HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#6426 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Mahalac wrote: Hvala na odgovoru, jos me interesuje da li je slika stvarni HD (ako si imao priliku negdje da vidis/uporedis isti) ili je to ustvari bolja digitala. Da li koci i pada kada su veliki dogadjaji/tekme na tv-u.
Ako ti je signal dobar, neće kočiti.

Što se tiče toga je li pravi HD, pa slika je drastično bolja, nego "obična" digitalna, a neki korisnici su govorili da se ne razlikuje nešto od onoga vani.

Ja to ne znam, samo sa sigurnošću mogu reći da je slika puno bolja, nego na običnoj digitalnoj.
bosnian1873

#6427 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

[email protected] - HAJDE,SVI ZA SPORTKLUB u HS-U ŠALJITE!
Last edited by bosnian1873 on 11/03/2013 19:42, edited 1 time in total.
bosnian1873

#6428 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Žalba RAK-u na Sportklub poslana!
The Realist

#6429 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Pa ne mogu ja poslati žalbu, ako se HS ne očituje. To je njihov posao i moraju javno reći šta je problem. Kako da ja sa sigurnošću znam da je samo do SK i Telemacha, iako vjerovatno velikim dijelom jeste!?
bosnian1873

#6430 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

The Realist wrote:Pa ne mogu ja poslati žalbu, ako se HS ne očituje. To je njihov posao i moraju javno reći šta je problem. Kako da ja sa sigurnošću znam da je samo do SK i Telemacha, iako vjerovatno velikim dijelom jeste!?
Joj pa znam,ali ipak korisnik usluga ima neka prava!
bosnian1873

#6431 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Ima i on prava da se žali
Grof

#6432 Re: HS kablovska

Post by Grof »

Kakve veze ima RAK s tim? Čista nebuloza. Sve i da jest do Telemacha, onda bi se trebalo žaliti Konkurencijskom vijeću.

Evo samo mi recite jednu stvar ako mislite da je do Telemacha: kako onda to mi na Logosoftu imamo SK? :-)
The Realist

#6433 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Grof wrote:Kakve veze ima RAK s tim? Čista nebuloza. Sve i da jest do Telemacha, onda bi se trebalo žaliti Konkurencijskom vijeću.

Evo samo mi recite jednu stvar ako mislite da je do Telemacha: kako onda to mi na Logosoftu imamo SK? :-)
Nije konkurent Telemachu. Nema ni BH Telecom, ni HS, a niti neki drugi (ovo pod uslovom da Telemach ne dozvoljava, onda je ovo razlog).

Ako BH Telecom dođe do SK, onda HS vjerovatno neće dobiti, jer vlasnici prava (ne znam kako se ona agencija zove) može reći da vrše distribuciju po cijeloj Federaciji (moraju pokriti i RS) i to je to za BiH.

Doduše, ne znam ko je bio vlasnik ove tri godine, jer kako vidim još se pregovara sa ovom agencijom, jer ni SK, ni Arene nisu ništa objavile.
Adriatic

#6434 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Ne znam u čemu je interes da se prikazivanje jednog kanala (SK) ograniči samo na jednog operatera?
Valjda je cilj da taj kanal vidi što više ljudi?
Grof

#6435 Re: HS kablovska

Post by Grof »

@The Ralist: Po čemu to, molim te, Logosoft nije konkurent Telemachu? Evo npr. u mom ulazu ali i okolnim već neko vrijeme su dostupna sva tri kablovska operatera (Logosoft, Telemach i HS) i naravno da su jedan drugom konkurencija.

Kod nas ni jedan od kablovskih i IPTV operatera ne pokriva čitavu državu. Čak i ako BH Telecom dobije SK, opet neće pokriti čak ni cijelu Federaciju. HT Eronet npr. isto ima na svojoj IPTV platformi i Arene i SK (kao i Logosoft). Moje je mišljenje da je to samo do operatera jer te programe očito treba dosta platiti a ovi na to nisu spremni.
kakaljin

#6436 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Grof wrote:@The Ralist: Po čemu to, molim te, Logosoft nije konkurent Telemachu? Evo npr. u mom ulazu ali i okolnim već neko vrijeme su dostupna sva tri kablovska operatera (Logosoft, Telemach i HS) i naravno da su jedan drugom konkurencija.

Kod nas ni jedan od kablovskih i IPTV operatera ne pokriva čitavu državu. Čak i ako BH Telecom dobije SK, opet neće pokriti čak ni cijelu Federaciju. HT Eronet npr. isto ima na svojoj IPTV platformi i Arene i SK (kao i Logosoft). Moje je mišljenje da je to samo do operatera jer te programe očito treba dosta platiti a ovi na to nisu spremni.
Ti stvarno mislis da je Logosoft konkurencija telemachu, HS-u i BH telecomu.

Evo na primjer kao sto ti navodis da u tvom ulazu ima telemach, logosoft i HS,
kod mene je situacija da imam samo HS i BH telecom, tako da po tom tvom BH telecomu i HS-u Telemach nije konkurencija, ali u stvari jesu,

Logosoft ima od ovih svim meni se cini najmanji broj korisnika i najmanje podrucije pokriva od svih, ponudu necemo sada porediti iskreno ponuda im je dobra.
The Realist

#6437 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Grof wrote:@The Ralist: Po čemu to, molim te, Logosoft nije konkurent Telemachu? Evo npr. u mom ulazu ali i okolnim već neko vrijeme su dostupna sva tri kablovska operatera (Logosoft, Telemach i HS) i naravno da su jedan drugom konkurencija.
Zato što nisu dovoljno veliki. Nije stvar kvaliteta, nego nemaju ni približno korisnika, koliko ostali i samim time nisu ovim konkurencija.
Moje je mišljenje da je to samo do operatera jer te programe očito treba dosta platiti a ovi na to nisu spremni.
Šta se 100% dešava, ne znam, naravno, ali ono što se spominjalo je da nisu iste ponude za one koji su imali SK i za koji bi ga uveli. Treba dosta platiti, ali ako postaviš nerazumnu cijenu, naravno da ti većina neće prihvatiti. Zar se nisu žalili da su nekoliko puta prihvatali uslove SK-a, ali da onda ovi samo promijene uslove?
kakaljin

#6438 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:
Zato što nisu dovoljno veliki. Nije stvar kvaliteta, nego nemaju ni približno korisnika, koliko ostali i samim time nisu ovim konkurencija.
Moje je mišljenje da je to samo do operatera jer te programe očito treba dosta platiti a ovi na to nisu spremni.
Šta se 100% dešava, ne znam, naravno, ali ono što se spominjalo je da nisu iste ponude za one koji su imali SK i za koji bi ga uveli. Treba dosta platiti, ali ako postaviš nerazumnu cijenu, naravno da ti većina neće prihvatiti. Zar se nisu žalili da su nekoliko puta prihvatali uslove SK-a, ali da onda ovi samo promijene uslove?
ovo je glavna stvar sto nema SK u HS-u i BHtelecomu, jer telemach ne dozvoljava konkurenciji SK da imaju
The Realist

#6439 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Adriatic wrote:Ne znam u čemu je interes da se prikazivanje jednog kanala (SK) ograniči samo na jednog operatera?
Valjda je cilj da taj kanal vidi što više ljudi?
Logično bi bilo, ali pogledaj šta se dešava u Srbiji i ponude tamo. Jedni drugima ne dozvoljavaju da imaju Arene i SK.

Šta bi se desilo da HS i BHT imaju u ponudi i SK i Arene? Koliko bi ljudi onda išlo na Telemach? Mislim da je ovaj sukob glavni razlog svih problema, a ko je tačno kriv, ne znam.
Grof

#6440 Re: HS kablovska

Post by Grof »

@kakaljin: Logosoft, za razliku od Telemacha i HS-a, područje pokrivanja svojih usluga širi samo na zgrade kolektivnog stanovanja, tako da ćeš i ti u neko dogledno vrijeme imati sigurno sva tri kablovska operatera u ulazu + BH Telecom.

@The Realist: Evo npr. glavni konkurent Telemach u Mostaru je HT, kao što im je u Sarajevu konkurent BH Telecom. Pa svejedno, HT na svojoj IPTV platformi ima SK i Arene.

Meni samo ovo govori da BH Telecom a ni HS nisu spremni platiti veliku cifru po korisniku za uvođenje SK paketa. Možda griješim, ali jedino mi je to logično.
kakaljin

#6441 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Grof wrote:@kakaljin: Logosoft, za razliku od Telemacha i HS-a, područje pokrivanja svojih usluga širi samo na zgrade kolektivnog stanovanja, tako da ćeš i ti u neko dogledno vrijeme imati sigurno sva tri kablovska operatera u ulazu + BH Telecom.

@The Realist: Evo npr. glavni konkurent Telemach u Mostaru je HT, kao što im je u Sarajevu konkurent BH Telecom. Pa svejedno, HT na svojoj IPTV platformi ima SK.

Meni samo ovo govori da BH Telecom a ni HS nisu spremni platiti veliku cifru po korisniku za uvođenje SK paketa. Možda griješim, ali jedino mi je to logično.
BH telecom je bio spreman da plati SK koliko je rekao telemach, ali cim je BH telecom prihvatio ponudu telemach je naprasno promjenio uslove i cijenu jer i za onu koju su ponudili mislili su da telecom nece platiti. Onda je sve stalo jer je pocela igra u mutnom od strane telemacha. Cak je panika bila u telemachu jer je Bh telecom spreman platiti.

Hs je isto bio spreman da plati cijenu od 1 € po korisniku kao sto je bila istaknuta cijena i da stavi u sk kanale u digitalu u poseban paket, ali telemach trazi da bude i u analogiji i u digitali, a to trenutno ne odgovara hs-u jer bi ponovo morao dizati cijenu pretplate analogije sto mu nije u interesu i onako se bune korisnici. Ali opet je telemach poceo sa mutnom igrom i poceo je da dize cijenu po pretplatniku.
The Realist

#6442 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Grof wrote:@kakaljin: Logosoft, za razliku od Telemacha i HS-a, područje pokrivanja svojih usluga širi samo na zgrade kolektivnog stanovanja, tako da ćeš i ti u neko dogledno vrijeme imati sigurno sva tri kablovska operatera u ulazu + BH Telecom.

@The Realist: Evo npr. glavni konkurent Telemach u Mostaru je HT, kao što im je u Sarajevu konkurent BH Telecom. Pa svejedno, HT na svojoj IPTV platformi ima SK i Arene.

HT i BHT imaju istog većinskog vlasnika (ili griješim), tako da mi to baš nema logike da su jedni spremni, a drugi ne.

Dalje, pogledao sam sada ponudu Eroneta i stvarno imaju jako mali broj kanala u ponudi (ima dobrih stvari, ali ne može se mjeriti ni sa jednim operaterom u SA, od ovih jačih), a internet ponuda je također dosta loša (ako nisam šta profulao).

Cijene također nisu najbolje, pa snimalicu dodatno naplaćuju, ustvari, sve dodatno naplaćuju za ne baš tako nisku cijenu.

Ne znam ko bi se odlučio za njih pokraj Telemacha? Koliko su oni stvarno konkurentni Telemachu?

Opet, ne mogu ništa tvrditi, ali znam da u Srbiji jedni druge isključuju i da uopšte nema nekog pokušaja dogovora.

PS
Teško je bilo šta tvrditi, jer znam da ni vlasnik HS-a baš nije najčišći lik, pogotovo oko prijave korisnika, samo što imam osjećaj da to većina radi ovdje (sumnjam da BHT radi, jer mislim da oni i ne mogu to sakriti) i onda je teško bilo koga kriviti, ali interesantno je da se skoro svi vlasnici kablovskih operatera žale na "SK".
Grof

#6443 Re: HS kablovska

Post by Grof »

@The Realist: Vjerujem da su konkurenti zbog korisnika koji žele stabilnu i pouzdanu uslugu u odnosu na Telemach koji vrlo često ima problema na tom području. Nekad su ljudi spremni platiti i malo više ali da imaju pouzdanu uslugu koja radi 24/7. Znaš li cca koliko pretplatnika ima HS?

@kakaljin: Nisam znao za ove informacije koje iznosiš da je BH Telecom bio spreman platiti za SK. Ako je sve to tako kao što pišeš, onda postoje tu neke zakulisne igrice, ali to je svakako onda stvar Konkurencijskog vijeća BiH, a ne RAK-a.
The Realist

#6444 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Grof wrote:@The Realist: Vjerujem da su konkurenti zbog korisnika koji žele stabilnu i pouzdanu uslugu u odnosu na Telemach koji vrlo često ima problema na tom području. Nekad su ljudi spremni platiti i malo više ali da imaju pouzdanu uslugu koja radi 24/7. Znaš li cca koliko pretplatnika ima HS?
Pogledaj ponudu i vidjet ćeš razliku, mislim da je prevelika da ne bi ljude dovela u iskušenje da probaju, a pogotovo kod nas, gdje je ipak cijena bitan faktor.

Osim toga, koliko znam, nisu baš toliko nestabilni. Pa nije ni HS. Druga stvar što kada je sve super, niko ništa ne govori, kada nešto ne radi sat vremena, onda se žale ljudi i dolaziš do zaključka da ništa ne funkcioniše (ovo je uglavnom za internet vezano i naravno, ima situacija gdje predugo nešto ne radi, ali svejedno, kada sve ide glat, niko se ne javlja, logično).

Što se tiče korisnika, imaš negdje na temi o BHT-u (podforum računari), ali nisam siguran za tačan broj i čega je to tačno broj.

Osim toga, mislim da HS ima još nekoliko firmi u pod svojom kontrolom.
bosnian1873

#6445 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

jbm im telemach,ne mogu od tog sranja da gledam sport ! :x :x :x :x
uncas

#6446 Re: HS kablovska

Post by uncas »

Zna li neko da ne citam sad sve postove zasto na digitali nema titlova? Instalirali su mi neki dan quadro paket i koristim onaj modul-karticu.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
The Realist

#6447 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Pokreni ih jednom na TV-u (daljinski i subtitle) i trebalo bi se od tada automatski pokazivati.
uncas

#6448 Re: HS kablovska

Post by uncas »

Probao i na on su ali ne ide

Holms

#6449 Re: HS kablovska

Post by Holms »

zašto na ovom exploreru ne prevode svaku drugu rečenicu? :x
The Realist

#6450 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

uncas wrote:Probao i na on su ali ne ide

Hmm, kod mene radi sve (CI modul isto u pitanju), tako da probaj nešto po postavkama dirati.
Locked