Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
detroit-mercy

#6426 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by detroit-mercy »

ultima_palabra wrote:Zanimljivo bi bilo proučiti koliko je ZDS bio uvriježen pozdrav kod Hrvata prije recimo 100 godina... da li su se splitski šjorovi i zagrebačke frajle tako pozdravljali u gradskim kafanama? :D
Ja sta su :mrgreen: .
Itakoto

#6427 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Itakoto »

Renta wrote:Za dom spremni je stari hrvatski povijesni pozdrav kroz stoljeća i ukorijenjen je u narod pa nije potrebno da se prisjećaju neke konkretne pojedine bitke sa Turcima. Žišku momak?

Kliče se u radosnim trenucima u domoljubnom zanosu.

To što su ustaše koristile SLIČAN pozdrav "Za dom i poglavnika" je drugi par rukava....ali taj poklič nismo čuli na stadionu.

Ima li još nešto što vam nije jasno bosanci? :)
Prijatelju, nije problem u Simunicu i Simunicima, pa ni u onih 10-15 hiljada, pardon tisuca, krezubih navijaca na stadionu koji su mu ponosno klicali sa "spremni". Problem su "normalni" poput tebe koji u ovakvim potezima ne vide nista lose ili ih cak pokusavaju pravdati odnosno relativizirati nekakvim operama... mislim, stvarno smijesno. :roll:
Dabba

#6428 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

Renta wrote:Za dom spremni je stari hrvatski povijesni pozdrav kroz stoljeća i ukorijenjen je u narod pa nije potrebno da se prisjećaju neke konkretne pojedine bitke sa Turcima. Žišku momak?
To što su ustaše koristile SLIČAN pozdrav "Za dom i poglavnika" je drugi par rukava....ali taj poklič nismo čuli na stadionu.
Heb'o te i patak i poglavnik i ti njih. :D
Šta si se ufatio tih godina? Hajd' ti laganice kao pravi euROPĆANIN, "vrati" se u 2013. godinu i uzmi 2-3 doze ovoga iz Hr real life & real time: http://radioliberum.com/treba-mi-poveca ... -to-hitno/
Last edited by Dabba on 19/12/2013 23:35, edited 3 times in total.
detroit-mercy

#6429 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by detroit-mercy »

Renta wrote:Jel vidite komšije koliko ste zlonamjerni....tako bi htjeli nešto iskopati protiv Hrvatske, jelda. :)

Samo tražite tražite... :)
Nema potrebe :mrgreen: sami se dovoljno izblamirate pa se onda vadite ko mala djeca kad se useru u gace :skoljka: .
vivaldi

#6430 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vivaldi »

Itakoto wrote:Problem su "normalni" poput tebe
cijeli svijet je takav i to nije nista cudno, cakstavise je i razumljivo. vise iznenadjuje dugotrajnost ove sveukupne rasprave
Bodkin

#6431 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Itakoto wrote:

Prijatelju, nije problem u Simunicu i Simunicima, pa ni u onih 10-15 hiljada, pardon tisuca, krezubih navijaca na stadionu koji su mu ponosno klicali sa "spremni". Problem su "normalni" poput tebe koji u ovakvim potezima ne vide nista lose ili ih cak pokusavaju pravdati odnosno relativizirati nekakvim operama... mislim, stvarno smijesno. :roll:
kojiim trikomsi ti zakljucio da je on drugaciji? mislim po postovima se ne bi dalo zakljuciti
ultima_palabra wrote:Zanimljivo bi bilo proučiti koliko je ZDS bio uvriježen pozdrav kod Hrvata prije recimo 100 godina... da li su se splitski šjorovi i zagrebačke frajle tako pozdravljali u gradskim kafanama? :D
naravno, sve pod uticajem beca i beckih sveucilista :-D
detroit-mercy

#6432 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by detroit-mercy »

Itakoto wrote:

Gospodicnom to nikako nije jasno, da nije problem tupavi Joe iz Australije ili oni bezubi, vec Hrvatska koja suti na ove stvari ili HNS koji ko mlitavi kurac nema snage da ovakve stvari sasijece u korijenu, nego se jos dodvorava oni blesanima.
Hebote, onaj Grk podize ruku u vis i zavrsi karijeru od strane grckog fudbalskog saveza, a susjedi se jos i iscudjuju :-)
Martinez_

#6433 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Martinez_ »

Da sumirano izneseno na zadnjim stranama: u BiH i Srbiji ima puno fašista i zato Hrvatima treba biti omogućeno da se pozdravljaju sa Za dom spremni.
It_is_a_Leclerc

#6434 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Eno sad i Turci krivi :lol:

Šta smo zaključili - inače uljudni građani RH patriotske vokacije su, pobijedivši Island, dosjetili se da uopšte ne bi bilo loše vikati - "Za dom spremni" u uspomenu na ratove protiv Osmanskog carstva, a kad su već svi bili tako, je li, pjevljivi odlučili su se i da zađu u hrvatsku opersku baštinu i izvedu "Nikolu Šubića Zrinjskog".

Na Pavelića i Jasenovac, niko nije ni pomislio.

Tako mi Tita i partije :lol:
Renta

#6435 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Renta »

Gledajte bosanci...morate shvatiti da ste 50 godina bili indoktrinirani u komunističkom obrazovnom sustavu gdje je svaka hrvatska misao bila zabranjena i izjednačena sa ustaštvom. Otud i toliko animoziteta prema Hrvatskoj i Hrvatima. Ovaj zadnji nesretni rat je to samo podgrijao.
Ustaše su svoj put završili na križnom putu od 45-47 i to je prošlosvršeno vrijeme, barem za nas hrvate. Sve ostalo su teška podmetanja i zlonamjernost.
Itakoto

#6436 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Itakoto »

Ok, sretno vam bilo. :roll:
Bodkin

#6437 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Renta wrote:Gledajte bosanci...morate shvatiti da ste 50 godina bili indoktrinirani u komunističkom obrazovnom sustavu gdje je svaka hrvatska misao bila zabranjena i izjednačena sa ustaštvom. Otud i toliko animoziteta prema Hrvatskoj i Hrvatima. Ovaj zadnji nesretni rat je to samo podgrijao.
Ustaše su svoj put završili na križnom putu od 45-47 i to je prošlosvršeno vrijeme, barem za nas hrvate. Sve ostalo su teška podmetanja i zlonamjernost.
zlocesti komunisti, dali istru i otoke italijanima jer mrze hrvate. ali ajde, ako je to proslosvrseno vrijeme kako ti kazes onda je sve ok
Martinez_

#6438 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Martinez_ »

Renta wrote: To što su ustaše koristile SLIČAN pozdrav "Za dom i poglavnika" je drugi par rukava....ali taj poklič nismo čuli na stadionu.

Image
It_is_a_Leclerc

#6439 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Zapovjednik logora - ljubitelj opere i srednjovjekovne historije.

Sigurno i komunist.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 20/12/2013 00:27, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#6440 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by detroit-mercy »

Renta wrote:Gledajte bosanci...morate shvatiti da ste 50 godina bili indoktrinirani u komunističkom obrazovnom sustavu gdje je svaka hrvatska misao bila zabranjena i izjednačena sa ustaštvom. Otud i toliko animoziteta prema Hrvatskoj i Hrvatima. Ovaj zadnji nesretni rat je to samo podgrijao.
Jasta je nego proslo svrseno, vidjeli smo kako tupavi Dzo dize masu na noge sa starim domoljubnim poklicem ZDS :mrgreen: , jok kad Marko Perkovic koju domoljubnu zaojce :mrgreen: .
A animozitet prema Hrvatima je i dan danas toliko da su medju 5 najpoplarnijih licnosti u BiH iz skorije povijesti: Joska Broz, Branko Mikulic i Ante Markovic :mrgreen: , ali to nisu dovoljno dobri Rvati ko krivousti i Susak :mrgreen:
detroit-mercy

#6441 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by detroit-mercy »

Martinez_ wrote:
Renta wrote: To što su ustaše koristile SLIČAN pozdrav "Za dom i poglavnika" je drugi par rukava....ali taj poklič nismo čuli na stadionu.

Image
Ma to je vjerovatno krivorijek iliti tipkovna pogrijeska :mrgreen: prema povjesnicaru Renti treba da stoji Za Poglavnika :mrgreen:
Renta

#6442 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Renta »

A gledajte više vas je, ja jedan a vi ko vukovi navalili... neka, držite se čvrsto Slobine "sto puta ponovljena laž postace istina".

Živite i dalje u mržnji i uvjerenju da dan danas hrvati jedu malu djecu... Vidimo se na ljeto na moru...njami njami..hahaha..

za danas mi dosta čitati vaše udbaškomunističke pamflete, prekasno je... čujemo se sutra komšije bosanci...
detroit-mercy

#6443 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by detroit-mercy »

Renta wrote:A gledajte više vas je, ja jedan a vi ko vukovi navalili... neka, držite se čvrsto Slobine "sto puta ponovljena laž postace istina".

Živite i dalje u mržnji i uvjerenju da dan danas hrvati jedu malu djecu... Vidimo se na ljeto na moru...njami njami..hahaha..

za danas mi dosta čitati vaše udbaškomunističke pamflete, prekasno je... čujemo se sutra komšije bosanci...
Pa naravno, kad jedno sto puta ponovis da ZDS nema nista sa uststvom mozda i povjerujes :D , vidim da si ti vec povjerovao :mrgreen:.
CSKA

#6444 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by CSKA »

Ne daj se Renta,to su sve zavidne duse :D
Bodkin

#6445 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Renta wrote:A gledajte više vas je, ja jedan a vi ko vukovi navalili... neka, držite se čvrsto Slobine "sto puta ponovljena laž postace istina".

cuj vidimo se na moru. to ono nama placaju da idemo na more pa kao tesko nam pada to podbadanje :D
Baboolal

#6446 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Baboolal »

Renta wrote: U hrvatskoj ultradesne ili ustaške stranke ne postoje a desne stranke dobivaju 1-2 % glasova na izborima.
Zar nije HDZ desnica?
Nije provokacija, fakat me interesuje sta mislis. Meni nekako svi ti nasi oridjinale nacionalisti (HDZ, SDA, SDS) su uvijek djelavali kao klasicna populisticka desnica...
Rudi33

#6447 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Tako mi Tita i partije :lol:
Konačno! :lol:
Ras Al Ghul

#6448 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Ras Al Ghul »

CSKA wrote:Ne daj se Renta,to su sve zavidne duse :D
:lol: :lol:
Rudi33

#6449 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

Baboolal wrote:
Zar nije HDZ desnica?
Oni se deklariraju kao stranka desnog centra ali u odnosu na SDP su lijevo. Znam da zvuči malo bizarno, ali glede socijalne osjetljivosti tu se je HDZ puno bolje snalazio. SDP opet objašnjavaju da u ovom stanju recesije nikakva socijaldemokracija nije moguća. Ne kužim zašto onda ne raspišu prijevremene izbore, ima ljudi koji imaju viziju izlaska iz krize, u demokratskim državama takve stvari su moguće. Ali teško se odreći beneficija, pogotovo ako su zaslužene teškim radom. :mrgreen:
LBVIEW

#6450 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:

cuj vidimo se na moru. to ono nama placaju da idemo na more pa kao tesko nam pada to podbadanje :D
Kad te se Renta u Makarskoj dohvati tesko ti se - ne samo da ces klicati ko' onaj Joe,podsjecajuci na slavnu historiju predzida krscanstva, kako rece onaj iz Povijesne zbiljnosti :D , vec ces pivat i Juru Bobana. :D
Post Reply