

Post by seln »

CaCO3 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nesto sam drugo pitao.

Pa kad u kratkom vremenu u nekim novinama prodjes put od krnjeg SDP-a do najjace stranke u BiH mora ti biti milo oko srca :D
Ah, gospodin iz SDU (ili je SDU1990...ili pak SDU1990 - Sejfudin Tokic?) :D
VjecitiStudent

#6432 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

boki86 wrote: Ono sto si pitao, na to si dobio i odgovor. Ako imas problem sa razumijevanjem to vec nije moja stvar.

Znaci, tadasnja upotreba avazovstine prema SDP-u sad opravdava SDP da koristi iste metode????
Zanimljivo.

TV1 je Harisova, tj. Oruceviceva od osnivanja, nikakvih tajni tu nema, SB ne citam tako da i ne znam ciji su trenutno. Ali upratih prije koju godinu da je Komsic urucivao Avdicu neku nagradu, bezbeli su tada, kada su se zajednicki rusili Semiha i Tajo, bili barem malcice i SDP-ovi, zar ne?
boki86

#6433 Re: SDP

Post by boki86 »

Murisno1 wrote:

Kao da sam znao da to nije to...e bash sam se prosuo :D

Nisam ni sumnjao da se samo SDP moze optuziti da pristrasnost medija :-)

Ovo napadanje SDP-a i ovi argumetni napadaca postaju ziva komedija :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6434 Re: SDP

Post by JoseMujica »

ma pričali smo o nasilju u porodici državnih čimbenika :?
boki86

#6435 Re: SDP

Post by boki86 »

VjecitiStudent wrote:

Znaci, tadasnja upotreba avazovstine prema SDP-u sad opravdava SDP da koristi iste metode????
Zanimljivo.

TV1 je Harisova, tj. Oruceviceva od osnivanja, nikakvih tajni tu nema, SB ne citam tako da i ne znam ciji su trenutno. Ali upratih prije koju godinu da je Komsic urucivao Avdicu neku nagradu, bezbeli su tada, kada su se zajednicki rusili Semiha i Tajo, bili barem malcice i SDP-ovi, zar ne?
Ti ocito nisi procitao moj post ili je bilo puno za citati...KADA i AKO IKADA ti priznas da pojedini mediji sve rade da ocrne SDP i to na nacin da plasiraju gnusne laze, ja cu priznati da je FTV priklonjena SDP-a. Prosto k'o pasulj..
klixober

#6436 Re: SDP

Post by klixober »

Je li ovo pouzdana informacija, kao ona da je Džeko kupio auto taksisti, ili je još pouzdanija kao ona da Dodikov sin ženi Arijanu?
MUNAFIK

#6437 Re: SDP

Post by MUNAFIK »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Corto Maltese wrote:Ne ulazeći u istinitost informacije, pitam se ima li nekog ko je proveo više od 5 minuta u društvu sa Emirom, da je iskreno iznenađen ovom viješću?

Za nas koji nemamo tu privilegiju - možeš nas prosvijetliti ?
Kao sto sam ranije napisao, ne vjerujem Slobodnoj Bosni ali iskreno nimalo me ne bi iznenadilo da je istina jer imao sam priliku provesti i porazgovarati sa doticnim malo više od 5 minuta... jednostavno razgovor je vrlo ispreskakan, neartikulisan, 100 nekakvih zavjera, nekakvih borbi, nekakvih ne znam ni ja sta vec ne...
zeko071

#6438 Re: SDP

Post by zeko071 »

malo van trenutne teme..

nisam uspio snimiti za novu godinu sada u Dubrovniku, elitu partije radnih ljudi i gradzana. njih jedno desetak, a za sofrom u konobi svega. za cijenu ceha, moglo se jedno 30 minimalnih penzija isplatiti.

ali ko sam ja da sudim.to su oni sve posteno zaradili, igrajuci REKETOM razne igre i vodeci proleterijat u nove radne pobjede.
VjecitiStudent

#6439 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

MUNAFIK wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
Corto Maltese wrote:Ne ulazeći u istinitost informacije, pitam se ima li nekog ko je proveo više od 5 minuta u društvu sa Emirom, da je iskreno iznenađen ovom viješću?

Za nas koji nemamo tu privilegiju - možeš nas prosvijetliti ?
Kao sto sam ranije napisao, ne vjerujem Slobodnoj Bosni ali iskreno nimalo me ne bi iznenadilo da je istina jer imao sam priliku provesti i porazgovarati sa doticnim malo više od 5 minuta... jednostavno razgovor je vrlo ispreskakan, neartikulisan, 100 nekakvih zavjera, nekakvih borbi, nekakvih ne znam ni ja sta vec ne...
Mislim da ipak nije korektno ovdje anonimno iznositi opaske o likovima sa konkretnim imenom i prezimenom, koliko god one bile eventualno utemeljene.
Murisno1

#6440 Re: SDP

Post by Murisno1 »

boki86 wrote:

pa cekaj, privatnici imaju pravo raditi sa medijima sta hoce.
jel federalna privatna? ako jest, reci čija je ebemu misha
Last edited by Murisno1 on 05/01/2012 15:43, edited 1 time in total.
boki86

#6441 Re: SDP

Post by boki86 »

zeko071 wrote:malo van trenutne teme..

nisam uspio snimiti za novu godinu sada u Dubrovniku, elitu partije radnih ljudi i gradzana. njih jedno desetak, a za sofrom u konobi svega. za cijenu ceha, moglo se jedno 30 minimalnih penzija isplatiti.

ali ko sam ja da sudim.to su oni sve posteno zaradili, igrajuci REKETOM razne igre i vodeci proleterijat u nove radne pobjede.
Ti si bash off topic, ali opet kad malo covjek skonta i nisi toliko. Ipak je tema blacenje SDP-a :D

Bio sam i ja na Vlasicu, nas cetiri para, da vidis samo cega je sve na stolu bilo. Od sokova, pica, meze, ruske salate, suhog mesa, hljeba, pica, ma da si samo vidio. Izvini sto tebe prvo nisam pitao mogu li to da kupim svojim parama.

Da krenem tvojom analogijom-otkud ti u Dubrovniku, odakle ti pare, jesi to posteno zaradio, ma to si garant ukrao
boki86

#6442 Re: SDP

Post by boki86 »

Murisno1 wrote:
boki86 wrote:

jel federalna privatna? ako jest, reci čija je ebemu misha[/quote]

Daj prvo nauci kako se citira tudji post pa da nastavimo. Neko ce pomisliti da sam ja izjavio onu nebulozu gore
Murisno1

#6443 Re: SDP

Post by Murisno1 »

a nisi ni ti neki s citiranjem, al hajd vidim da ne vidiš razliku između "zloupotrebe" privatnog i "upotrebe" državnog
Alfons Kauders

#6444 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

zeko071 wrote:malo van trenutne teme..

sve se nema.... :D a otkud onda ti u istom gradu, u toj skupoj konobi? :D

ali ko sam ja da sudim... to si ti sve posteno zaradio :D
MUNAFIK

#6445 Re: SDP

Post by MUNAFIK »

VjecitiStudent wrote:
Mislim da ipak nije korektno ovdje anonimno iznositi opaske o likovima sa konkretnim imenom i prezimenom, koliko god one bile eventualno utemeljene.
A sta sam to iznio, on nije lik on je javna licnost, koja je ovo sve potvrdila u vise navrata u svom javnom pojavljivanju... Ja kazem svoje misljenje i utisak kakav sam stekao, ocito je da nisam jedini sto znaci da nije bas do mene...

Malo mi je cudno da stavljas ovaj komentar meni u ovom kontekstu, da ne kazem glupo, a na forumu se ovdje ljudi okrivljuju za mnogo vece i ozbiljnije stvari, od ovoga sto ja napisah, (a ja nikoka cak i ne optuzih niti napisah nesto lose) a ja napisak ociglednu stvar koja se vidi na svakom TV pojavljivanju doticnog...
boki86

#6446 Re: SDP

Post by boki86 »

Murisno1 wrote:a nisi ni ti neki s citiranjem, al hajd vidim da ne vidiš razliku između "zloupotrebe" privatnog i "upotrebe" državnog
Hahhahaha pa vidis da sam samo citirao tvoj kompletan post, pa da ljudi vide kako to tebi ide :D
VjecitiStudent

#6447 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

MUNAFIK wrote:
VjecitiStudent wrote:
A sta sam to iznio, on nije lik on je javna licnost, koja je ovo sve potvrdila u vise navrata u svom javnom pojavljivanju... Ja kazem svoje misljenje i utisak kakav sam stekao, ocito je da nisam jedini sto znaci da nije bas do mene...

Malo mi je cudno da stavljas ovaj komentar meni u ovom kontekstu, da ne kazem glupo, a na forumu se ovdje ljudi okrivljuju za mnogo vece i ozbiljnije stvari, od ovoga sto ja napisah, (a ja nikoka cak i ne optuzih niti napisah nesto lose) a ja napisak ociglednu stvar koja se vidi na svakom TV pojavljivanju doticnog...
Mislim da je ovdje korektno raspravljati o informacijama koje su vec u domenu javnosti, dok impresije stecene u privatnim kontaktima, iznositi anonimno mislim da nije fer.
boki86

#6448 Re: SDP

Post by boki86 »

Murisno1 wrote:
boki86 wrote:

jel federalna privatna? ako jest, reci čija je ebemu misha
Ovdje si sve rekao..privatnici imaju pravo raditi sa medijima sta hoce :?

To znaci da ja sutra otvorim novine i samo o tebi pisem u negativnom smislu i niko mi nista ne moze, jer po tebi ja imam pravo raditi sta hocu :lol:

Vec vidim prvu naslovnicu: Murisno1 najveci diler balkana, odgovoran za silovanje pet djevojaka :-)
seln

#6449 Re: SDP

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
MUNAFIK wrote:

Nemoj krokodilskih suza, dina ti...
ako je ko blatio i ogovarao po forumu, onda ti.
Spejs

#6450 Re: SDP

Post by Spejs »

Mene stvarno čudi da je jedan ljevičar u stanju da maltretira svoju ženu.

Da je obratno i da njega žena tuče ne bih se iznenadio, ali ovo mi je moram priznati stvarno iznenađenje.
Post Reply