Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- madner
#6426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Moj dobronamjerni savjet je da glasove mozete dobiti preko ljudi, a ne preko marketinga i/ili programa. Zvuci ruzno, ali to je jedina sansa za male stranke. Dakle ako stavite na liste ljude koje ljudi iz tih opcina znaju i prepoznaju mozete nesto uraditi.
Ujedno je to i najbolji dokaz za vasu kompetenciju.
Ujedno je to i najbolji dokaz za vasu kompetenciju.
- Alfons Kauders
#6427 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja, meni se cini da za vasu "ciljnu publiku" sredstva i nisu toliko bitna, jer se mahom radi o mladjoj raji koja je nakacena na net.Pedja Kojovic wrote:etovidis
S obzirom da su kampanje u prethodna dva izborna ciklusa radjene bez budzeta, a da ce ova biti prva koja ce imati neka (za velike stranke smijesna) finansijska sredstva ja se nadam da ce biti i bolja u tom smislu.
p.k.
Uvatite se malo vise Facebooka, Twittera, ostalih drustvenih mreza i foruma. Ovo pogotovo pije vode na lokalnim izborima, jer su opstine relativno male, pa se zacas sire informacije. Dakle i s relativno ogranicenim (nikakvim) sredsvima se moze napraviti dosta, pogotovo ako nadjete kreativne i duhovite ljude da rade kampanju, prave viral videa, plakate i sl. sitnice...
Nadam se da cete u TZ ovaj put imati vise srece.
-
Pedja Kojovic
#6428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
etovidis
U prethodnom izbornom ciklusu urednici najvaznijih televizijskih programa su bili instruisani da nas ne pozivaju.
Cak su nam urednici tih programa to u privatnim razgovorima otvoreno i rekli.
Nadam se da ce ovaj put biti drugacije.
p.k.
U prethodnom izbornom ciklusu urednici najvaznijih televizijskih programa su bili instruisani da nas ne pozivaju.
p.k.
- budva
#6429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ako moze odgovor??Gost1515 wrote:Ne vidjeh je li odgovoreno ovo ... i mene interesuje?suncica24 wrote:Pedja, mene zanima da li ce NS traziti da se zatvori Coloseum, buduci da sve navedeno (sem dijela o ilegalnom objektu koji nije u potpunosti dokumentovan) se odnosti i na taj objekat (udaljenost od skole,ugrozvanje sigurnost, itd)?
Hvala na odgovoru
(Ne bi li se riješili: Nasilje i oružani okršaji, droga i kockanje omladine, podigle cijene nekretnina na Skenderiji, vratiti dobar glas općini Centar ...)
?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja,svi smo vidjeli koliko je medijski izbojkotovana NS na proslim izborima,tako da se ja ne bih previse pouzdao u promjenu odnosa prema zastupljenosti NS u vrijeme kampanje.Pedja Kojovic wrote:etovidis
p.k.
Lokalni izbori su jos daleko,ali eto kada se vec spominju,ja bih predlozio da se pokusa iskoristiti,nazvao bih to,"internet-gerila" kampanja.
Napravi se jedan-dva letka ,recimo formata A4,i baci se na FB stranicu ili eto ovu temu,i pozovu se i zamole aktivisti i simpatizer NS,da na svojim kucnim printerima isprintaju koliko mogu plakata i da poljepe svak po svom naselju
Nesto slicno se desavalo prilikom onih protesta povodom ubistva Denisa,i cijeli grad je bio fakticki izljepljen..a znao se desiti da na ulici sretnem ljude koje nikada nisam vidio a lijepimo iste plakate ,sa istom idejom i ciljem.
Znam da plakatiranej ne pij previse vode,ali eto i taj segment se treba pokriti a moj je prijedlog da razmislite o ovom nacinu "aktivistickog ljepljenja" ,plus sto bi se svi oni koji bi prihvatili tu akciju na neki nacin osjecali dijelom cijele te price sto zapravo jeste NS.
Pa kada se vec nema para da se parira plakatima i propagandnoj masineriji koju iza ledja imaju ove "velike"stranke,onda ih treba pokusati "tuci" svojim oruzijem,aktivizmom
Imam jos par prijedloga,provjereno uspjesnih vezano za ovu temu...ali otom potom,kada dodje vrirjeme za to.
Pozdrav i svako dobro.
-
Pedja Kojovic
#6431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
budva
Na pitanje je odgovoreno na prethodnim stranama.
p.k.
Na pitanje je odgovoreno na prethodnim stranama.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#6432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ozbiljnost organizacije, pa i politicke, se cijeni i po tome da li je sposobna sebe i svoje ideje predstaviti svojim potencijalnim glasacima.
Kod nas u BiH je taj princip pojacan jednom posebnom psihologijom glasaca koji cijene stranke koje potrose stotine hiljada maraka na tv reklame i bilboarde iako je ocigledno da toliki novac moze doci samo iz budzeta drzavnih organa i kompanija.(Ta psihologija se ponekad manifestuje u debatama - kada ucesnici kao argument da je nesto istina navode objavu u drzavnim medijima)
p.k.
Kod nas u BiH je taj princip pojacan jednom posebnom psihologijom glasaca koji cijene stranke koje potrose stotine hiljada maraka na tv reklame i bilboarde iako je ocigledno da toliki novac moze doci samo iz budzeta drzavnih organa i kompanija.(Ta psihologija se ponekad manifestuje u debatama - kada ucesnici kao argument da je nesto istina navode objavu u drzavnim medijima)
p.k.
- Alfons Kauders
#6433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa eto odmah jedne doslovno i figurativno jeftine ideje - napraviti digitalni letak, kao sto rece Libero, u kojem ce se fino pobrojati koliko su velike stranke dobile i potrosile love za kampanju na lokalnom nivou, dok je letak NS besplatan...Pedja Kojovic wrote:Ozbiljnost organizacije, pa i politicke, se cijeni i po tome da li je sposobna sebe i svoje ideje predstaviti svojim potencijalnim glasacima.
p.k.
I fino navesti primjere sta se moglo uraditi od tih para u pomenutoj lokalnoj zajednici. Fino zalijepiti sliku nekog oronulog parka, rusevne stare zgrade, neasfaltiranog sokaka i sl. Pola sata posla u Photoshopu i cao...
-
Pedja Kojovic
#6434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
alfons kauders
Kao i prije, pristrasan sam idejama koje dolazi od ljudi koji svoje slobodno vrijeme i energiju daju stranci.
Ovaj konkretan prijedlog je dobar, mada se ja nadam da cemo najveci dio svoje predizborne kampanje posvetiti tome sta bi smo mi uradili da smo vlast, a manje da "opanjkavamo" druge stranke.
Civilizacijski iskorak?

p.k.
Kao i prije, pristrasan sam idejama koje dolazi od ljudi koji svoje slobodno vrijeme i energiju daju stranci.
Ovaj konkretan prijedlog je dobar, mada se ja nadam da cemo najveci dio svoje predizborne kampanje posvetiti tome sta bi smo mi uradili da smo vlast, a manje da "opanjkavamo" druge stranke.
Civilizacijski iskorak?
p.k.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kako riješti haos u turizmu. Konkretno, turistička inspekcija ne kontroliše turističke vodiče? Ili ih barem minimalno kontroliše, a glavni organizatori ''divljaka'' su ljudi zaposleni u Turističkoj zajednici Kantona (Direktor i radnici od države primaju plate)? Po mojim odokativnim procjenama, jedno 35 radnih mjesta turističkog vodiča bi se moglo otvoriti sa mjesečnom bruto platom od oko 3000KM.
-
Pedja Kojovic
#6436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pipidugadevetka
Osim sto smo se borili da svako u BiH ima pravo da zivi tamo gdje zeli...
Ogranicavanje, zastita, trzista rada nije dobro za ekonomiju.
Meni je potpuno normalno da turisticka agencija iz Sarajeva svoju grupu turista odveze i provede sa vodicem kroz, recimo, Dubrovnik. ( Da li nas turisticki vodic zna Dubrovnik bolje od lokalnog je druga prica i problem koji se moze rijesiti licencama)
Turisticka zajednica KS je jedna odo onih budzetskih korisnika cije postojanje primjecujem samo u budzetu.
p.k.
Meni je potpuno normalno da turisticka agencija iz Sarajeva svoju grupu turista odveze i provede sa vodicem kroz, recimo, Dubrovnik. ( Da li nas turisticki vodic zna Dubrovnik bolje od lokalnog je druga prica i problem koji se moze rijesiti licencama)
Turisticka zajednica KS je jedna odo onih budzetskih korisnika cije postojanje primjecujem samo u budzetu.
p.k.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije ograničavanje tržišta rada ako inspektor od ''vodiča'' zatraži iskaznicu propisanu zakonima. Isto kao što su mogli inspektori kontrolisati taksiste, mogu uz pomoć policije kontrolisati i tzv. divlje turističke vodiče.Pedja Kojovic wrote:pipidugadevetka
p.k.
Ja imam B vozački, ali nikako ne mogu biti taksista. Isto je to sa divljim vodičima.
U Dubrovniku postoji ''turistička policija'' i ne vjerujem da bi naš vodič smio da se pojavi tamo. Taman da nauči priču napamet i to na švedskom jeziku, kontrolisali bi ga, a vjerovatno i protjerali sa zabranom ulaska u Hr. jedno 5 godina.
-
Pedja Kojovic
#6438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pipidugadevetka
Mozda je moja greska. Ja sam mislio da vi govorite o ljudima kojima imaju licencu za turistickog vodica ali nisu iz KS.
Vi medjutim govorite o bavljenju djelatnoscu bez propisanih dokumenata/spreme/licence, dakle o zakonu o radu u FBiH.
Ako ste na to mislili onda se slazem s vama.
Ne moze biti turisticki vodic onaj ko nema odgovarajucu licencu i inspektori (kojih u KS ima smijesno malo - jer vlada u budzetu za 2012 nije odobrila zahtjev direktora da popuni radna mjesta koja su propisana sistematizacijom).
Kao i uvijek, a o tome sam vec pisao na svom blogu, politicare koji su na vlasti ne treba slusati sta pricaju nego gledati da li su za to sto pricaju u budzetu koji predlazu predvidjeli novac.
Recimo, borba protiv korupcija - neverbalna- ce stvarno poceti tek kad u budzetu vidite novac za to)
p.k.
Mozda je moja greska. Ja sam mislio da vi govorite o ljudima kojima imaju licencu za turistickog vodica ali nisu iz KS.
Vi medjutim govorite o bavljenju djelatnoscu bez propisanih dokumenata/spreme/licence, dakle o zakonu o radu u FBiH.
Ako ste na to mislili onda se slazem s vama.
Ne moze biti turisticki vodic onaj ko nema odgovarajucu licencu i inspektori (kojih u KS ima smijesno malo - jer vlada u budzetu za 2012 nije odobrila zahtjev direktora da popuni radna mjesta koja su propisana sistematizacijom).
Kao i uvijek, a o tome sam vec pisao na svom blogu, politicare koji su na vlasti ne treba slusati sta pricaju nego gledati da li su za to sto pricaju u budzetu koji predlazu predvidjeli novac.
Recimo, borba protiv korupcija - neverbalna- ce stvarno poceti tek kad u budzetu vidite novac za to)
p.k.
- PipiDugaDevetka
#6439 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala na odgovoru. Zakon koji reguliše oblast turističkih vodiča je Zakon o turizmu FBiH, a sprovode ga Kantoni. Kanton Sarajevo izdaje iskaznice turističkog vodiča. Stotine ih ima koji rade na divlje. Dobro žive od divljih zarada. Raspitajte se u Ministarstvu za privredu tamo je spisak izdatih iskaznica.
Sve u svemu, SADA SAM SIGURAN DA IZ MOJE PORODICE IDU DVA GLASA ZA NS (OPŠTINA ILIDŽA) ZAHVALJUJUĆI VAŠOJ FORUMSKOJ AKTIVNOSTI.
GO AHEAD! NS!
Sve u svemu, SADA SAM SIGURAN DA IZ MOJE PORODICE IDU DVA GLASA ZA NS (OPŠTINA ILIDŽA) ZAHVALJUJUĆI VAŠOJ FORUMSKOJ AKTIVNOSTI.
GO AHEAD! NS!
-
etovidis
#6440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja, ako je ovo sto kazete istina, a nema razloga ne vjerovati vam, namjeravate li poduzeti nesto da se to vise ne ponovi; ni vama a ni drugim strankama?Pedja Kojovic wrote:etovidis
p.k.
Mogli biste naprimjer kontaktirati javne emitere u obliku otvorenoga pisma, koje biste proslijedili i OHR-u te ostalim relevantnim stranim i domacim institucijama? Na taj nacin mogli bi dobiti barem neki 'tersni', arogantni odgovor od emitera koji su vas bojkotirali, ali ipak vas ne bi mogli ignorirati i morali bi pripaziti u iducem izbornom ciklusu i nadalje. Pozdrav
- Ridjobrki
#6441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
U doba kad svako može imati televiziju smiješno je govoriti o nepristupačnosti medija. Niti glasači odlučuju na osnovu TV-debata niti su ciljna skupina Naše stranke ljudi koji sjede i gledaju TV-debate.
Twitter, YouTube, Facebook. Džabe, drito ciljnoj skupini, bez ograničenja i u kom (normalnom) smislu.
Mene frapira nemaštovitost, konvencionalnost, neprovokativnost i totalno odsustvo humora u komunikaciji sa biračima. Opustite se malo.
Čuj saopštenje za javnost, reagovanje, zvanični stav....
Jedan .jpg govori više od hiljadu .docx

Twitter, YouTube, Facebook. Džabe, drito ciljnoj skupini, bez ograničenja i u kom (normalnom) smislu.
Mene frapira nemaštovitost, konvencionalnost, neprovokativnost i totalno odsustvo humora u komunikaciji sa biračima. Opustite se malo.
Čuj saopštenje za javnost, reagovanje, zvanični stav....
Jedan .jpg govori više od hiljadu .docx
-
etovidis
#6442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije bas da svako moze imati televiziju, to pomalo i kosta. U redu, SDP moze imati FTV ali nije lako.Ridjobrki wrote:U doba kad svako može imati televiziju smiješno je govoriti o nepristupačnosti medija. Niti glasači odlučuju na osnovu TV-debata niti su ciljna skupina Naše stranke ljudi koji sjede i gledaju TV-debate.
Čuj saopštenje za javnost, reagovanje, zvanični stav....![]()
![]()
![]()
Jedan .jpg govori više od hiljadu .docx![]()
U BiH ipak puno vise gradjana gleda tv nego surfa po drustvenim mrezama pa je i politicka poruka odaslana s tv ekrana mocnija i dosegne veci broj ljudi (cak i u razvijenim zemljama internet kampanje samo komplementiraju elektronske medije).
Inace, svaka ambiciozna stranka tezi glasacki otici dalje od onih koji ce uvijek glasati za njih.
-
Pedja Kojovic
#6443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
eto vidis
Da je u ovoj zemlji moguce biti lopov a ne prekrsiti ni jedan zakon ne treba ni posebno objasnjvati, barem ne vama koji ste na forumima, nadam se.
p.k.
Da je u ovoj zemlji moguce biti lopov a ne prekrsiti ni jedan zakon ne treba ni posebno objasnjvati, barem ne vama koji ste na forumima, nadam se.
p.k.
-
etovidis
#6444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Svakako, ali trebalo bi pokusati uciniti nesto oko grubog krsenja izbornih zakona koje ste opisali.Pedja Kojovic wrote:eto vidis
p.k.
-
Pedja Kojovic
#6445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ridjobrki
Nije bas tako jednostavno, ali dopustam da tako izgleda nekome ko gleda sa strane.
Internet jeste demokratican medij ali, pogotovo u BiH, ima ozbiljna ogranicenja.
(Starosna, teritorijalna, socijalna, kulturna, itd)
S druge strane, ja mislim da ga mi vec sada koristimo vise nego druge stranke, a sigurno cemo u kampanji i vise.
Ja se ne zalim sto mi nemamo para da platimo reklamu na tv i bilboarde.
Koliko smo sposobni da legalno skupimo novac - a i to(fundraising) govori o kvalitetu organizacije - toliko cemo i kupiti prostora.
Moja prituzba je na javni servis i tzv. obaveznu minutazu.
Kad nas je, u posljednje vrijeme, iko vidio na FTV ili BHT-u?
p.k.
Nije bas tako jednostavno, ali dopustam da tako izgleda nekome ko gleda sa strane.
Internet jeste demokratican medij ali, pogotovo u BiH, ima ozbiljna ogranicenja.
(Starosna, teritorijalna, socijalna, kulturna, itd)
S druge strane, ja mislim da ga mi vec sada koristimo vise nego druge stranke, a sigurno cemo u kampanji i vise.
Ja se ne zalim sto mi nemamo para da platimo reklamu na tv i bilboarde.
Koliko smo sposobni da legalno skupimo novac - a i to(fundraising) govori o kvalitetu organizacije - toliko cemo i kupiti prostora.
Moja prituzba je na javni servis i tzv. obaveznu minutazu.
Kad nas je, u posljednje vrijeme, iko vidio na FTV ili BHT-u?
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jedini put,u zadnje vrijeme,kada ste spomenuti i NS i ti Pedja,je bilo u dnevniku FTV,kada su vas proglas i osvrt na sukob izmedju SDP-SDA kroz usvajanje ili ne usvajanje prijedloga zakona o policiji, upotrijebili kao podrsku inicijativi SDP-a.Pedja Kojovic wrote: Kad nas je, u posljednje vrijeme, iko vidio na FTV ili BHT-u?
p.k.
Naravno,izvucena je iz konteksta samo jedan recenica i procitana je tako da djeluje da NS daje bezrezervnu podrsku SDP-u i njihovom zakonu.
- Ridjobrki
#6447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako ćeš iskreno - draže mi je da vas nema na javnom servisu. Eto im SDP-a i nek kolektivno masturbiraju - dosta birača će im okrenuti leđa zbog toga. SDP je narcisistička stranka kojoj ne treba protivnik da izgubi utakmicu. To će im se obiti o glavu kad-tad a više prije nego poslije. SDP ima jedno jezgro okorjelih birača komunjara koji će uvijek glasati za SDP ali gro su im birači koji su razmaženi i lako okreću leđa ukoliko im se ne svidi kurs stranke ili vide nešto bolje. To tijelo je ono swinging tijelo koje vi možete pokupiti samo tako! Prvi ja sam takav a pogledaj koliko je ljudi ovdje koji swingaju između SDP i NS.
Gledaj i prati. Zanimljive se stvari dešavaju dok ti reaguješ i objašnjavaš. Uprati koliko si ljudi pridobio koji su imali oprečne stavove tvojima a koliko ih izražava nezadovoljstvo vašim potezima i glume uvrijeđene i iznevjerene birače iako će opet za vas glasati prije nego za SDP. Za tebe nije važno što ćeš reći - važno ti je što ćeš pročitati. Imaš ovdje pokusnu grupu samo takvu - igraj se, eksperimentiši. Djeluj unaprijed, koristi ovo ovdje kao poligon za razradu ideja i svi ćemo ti biti lakmus prije nego što stvar ode dalje. Od retroaktivnog informisanja forumaša i rasprave o stvarima koje su se desile nema koristi. Ovdje imaš dobar think-tank, vjeruj da nemate bolji u stranci jer ovakav pluralizam mišljenja ne postoji ni u jednoj našoj stranci.
To ti je jedan način da dobro iskoristiš internet i njegove mogućnosti i to bez ograničenja. Kao političar razmišljaj na način da kad nešto gledaš ne kažeš sebi "da vidim šta je ovo ovdje" nego "da vidim šta ovdje nedostaje". To je ključ!
Nazads na medije: nek vas nema na JS, i bolje vam je. Bježite od žabokrečine! Ali napravite vijest od toga! Okrenite pilu naopako! Lafo ih bojkotujte, npr i o tome udarite kampanju koristeći džabne resurse mirisnih polja internetskih!
Čovjek se zbunio htijući porati posluku i sav ga dunjaluk zna!!! A vi da ne možete uraditi sa HD kamericom koju svaki bolji mobitel ima jednu seriju duhovitih komentara aktuelnosti u zemlji. NIKO ne sluša reagovanja i saopštenja, morate misliti van kutije. To su relikti socijalizma a ovo je 21. stoljeće.
Ideja na prvu: nađite lika koji je porao posluku na onom klipu i nek vam on čita saopštenja na youtube! Skontaj fol da on svaku počinje sa onim svojim "Šta reći?" i onda plasira neku vašu umotvorinu. Šteka cigara po klipu čitav budžet!
Na drugu: Zadajte evo odmah forumašima neki video contest da kao vaši.... je*iga suporteri (pola dana razmišljam na engleskom pa mi nekad oko 5pm bude problem naći pravu riječ
) naprave nešto i doniraju vam ideju kao što sam ja ovim na prvu.
Mogućnosti su neograničene i više vam vrijedi jedan aktuelan i moćan YT klip da ga ljudi u FB grupama objavljuju, dijele i komentiraju nego 100 000 KM protuvrijednosti minuta na javnom servisu.
Gledaj i prati. Zanimljive se stvari dešavaju dok ti reaguješ i objašnjavaš. Uprati koliko si ljudi pridobio koji su imali oprečne stavove tvojima a koliko ih izražava nezadovoljstvo vašim potezima i glume uvrijeđene i iznevjerene birače iako će opet za vas glasati prije nego za SDP. Za tebe nije važno što ćeš reći - važno ti je što ćeš pročitati. Imaš ovdje pokusnu grupu samo takvu - igraj se, eksperimentiši. Djeluj unaprijed, koristi ovo ovdje kao poligon za razradu ideja i svi ćemo ti biti lakmus prije nego što stvar ode dalje. Od retroaktivnog informisanja forumaša i rasprave o stvarima koje su se desile nema koristi. Ovdje imaš dobar think-tank, vjeruj da nemate bolji u stranci jer ovakav pluralizam mišljenja ne postoji ni u jednoj našoj stranci.
To ti je jedan način da dobro iskoristiš internet i njegove mogućnosti i to bez ograničenja. Kao političar razmišljaj na način da kad nešto gledaš ne kažeš sebi "da vidim šta je ovo ovdje" nego "da vidim šta ovdje nedostaje". To je ključ!
Nazads na medije: nek vas nema na JS, i bolje vam je. Bježite od žabokrečine! Ali napravite vijest od toga! Okrenite pilu naopako! Lafo ih bojkotujte, npr i o tome udarite kampanju koristeći džabne resurse mirisnih polja internetskih!
Čovjek se zbunio htijući porati posluku i sav ga dunjaluk zna!!! A vi da ne možete uraditi sa HD kamericom koju svaki bolji mobitel ima jednu seriju duhovitih komentara aktuelnosti u zemlji. NIKO ne sluša reagovanja i saopštenja, morate misliti van kutije. To su relikti socijalizma a ovo je 21. stoljeće.
Ideja na prvu: nađite lika koji je porao posluku na onom klipu i nek vam on čita saopštenja na youtube! Skontaj fol da on svaku počinje sa onim svojim "Šta reći?" i onda plasira neku vašu umotvorinu. Šteka cigara po klipu čitav budžet!
Na drugu: Zadajte evo odmah forumašima neki video contest da kao vaši.... je*iga suporteri (pola dana razmišljam na engleskom pa mi nekad oko 5pm bude problem naći pravu riječ
Mogućnosti su neograničene i više vam vrijedi jedan aktuelan i moćan YT klip da ga ljudi u FB grupama objavljuju, dijele i komentiraju nego 100 000 KM protuvrijednosti minuta na javnom servisu.
-
Pedja Kojovic
#6448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
libero
Nisam gledao, ali mogu da zamislim.
(Da sam SDP i da mi usvajanje zakona zavisi od glasova opozicije pazljivo bih procitao nase saopstenje)
p.k.
Nisam gledao, ali mogu da zamislim.
(Da sam SDP i da mi usvajanje zakona zavisi od glasova opozicije pazljivo bih procitao nase saopstenje)
p.k.
-
Pedja Kojovic
#6449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ridjobrki
Ideja "sta reci" odlicna.
Mogu li je..?
Trazimo slogan za lokalne izbore.
Autore najboljih slogana, plakata, videa predlazem - odnosno, ako se autor slozi on ih predlaze - na sjednici Izbornog staba.
(Bice valjda i neka skromna nagrada)
p.k.
Mogu li je..?
Autore najboljih slogana, plakata, videa predlazem - odnosno, ako se autor slozi on ih predlaze - na sjednici Izbornog staba.
p.k.
- Ridjobrki
#6450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bujrum, zato sam je i naveo.Pedja Kojovic wrote:ridjobrki
Mogu li je..?
p.k.
Dobićeš na pp jedan slogan i koncept kampanje koji nisam uspio progurati u liberalima a predobar je da se ne iskoristi pa slobodno predloži u moje ime.