BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dead Man Walking

#6426 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

Arteta wrote:
Dead Man Walking wrote:A i za civilno, iako ja koliko sam upoznat svi koje spominjemo osim Kolasinca ga imaju (i Bice koji ga ganja), zar fakat misli iko da igraci sami trebaju to ganjati redovnim putem i cekati po salterima? Jel Wright sam usao u MUP i gdje vec treba? Kad nesto treba po hitnom postupku za 2 dana se rijesi, vec je neko to pisao (svi u napad cini mi se).
Da li je ista papirologija potrebna i za fudbal i za kosarku?
Jel ozbiljno pitas?
cvrčak_na_hedonizmu

#6427 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Dead Man Walking wrote:Ja kad vidim da ima jos uvijek ljudi koji misle da igrac mora pokrenuti proceduru za promjenu sportskog drzavljanstva dodje mi da se samospalim.
ili komentare tipa koji će nam kurac takvi igrači kad kalkulišu ( hint Medunjanin ) odnosno kako će ga Sušić pozvati ako nema riješene papire.

Mislio sam da je ta priča apsolvirana. Očito je da nije, idemo iz početka:

kuc-kuc, ko je, selektor BiH, računamo na tebe, gledao sam kako igraš, vrhunski si igrač, sigurno dobijaš poziv i računamo na tebe ako središ papire.

Jel se ovo dogodilo. NIJE. Savez a ne laik selektor je poslao poziv Kolašincu, a vrli selektor se bunio zbog tog poziva.

Biće plakanja kada izgubimo Kolašinca. Sušić kao selektor - egotriper i amater.
tvin

#6428 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by tvin »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Dead Man Walking wrote:Ja kad vidim da ima jos uvijek ljudi koji misle da igrac mora pokrenuti proceduru za promjenu sportskog drzavljanstva dodje mi da se samospalim.
ili komentare tipa koji će nam kurac takvi igrači kad kalkulišu ( hint Medunjanin ) odnosno kako će ga Sušić pozvati ako nema riješene papire.

kuc-kuc, ko je, selektor BiH, računamo na tebe, gledao sam kako igraš, vrhunski si igrač, sigurno dobijaš poziv i računamo na tebe ako središ papire.

Jel se ovo dogodilo. NIJE. Savez a ne laik selektor je poslao poziv Kolašincu, a vrli selektor se bunio zbog tog poziva.

De ne prosipaj se :dance: Eto ti znas bolje od Safeta Sušića Papeta :thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#6429 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Znam, jebeno je napisati jednu smislenu i argumentovanu rečenicu, suosjećam se s tobom :oops:
and

#6430 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by and »

ne nego jagodić kuc kuc.pa se malo uigrati i pokazati u mladoj,pa u a tim.
više bi volio da pape zovne đurića kao trećeg napadača,nego tog seferovića
Dead Man Walking

#6431 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

Ma jakav Jagodic, treba Kolasinca kod Husrefa u olimpijsku reprezentaciju. :thumbup:
limeni

#6432 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by limeni »

inace su nas veliki problem mladje selekcije, kada vidim koliko nasih talenata ima po evropi koji igraju za mlade reprezentacije svedke, svicarske, austrije, njemacke..nije ovo kritika jagodicu jer je stanje prije njega bilo jos gore, ali eto nek se malo potrudi gospoda iz saveza..
cvrčak_na_hedonizmu

#6433 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

and wrote:

ne nego jagodić kuc kuc.pa se malo uigrati i pokazati u mladoj,pa u a tim.
više bi volio da pape zovne đurića kao trećeg napadača,nego tog seferovića
Mudro zboriš, zamijeniti njemačku U20 sa BiH U21 :skoljka: Možda da ga napijemo na foru ? :oops:

Uostalom, teško se izboriti za mjesto u A timu gdje igraju Vršajević, Šunjić, Sesar, Svraka, Zahirović :oops:

Uostalom, koji će nam kurac lijevi bek, štoper i defanzivni vezni igrač. Takvih imamo na izvoz :skoljka:
and

#6434 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by and »

trebali su ga prije par godina zvati,pa bi vjerovatno kao višća,stevanović lakše uletio u a tim.
mislim da što se njih tiče ima dosta kalkulacija i razmišljanja za koga bi igrali.uostalom sušić i dosta ljudi u savezu to vjerovatno bolje zna od nas.znaju kompletnu situaciju,a ima i stručnjaka koji mogu procijeniti igrača.
denimb

#6435 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by denimb »

jeza u ledja wrote:
denimb wrote: Ovo nas i ukopa, mi kao svi unaprijed znamo o cemu i kako taj momak razmislja...treba otici momku popricati s njim i vidjeti sta je i kako je, a ne lupati ko maksim po diviziji...
Nebitno kako momak razmislja. Bitno je sta radi. U ovom slucaju ne radi nista.
Znaci momak kaze pjeske bi dosao, a ovamo nema ni pasosa naseg.

Niko mu nije ni dao razlog da radi drugacije, to ti je isto kao sa Seferovicem i Hajrovicem, uletimo 5 do 12 sa nekim pozivom na druzenje, a sa druge strane imaju poziv da nastupe za "neku" reprezentaciju, stavi se u njihov polozaj i skontaj sta ti logika kaze, za sta da se odlucis...

To sto ce neko otici svaki mjesec u posjetu Kolasincu pricati sa njim, nagovarati ga da igra za nas ne znaci da nekoga molimo da igra, samo znaci da neko radi svoj posao kako bi trebao...

I nece niko nikada raditi nista dok neko ne stane iza toga sta radi ;-)
jeza u ledja

#6436 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Pa mislio sam, ako govoris da bi pjeske dosao, to je u koliziji sa cinjenicom da ides na okupljanje neke druge reprezentacije (nije ovo Kolasincu prvi put). Tebi dodje neki novinar i ti mu tako nesto izjavis i zapalis raju da si patriota kurac palac, a ovamo ni pasos nemas.
Prvo ne znamo da mu niko nije dao razlog, valjda mislis niko mu nije dao dovoljan razlog da misli drukcije. Drugo nije bilo razloga da mu neko salje poljupce, bar ne iz A selekcije. No ako on izjavljuje da bi pjeske dosao, onda nema sta da mu neko daje razlog. Ako bi pjeske dosao, znaci ne treba ti razlog, vec suti i radi i ucini sve da te mogu pozvati.
Ali ne jebiga, ljudi procitaju ono ja bi pjeske dosao i to je to.
ganjeta

#6437 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ganjeta »

Pusti se šuplje priče i demagogije. Jedina istina i činjenica da nismo ništa uradili po pitanju Bičakčića osim pozivanja na sijelo u Ljubljanu. Redom savez, selektor i svi ostali. I sad njega kriviti što se odazvao pozivu Švaba je glupost.
muniza

#6438 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by muniza »

Još jedna caka je ta da je Kolašinac sandžačkih korijena, nisam 100% siguran ali sam čuo negdje
ibnHome

#6439 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ibnHome »

muniza wrote:Još jedna caka je ta da je Kolašinac sandžačkih korijena, nisam 100% siguran ali sam čuo negdje
I sta bi to trebalo da znaci?

Mamu mu je Hercegovka i sto se tice patriotizma na toj strani mogu reci da je neupitan.
Ubjedjen sam da ako oni kojima je to posao odrade sve kako treba da ce mali igrati za nas.
Momak zasluzuje poziv vec protiv Grcke.
ganjeta

#6440 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ganjeta »

ibnHome wrote:
muniza wrote:Još jedna caka je ta da je Kolašinac sandžačkih korijena, nisam 100% siguran ali sam čuo negdje

Mamu mu je Hercegovka i sto se tice patriotizma na toj strani mogu reci da je neupitan.
Ubjedjen sam da ako oni kojima je to posao odrade sve kako treba da ce mali igrati za nas.
Čeka da ocjepi Sandžak pa da krene pješke :oops: .
ibnHome

#6441 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ibnHome »

ganjeta wrote:Čeka da ocjepi Sandžak pa da krene pješke :oops: .
Jah, nadam se da su ovi iz Saveza kreativniji, makar u sali. :run:
muniza

#6442 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by muniza »

ibnHome wrote:

Ja samo htjedoh reći da sa njegove strane ne možemo ili ne smijemo očekivati da će "sve sam uraditi" posebno ako nije direktno vezan za BiH. Na savezu je 90% posla, da li će odraditi sve na vrijeme skeptičan sam i pribojavam se slučaja "Švicarska", nadam se da nisam u pravu.
vryzas

#6443 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by vryzas »

ODVRATAN_i_GADAN wrote: Hajrovici-BiH (na Izetovom mjestu igra Shaqiri, a Seadovom Inler)

Inler je vezni koliko ja znam, bar je igrao u vezi do ove sezone(cm,dm)...mali Hajrovic je stoper!
shake69

#6444 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

Znam da gomila bh. sportskih novinara zgubidani po forumima, pa tako i na ovom pa se pitam, kako bi bilo dobro da neko od njih 'deeply' istrazi, eto recimo slucaj 'Kolasinca', kako tehnicki stvar ide, gdje zapinje u njegovom slucaju, gdje kod Bicakcica, dokle se stiglo s Hadzicem!? Sta radi taj Sport onog Sinanovica??
ODVRATAN_i_GADAN

#6445 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

vryzas wrote:
ODVRATAN_i_GADAN wrote: Hajrovici-BiH (na Izetovom mjestu igra Shaqiri, a Seadovom Inler)

Inler je vezni koliko ja znam, bar je igrao u vezi do ove sezone(cm,dm)...mali Hajrovic je stoper!
Inler je defanzivni vezni, a Hajrovic moze igrati stopera i defanzivnog veznog, a kod svajcaraca na stoperima su Van Bergen, Kloze, Nef, Djuru, Senderos, Ekiman...
muniza

#6446 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by muniza »

shake69 wrote:Znam da gomila bh. sportskih novinara zgubidani po forumima, pa tako i na ovom pa se pitam, kako bi bilo dobro da neko od njih 'deeply' istrazi, eto recimo slucaj 'Kolasinca', kako tehnicki stvar ide, gdje zapinje u njegovom slucaju, gdje kod Bicakcica, dokle se stiglo s Hadzicem!? Sta radi taj Sport onog Sinanovica??
Naši novinari?
Znaju prevesti iz ostalih medija a i to loše a svakako izgleda da je savez i sve oko njega zaštićen i izlobiran ko šumska.
ja71

#6447 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ja71 »

Kakva je birokratija za prijateljske utakmice ?
Da li se Kolasinca moglo jednostavno pozvati da igra protiv Slovenije ?

Ako jeste to je trebalo obavezno uraditi.
Stavilo bi mu se jasno do znanja da nam je stalo do njega.
A i on bi se morao odluciti, ako se vec dvoumi.

Bas kao sto su Svajcarci uradili sa Hajrovicem i Seferovicem.
plemba

#6448 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by plemba »

ja71 wrote:Kakva je birokratija za prijateljske utakmice ?
Da li se Kolasinca moglo jednostavno pozvati da igra protiv Slovenije ?

Ako jeste to je trebalo obavezno uraditi.
Stavilo bi mu se jasno do znanja da nam je stalo do njega.
A i on bi se morao odluciti, ako se vec dvoumi.

Bas kao sto su Svajcarci uradili sa Hajrovicem i Seferovicem.
birokratija je takva da se nemOre pozvati na prijateljski meč ako nemaš sportsko državljanstvo države za koju želiš da igraš, kao i pasoš iste zemlje. zato su ta četvorica veseljaka dobila poziv za "teferič" u Ljubljani, jer ih nije bilo moguće pozvati u nekom drugom svojstvu.

znači prvo papiri pa poziv! meni nije jasno zašto dosta forumaša hoće pred rudu, pa zagovaraju poziv pa papire. sušić davno rekao, neka srede papire dobiće poziv. savez mora biti aktivniji po tom pitanju, to stoji. ali stoji i to da bi momci od 17-18 godina da im se obeća status prvotimca u A selekciji kako bi promijenili državljanstvo. pa nisu messi i ronaldo. kako su stevanović, višća i bešić došli do A tima, naravno preko mlade reprezentacije. to je najlakši put. ali zvjezde sebi ne mogu priuštiti to. prihvatam da se uleti preko reda u A tim u iznimnim slučajevima, kao što je slučaj Pjanić, jer je momak prekucao mladu reprezentacjiu i sa 18 godina.
vryzas

#6449 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by vryzas »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
vryzas wrote:

Inler je defanzivni vezni, a Hajrovic moze igrati stopera i defanzivnog veznog, a kod svajcaraca na stoperima su Van Bergen, Kloze, Nef, Djuru, Senderos, Ekiman...
Znam da mu je prirodna pozicija stoper. Uglavnom, duplo bolji je od brata bez obzira sto ne igraju istu poziciju. Kazu da je prije 5-6 godina toliko odskakao od vrsnjaka da je bilo pitanje vremena kada ce ga neko "poklopiti" sa ugovorom. Nemam pojma kakva je sada situacija...upratio sam da je bio na klupi u utakmici lige sampiona protiv Olympiacosa 8)
ODVRATAN_i_GADAN

#6450 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Jak u duelu, snazan i srcan borac do zadnjeg! Licno mislim da je izabrao pogresan klub (Arsenal) mada ko bi u tim godinama njih odbio osim moralnih velicina koje znaju ovdje povremeno naletjeti!? :D Jedan je od onih kome Reprezentacija moze pomoci, a on za uzvrat moze mnogo doprinijeti. Znam da ce neki kada ovo procitaju izvuci moralne atribute ali ako se vratimo unazad moze se lako zakljuciti da nam je vecini reprezentativaca u karijeri Reprezentacija itekako pomogla ukljucujuci i najbolje kako god je doticni shvatali i prihvatali.
Post Reply