Grof wrote:@kakaljin: Logosoft, za razliku od Telemacha i HS-a, područje pokrivanja svojih usluga širi samo na zgrade kolektivnog stanovanja, tako da ćeš i ti u neko dogledno vrijeme imati sigurno sva tri kablovska operatera u ulazu + BH Telecom.
@The Realist: Evo npr. glavni konkurent Telemach u Mostaru je HT, kao što im je u Sarajevu konkurent BH Telecom. Pa svejedno, HT na svojoj IPTV platformi ima SK i Arene.
Meni samo ovo govori da BH Telecom a ni HS nisu spremni platiti veliku cifru po korisniku za uvođenje SK paketa. Možda griješim, ali jedino mi je to logično.
HT i BHT imaju istog većinskog vlasnika (ili griješim), tako da mi to baš nema logike da su jedni spremni, a drugi ne.
Dalje, pogledao sam sada ponudu Eroneta i stvarno imaju jako mali broj kanala u ponudi (ima dobrih stvari, ali ne može se mjeriti ni sa jednim operaterom u SA, od ovih jačih), a internet ponuda je također dosta loša (ako nisam šta profulao).
Cijene također nisu najbolje, pa snimalicu dodatno naplaćuju, ustvari, sve dodatno naplaćuju za ne baš tako nisku cijenu.
Ne znam ko bi se odlučio za njih pokraj Telemacha? Koliko su oni stvarno konkurentni Telemachu?
Opet, ne mogu ništa tvrditi, ali znam da u Srbiji jedni druge isključuju i da uopšte nema nekog pokušaja dogovora.
PS
Teško je bilo šta tvrditi, jer znam da ni vlasnik HS-a baš nije najčišći lik, pogotovo oko prijave korisnika, samo što imam osjećaj da to većina radi ovdje (sumnjam da BHT radi, jer mislim da oni i ne mogu to sakriti) i onda je teško bilo koga kriviti, ali interesantno je da se skoro svi vlasnici kablovskih operatera žale na "SK".