The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
annoy

#6426 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Unistili su najbolju scenu u cijeloj prici totalno nepotrebnin cliffhangerom
Citav efekt soka koji je ta scena prouzrokovala u stripu je sad totalno unisten
Bezveze
Za casting Negana jos ne znam sta bi rekla, volim tog glumca pa sam mozda subjektivna. Dosta toga se gubi posto ne smije psovati :oops: Nisam zasad bas odusevljena onim sto vidim, nadam se da ce mu ubuduce bolje napisati dijaloge.

Ne znam zbog cega su "povracali" citajuci skripte finalne epizode. Mozda od dosade cijele price oko Carol i Morgana :D
Averus

#6427 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

Sat vremena pripreme i nabijanja napetosti i onda ovako useru... :oops:

Dobra epizoda, ali kraj užas. U-ža-s.
Pandakonda

#6428 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

__Phoenix__ wrote:Negan nije maneken već sirovina, što se tiče završetka epizode, zar je tako teško pratiti kako Game of thrones završava svoje sezone, i mirna Bosna...
Ovo što su oni uradili bi bilo jednako da je HBO upropastio Red Wedding, jednostavno neke serije imaju neke momente koji se ne smiju dirat jer imaju veliku ulogu kasnije i utjecaj na gledatelje (čitatelje), oni su sjebali čitav fanbase samo da bi imali više pregleda na premijeri u oktobru, a sa obzirom da je preko 90% fanova ljuto zbog ovog mislim da im se može obit o glavu. Jedino što fanovi mogu uradit da im se osvete jeste da kada bude premijera u oktobru da ne gledaju preko AMC ili Foxa (koji daje pare AMC-u za prenos) nego da namjerno skidaju preko torrenta ili gledaju preko drugih stranica koji ne daju pare AMC-u.
Pandakonda

#6429 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ovdje su samo 2 sekunde viška prije uboda :

Korisničkoime

#6430 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Korisničkoime »

Po meni dobra epizoda skroz da ne kazem da je naivno ocekivanje nekih da ce na kraju pokazati ko je ubijen. Serija ima mali milion gledalaca samo je mali procenat onih koji su toliko zagrizeni pa ce do pocetka 7.sezone surfat po netu u potrazi za pouzdanim infom ko je ubijen. Ostatak ce ili svjesno izbjegavati da to sazna kao ja ili se nece uopste s tim zamarati, pred pocetak nove sezone ide val reklama ljudi se sjete eeeee ima tu nesto vidis hajmo viditi ko je ono zaginuo.
Po meni je Megi zaginula ona scena sa Rickom u kamperu kada mu kaze kako mu vjeruje, da se uzda u njega i onda na kraju zagine imao bi Rick i kod svakog drugoga razloga za osvetu ali kod Megi ima ekstra razlog plus je i trudna. Mislim da se s time postice dupli efekat prvo mrznja publike prema Neganu i svakom njegovom kao i neki ludi trip Ricka ali i Glena.
Pored toga mozda postoji i neka vrsta recimo opravdanja za ubistvo Megi, mozda zbog virusa kojeg svi nose zena ne moze iznjeti do kraja dijete a da ne premine. I Rikova zena je umrla prije samog poroda mozda Negan to zna mozda je u svojoj grupi koja je izgleda znatno veca imao ta iskustva. Pa onda sta veli iovako nece preziviti pa cu je dokrajciti. Kazem mozda.
U svakom slucaju ja jedno jedva cekam - osveta, koja ce biti okrutna, pravedna i krvava.
Jah ko misli da ce na pocetku prve epizode sedme sezone odmah vidjeti ko je ubijen mislim da se vara razvuce ga oni barem do kraja te prve epizode a mogli bi je poceti sa nekim flashbackom na Negana sta je bio prije i slicno pa tek na kraju epizode prikazu ko je ubijen.
Dalje ne znam sta je nekima koji samo hoce i ocekuju klanje i ubijanje ni prijasnje epizode i sezone nisu se samo od toga sastojale.
Ja licno jedva cekam novu sezonu, novi likovi, razvoj itd.itd. Na kraju dal 7 dal u toku 8 sezone Rick ovjeri s onom svojom utokom Negana ili mu priredi kakvu okrutniju smrt, ja samo znam da ga sad vec zelim mrtvog.
kakavdanakneiskustvu

#6431 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

rick i daryl nisu bili ovako sjebani u citavoj seriji
madridist

#6432 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

Osveta ce biti strasna.
kakavdanakneiskustvu

#6433 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

madridist wrote:Osveta ce biti strasna.

bas me zanima kako li ce se ovi na koljenima izvuci iz ovoga
madridist

#6434 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

Pretpostavljam da ce cijela naredna sezona biti uvod u konacni obracun.
kakavdanakneiskustvu

#6435 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

ostaje nam da otvorimo kladionicu koga je negan mlatnuo
__Phoenix__

#6436 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Pandakonda wrote:
__Phoenix__ wrote:Negan nije maneken već sirovina, što se tiče završetka epizode, zar je tako teško pratiti kako Game of thrones završava svoje sezone, i mirna Bosna...
Ovo što su oni uradili bi bilo jednako da je HBO upropastio Red Wedding, jednostavno neke serije imaju neke momente koji se ne smiju dirat jer imaju veliku ulogu kasnije i utjecaj na gledatelje (čitatelje), oni su sjebali čitav fanbase samo da bi imali više pregleda na premijeri u oktobru, a sa obzirom da je preko 90% fanova ljuto zbog ovog mislim da im se može obit o glavu. Jedino što fanovi mogu uradit da im se osvete jeste da kada bude premijera u oktobru da ne gledaju preko AMC ili Foxa (koji daje pare AMC-u za prenos) nego da namjerno skidaju preko torrenta ili gledaju preko drugih stranica koji ne daju pare AMC-u.
Pa da, mislim da je u pet sezona GOT-a, barem tri sezone završile s ubistvom glavnog lika, bez ovog "kupovanja" publike za narednu sezonu...

kakavdanakneiskustvu wrote:ostaje nam da otvorimo kladionicu koga je negan mlatnuo
Muški je lik, kaže, podnosiš to kao šampion...
kakavdanakneiskustvu

#6437 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

izuzetno bezvezan kraj sezone
madridist

#6438 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

Pretpostavljam Ricka.
zamzija

#6439 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zamzija »

Meni je ovaj J.Dean Morgan neuvjerljiv kao Negan, kad ga znam otprije iz serija kao što je Grays anathomy, i filma PS I Love you, a svake srijede navečer na universalu ga gledam u Good Wife....isto u koznjaku sa osmjehom na licu, uvijek neke zavodnike glumi, dobro ovdje neko reče - pravi maneken...mogli su nekog mračnijeg lika odabrat
al-em

#6440 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by al-em »

kakavdanakneiskustvu wrote:ostaje nam da otvorimo kladionicu koga je negan mlatnuo
Drugi put gledam finale i sa sigurnoscu sada mogu reci da je to glen.
kakavdanakneiskustvu

#6441 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

zamzija wrote:Meni je ovaj J.Dean Morgan neuvjerljiv kao Negan, kad ga znam otprije iz serija kao što je Grays anathomy, i filma PS I Love you, a svake srijede navečer na universalu ga gledam u Good Wife....isto u koznjaku sa osmjehom na licu, uvijek neke zavodnike glumi, dobro ovdje neko reče - pravi maneken...mogli su nekog mračnijeg lika odabrat

cini mi se da je o u filmu watchmen glumio
House

#6442 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by House »

Carl nije sigurno :D ona rečenica "izvadit ću malom oko ako neko pokuša....nešto tako"
Last edited by House on 04/04/2016 23:20, edited 2 times in total.
Tyke

#6443 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

Nekome je serija vise nego odlicna, meni vala nije, jesam ocekivao da vidim koga ce ubiti, ali i pored toga nesto mi je falilo. Ok mi je bila odlicna zasjeda za Ricka, da svaku cestu su zauzeli i zafrkavali se sa njima dok sami nisu imali vise izlaza, tako im jos vise dokazali nemoc naspram Negana.
Ono Morganovo penjanje da ubije objesenog setaca, kad laptop nisam razbio, mater glupu svoju nej3bo. A na kraju ce on ujediniti ove Kingdom borce i Ricka, pa valjda mu moramo onda halaliti sve gluposti dosadasnje. Vjerovatno ce i Morgan i Carol doci tobe kad vide kako je hladnokrvno Negan ubio njihovog clana i koliko ih maltretira. Jos kad dodamo Isusa i njihovu ekipu, bice zanimljiva borba i osveta Neganu, a Rick kad onakvu pogubljenu facu napravi to nije dobro cak ni za Ramba ili Steven Segala, a kamoli Negana.

Ona situacija kad su setaci zavezani na sred puta i pomislise kako se Mison i Deril mrtvi, Rick lahko sve to preboli u svoj onoj frci pa bismo vjerovatno svi pomislili da bi mogla ipak ona biti Neganova zrtva, al upravo zbog cisto sumnjam da ona i Deril ce odapeti. Deric ce morati nakajariti onom ispeglanog lica i povratiti samostrijel. :D
Logovan

#6444 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Jao epizode. :-) :shock: Očekuješ da se desi nešto, preko sat vremena čekaš da vidiš ko će umrijeti od Neganove ruke i onda ne prikazaše, nego samo krv i kako udara. Ko li je ono fasov'o? Daryl, Michone, Carl, Sasha, Abraham, Rick, Maggie sigurno nisu. Ostaju Glenn, Aaron... Ima li još neko? :D Tipujem na Aarona. Njegovu smrt je najlakše podnijeti.

Sviđa mi se kako ih je Negan zajedno sa svojim ljudima tjerao da idu putem kojim oni žele. A Negan isto gay u onoj uskoj jakni. :D Ali je jeben lik, vidi se da mu je stalo da ubije nekoga od naših heroja. :D
ExNihilo

#6445 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Imenice u engleskom jeziku nemaju rod. Samim tim, "taking it like a champ", ne implicira da se obavezno obraća muškarcu. Rečenica je, ako to šta znači, preuzeta iz iste scene u stripu.

Na kraju krajeva, koga boli qrz koga je zveknuo. Vjerovatno se i producenti tek trebaju odlučiti. Efekat je ispuhao totalno.
madridist

#6446 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

Vidis na Isusa sam potpuno zaboravio.
Jack Be Nimble

#6447 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Ja napisao citav post i sada nigdje posta...em me jebe serija, sada i tema o toj seriji pocela da zajebava.
dale cooper

#6448 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Koje su pičke ovi producenti. :| Gdje su crijeva, mozak, krv i sve obećano? :zoka: :mrgreen: Meni je jedino bilo muka od
ove jebeno neodlučne drama kraljice Negana i njegovog pompoznog i predugog govora. Kita od finala. :facepalm:
Logovan

#6449 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Jack Be Nimble wrote:Ja napisao citav post i sada nigdje posta...em me jebe serija, sada i tema o toj seriji pocela da zajebava.
:lol: :lol: :lol:
Pandakonda

#6450 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Rick i Carl su sigurni 100%, u igri su Daryl kojeg jedino drži mogući feud sa Dwigthom, Daryl nema neku ljubav ili nešto da ga drži, već je izgubio brata tako da on više nema nekog smisla +nema ga u stripu tako da nema radnje. Glenn ima najveće šanse da pogine, lik je previše puta izbjegao smrt i ove baš zadnje epizode su davale hint da bi mogao bit on + strip nije na njegovoj strani. Jedna ženska je preživjela 100% jer se čuo vrisak, ja tipujem da su Michonne i Rosite žive dok mi je Maggie sumnjiva, čitavu sezonu se nešto kao oprašta. Njena smrt bi bila još teža za Ricka jer joj pred kraj obeća da će sve bit uredu. (to bi moglo imat psihički utjecaj na Ricka da je prekršio svoje obećanje i da je iznevjerio) Abe neće umrijet jer je Kirkman rekao da žali što ga je ubio u stripu i govorio je da bi bio koristan za all out war protiv Negana. Sumnjam da će Aaron umrijeti prvo jer to nebi imalo velik impact, a drugo jer se trenutno dešava velika drama na društvenim mrežama kako TV kuće masovno ubijaju LGBT likove i ne vjerujem da će AMC riskirat dramu, već su ispucali svoje kad su Denise ubili. Michonne će isto preživjet jer nije više fazon ubijat Rickove žene :D , Carl će imat veliku ulogu sa Neganom kasnije tako da je i on siguran. Eugenova smrt isto nebi imala velik utjecaj zato mislim da će i on preživjet. Znači ili Daryl ili Glenn su dobili po glavi :stasreko:
Post Reply