Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zambaklija

#6426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zambaklija »

Ženski Dr.Med wrote:
zambaklija wrote:ja sam 100% na strani Izraela!
drugar sokiran sam ..... mislim da je ovo sala sa tvoje strane
ŠOoo?Ja se njima divim,ako nepristrano pristupiš problemu vidjet ćeš da su u pravu,problem treba od samog početka posmatrati a i u puno toga povlačim i paralelu naspram BiH-istinskih Bosanaca,mnogi neće razumjeti ali šta ću ja tome ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

židovi sposobni ljudi
čujem da izrael uvozi samo pšenicu
ako me nisu slagali...

kad gledaš popise ovih gradova što gađaju hamasovci
od 5 000 do 250 000 stanovnika...
vrijeme osnivanja... 1947-1960
na pustinji bukvalno...

a mi vamo uništavamo ono što imamo :roll:
zambaklija

#6428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zambaklija »

zambaklija wrote:
Ženski Dr.Med wrote:
ŠOoo?Ja se njima divim,ako nepristrano pristupiš problemu vidjet ćeš da su u pravu,problem treba od samog početka posmatrati ali treba i Arape poznavati a i u puno toga povlačim i paralelu naspram BiH-istinskih Bosanaca,mnogi neće razumjeti ali šta ću ja tome ;-)

jeli ovo njeki kvar kada mi se post 2 prikazuje??
Last edited by zambaklija on 16/11/2012 12:37, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

na blogu pojačan promet tražilica o izraelu i svetoj zemlji

ljudi se fakat pale na guranje
a sukobi tamo traju cijelo XX stoljeće na ovaj ili onaj način
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bordo gandalf »

muhafuca

#6431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

zambaklija wrote:
Ženski Dr.Med wrote:
ŠOoo?Ja se njima divim,ako nepristrano pristupiš problemu vidjet ćeš da su u pravu,problem treba od samog početka posmatrati a i u puno toga povlačim i paralelu naspram BiH-istinskih Bosanaca,mnogi neće razumjeti ali šta ću ja tome ;-)
Klasika neshvacenih ideologa -
Imao je isto tako i Hitler pravo dobre ideje samo ga ljudi nisu shvacali
I Milosevic isto itd kroz historiju
Da su samo ljudi uspjeli razumjeti ove "velike umove" :-)
mO k3

#6432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

nista drugar ,ne spadam u te koji razumiju na sta mislis,ali moj "zdravi" razum mi kaze da politika koju vodi izrael prema komsijama ,prema palestincima nikuda ne vodi ,cak je kontra produktivno dugorocno videci
zambaklija

#6433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zambaklija »

Ženski Dr.Med wrote:nista drugar ,ne spadam u te koji razumiju na sta mislis,ali moj "zdravi" razum mi kaze da politika koju vodi izrael prema komsijama ,prema palestincima nikuda ne vodi ,cak je kontra produktivno dugorocno videci

ma nemislim nikoga uvjeravati ali evo samo kratko,zajednička borba (jude i arapi) protiv kolonijalista,pokušaj stvaranja zajedničke uprave (ovo niko neželi da kaže) ostalo pri pokušaju jer Arapska strana unutar sebe nije bila jedinstvena,židovima se nije dalo dugo čekati i biti u neizvjesnost ipak treba neki sistem i sigurnost ostvariti.Pojedine Arapske struje počinju sa terorističkim djelovanjem iz djelova pod njihovom kontrolom spram civila u Židovskim djelovima,kako su se nalazili u opšte nepovoljnom okruženju,niko ih neće ,postavljaju sebi cilj očuvanje i jačanje države,eliminisanje svijuh koji ih ugrožavaju pri tom nažalost čine i zlodjela(što opet neopravdavam),ali opet u očuvanju države i sigurnosti.Nažalost počinju apardhadski se ponašati spram Arapa što nikako nesmatram O.K. ali oni prate isključivo jedan cilj,očuvanje Države i sigurnosti.Eto trebali su urediti ovako državu kao što je BiH koja samo zna ići unazad a nikako naprijed,trpjeti terorističke napade što političke,što vjerske pozadine(islamisti) ,trebaju da trpe što ih ovi bombarduju sa iranskim raketama,itd...itd...Ja sam jednom ovdje postavio pitanje:Šta bi Bosanci činili da su u istoj mogućnosti kao Židovi?Zadržali bi ovo stanje kakvo je trenutno u BiH ili bi ga promjenuli-nasilno? :skoljka:
Cyrax

#6434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Kakvo neznanje moj zambaklija...ja bih na tvom mjestu obrisao ovaj post.
Ljutio se ti ne ljutio pojma nemas.
zambaklija

#6435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zambaklija »

Cyrax wrote:Kakvo neznanje moj zambaklija...ja bih na tvom mjestu obrisao ovaj post.
jebga,ja vazda uz vitar ;-)
Cyrax

#6436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Budi, tvoje pravo.
Ako nista tebe radi bolje ti je da si samo kontras na forumu nego ozbiljno da si na strani cionizma ;-)
Avetinho

#6437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Hopkins wrote:mislio sa na normalni svijet ne na fasiste i lesinare. i dalje stoim pri rijecima da cifutsku zemlju treba poravnati.
Vidis, zbog takvih kao ti, sad je rat u Gazi.

Nego, put pod noge! Pusku u ruke, pa ravnaj!
Tkd

#6438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tkd »

Mursi odobrio naredbu o zabrani prolaska izraelskih brodova kroz Suecki kanal

Televizija El-Alem je u “breaking news-u” objavila da je predsjednik Egipta, Muhamed Mursi odobrio naredbu o zabrani prolaska izraelskih brodova kroz Suecki kanal zbog napada cinističkog režima na Pojas Gaze.

Novinska agencija IRNA, pozivajući se na Reuters, prenosi da je egipatski predsjednik u televizijskom obraćanju osudio posljednje napade cionističkog režima na Gazu, te istakao da potezi cionističkog režima dovode do nestabilnosti u zemljama regiona. Predsjednik Egipta je rekao da Izraelci treba da znaju da Egipat daje potpunu podršku Palestincima tokom izraelske agresije protiv Palestine.

:thumbup:
nasa

#6439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nasa »

zambaklija wrote:
Cyrax wrote:Kakvo neznanje moj zambaklija...ja bih na tvom mjestu obrisao ovaj post.
jebga,ja vazda uz vitar ;-)
I uz neznanje ,kako mozes porediti Izrael i BiH,historijski ni blizu slicna situacija.....
Avetinho

#6440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Tkd wrote:Mursi odobrio naredbu o zabrani prolaska izraelskih brodova kroz Suecki kanal

Televizija El-Alem je u “breaking news-u” objavila da je predsjednik Egipta, Muhamed Mursi odobrio naredbu o zabrani prolaska izraelskih brodova kroz Suecki kanal zbog napada cinističkog režima na Pojas Gaze.

Novinska agencija IRNA, pozivajući se na Reuters, prenosi da je egipatski predsjednik u televizijskom obraćanju osudio posljednje napade cionističkog režima na Gazu, te istakao da potezi cionističkog režima dovode do nestabilnosti u zemljama regiona. Predsjednik Egipta je rekao da Izraelci treba da znaju da Egipat daje potpunu podršku Palestincima tokom izraelske agresije protiv Palestine.

:thumbup:
HAHAHAHA
Pa kako im daje punu podrsku?
citadela

#6441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by citadela »

zambaklija wrote:
Ženski Dr.Med wrote:
Vjerovatno se osjecas intelektualno superiornijim nad vecinom, jer si pronikao u pravi smisao i sustinu problema. Osjecas se genijalno, uzviseno, superiorno, jer si sa svojom idejom u manjini, a genijalni ljudi su sa svojim idejama uvijek u manjini. Tvoj obim znanja, informiranosti i nacitanosti, ali i oslobodjenost od svih predrasuda ti vjerovatno omogucava da proniknes u background dogadjaja, da vidis i percipiras ono sto vecina nije sposobna. Vecina se zadrzava samo na formi, ali ti ne -ti ides dublje, u sustinu, osnovu, jer ti to omogucava tvoj ogromni intelektualni potencijal. Ne trudis se ni da prosvijetlis ogranicenu vecinu, jer oni to ne mogu razumjeti, shvatiti i da hoce da razumiju i shvate.

A sad uzmi kartu, pa pokusaj naci Izrael.
zambaklija

#6442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zambaklija »

citadela wrote:
Vjerovatno se osjecas intelektualno superiornijim nad vecinom, jer si pronikao u pravi smisao i sustinu problema. Osjecas se genijalno, uzviseno, superiorno, jer si sa svojom idejom u manjini, a genijalni ljudi su sa svojim idejama uvijek u manjini. Tvoj obim znanja, informiranosti i nacitanosti, ali i oslobodjenost od svih predrasuda ti vjerovatno omogucava da proniknes u background dogadjaja, da vidis i percipiras ono sto vecina nije sposobna. Vecina se zadrzava samo na formi, ali ti ne -ti ides dublje, u sustinu, osnovu, jer ti to omogucava tvoj ogromni intelektualni potencijal. Ne trudis se ni da prosvijetlis ogranicenu vecinu, jer oni to ne mogu razumjeti, shvatiti i da hoce da razumiju i shvate.
:-) :-) :roll: :-) :-) :skoljka:

A sad uzmi kartu, pa pokusaj naci Izrael.
jal to U ti iz guze viri :D
amoninan

#6443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Inside Story - Gaza strikes: Motives and consequences

Teymoor Nabili is joined by guests: Ghazi Hamad, the deputy foreign minister for Hamas; Abdullah Al-Ashal, professor of international law and political science at the American University in Cairo, who is also a former Egyptian deputy foreign minister of foreign affairs; and Raanan Gissin, a one-time senior adviser to former Israeli Prime Minister Ariel Sharon, and also a former strategic analyst in the planning branch of the Israeli military.

Loše, loše izdanje Gissina s obzirom na njegovu karijeru.
pirpa

#6444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pirpa »

zambaklija wrote:
Ženski Dr.Med wrote:
znaci ukidanje drzave izrael i ukidanje RS!
jedino mi je ta paralela logicna po historiskim cinjenicama
Lacrosse

#6445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Lacrosse »

De nas prosvjeti, pa napisi i ti svoj post o saznanjima.
A pocni s recenicom, "dok je Dido Alija gledao iz stale kako odvode Jevreje za vrijeme NDH, te tiho pisao svoj Islamski glasnik, nije ni slutio da ce za vrijeme komunizma u Jugoslaviji se skolovati vise Egipcana, Lebanonaca, a Gadafi ozeniti se s Mostarkom kad pobjede oni koji u boga ne vjeruju".
I kod nas vladaju Cionisti druge vjere. Mlado Muslimani. Skolovani po Iranu.
I iz licnog primjera onog sto su uradili nama, meni su jasni oni kontra njih.
Nisu mi jasni oni koji su zivjeli s Jevrejima 500 godina, imaju Jevrejsku Hagadu u svom muzeju, imaju Jevrejsko groblje, imamo li mi Arapsko groblje? I kakvih Arapskih dokumenata? Nemamo. Jer Arapi nisu sa svog bjezali u Sarajevo. Ja sam osnovnu zavrsio, s Jevrejem u svom razredu. Arapa nije bilo. I po njegovom didu zvala se jedna od institucija zdravstvenih. A ja sam odrastao u ulici Mose Pijade. Ne Anwara Al Zahirija.
Pricati o Americkoj Jevrejskoj frakciji kao nekom koje oteo Ameriku.
Amerika je u svom zacetku bila 13 kolonija, koje su sve bile puritanske, a puritanci su ekvivalent kriscanskih Wehabija tj. ako si bio Cifut, nisi bio dobrodosao, i nisi mogao ostati, i nisi bio gradjanin nikojeg reda. Vecina Jevreja je pobjegla iz Brazila i morala se nastaniti u Americi u tom kolonijalnom periodu. To je period kad su Jevreji protjerani iz Spanije, pa su dosli i u Sarajevu. U tom periodu, New Amsterdam se otvara, Holandjani i Jevreji zapocinju trgovinu, i nastaje grad New York koji je centar svijeta kako ga danas znamo. Zbog toga, Jevreji su integrali u Americi, i bili su tu kad je Amerika bila kolonija do njen nezavisnosti, a narucito s brain drainom koji je Europa pocinila pocevsi od Nazija pa do Staljina.
Za vrijeme Jugoslavije, Jugoslavija je bila nastrojena kontra Izrela. Bila saveznik sa Egiptom, u pokretu nesvrstanih. Pa jel iko ijednog Jevreja u Jugoslaviji nasao za neprijatelja drzavnog jer je Cionista koji hoce Izreal po bilo koju cijenu. To cak ni onda nije bila opcija.
I bolje je svakom za sebe da razmislja.
Ja ne opravdavam nasilje, ali takodje, Palestinci i njihov pokusaj da uvuku svijet u 3 Svijetski rat, da zbombaju Iran, i pometu Islamski svijet u smicak, samo da bi iz ognja i vatre takvog jednog sukoba ekonomski kolaps dozivjeo cijeli svijet, pa to je tako djavoli konstrukt koji nikad, a ni tad ja necu podrzati. Mi smo u Bosni vodili rat takodje, i niko nasu djecu nije odgajao da budu sehidi i idu po Berlinu i Bonu praviti sranje, a mogli smo, i rekli bi neki, bili bi u pravu. E bili smo u pravu sto nismo. A sto visi, mora i da odpadne. Islamski svijet izgubljen i zaostao, mora naprijed. Mora se utvrditi sta su civilizacijske norme, i da sila boga ne moli. Zene se moraju skolovati. Ne mozes 4 generacije sjediti u izbjeglickom kampu, dok Arafat iznajmljuje sprat hotela u Parizu decenijama. Arapi imaju lovu i dosta te love je poslano u Palestinu pa je zavrsila po dzepovima ljudi kao Radonjcic. Jel ko pitao Radonjcica danas, sto je sjedio u rovu s 5 metaka a ne 15? E, to je Cionizam. Kad na krvi svom naroda postanes biznismen, a biznis je mizerija, tragedija, i da ljude u njihovom dnevnim sobama non stop moris sa svojim problemom, koji neces da rijesis, ako si ikad imali predsjednika u Americi koji je bio naklonjen njihovom pitanju, imaju ga u Obami. I opet, nece da se dogovore, ni jedni ni drugi. Profitabilni je rat. Za one koji odlucuju. I onda kad ubije Izrel nekog tajnog Islamistu koji okuplja i pere ljudima mozak, onda treba aplaudirati na ove raketne napade.
zambaklija

#6446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zambaklija »

pirpa wrote: znaci ukidanje drzave izrael i ukidanje RS!
jedino mi je ta paralela logicna po historiskim cinjenicama
mani bre historiju,to je prošlo njeg ša će mo sad :? :P
Avetinho

#6447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Lacrosse wrote:De nas prosvjeti, pa napisi i ti svoj post o saznanjima.
A pocni s recenicom, "dok je Dido Alija gledao iz stale kako odvode Jevreje za vrijeme NDH, te tiho pisao svoj Islamski glasnik, nije ni slutio da ce za vrijeme komunizma u Jugoslaviji se skolovati vise Egipcana, Lebanonaca, a Gadafi ozeniti se s Mostarkom kad pobjede oni koji u boga ne vjeruju".
I kod nas vladaju Cionisti druge vjere. Mlado Muslimani. Skolovani po Iranu.
I iz licnog primjera onog sto su uradili nama, meni su jasni oni kontra njih.
Nisu mi jasni oni koji su zivjeli s Jevrejima 500 godina, imaju Jevrejsku Hagadu u svom muzeju, imaju Jevrejsko groblje, imamo li mi Arapsko groblje? I kakvih Arapskih dokumenata? Nemamo. Jer Arapi nisu sa svog bjezali u Sarajevo. Ja sam osnovnu zavrsio, s Jevrejem u svom razredu. Arapa nije bilo. I po njegovom didu zvala se jedna od institucija zdravstvenih. A ja sam odrastao u ulici Mose Pijade. Ne Anwara Al Zahirija.
Pricati o Americkoj Jevrejskoj frakciji kao nekom koje oteo Ameriku.
Amerika je u svom zacetku bila 13 kolonija, koje su sve bile puritanske, a puritanci su ekvivalent kriscanskih Wehabija tj. ako si bio Cifut, nisi bio dobrodosao, i nisi mogao ostati, i nisi bio gradjanin nikojeg reda. Vecina Jevreja je pobjegla iz Brazila i morala se nastaniti u Americi u tom kolonijalnom periodu. To je period kad su Jevreji protjerani iz Spanije, pa su dosli i u Sarajevu. U tom periodu, New Amsterdam se otvara, Holandjani i Jevreji zapocinju trgovinu, i nastaje grad New York koji je centar svijeta kako ga danas znamo. Zbog toga, Jevreji su integrali u Americi, i bili su tu kad je Amerika bila kolonija do njen nezavisnosti, a narucito s brain drainom koji je Europa pocinila pocevsi od Nazija pa do Staljina.
Za vrijeme Jugoslavije, Jugoslavija je bila nastrojena kontra Izrela. Bila saveznik sa Egiptom, u pokretu nesvrstanih. Pa jel iko ijednog Jevreja u Jugoslaviji nasao za neprijatelja drzavnog jer je Cionista koji hoce Izreal po bilo koju cijenu. To cak ni onda nije bila opcija.
I bolje je svakom za sebe da razmislja.
Ja ne opravdavam nasilje, ali takodje, Palestinci i njihov pokusaj da uvuku svijet u 3 Svijetski rat, da zbombaju Iran, i pometu Islamski svijet u smicak, samo da bi iz ognja i vatre takvog jednog sukoba ekonomski kolaps dozivjeo cijeli svijet, pa to je tako djavoli konstrukt koji nikad, a ni tad ja necu podrzati. Mi smo u Bosni vodili rat takodje, i niko nasu djecu nije odgajao da budu sehidi i idu po Berlinu i Bonu praviti sranje, a mogli smo, i rekli bi neki, bili bi u pravu. E bili smo u pravu sto nismo. A sto visi, mora i da odpadne. Islamski svijet izgubljen i zaostao, mora naprijed. Mora se utvrditi sta su civilizacijske norme, i da sila boga ne moli. Zene se moraju skolovati. Ne mozes 4 generacije sjediti u izbjeglickom kampu, dok Arafat iznajmljuje sprat hotela u Parizu decenijama. Arapi imaju lovu i dosta te love je poslano u Palestinu pa je zavrsila po dzepovima ljudi kao Radonjcic. Jel ko pitao Radonjcica danas, sto je sjedio u rovu s 5 metaka a ne 15? E, to je Cionizam. Kad na krvi svom naroda postanes biznismen, a biznis je mizerija, tragedija, i da ljude u njihovom dnevnim sobama non stop moris sa svojim problemom, koji neces da rijesis, ako si ikad imali predsjednika u Americi koji je bio naklonjen njihovom pitanju, imaju ga u Obami. I opet, nece da se dogovore, ni jedni ni drugi. Profitabilni je rat. Za one koji odlucuju. I onda kad ubije Izrel nekog tajnog Islamistu koji okuplja i pere ljudima mozak, onda treba aplaudirati na ove raketne napade.
Odlicno :thumbup:
amoninan

#6448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Rocket from Gaza lands near Jerusalem

http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 51790.html
occupylove

#6449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

samo cu reci ; "rat protiv terora" beskrajni rat , protiv imaginarnih neprijatelja
Al-Kaida ( na Arapskom to znaci ; fajl ili dokument , lista placenika stvorena od CIA kada su ih formirali da se bore protiv SSSR u Afganistanu )
9/11
vojno-industrijski komplex kojemu treba 'dezurni neprijatelj", monstrum bez kontrole , vrlo paranoican i danas su to Muslimani, a sutra ? Kina ! ( vec pumpaju propagandu o "opasnim Kinezima koji jurisaju na zapadnu demokraciju ")
zasto NATO i dalje postoji jos snazniji i opasniji a stvoren je da se "brani" od SSSR i "Komunizma" koji je propao 1991 ?
manite se emotivnih floskula
kapitalizam je rat , rat je profit i kontrola resursa
propaganda i mrznja , zavadi pa vladaj , stara taktika jos od Rima i Britanske imperije koja je to usavrsila
Palestinci su zrtve , Izraelci su zrtve
svi smo mi zrtve te oligarhije koja nam o glavi radi
protesti za mir i podrske Gazi ovoga vikenda u vise od 120 gradova !
narod se vise ne moze manipulirati tako lako
snaga_znanja

#6450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by snaga_znanja »

Mnogo toga je u ovom ratu ako se i moze nazvati ratom naopako.

Uopste necu da ulazim u raspravu ko je prvi pljunuo ali ocigledno je da kad te hrakne Izrael mozes da zahrdjas.

Mnogo je toga na vagi u ovom konfliktu i jasno je da ovo nije srazmjeran sukob. Medjutim i Hamas mi se cini malo pomjeren u glavi. Ja koliko vidim njihove rakete danima lete po civilnim ciljevima. Da se napadaju vojni ciljevi sve bi imalo neke logike. Ali ako udjes u autobus sa eksplozivom i dignes se u zrak u drzavi gdje je nosenje oruzija duznost svakog gradjanina, vojni rok traje 3 godine, onda je za ocekivati da ti krv na slamku tebi i tvom narodu piju svaki dan.. Sve mi nekako djeluje na podgrijavanje sukoba i sa njihove strane. A kad Izrael udari onda ne ispasta Hamas vec narod Palestine...

Medjutim Izraelu treba neko objasniti bez obzira koliko bio ili ne bio upravu da nije uredu drzati podrucje sa 3 strane i raketirati ga kao nekad Srbi Sarajevo ne pitajuci za moguce civilne zrtve. To je pomjereno sa razumom i ako hoces nekoga da urazumis ima drugaciji nacina osim da budes ludji od njega...
Locked