ja isto kontam da uzmem cool water, nedavno probah nakon dugo vremena i kontam koliko se parfema 'naslanja' na ovaj klasik, odlicna postojanost, mozda malo podsjeca na green irish, cijenom prihvatljiv a mislim skroz podcjenjen parfemTHEC wrote:Zanima me ima li ko iskustva sa Versace Eau Fraiche i Davidoff Cool Water, tj kakva im je postojanost, posto svakako ovi tzv ljetni parfemi pocesto i nemaju neke dobre performanse, ali eto recimo moram reci da sam promijenio misljenje u vezi Bvlgari Amare, ona odlicnu postojanost ima i definitivno se isplati imati taj parfem, pa me zanima isplate li se ova dva gore navedena, ili barem jedan od njih ?
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- black
#6426 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6427 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Meni je cool water odlicsn parfem, i jedan od onih koje sam najvise koristio. Licno bi mu uvijek dao prednost u odnosu na versace..
- eltroxin
#6428 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ma cool water je klasika, mozda malo prejak, u svakom slucaju treba paziti koja se kolicina nanosi...
-
THEC
#6429 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
A ono iskreno ako bih sam miris uporedjivao i ja bih Cool Water prije Versace-a uzeo i vjerovatno cu tako i uraditi, uzeti Amaru i Cool Water, mada necu zuriti dok se vrijeme malo ne popravi, dotad svakako imam jos 5-6 ml Amare, a i ovaj neki Zara Summer sto sam nedavno kupio ne cini se los uopste..s tim sto sad razmisljam, ganjati tester ili originalno pakovanje ? 
- black
#6430 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
THEC wrote:A ono iskreno ako bih sam miris uporedjivao i ja bih Cool Water prije Versace-a uzeo i vjerovatno cu tako i uraditi, uzeti Amaru i Cool Water, mada necu zuriti dok se vrijeme malo ne popravi, dotad svakako imam jos 5-6 ml Amare, a i ovaj neki Zara Summer sto sam nedavno kupio ne cini se los uopste..s tim sto sad razmisljam, ganjati tester ili originalno pakovanje ?
bio je u dm-u na snizenju, oko 80km 100ml
-
THEC
#6431 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
a dobro, to mi je i ok cijena, u Plazi cini mi se 140 KM Cool Water, a Pure Malt i Pure Havane 147 KM, gledam i kontam ono wtf, kojom logikom ?black wrote:THEC wrote:A ono iskreno ako bih sam miris uporedjivao i ja bih Cool Water prije Versace-a uzeo i vjerovatno cu tako i uraditi, uzeti Amaru i Cool Water, mada necu zuriti dok se vrijeme malo ne popravi, dotad svakako imam jos 5-6 ml Amare, a i ovaj neki Zara Summer sto sam nedavno kupio ne cini se los uopste..s tim sto sad razmisljam, ganjati tester ili originalno pakovanje ?![]()
bio je u dm-u na snizenju, oko 80km 100ml
edit: Cool Water 149 KM
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6432 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
125 ml u dm je na akciji, da li 83 ili 87 km...
-
IstinitaPoruka
#6433 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Cool water, nije loš, ali lično za mene bvlgari aqua puno bolji parfem.. barem više leži mojoj kožiTHEC wrote:Zanima me ima li ko iskustva sa Versace Eau Fraiche i Davidoff Cool Water, tj kakva im je postojanost, posto svakako ovi tzv ljetni parfemi pocesto i nemaju neke dobre performanse, ali eto recimo moram reci da sam promijenio misljenje u vezi Bvlgari Amare, ona odlicnu postojanost ima i definitivno se isplati imati taj parfem, pa me zanima isplate li se ova dva gore navedena, ili barem jedan od njih ?
-
housetent
#6434 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
plaza ima za neke parfeme korektne cijene a za neke bezobrazno skupi.Npr taj Havane sam inja kupio u plazi za 147 dok je na piku kod parfemi Sarajevo 160,ali zato neki boss parfemi su im katastrofa skupi.Burberi London sam platio oko 80 km za 100 ml,kod njih je 160 a parfem traje sat vremena.O niche parfemima da ne pricam.Amouage su im oko 580 km,na piku su oko 280,270,260 znaci 300 maraka ustedis kupovinom na piku,Nishane su im oko 400 na piku oko 270,280 itdTHEC wrote:a dobro, to mi je i ok cijena, u Plazi cini mi se 140 KM Cool Water, a Pure Malt i Pure Havane 147 KM, gledam i kontam ono wtf, kojom logikom ?black wrote:THEC wrote:A ono iskreno ako bih sam miris uporedjivao i ja bih Cool Water prije Versace-a uzeo i vjerovatno cu tako i uraditi, uzeti Amaru i Cool Water, mada necu zuriti dok se vrijeme malo ne popravi, dotad svakako imam jos 5-6 ml Amare, a i ovaj neki Zara Summer sto sam nedavno kupio ne cini se los uopste..s tim sto sad razmisljam, ganjati tester ili originalno pakovanje ?![]()
bio je u dm-u na snizenju, oko 80km 100ml- Cool Water jeste klasik ali su ga dobro pretjerali s cijenom
edit: Cool Water 149 KM
-
channel10
#6435 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ja sam dva deca cool water-a platio 50 eura. Jbt boca ko chutura 
- KB9
#6436 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
definitivno drugiTHEC wrote:Zanima me ima li ko iskustva sa Versace Eau Fraiche i Davidoff Cool Water, tj kakva im je postojanost, posto svakako ovi tzv ljetni parfemi pocesto i nemaju neke dobre performanse, ali eto recimo moram reci da sam promijenio misljenje u vezi Bvlgari Amare, ona odlicnu postojanost ima i definitivno se isplati imati taj parfem, pa me zanima isplate li se ova dva gore navedena, ili barem jedan od njih ?
ni prvi ni drugi ne mogu pric amari
- jednonogi_Jack
-
Adoxxx
#6438 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
je li neko probao?

-
Adoxxx
#6439 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
i ovaj mi je cjenovno zanimljiv
miris, perfomanse?

miris, perfomanse?

- KB9
#6440 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
oba prilicno tanka
-
njonjica
#6441 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Mancera Roses greedy....zaljubljena u taj parfem, totalnoLoo wrote:THEC wrote:Loo wrote:Vi koji ste bili u prilici probati Aventis ili ga koristite..jel s razlogom toliko izvikan?
Ijednom slican?
Sta mu formira ovakvu cijenu? Sastav? Postojanost?
Evo i ja bih ga voljela probati..da pokusam dokuciti zasto je Aventus toliko hvaljen
ma cijenu formira brend, reklama, nema sta drugo, ono dobar je miris ali Armaf ga je po meni uspio perfektno kopirati i biti 10 puta jeftiniji,a po mnogim komentarima kako na youtubeu tako i na instagramu Armaf ima i bolje performanse od Aventusa, takodjer Mancera Cedrat Boise ima slicnosti s Aventusom, najveca razlika je u otvaranju gdje je Mancera bas onako vockasta, dok se poslije sat,dva, pretvara skoro u Aventus, a i Mancera je skoro 3 puta jeftinija (ako poredimo cijene boca od 120ml), ima tu jos nekih Aventusovih klonova, mislim nije poenta ovog sad da ja glorifikujem te klonove jer oni prakticno ne bi ni postojali bez Aventusa, poenta je samo da koliko god je Aventus dobar miris, isto tako je i dobro precijenjen ali za veliki broj parfema bi se moglo reci da su dobro precijenjeni![]()
Upravo sam ovo pitala..na sta si odlicno odgovorio
Hvala!
Meni.jeMancera cedrat boise sjajan parfem
I vjerujem ne samo meni
Sad pitanje za zene![]()
Da li koristite ( a znam.da ih ima![]()
) muske parfeme i koji?
Svaki Mancera mi je
-
THEC
#6442 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Eno vam ParfemiZaVas dekantuju Aventus ponovo
-
housetent
#6443 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moze li neko nesto napisati o parfumeriji martimex Sarajevo,jel' to neka parfumerija gdje prodaju tocene parfeme ili kopije.Vidim izbacuje mi na Facebook pa da provjerim.
-
THEC
#6444 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
http://www.martimex.hr/housetent wrote:Moze li neko nesto napisati o parfumeriji martimex Sarajevo,jel' to neka parfumerija gdje prodaju tocene parfeme ili kopije.Vidim izbacuje mi na Facebook pa da provjerim.
Ovaj hrvatski Martimex ocito prodaje originale, eh jel to sad ista parfimerija ne bih znao
-
channel10
#6445 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
2ml 30 KMTHEC wrote:Eno vam ParfemiZaVas dekantuju Aventus ponovo
100ml cca 400KM... Kad budu prodavali 10ml za recimo 50KM, onda mozda i bude musterija, ali ovako
-
THEC
#6446 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
pa prosli put je bilo 10 ml - 40 KM a vjerujem da je i ovaj put isto, jer dekantuju iz boce od 500ml, posalji im na fb-u pitanje, na piku nema te ponude uopste, to 2ml ne gledajchannel10 wrote:2ml 30 KMTHEC wrote:Eno vam ParfemiZaVas dekantuju Aventus ponovo![]()
100ml cca 400KM... Kad budu prodavali 10ml za recimo 50KM, onda mozda i bude musterija, ali ovako
- Rugafet
#6447 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ej ja zaboravio da ostavim dojam o Armafu. Naručio sam ga na slijepo (ono jebeš dvadesetak dolara i ako mi se ne svidi) E ovako, na prvu kada sam ga špricno dojam je kao da sam protrljao polovicu limuna na ruku, onako baš mi limun dominira medjutim nakon nekih desetak minuta miris postaje bomba. Ne mogu da objasnim na šta mi baca, nekakva limuno grejpfurasta svježina. I što mi je jako bitno miris traje i traje dan odmiče a on je tu traje li traje. Mislim da ne postoji čovjek kome se ovaj Armaf ne bi svidio. Sve u svemu - AH - MAZING
-
moonca
#6448 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Da li je neko od vas gledao film--- jako dobrih scena ..kao i ..

-
noviclan
#6449 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Znaci amonimno prate temuTHEC wrote:Eno vam ParfemiZaVas dekantuju Aventus ponovo
-
Adoxxx
#6450 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Od kojeg sellera si narucio, može li link?Rugafet wrote:Ej ja zaboravio da ostavim dojam o Armafu. Naručio sam ga na slijepo (ono jebeš dvadesetak dolara i ako mi se ne svidi) E ovako, na prvu kada sam ga špricno dojam je kao da sam protrljao polovicu limuna na ruku, onako baš mi limun dominira medjutim nakon nekih desetak minuta miris postaje bomba. Ne mogu da objasnim na šta mi baca, nekakva limuno grejpfurasta svježina. I što mi je jako bitno miris traje i traje dan odmiče a on je tu traje li traje. Mislim da ne postoji čovjek kome se ovaj Armaf ne bi svidio. Sve u svemu - AH - MAZING