BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
novi.dan.nova.nafaka

#6426 Re: BHTelecom All About

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Korisnik sam ultra paketa, i kako god da se sračunam, mjesečno trošim 10-15 KM minimalno. E sad, kontam da pređem na neki paket sa pretplatom. http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M549e480fbe2.html
http://www.bhtelecom.ba/mini15.html
Ima li u ovoj akciji ovdje kakvih začkoljica ? :)
skafiskafsnjak

#6427 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Sve ti je tako kako stoji ... 8-)
mahalas505

#6428 Re: BHTelecom All About

Post by mahalas505 »

Moze li neko pojasniti kako radi slanje SMS poruka preko bhmobile.ba portala? Da li slanje radi samo radnim danom ili se nekad poruka moze poslati poslije radnog vremena(za vikend necu ni pitati)?
skafiskafsnjak

#6429 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

uvijek radi ... ahahh . Doduse, zna nekad da ne radi :P
mahalas505

#6430 Re: BHTelecom All About

Post by mahalas505 »

L00d wrote:uvijek radi ... ahahh . Doduse, zna nekad da ne radi :P
Vjerovatno ne bih pitao da ne radi, zar ne?
skafiskafsnjak

#6431 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Pa trebalo bi da radi uvijek, znaci kad god udjes i zelis da posaljes. A druga je stvar sto ima problema pa nekad nije u funkciji ...
Sve u drzavi nam je tako :thumbup:
Filter

#6432 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

ovdje niko ne koristi bihnetov komunikator?
3 (ili 5 hmmm, zaboravilo se :D ) dzabne poruke dnevno, ostale su u pola cijene.
meni lakse natandrkati poruku na racunaru, nego na mobitelu :)
skafiskafsnjak

#6433 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

na bhmobile su 3 dzabe, svaka ostala se naplacuje mislim 6kf ili 7kf
neki

#6434 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Korisnik sam ultra paketa, i kako god da se sračunam, mjesečno trošim 10-15 KM minimalno. E sad, kontam da pređem na neki paket sa pretplatom. http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M549e480fbe2.html
http://www.bhtelecom.ba/mini15.html
Ima li u ovoj akciji ovdje kakvih začkoljica ? :)
I meni je ovo interesantno.. mislim da bi jedina zackoljica mogla biti obracunska jedinica, standardno je 10 sekundi a ovdje nisu nista naglasili..
Filter

#6435 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

L00d wrote:na bhmobile su 3 dzabe, svaka ostala se naplacuje mislim 6kf ili 7kf
sad provjerio, 5 dnevno dzabane i svaka sljedeca 4kf...
skafiskafsnjak

#6436 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Koja crna obracunska jedinica...
Ako bude ista sto ovdje ne pise, lijepo saljem na sud i mrs u tri pm :lol:
tazmaniaBAN4

#6437 Re: BHTelecom All About

Post by tazmaniaBAN4 »

KvaziExpert wrote:
Imas opciju da stavis modem u routed mode, znaci u njemu kreiras pppoe konekciju, i uvijek si online, a druga je da zakacis connect automatically, ili nesto kao dial whenever connection is not present. To je u internet properties, tab connections. Nemam sad ovdje xp da provjerim.
neo7 wrote: Stavis konekciju u startip programe, to se nalazi ja mislim start, all programs startup, u taj folder znaci ubacis konekciju (ikonu onu XD) i u opcijama konekcije (desni klik na konekciju pa na properties) nastimas da ne trazi user name, da ne prikazuje konekotvanje i to je to.

Prost nacin a ucinkovit.

Hvala :thumbup:

e sad jos jedno pitanje :D kako cu pristupiti modemu da mu dam opciju da ide u "bridge mode" ? Hocu da na njega spojim wireless routher pa koliko znam onda treba modem prebaciti u bridge mode da bi preko routhera dobivao internet? Radi se o bihnetovom adsl iskratel ganymede822+ modemu
adnandus

#6438 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

Manic Psycho wrote:
iceman2010 wrote:
Manic Psycho wrote:ima li ikakve jebene logike da govna naplacuju 60KM prikljucne takse za internet jer sam zelio da ga prikljucim na svoje ime. imam telefon kuci na ocevo ime a htio sam internet na svoje da prikljucim medjutim teta na salteru mi rece da ce me opaliti sa 60 jebenih KM. prije 5 godina kad sam prikljucivao adsl, prijavio preko neta bez ikakvih problema na svoje ime i danas mi kaze ona na salteru nikad se nije moglo prikljuciti na drugo ime. jedino ako je akcija za 1KM onda se valjda moze. pa kakvi glupi ljudi rade u tom telecomu

Koliko ja znam moze, samo ti treba saglasnost vlasnika prikljucka, dakle oca.
ma moze i od kuce da se nazove pa da se trazi prikljucak. mogu i ja nazvati i predstaviti se da sam otac. al kaze ona na salteru, ne moze, mi cemo to provjeriti. koji cete qrc provjeriti. oni kao mogo da znaju ko je s druge strane telefona. jbt komplikuju jednu tako jednostavnu proceduru. zato su sranje od preduzeca. i zato sam ih odjavio prije tri godine sto su mi isli na qrc al jbg kad je konkurencija sranje pa ti ne preostaje nista drugo
Ti si decko stvarno isfrustriran pravi si Manic Psycho, i ti ljudi na salteru rade kako im se kaze, nema potrebe za takvim teskim rijecima.
Zamisli situaciju da dodes na salter pa kazes da ti i tvojih 15 komsija hocete ADSl ili mojutv a oni se smjeskaju i zadovoljno trljaju ruke, nemoj biti smjesan. A to što se ti telefonom predstavljaš kao druga osoba i dajes maticne brojeve drugih osoba to je tvoj prekrsaj i oni nemaju nista sa tim.
adnandus

#6439 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

tazmaniaBAN4 wrote:
KvaziExpert wrote:
Imas opciju da stavis modem u routed mode, znaci u njemu kreiras pppoe konekciju, i uvijek si online, a druga je da zakacis connect automatically, ili nesto kao dial whenever connection is not present. To je u internet properties, tab connections. Nemam sad ovdje xp da provjerim.
neo7 wrote: Stavis konekciju u startip programe, to se nalazi ja mislim start, all programs startup, u taj folder znaci ubacis konekciju (ikonu onu XD) i u opcijama konekcije (desni klik na konekciju pa na properties) nastimas da ne trazi user name, da ne prikazuje konekotvanje i to je to.

Prost nacin a ucinkovit.

Hvala :thumbup:

e sad jos jedno pitanje :D kako cu pristupiti modemu da mu dam opciju da ide u "bridge mode" ? Hocu da na njega spojim wireless routher pa koliko znam onda treba modem prebaciti u bridge mode da bi preko routhera dobivao internet? Radi se o bihnetovom adsl iskratel ganymede822+ modemu
Mislim da nemoras modem stelovati nista, osim pravilno instalirati router bar sam ja tako uradio sa TP Link routerom i kad je ugasen racunar koristim net preko routera.
alan ford 26

#6440 Re: BHTelecom All About

Post by alan ford 26 »

Jedno pitanje za korisnike Moje tv. ima li iko problema sa istom u smislu da shtekaju kanali, tj da zalede na par minuta, makar jednom dnevno i u zadnjih par dana samo arena 3 zashteka i izgubi video signal, svakih pola sata otprilike?
Ako neko ima ili je imao slicnih problema bio bih zahvalan na odgovoru kako je rijesio problem.
mahalas505

#6441 Re: BHTelecom All About

Post by mahalas505 »

L00d wrote:Pa trebalo bi da radi uvijek, znaci kad god udjes i zelis da posaljes. A druga je stvar sto ima problema pa nekad nije u funkciji ...
Sve u drzavi nam je tako :thumbup:
Moglo se zaljkuciti iz mog posta da sam bio ironican, kad sam upitao da li treba da radi poslije radnog vremena. Pa valjda kad je u pitanju web aplikacija treba da radi 0-24. Toliko "strucnjaka" u Telekomu, a izgleda samo znaju s vremena na vrijeme da resetuju aplikaciju/server(valjda i zato ne radi poslije radnog vremena :roll: ).
sencobih

#6442 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

alan ford 26 wrote:Jedno pitanje za korisnike Moje tv. ima li iko problema sa istom u smislu da shtekaju kanali, tj da zalede na par minuta, makar jednom dnevno i u zadnjih par dana samo arena 3 zashteka i izgubi video signal, svakih pola sata otprilike?
Ako neko ima ili je imao slicnih problema bio bih zahvalan na odgovoru kako je rijesio problem.
arena 3 je stekala i kod mene i to najvise kad je igrala roma -lacio ,ali je prestalo samo od sebe
marokanac

#6443 Re: BHTelecom All About

Post by marokanac »

Kad ukucam u browser 192.168.1.1 neće da otvori i piše da je veza istekla? Htio sam da napravim wirelles. Inače je tplink w8901 a paket moja tv net. Pomoć
marokanac

#6444 Re: BHTelecom All About

Post by marokanac »

Probo sam i to, tu je različita adresa od one na naljepnici rutera. Al neće ni tu da otvori
neki

#6445 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

Koliko kosta promjena paketa na mobilnoj pretplati, sa midi30 na mini15 ?
sencobih

#6446 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

neki wrote:Koliko kosta promjena paketa na mobilnoj pretplati, sa midi30 na mini15 ?
ja mislim da je jednom promjena besplatna, a ti provjeri na helpdesku
amarand

#6447 Re: BHTelecom All About

Post by amarand »

alan ford 26 wrote:Jedno pitanje za korisnike Moje tv. ima li iko problema sa istom u smislu da shtekaju kanali, tj da zalede na par minuta, makar jednom dnevno i u zadnjih par dana samo arena 3 zashteka i izgubi video signal, svakih pola sata otprilike?
Meni se isto desava poseljednjih nekoliko dana, ali kako samo primijetio samo na arenasport 3. Cini mi se da na ostalim nema problema.
ZEKI-RIKI

#6448 Re: BHTelecom All About

Post by ZEKI-RIKI »

amarand wrote:
Meni se isto desava poseljednjih nekoliko dana, ali kako samo primijetio samo na arenasport 3. Cini mi se da na ostalim nema problema.
Tacno je godina dana od kad sam prikljucio Moju TV,i samo jedna intrvencija,i pomoc montera.Kako je bilo puno dileme dali priljuciti ili ne,i puno savjeta da to ne radim....sad poslije godinu dana gledanja i iskustava...samo da pozelim da bude sve kao i do sada,i naravno da usluga bude i bolja,bolji kanali.....
... cestitam sto se nastavlja sa pracenjem gostujucih utakmica,Zelje i Sarajeva.
Sad u nedelju prenos iz Tuzle Sloboda-Sarajevo,a iduci vikend iz Prijedora Rudar-Zeljo,korak ispred konkurencije.
Nesto novo,a posto nema gostujucih navjiaca i na proljece,odlican potez za navijace Sarajevskih klubova.
Kiki_Musampa

#6449 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

Ima li kakvih novosti vezanih za MOJU TV???
Da li da odvojim net od Full paketa i tako uštedim 15 KM mjesečno?
Quaresma

#6450 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

ja imam moja tv full, net stabilan, skidam konstantno punom brzinom, jos pingovi u igricama odlicni, kasnije ce se i brzine povecati korisnicima moje tv
Locked