Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Bosanac sa dna kace

#6426 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosanac sa dna kace »

dallton wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:daleko od toga da kazem da je uredu do sad, komentar ti je na mjestu, kontam da je malo produzio, mozda onaj mozda bi se one seksoalno isfrustrirane vladike i porokale pa bi na kraju doso neko normalniji na tron, a ko zna mozda se sad porokaju ionako svi imaju tjelohranitelje :run:
sumnjam da bi dosao neko normalniji na tron, kad niko nije dosao u zadnjih 300, 400, pa i 500 godina, ne vidim razloga da bas sad dodje - u stvari izgleda kako vrijeme odmice i usli smo u 21 vijek, oni progresivno dovode sve zaguljenije popove, ista prica ko 1389 ko danas - napredak nemjerljiv nema sta :lol:
ma ja sam siguran kad bi sa lučem trazili da bi nasli nekog popa koji je normalan, ja mogu vec na prste jedne ruke da pobrojim evo ga: Sava Janjic, pa onaj pop kod Bijeljine sto se suprostavio Krmendi, a ni vladika bihacko-petrovacki se ne cini bas los
dallton

#6427 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Bosanac sa dna kace wrote:
dallton wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:daleko od toga da kazem da je uredu do sad, komentar ti je na mjestu, kontam da je malo produzio, mozda onaj mozda bi se one seksoalno isfrustrirane vladike i porokale pa bi na kraju doso neko normalniji na tron, a ko zna mozda se sad porokaju ionako svi imaju tjelohranitelje :run:
sumnjam da bi dosao neko normalniji na tron, kad niko nije dosao u zadnjih 300, 400, pa i 500 godina, ne vidim razloga da bas sad dodje - u stvari izgleda kako vrijeme odmice i usli smo u 21 vijek, oni progresivno dovode sve zaguljenije popove, ista prica ko 1389 ko danas - napredak nemjerljiv nema sta :lol:
ma ja sam siguran kad bi sa lučem trazili da bi nasli nekog popa koji je normalan, ja mogu vec na prste jedne ruke da pobrojim evo ga: Sava Janjic, pa onaj pop kod Bijeljine sto se suprostavio Krmendi, a ni vladika bihacko-petrovacki se ne cini bas los
nije ti to problem naci masu normalnih popova unutar spc-a - problem je sto normalni nemaju veze s elitom, bas zato sto su previse normalni, a posto se svi nalaze u hijerarhiji koja im odredjuje sta ce da rade, tebi valja ciniti sto ti se naredi valjao ti ne valjao
Bosanac sa dna kace

#6428 Re: Desavanja u Srbiji

dallton wrote: a posto se svi nalaze u hijerarhiji koja im odredjuje sta ce da rade, tebi valja ciniti sto ti se naredi valjao ti ne valjao
ima i to,Sava Janjic je zatvoren u manastir u Decanima, kazu kao povuko se u osamu, ovaj pop kod Bijeljine koji je cini mi se i pravnik, je kolko se sjecam rascinjen, a vladika Hrizostom jedva da se i cuje, al ope ko da sam negdje procito da je i on jedan od mogucih kandidata za patrijarha :shock:
kiky

#6429 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

srbija je cool zemlja ...
:-)
dallton

#6430 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote: A boze ti pomozi, sta sve covjek naprica?
Da li si ti svjestan da:
pod br. 1: Srbija je u ovim granicama (ne racunajuci Kosovo) od 1945....?
pod br. 2: To drzava sto je priznalo Kosovo je priznalo. Pogledaj sliku ispod pa ce ti biti jasno. U glavnom, bitne drzave koje nisu priznale su: Rusija, Spanija, Kina, Indija, itd.... A iz regiona bitnije koje nisu: BiH, Grcka i mnoge druge.
Nema puno vajde od te nezavisnosti...

Image
pa ako je kosovo srbija sto onda junacka vojska ne useta na kosovo i lijepo stanje ne dovede u red po zelji srpskih vlasti? i to sto kao veeeelikaaa i bitna bih ne priznaje kosovo, to je njima dole toliki problem da zaspati ne mogu od njega ....
muha_sa

#6431 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Zašto se na ovoj temi o Kosovu raspravlja :? ne kontam :?

Naslov teme je "Dešavanja u Srbiji" :D
dallton

#6432 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:
zagazaga wrote:Ako se neka teza dovoljno puta ponavlja onda ona postane istinita bez obzira na činjenice iz stvarnosti!?????
Da, ali za pitanje priznatosti Kosova lako je pronaci nedvosmislene podatke, kao sto je nedvosmisleno da niti Srbija, niti BiH, a niti pomenute zemlje, pa makar svi ostali priznaju, one nece priznati tu samoproklamovanu nezavisnost.
Sta vrijedi Kosovu ako ga prizna jos koja zemlja poput Konga ili tako neke nebitne zemlje, kad su sile po tom pitanju podijeljene, a bogami i region.
koje su to sile podijeljene? rusija? pa ko nju sta pita kad je nato baza na kosovu? to sto ce se rusija protiviti ulasku kosova u UN to je ok i to ce tako ostati - a kraju ce kosovo morati demokratski da glasa i vecinom glasova svojih glasaca da se pridruzi albaniji, tako da se i taj problem rijesi - i dobro jutro velika albanijo sa 6.5 miliona stanovnika....

a da su bih i srbija region, mogu samo reci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dorbo si muha_sa imamo posebnu temu za kosovo, nema potrebe da mijesamo dvije drzave
dallton

#6433 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:
muha_sa wrote:Zašto se na ovoj temi o Kosovu raspravlja :? ne kontam :?

Vrlo jednostavno: Pa mi smo iz BiH, zar ne?
BiH nije priznala Kosovo, iz toga slijedi da BiH priznaje Srbiju sa Kosovom kao njenim sastavnim dijelom.
a boze sacuvaj - nekih 60 posto stanovnistva bih je uspostavilo odlicne ekonomske, obrazovne i svake druge veze s kosovom , tek toliko da ljudi znaju da mi nismo isto sto i srpska vazalska politika u bih...i koliko sam upoznat, kosovari to odlicno razumiju...a sad da se vratimo temama u srbiji nema potrebe da se raspravljamo dalje...hajde bolan kakav djukanovic i ostalo, to je zavrsen proces - ako amerima padne na pamet oni ce ugurati to isto kosovo u albaniju kao i dijelove makedonije da zabiju prst u oko grcima i presjeku balkan na dva dijela sto su defakto vec i uradili
Abacija

#6434 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

Mislim je doslo vrijeme da se otvori tema "Desavanja u Beogradskom Pasaluku". :mrgreen: A nek ova ostane kao tema gdje se i Kosovo (jos uvijek) moze pomenuti.
dallton

#6435 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Abacija wrote:

Mislim je doslo vrijeme da se otvori tema "Desavanja u Beogradskom Pasaluku". :mrgreen: A nek ova ostane kao tema gdje se i Kosovo (jos uvijek) moze pomenuti.
ili da se zove "desavanja u novoj srbiji u 21 vijeku" ili nesto slicno
muha_sa

#6436 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Abacija wrote:

Mislim da je vakat da Tadic i kompanija pošalju muriju da uhapse Cekua i kompaniju :D
šta li cekaju :? :D
muha_sa

#6437 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Banjaluka_RS wrote: Zna se vrlo dobro sta se ceka.
Šta :?: miting na Gazimestanu :? :D kad ce sljedeci bit :? :D
pardon--ovo je tema o Srbiji :D
Bosanac sa dna kace

#6438 Re: Desavanja u Srbiji

Banjaluka_RS wrote:
zagazaga wrote:Ako se neka teza dovoljno puta ponavlja onda ona postane istinita bez obzira na činjenice iz stvarnosti!?????
Da, ali za pitanje priznatosti Kosova lako je pronaci nedvosmislene podatke, kao sto je nedvosmisleno da niti Srbija, niti BiH, a niti pomenute zemlje, pa makar svi ostali priznaju, one nece priznati tu samoproklamovanu nezavisnost.
Sta vrijedi Kosovu ako ga prizna jos koja zemlja poput Konga ili tako neke nebitne zemlje, kad su sile po tom pitanju podijeljene, a bogami i region.
iiii, sta ako vratite Kosovo u Srbiju, sta sa 2.2 miliona Albanaca u srbiji kkoji vas plase natalitetom???? :-)
dallton

#6439 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:

Ja govorim o formalno-pravnom statusu, a to u mnogim slucajevima znaci mnogo: ko god nije priznao Kosovo onemogucava bilo kakvu smislenu ekonomsku saradnju sa tom samoproklamovanom drzavom, nema znaci ni diplomatske ni ekonomske saradnje. S obzirom na mali broj (broj drzava u odnosu na ukupan br. drzava u svijetu) koje su priznale Kosovo, tesko da se tu moze govoriti o nekoj perspektivi... Da im je bar Amerika geografski blizu, al' ;)
koliko znam firme iz federacije su unazad par godina ostvarile oko desetak miliona trgovine s kosovom (bilo ulaganja tamo bilo izvoz) - nije mnogo moze i bolje...
Na Međunarodnom sajmu "Priština 2009." predstavit će se i 11 kompanija iz BiH.
S privrednim subjektima iz BiH na sajmu će i ove godine učestvovati Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) u okviru dogovorenih aktivnosti nosilaca zajedničkih poslova po projektima komora u BiH.

"Na sajmu će se predstaviti Energoinvest Sarajevo, Mandeks Široki Brijeg, TT Kabeli Široki Brijeg, Čelik Kreševo, Kontinental Kiseljak, Lasta Čapljina, Jafa Jasa 4 Srebrenik, Rudstroj Kakanj, Željezara Ilijaš, Nova Forma Šamac i Elektrouniverzal Bihać", kazala je Feni savjetnica u PKFBiH Šemsa Alimanović.
za njihov status i dobrobit ti se jarane ne boj...

a za cekanje ko ceka taj se naceka - sigurno ti za svog zivota nista u vezi s kosovom neces docekati ...i hajd bolan sta se raspravljamo, srbija je halalila kosovo, voljela bi da mazne bar onaj sjeverni dio al ne ide brale - prijete albanci i na jugu srbije, bolje je zadrzati granice ovakve kakve jesu nego da bude granicni prelaz u nisu
muha_sa

#6440 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Bosanac sa dna kace wrote:
Banjaluka_RS wrote:
iiii, sta ako vratite Kosovo u Srbiju, sta sa 2.2 miliona Albanaca u srbiji kkoji vas plase natalitetom???? :-)
Bosanac@--nece on vracat Kosovo u Srbiju :D on je gradjanin medjunarodno priznate države Bosne i Hercegovine a Srbija mu je susjedna država :D kao i nama :D
Bosanac sa dna kace

#6441 Re: Desavanja u Srbiji

muha_sa wrote:[Bosanac@--nece on vracat Kosovo u Srbiju :D on je gradjanin medjunarodno priznate države Bosne i Hercegovine a Srbija mu je susjedna država :D kao i nama :D
je je je, de malo da podbadam :D
Abacija

#6442 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

Last edited by Abacija on 15/11/2009 19:26, edited 1 time in total.
dallton

#6443 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:
muha_sa wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: a Srbija mu je susjedna država :D kao i nama :D
Ali sa specijalinim-paralelnim vezama...
podrzavam te veze kao sto i podrzavam novogradnju u novom sadu, blistave zgrade u kojima srpska dijaspora iz bih jaca legitimitet vojvodine
Bosanac sa dna kace

#6444 Re: Desavanja u Srbiji

jedan od komentara na vijest:
ne zaboravimo njego lapsus:

"BUDIMO LJUDI, IAKO SMO SRBI"

:D
dallton

#6445 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: a Srbija mu je susjedna država :D kao i nama :D
podrzavam te veze kao sto i podrzavam novogradnju u novom sadu, blistave zgrade u kojima srpska dijaspora iz bih jaca legitimitet vojvodine
Zaboravljas (ili ne znas) da je nevjerovatno brojna dijaspora najradikalnijeg tipa Srba u Vojvodini koja potice iz Kninske krajine (i drugih krajeva Hrvatske) koja je tu doseljena nakon 2.Svj. Rata... Ti ljudi predstavljaju znacajan % populacije Vojvodine.
Ali cemu raspravljati o Vojvodini. Cak i da kojim slucajem ima jedan znacajan % ljudi tamo zainteresovanih za "dezintegraciju" od Srbije, a naravno nema znacajnog broja... opet nemaju politicara dovoljno jakih da bi to mogli sprovesti u nesto bilo sta smisleno.
Najburniji scenario koji se moze dogoditi je da se Vojvodini vrate najvece nadleznosti koje ikad imala, al' to ce se desiti u momenu kad Srbija bude jednom nogom u EU, a drugu joj zajedno u nju budu gurale za to zainteresovane EU zemlje :)
mislim da si profulao poentu onog sto sam napisao gore - moj gore napisani se nije odnosio na vojvodinu kao problem...i kao drugo, ja navijam da srbija udje cim prije tim bolje u eu, kao sto znam da bih nece uci u eu pa se onda mozete dopisivati s rodbinom iz razlicitih zemalja putem eu poste, email -a i ostalog
Last edited by dallton on 15/11/2009 19:58, edited 1 time in total.
Sandzak-X

#6446 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Sandzak-X »

kad ste se uhatili teme o Vojvodini,da prozborim i ja koju :-D

Ni 3 % populacije ne zeli da se odvoji od Srbije,oni samo zele svoje novce :mrgreen:

Vojvodina puni 42% budzeta Srbije,a od toga im se vraca max 7 %,ako ovo nije pljacka,ja stvarno ne znam sto je.

Eh sad ide najbolji deo,politicari iz Beograda NAMERNO hoce da ovu inicijativu vojvodjana da novce koji oni zarade,oni i potrose,da predstave kao neki pokusaj buduce secesije,i da izradikalizuje to pitanje,kako bi preraspodela novca ostala ovakva kakva jeste

Dakle,ako Srbija ne resi ovaj problem,sigurno da ce vojvodjani traziti BILO KOJI nacin da izadju iz zajednice sa Srbijom,jel ko ce da rimba,i rilja a da drugi kupi kajmak,primer vam je Katalonija,koja je najbogatiji region u Spaniji,i hoce (a i dobice) nezavisnost u sledecim godinama

A sto se tice tih radikalnih knindzi u Vojvodini,oni ce u slucaju radikalizacije prilika pobjeci glavom bez obzira,isto kao i iz lipe njihove :mrgreen:
bijelo_dugme

#6447 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bijelo_dugme »

Banjaluka_RS wrote: A boze ti pomozi, sta sve covjek naprica?
Da li si ti svjestan da:
pod br. 1: Srbija je u ovim granicama (ne racunajuci Kosovo) od 1945....?
pod br. 2: To drzava sto je priznalo Kosovo je priznalo. Pogledaj sliku ispod pa ce ti biti jasno. U glavnom, bitne drzave koje nisu priznale su: Rusija, Spanija, Kina, Indija, itd.... A iz regiona bitnije koje nisu: BiH, Grcka i mnoge druge.
Nema puno vajde od te nezavisnosti...

Image

Српска posla. Novi Zeland na karti crven a ljudi priznali Kosovo prije par dana...

http://www.ks-gov.net/mpj/?page=3,4,324 :dance:

Ima jos 5-6 drzava, karta ti nije tacna a nije ni cudo kad pogledas izvor...
Sandzak-X

#6448 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Sandzak-X »

Banjaluka_RS wrote:
Sandzak-X wrote:kad ste se uhatili teme o Vojvodini,da prozborim i ja koju :-D

Ni 3 % populacije ne zeli da se odvoji od Srbije,oni samo zele svoje novce :mrgreen:

Vojvodina puni 42% budzeta Srbije,a od toga im se vraca max 7 %,ako ovo nije pljacka,ja stvarno ne znam sto je.

Eh sad ide najbolji deo,politicari iz Beograda NAMERNO hoce da ovu inicijativu vojvodjana da novce koji oni zarade,oni i potrose,da predstave kao neki pokusaj buduce secesije,i da izradikalizuje to pitanje,kako bi preraspodela novca ostala ovakva kakva jeste

Dakle,ako Srbija ne resi ovaj problem,sigurno da ce vojvodjani traziti BILO KOJI nacin da izadju iz zajednice sa Srbijom,jel ko ce da rimba,i rilja a da drugi kupi kajmak,primer vam je Katalonija,koja je najbogatiji region u Spaniji,i hoce (a i dobice) nezavisnost u sledecim godinama

A sto se tice tih radikalnih knindzi u Vojvodini,oni ce u slucaju radikalizacije prilika pobjeci glavom bez obzira,isto kao i iz lipe njihove :mrgreen:
42% je cifra znana samo onima koji su je objavili...
Jeste Vojvodina razvijeniji dio Srbije, al kad se poredi sa juznom Srbijom, ali daleko od procenta koji si naveo puni budzet Srbije.
Vojvodina je ubjedljivo najrazijenija oblast,samo sto je centralisticka vladavina Beograda koci

Imaju sve potencijale,kojih TEK SAD pocinju biti svijesni

Mislim zamisli ti da se pare ulazu u planine u Srbije,na kojima NEMA SNIJEGA,tok salasi po Vojvodini propadaju

Zemlju preko namestenih tendera dobijaju Miskovic i Hrvatske kompanije,pa ti objasni prosjecnom vojvodjaninu,koji zivi tu A NEMA KOJU zemlju da obradjuje da mu je u ime patriotizma interes da ostane u Srbiji......

Shvatile su `lale` da se sve oko novca okrece,i zato je Beograd onakav kakav je,a salasi po Vojvodini su takvi kakvi jesu

ovo sam shvatio iz price sa njima,posto idem tovarim robu po Vojvodini,od Rume do Subotice
Sandzak-X

#6449 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Sandzak-X »

Banjaluka_RS wrote:
Banjaluka_RS wrote:
Sandzak-X wrote:kad ste se uhatili teme o Vojvodini,da prozborim i ja koju :-D

42% je cifra znana samo onima koji su je objavili...
Jeste Vojvodina razvijeniji dio Srbije, al kad se poredi sa juznom Srbijom, ali daleko od procenta koji si naveo puni budzet Srbije.
Vojvodina je ubjedljivo najrazijenija oblast,samo sto je centralisticka vladavina Beograda koci

Imaju sve potencijale,kojih TEK SAD pocinju biti svijesni

Mislim zamisli ti da se pare ulazu u planine u Srbije,na kojima NEMA SNIJEGA,tok salasi po Vojvodini propadaju

Zemlju preko namestenih tendera dobijaju Miskovic i Hrvatske kompanije,pa ti objasni prosjecnom vojvodjaninu,koji zivi tu A NEMA KOJU zemlju da obradjuje da mu je u ime patriotizma interes da ostane u Srbiji......

Shvatile su `lale` da se sve oko novca okrece,i zato je Beograd onakav kakav je,a salasi po Vojvodini su takvi kakvi jesu

ovo sam shvatio iz price sa njima,posto idem tovarim robu po Vojvodini,od Rume do Subotice
Antagonizma izmedju nekih slojeva "lala" i Srbijanaca je bilo i bice, kao sto je izmedju Bosanaca i Hercegovaca i sl... Medjutim zaboravljas da situacija nije kao sto je ovde kod nas RS - FBIH. U Vojvodini ipak zive vecinom Srbi ...[/quote]
Eh vidis,tu je kvaka,to vase shvatanje kao to su srbu,ma kad su srbi ko ih jebe,iscjedicomo ih do zadnjeg dinara

Pitaj svakog Sarajliju,da li bi se protivio ako bi se sutra odvojio kanton Sarajevo,i kao takvi kad bi zaradjivali po 3-4 hiljade eura,mislis da bi i jedan htio da Sarajevo ostane u sastavu BiH?
naravno da bi samo lud covjek htio da Sarajevo ostne u sastavu BiH
tako da po pitanju Vojvodine,nacionalna svijest ne igra glavnu ulogu,vec jedino finansijska pitanja
Resenje problema je lahko,daje Vojvodini pravo da raspolaze sa svojim parama!
Evo i sa tih 7% sto im je vraceno zaposleno je 10.000 ljudi u Vojvodini,tok je u ostatku Srbije 20.000 ostalo bez posla
Pajtic i co. su novac ulozili u zaposljavanje ljudi,dok su u ostatku Srbije pare ulagane u gradnju ski centara gdje ne pada snijeg....kontas poentu svega ovog?
Abacija

#6450 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

Banjaluka_RS wrote:
Cak i da si u pravu, Srbija je isporucila Karadzica, Mladic je politicka igra koja se mozda nece ni trebati zavrsiti, tako da je Srbija jednim velikim korakom zagazila napred prema EU. Ako Slovenci budu je$ali Hrvate jos malo u vezi granicnih sporova, Srbija ce ih na tom putu i prestici... Vremena za ozbiljnije trzavice sa Vojvodinom nece biti.
A savjest? Zar Srbijance ne pece savjest sto ratni zlocinac slobodno seta medju njima? :shock:
Post Reply