Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1941.

#6426 Re: FK Sarajevo

Post by 1941. »

Bio sam vrlo optimističan glede nove uprave i atmosfere u i oko kluba, ali me je - mnogo više nego poraz i sama igra na terenu - otrijeznio naizgled nevažan i bizaran detalj zvani nagradna igra na poluvremenu utakmice s Borcem te mi se čini da se nekih kasabskih rak rana vjerovatno još zadugo nećemo riješiti.
north

#6427 Re: FK Sarajevo

Post by north »

1941. wrote:Bio sam vrlo optimističan glede nove uprave i atmosfere u i oko kluba, ali me je - mnogo više nego poraz i sama igra na terenu - otrijeznio naizgled nevažan i bizaran detalj zvani nagradna igra na poluvremenu utakmice s Borcem te mi se čini da se nekih kasabskih rak rana vjerovatno još zadugo nećemo riješiti.
Nagradna igra na poluvremenu te više razočarala od ige i poraza :?

Šta predlažeš, hoćemo li na slijedećoj tekmi svi u glas "Uprava napolje" :-)

O bože.......
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6428 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

north wrote:Nagradna igra na poluvremenu te više razočarala od ige i poraza :?

Šta predlažeš, hoćemo li na slijedećoj tekmi svi u glas "Uprava napolje" :-)

O bože.......
Možda se nadao da će dobiti, a nije dobio pa se razočarao :)
Gde si sad cica maco

#6429 Re: FK Sarajevo

Post by Gde si sad cica maco »

Ja sam znao da ćemo izgubiti kad sam vidio da narod zna.
Obuca9

#6430 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

1941. wrote:Bio sam vrlo optimističan glede nove uprave i atmosfere u i oko kluba, ali me je - mnogo više nego poraz i sama igra na terenu - otrijeznio naizgled nevažan i bizaran detalj zvani nagradna igra na poluvremenu utakmice s Borcem te mi se čini da se nekih kasabskih rak rana vjerovatno još zadugo nećemo riješiti.
A šta je tačno problem s nagradnom igrom? To što nisi dobio nagradu ili ti se nisu svidjele nagrade?
north

#6431 Re: FK Sarajevo

Post by north »

hz__semir wrote:
A šta je tačno problem s nagradnom igrom? To što nisi dobio nagradu ili ti se nisu svidjele nagrade?
Ma stipu delegata, nije bitno što smo mi izgubili i loše odigrali, njemu je nagradna najveći odron, naravno nagrade su bile više nego simbolične, ali šta treba očekivati novi mercedes možda???

Ali na stranu budalaštine koje se pišu, nego je li stvarno istina da smo sutra bez 3 igrača??? Šta očekivati objektivno, valjda će to biti sve ok, pobjeda bi nas sigurno vratila na pravi kolosjek......

S druge strane, vjerovatno se neki neće složiti, ali kad bi znao da bi u slučaju poraza, pa i narednog kiksa kod kuće, ostali bez trenera, ja bih to objeručke prihvatio.....
Impavidus

#6432 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

north wrote:
hz__semir wrote:
Ma stipu delegata, nije bitno što smo mi izgubili i loše odigrali, njemu je nagradna najveći odron, naravno nagrade su bile više nego simbolične, ali šta treba očekivati novi mercedes možda???

Ali na stranu budalaštine koje se pišu, nego je li stvarno istina da smo sutra bez 3 igrača??? Šta očekivati objektivno, valjda će to biti sve ok, pobjeda bi nas sigurno vratila na pravi kolosjek......

S druge strane, vjerovatno se neki neće složiti, ali kad bi znao da bi u slučaju poraza, pa i narednog kiksa kod kuće, ostali bez trenera, ja bih to objeručke prihvatio.....
upravo!
Reglan

#6433 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

north wrote:
hz__semir wrote:

:shock: :roll: :roll:
Ebes onda promjene kad ti covjek sve sj-ebe.Ovo mi nimalo nije jasno,al' et.
Pobjedu daj nam ti..
svakako_lud

#6434 Re: FK Sarajevo

Post by svakako_lud »

Budemo li čekali polusezonu za promjenu trenera onda nam više ni Murinjo neće pomoći... :roll:
tambura

#6435 Re: FK Sarajevo

Post by tambura »

NE znam samo koji ste dzavo svi zapeli ove godine titula pa titula... Evropa se kod nasm oze izboriti u zadnjih 5 kola. To je svima jasno.
Titula ove godine i nije bila cilj, svi znamo koji je cilj ove godine, konsolidacija kluba. Samo sto su nas ovi rezultati sviju nafurali da mastamo o tituli.
Sta vam je, kakve su to ambicije od jednom. Svi smo na pocetku pucali suplju jebo titulu samo nek se sredi klub, sad odjednom jebo klub daj nam titulu hocemo titulu...

Sta vam je ljudi ni sami ne znate sta bi ste!!!
upaljac83

#6436 Re: FK Sarajevo

Post by upaljac83 »

tambura wrote:NE znam samo koji ste dzavo svi zapeli ove godine titula pa titula... Evropa se kod nasm oze izboriti u zadnjih 5 kola. To je svima jasno.
Titula ove godine i nije bila cilj, svi znamo koji je cilj ove godine, konsolidacija kluba. Samo sto su nas ovi rezultati sviju nafurali da mastamo o tituli.
Sta vam je, kakve su to ambicije od jednom. Svi smo na pocetku pucali suplju jebo titulu samo nek se sredi klub, sad odjednom jebo klub daj nam titulu hocemo titulu...

:thumbup:
cunga lunga

#6437 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

hz__semir wrote:Sutra bez Hilme i Piksija, a i Hame je upitan.
Ako je zbog kartona, odradio ih je u kupu protiv Sloge...
Obuca9

#6438 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

cunga lunga wrote:
Ne mogu se žuti kartoni iz Prvenstva odrađivati u Kupu, nego samo u Prvenstvu. Samo se crveni karton prenosi s Prvenstva na Kup i obratno.

Hilmo u srijedu nije igrao, jer je Mirza htio isprobati zadnju liniju Dupovac - Torlak za meč u Prijedoru.
hary

#6439 Re: FK Sarajevo

Post by hary »

hz__semir wrote:
cunga lunga wrote:
Ne mogu se žuti kartoni iz Prvenstva odrađivati u Kupu, nego samo u Prvenstvu. Samo se crveni karton prenosi s Prvenstva na Kup i obratno.

Hilmo u srijedu nije igrao, jer je Mirza htio isprobati zadnju liniju Dupovac - Torlak za meč u Prijedoru.
Uh, ako ta linija danas bude "funkcionisala" kao u srijedu, ne pise nam se dobro... :roll:
Calavera

#6440 Re: FK Sarajevo

Post by Calavera »

tambura wrote:NE znam samo koji ste dzavo svi zapeli ove godine titula pa titula... Evropa se kod nasm oze izboriti u zadnjih 5 kola. To je svima jasno.

Zar nije Blekic izjavio kada je usao u upravu da odlazi ako ne osvoji titulu ?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6441 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Calavera wrote:

Jeste i ako je ne osvojimo nece otici! Mi mu ne damo!!!
strong69

#6442 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Nemas pojma o cemu pises. Predsjednik Blekic i Uprava obecali su titulu. Cak je rekao da ce dati ostavku ako ne uspije u tome. Ruku na srce, MV je rekao da bi bio zadovoljan da izbori Evropu.

A da vidis kakve su to ambicije pogledaj intervju sa Blekicem na FKS Info.
Reglan

#6443 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

don_emir wrote:
Calavera wrote:

Jeste i ako je ne osvojimo nece otici! Mi mu ne damo!!!
Ma kakvi jedi zatvorimo prolaz ondje kod prolaza Energopetrol a drugi onaj dole prema sudu :lol:
Nema odlaaske Zijo.
nellington

#6444 Re: FK Sarajevo

Post by nellington »

Eno vam malac iz Kreševa prorekao titulu :lol:
Mali prorok iz Kreševa: Ni BiH ni Hrvatska neće na Evropsko prvenstvo

Zna unazad nekoliko godina koliko je puta nestalo struje, koje su udarne vijesti bile, primjera radi, prije pet godina na taj i taj dan itd.

Kristijan: Imam predosjećaj za mnogo toga šta će se desiti

U Kreševu u posljednje vrijeme priča o Kristijanu Buljanu, učeniku osmog razreda Osnovne škole „Boris Čorić“, top-tema je čaršije. Kažu da on ima posebnu moć u proricanju budućnosti i pogađanju prošlosti, vremenske prognoze i slično.

Potražili smo ga i razgovarali, uz dopuštenje njegovih roditelja, oca Vladimira i majke Irene.

Volim prirodu

- Prije pet godina ležao sam u krevetu i razmišljao o jednom datumu od prije pet mjeseci. Došlo mi je nekako u glavu i koji je dan bio tog datuma, kao i sjećanje na sve dane u vremenskom periodu od pet mjeseci. Primijetio sam tada da ja imam nešto što ne mogu objasniti. Primam, rekao bih, neke signale od prirode.

Poseban mi je ugođaj kada je velika grmljavina, a pogotovu ako nema električne energije. E, tada je moja sposobnost potpuna. Volim hodati po planinama, putovati, volim prirodu, a kako je čuvamo jednog dana će nam se i osvetiti.

Mogu evo prognozirati da će nam jesen biti uz lijepo vrijeme ali i hladna. Krajem oktobra i početkom novembra će na teritoriji BiH padati kiša, a bit će i vjetra. Od 20. oktobra do početka novembra past će i prvi snijeg od desetak centimetara, a pravi veći snijeg će pasti krajem godine, oko Božića - kaže Kristijan.

Kad će se oženiti

Ljudi u Kreševu i okolini čuli su za Kristijanov dar. Dovoljno je da mu kažete datum i godinu rođenja on će vam kazati koji je to bio dan u sedmici. Zna unazad nekoliko godina koliko je puta nestalo struje u Kreševu, koje su udarne vijesti bile, primjera radi, prije pet godina na taj i taj dan itd.

- Moje kolege iz škole me zapitkuju o ocjenama, kad će kontrolni, traže da ih ja naučim tu moju sposobnost. Ne mogu, to se ne može naučit, ja imam predosjećaj za mnogo toga šta će se desiti. Ima i onih koji me zadirkuju i ne vjeruju u moju sposobnost. Pitaju me ljudi, recimo, kad će se oženiti, udati, dobiti novac, kakvo će ih zdravlje služiti itd, itd. Naravno, nekad i pogriješim jer se moram dobro koncentrisati - priča nam veoma govorljivi Kristijan Buljan iz Kreševa.

Nije sportski tip

Kristijan nam kazuje da nije sportski tip ali ponekad prati nogometna zbivanja. Prognozirao nam je da će nogometni prvak BiH biti Sarajevo, a da se ni BiH ni Hrvatska, nažalost, neće plasirati na Evropsko nogometno prvenstvo 2012. godine.

(avaz)
Baltazar_khan

#6445 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Ovaj naš sadašnji sastav nema baš neki kvalitet za titulu. Da, mi možemo da je osvojimo ali na onaj isti način kojim je došao do nje jedan drugi klub prošle sezone, a svi znamo šta se desilo poslije. Meni je draže nabijati koeficijent preko evropske lige, pa tek onda uletiti u pretkola lige prvaka kao nosioci. Treba pametno postupiti u takvim situacijama, a ne "grlom u jagode" kao neki, pa im se desi Tel Aviv.

Danas puno sreće našim momcima u Prijedoru, da nas obraduju gostujućom tricom!
armin071

#6446 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

[quote="nellington"]Eno vam malac iz Kreševa prorekao titulu :lol:

Ma zna i mali nesto 8-)
ice tea

#6447 Re: FK Sarajevo

Post by ice tea »

Mali je rek'o. Titula je nasa. Pape zao mi je. :D
Calavera

#6448 Re: FK Sarajevo

Post by Calavera »

Baltazar_khan wrote:Ovaj naš sadašnji sastav nema baš neki kvalitet za titulu. Da, mi možemo da je osvojimo ali na onaj isti način kojim je došao do nje jedan drugi klub prošle sezone, a svi znamo šta se desilo poslije. Meni je draže nabijati koeficijent preko evropske lige, pa tek onda uletiti u pretkola lige prvaka kao nosioci. Treba pametno postupiti u takvim situacijama, a ne "grlom u jagode" kao neki, pa im se desi Tel Aviv.

Hmmm ispade da nekada nije pametno osvojiti titulu, bolje biti drugi ili treci hahaha :-) . Dobro bi bilo kada bi kao ti razmisljali i nasi ostali "konkurenti" hahaha
Baltazar_khan

#6449 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Calavera wrote:
Baltazar_khan wrote:Ovaj naš sadašnji sastav nema baš neki kvalitet za titulu. Da, mi možemo da je osvojimo ali na onaj isti način kojim je došao do nje jedan drugi klub prošle sezone, a svi znamo šta se desilo poslije. Meni je draže nabijati koeficijent preko evropske lige, pa tek onda uletiti u pretkola lige prvaka kao nosioci. Treba pametno postupiti u takvim situacijama, a ne "grlom u jagode" kao neki, pa im se desi Tel Aviv.

Hmmm ispade da nekada nije pametno osvojiti titulu, bolje biti drugi ili treci hahaha :-) . Dobro bi bilo kada bi kao ti razmisljali i nasi ostali "konkurenti" hahaha
Željezničaru, znaš ti jako dobro na šta sam ja mislio ;-)
north

#6450 Re: FK Sarajevo

Post by north »

strong69 wrote:

Nemas pojma o cemu pises. Predsjednik Blekic i Uprava obecali su titulu. Cak je rekao da ce dati ostavku ako ne uspije u tome. Ruku na srce, MV je rekao da bi bio zadovoljan da izbori Evropu.

A da vidis kakve su to ambicije pogledaj intervju sa Blekicem na FKS Info.
Tako je strong, Blekić je prvi dan rekao da ga samo titula zanima, onda je malo kasnije rekao da je cilj Evropa, pa onda kad smo zaredali četiri pobjede, ponovo samo titula :-)

Da me se pogreno ne shvati, ne napadam ga, rekao sam i još uvijek stojim da su ljudi iz nove uprave napravile određene pomake, i to ZA SADA zaslužuje povjerenje, ali to po meni nije ni 10% onoga što treba da se uradi...
Naravno kratko vrijeme su tu, i to stoji, ali bez euforije, i malo oprezniji biti u izjavama, jer kad se nešto kaže da će biti (a obećana je titula), onda to treba i da se ispuni...

Ja se također slažem da je ova ekipa limitirana, i bez tri-četiri kvalitetna pojačanja, preambiciozno je pričati o tituli.....

Što se MV tiče, on je nakon 15 dana priprema, za koje je rekao da su fenomenalno odrađene :-) , doveo ekipu koja je dota lošija nego što je bila prije priprema :-) i to valjda nešto govori....

Znam da nije dobro poređenje, ali pogledajte Dinamo prije mjesec dana sa Zajecom, a pogledajte ga danas sa Vahom, o istoj ekipi se radi, tako da ta priča da nije do trenera ne pije vode....Do njega je,i ako se danas ne promijeni pristup igri i sama igra u odnosu na prošlu utakmicu, po meni je glavni krivac za lagano upadanje u rezultatsku krizu....

Ali naravno, puno sreće momcima danas u Prijedoru, da nas aBd obraduju sa 3 boda .....
Locked