Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6426 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by JoseMujica »

Alahu dragi budala :-) pa zar je iko ikad čuo, osim u bajkama , za lopova koji dijeli :?

Hebo ih onaj Hudnik Robin i ko ga izmisli :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6427 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by JoseMujica »

što bi ga intereovali...pa nisu mu oni konkurencija
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6428 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Entropio »

Image

15000 ljudi u Zetri... :lol:
T0rcid4s

#6429 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by T0rcid4s »

.
Last edited by T0rcid4s on 05/10/2012 00:32, edited 1 time in total.
brzica

#6430 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by brzica »

Podrezali mu binu, da ga vide ljudi :D
fidoremilienko

#6431 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by fidoremilienko »

Entropio wrote:Image

15000 ljudi u Zetri... :lol:
Fahro, kao Torabi :lol:

Image
Innovation

#6433 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Innovation »

Ovo Fahro cupka uz himnu SBB-a. :mrgreen:
convict

#6434 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 16:23, edited 1 time in total.
pOZz

#6435 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

R_v_P20 wrote: Zanimljivo je ono sto Fahro spomenu, kako se Bosnjaci izmedju sebe mrze. Tuzla i Zenica preziru Sarajevo, "sarajlijce" preziru dosje, alipasainac mrzi onog iz dobrinje i tako u krug, dok se ne unistimo sami.....
Je l' spomen'o koja je njegova odgovornost u tome?
brzica

#6436 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by brzica »

Meni super. A koliko vidim i
djevojci je :D
DougHeffernan

#6437 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by DougHeffernan »

Navodim ti primjer da vidis kako svi razmisljaju samo o sebi
Takav je mentalitet svih Bosnjaka: nemamo osjecaj za opste dobro. Samo gledamo "imal mene tu". Zato nam je ovako i ovako ce nam biti sve dok se mi samo ne promijenimo. To nema veze sa strankama kao takvima nego sa nama samima...

Elem, glasacu vjerovatno za SBB jer su jedini koji dosad nisu vladali, ali kladim se u litar krvi da ce me i oni razocarati.
pOZz

#6438 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

R_v_P20 wrote:Jesi li se ti zapitao koja je odgovornost u tebi ? Jesi li se ti zapitao sta si ti uradio kao jedinka da ne bude tako ?
Evo, danas razgovaram sa djevojkom i kaze ona meni da nije sigurna za koga ce glasati, no vjerovatno ce dati glas onome od koga ona ima koristi. Kaze zasto da, iako vjeruje da je onaj drugi bolji, da glas kada njoj ne ide u korsit i kada nije sigurna da ce imati licnu korsit ko' od ovog drugog.
Navodim ti primjer da vidis kako svi razmisljaju samo o sebi...ja hvala Bogu razmisljam i za sebe a i za zajednicu, jer ako budem mislio samo na sebe, ispalit cu iz BiH :)

Da te pitam, a i vas ostale. Je li vama dobro u ovoj drzavi sada, da li uzivate u ovom stanju ?
Ako je odgovor da vam nije nikad' bilo gore, zasto onda glasate za iste ?

Je li se tebi stegne srce kada cujes price u mahali da je bolje bilo u ratu ?
Šuplja.

Lijepo upitah da li je spomen'o svoju odgovornost. Nisi ništa rek'o, znači da nije. Pitanje nije bilo slučajno postavljeno. Vlasnik najtiražnijeg medija, odnosno medija koji u mnogome kreira javno mnijenje je šef partije za koju ćeš ti glasati. Jedno od najvećih zala za Bošnjake koje se pojavilo je Dnevni Avaz, tako da veliku odgovornost za mržnju između ovog naroda upravo snosi taj čovjek.
brzica

#6439 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by brzica »

Ja bih svoju ostavio da je tako sebična.
A, to "građani" ... :lol:
pOZz

#6440 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

DougHeffernan wrote:Elem, glasacu vjerovatno za SBB jer su jedini koji dosad nisu vladali, ali kladim se u litar krvi da ce me i oni razocarati.
:shock:

Čovječe, znaš li ti koliko partija ima u BiH? Pa za 23 partije se sad može glasati, k'o da jedino SBB nije bio na vlasti. :-?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6441 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

Ja ne vidim zasto pojedinci svrsavaju na ovoliko ljudi u Zetri. Pa barem jos 5-6 stranaka u svako doba moze skupiti ovoliko ljudii. Autobusa je oko Zetre i u cijelom tom naselju bilo desetine, blizu stotinjak, sigurno. Delegati i aktivisti su se skupili iz desetina opstina i razlicitih kantona. Zbog licnih obaveza bio sam tu u blizini, i vidio sam ljude koji sjede po parkingu, neki se i zagrnuli SBB zastavama, samo je jos falio pokoji rostilj da raspale :D
Meni je licno degutantnije potrositi desetine hiljada maraka, a vjerovatno je preko 100 000KM, i vise, utroseno u sve ovo, jer je to cisto bacanje novca, narocito za lokalne izbore..jer ne znam kome se sta dokazuje sa ovim skupom, sem da se na ovaj nacin pokusa ispotencirati neka svoja "snaga i velicina"...onako neki ego trip.
DougHeffernan

#6442 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by DougHeffernan »

pOZz wrote:
DougHeffernan wrote:Elem, glasacu vjerovatno za SBB jer su jedini koji dosad nisu vladali, ali kladim se u litar krvi da ce me i oni razocarati.
:shock:

Čovječe, znaš li ti koliko partija ima u BiH? Pa za 23 partije se sad može glasati, k'o da jedino SBB nije bio na vlasti. :-?
A koja od tih 23 stranaka osim SBB-a ima sanse da udje u vlast?
pOZz

#6443 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

DougHeffernan wrote:A koja od tih 23 osim SBB-a ima sanse da udje u vlast?
Velika većina njih. Samo moraš glasati za neku.

Problem svih ljudi u ovoj zemlji je upravo ovaj. Političke elite manipuliraju tvojim mozgom, ne dozvoljavaju da vidiš dalje od SDA/SDP-a, SBB-a i SBiH (nadam se uskoro rahmetli). Dovode u stanje ovaj napaćeni narod da misli kako jedino oni imaju sposobne ljude, da su oni sve pokupili, da su oni najbolji. Pa nije to baš tako.

Nije poenta glasati za one koji su u ovom trenutku najmoćniji tj. imaju medije u svojim rukama. Poenta je glasati za one za koje zaista smatraš da su najbolji. Doći će i oni na vlast ako ljudi budu istrajni i ako budu razmišljali svojom glavom, a ne podlijegali propagandi.
ibizza

#6444 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ibizza »

R_v_P20 wrote:Daj mi ime jedne stranke koja ce uci u vlast i koja moze promjeniti trenutno stanje ?
Ne postoji ta stranka.Ja sam bio siguran da ce SDP promjeniti stvari i evo sta smo dobili na kraju.

I da,ne mogu da vjerujem da jedan došljo,manipulise ovolikom masom ljudi? Puna OLIMPIJSKA DVORANA? :shock:

Da mi je pobjeci odavdje.
DougHeffernan

#6445 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by DougHeffernan »

pOZz wrote:Poenta je glasati za one za koje zaista smatraš da su najbolji.
Lijepo je sve to u zemljama u kojima ima dobrih stranaka, ali ovdje u BiH se jednostavno mora glasati za one koje nam se cini najmanje losim. Za mene je to SBB, za tebe neki drugi. To je demokratija.
pOZz

#6446 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

R_v_P20 wrote:Daj mi ime jedne stranke koja ce uci u vlast i koja moze promjeniti trenutno stanje ?
Ne volim ljudima soliti pamet i naređivati za koga će glasati. Samo ću reći da ću glasati za stranku koja nikad nije bila na vlasti, ali koja je u zadnje vrijeme često bila tas na vagi i koja je dokazala kako joj nije stalo samo do pozicija i fotelja.

Kažem ti, glupo je razmišljati na taj način. To je barem moje mišljenje. Ko će drugi doći na vlast tom logikom osim SDA, SBB-a i SDP-a? Nikad i niko, pa kako onda očekivati da će se neke stvari promijeniti ako se drastično ne promijeni način razmišljanja? Ta neka minorna stranka može odlučiti pa čak i da uđe u vlast, a da recimo jedan SBB ne uđe.
pOZz

#6447 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

DougHeffernan wrote:
pOZz wrote:Poenta je glasati za one za koje zaista smatraš da su najbolji.
Lijepo je sve to u zemljama u kojima ima dobrih stranaka, ali ovdje u BiH se jednostavno mora glasati za one koje nam se cini najmanje losim. Za mene je to SBB, za tebe neki drugi. To je demokratija.
Pošto nisam u politici, nemam hrabrosti da iza neke ideje stojim sto posto, tako da i ja koristim termin najmanje loša stranka. Ako je SBB takva, inače većinski skup bivših kadrova dvije-tri partije koje su u postratno vrijeme bili u vlasti i sad vidjeli priliku da opet zajašu, onda nam se ne piše dobro i nemoj se čuditi ako bude u istom sranju kao i prije. Fahrudin Radončić večeras kaže, parafraziram: Ja ne mogu sebi dozvoliti da ovako situiran čovjek živim u društvu nesretnih ljudi. Ja se stvarno pitam, kako neki ozbiljan čovjek može povjerovati u ove pizdarije? Ko je on, neki čovjek kojeg je Bog poslao da spasi ovaj narod? Da ispuni svoju misiju? Tužno.
pOZz

#6448 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

R_v_P20 wrote:Postujem tvoje misljenje, i drago mi je sto neces glasati za ove koji su sada na vlasti! Ja jedino ne mogu da shvatim zasto ljudi pljuju toliko po SBB-u a da ne daju sansu toj stranci ? Vjerujem da lose iskustvo sa drugim strankama mogu dovesti do zakljucka da je i ova smece, ali ako si 20 godina sansu davao SDA,SDP i SBIH zasto onda ne mozes dati jos 4 godine nekoj novoj stranci koja se pojvila i koja pokazuje da nesto moze i zeli pokrenuti ?
Nova stranka, stari ljudi. Nema tu nikakve promjene.
ibizza

#6449 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ibizza »

@RVP20

SBB nije nova stranka,jesi na papiru,al velika vecina clanova ove strane su pobjegulje iz SBiH ili iz SDA.
Fahro hoce da nam prestavi Adnana Terzica kao uspjesnog politicara,a svi se dobro sjecamo kad su mu savi redom jebavali sve sto ima.
Fehim Skaljic je bio u SDU,mene je ispred Katedrale 2006 "uhvatio" i nagovarao da se uclanim u SDU,govorio kako samo ta stranka moze promjenitti stanje itd...
Naravno,svemu ovome treba dodati Fahru,covjeka kojeg je proizvela SDA,cojeka koji je sve ovo napravio zahvaljujuci KORUMPIRANOJ VLASTI,protiv koje se on kao bori.
ibizza

#6450 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ibizza »

pOZz wrote:
R_v_P20 wrote:Postujem tvoje misljenje, i drago mi je sto neces glasati za ove koji su sada na vlasti! Ja jedino ne mogu da shvatim zasto ljudi pljuju toliko po SBB-u a da ne daju sansu toj stranci ? Vjerujem da lose iskustvo sa drugim strankama mogu dovesti do zakljucka da je i ova smece, ali ako si 20 godina sansu davao SDA,SDP i SBIH zasto onda ne mozes dati jos 4 godine nekoj novoj stranci koja se pojvila i koja pokazuje da nesto moze i zeli pokrenuti ?
Nova stranka, stari ljudi. Nema tu nikakve promjene.
:thumbup: :thumbup:
Post Reply