Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Horcrux

#6426 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Horcrux »

To je samo za devizni racun.
Mehemed
Vozim: automobil

#6427 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Vjerovatno, ja na Aliju kupujem sa RF debitnom karticom koja je vezana za žiro račun i nisu mi nikada tražili ništa.
nivla

#6428 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nivla »

to je za devizne uplate, koje i nisu tako povoljne jer u pravilu kostaju mnogo eura same provizije, sto se tice rajfajzena nije se ni moglo uplatiti tako bez neke fakture pa sam za neka ucesca na konferencijama morao traziti fiktivne od organizatora
ko placa debitnom nema brige, to je klasicna kupovina ko da placas na pos aparatu
Dinostula

#6429 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

Kako se rijesiti ovog Pending balance ko mi god posalje pare ode na HOLD.Naravno paypal uzme FEE to naravno ne ide na pending, sve im lopovsko po spisku. :D
krajisnik_bih

#6430 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by krajisnik_bih »

Od 7. jula 2019 PayPal povecava transakcijski fee za BiH i jos par zemalja - https://www.paypal.com/en/webapps/mpp/u ... icies-full (primjer sa 3,8% na 4,4% i sl.).
Violet Love

#6431 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Violet Love »

Pozdrav.

Imam već desetak dana problem sa transferom novca sa Upworka na PayPal. Jednostavno se odbijaju transakcije. Svega par dana prije toga sam skoro isti iznos bez problema prebacila i onda odjednom blokada. Pa sam pokušala "odvezati" svoj PayPal sa Upworka i povezala bratov, izmijenjala sve relevantne podatke, sačekala da postane aktivan i opet isto. A PayPal korisnička podrška je gora i od BH Pošte. Kada sam konačno jučer, poslije 8 dana došla do nekakvog agenta/robota/idiota, poslije sat vremena rasprave i mojih milion screenshotova i objašnjenja (bilingvalno sam dijete, pa se ne može reći ni da je jezik problem, jel), zaključi da mu nije jasno zašto moja banka pravi problem. A banku niti je ko spomenuo, niti ima veze sa transakcijom Upwork-PayPal. Od Upworka sam dobila info da im PayPal vraća transakciju i da je s njihove strane i sa mojim accountom sve uredu. Ima li iko ideju koji se k ovdje dešava?
U konačnici, ovo nije ni bitno, uvijek ima opcija Payoneera, ali pripremam otvorenje Etsy shopa koji mora na PayPal i sad mi stvarno nije svejedno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6432 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Tomahawk11 »

Uzeh nešto, platih Paypal opcijom, e sad došlo do zastoja...naime, kaže nisu mi uspjeli dostaviti i da vidim u lokalnoj pošti...zovnem ja poštu, daj broj, ja im ovaj br LP00136971845636, međutim kaže nije to taj, treba neki sa dva slova naprijed i dva na kraju...pregledam sve, nema tog broja...ima li ko pojma šta dalje, poslao sam ja njima mail opet, al mi ovo sve više liči na neku zajebanciju :twisted:
Mehemed

#6433 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Taj broj ti ništa ne znači, možeš ga samo okačiti mačku o rep.
AkumAone

#6434 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by AkumAone »

Tomahawk11 wrote:Uzeh nešto, platih Paypal opcijom, e sad došlo do zastoja...naime, kaže nisu mi uspjeli dostaviti i da vidim u lokalnoj pošti...zovnem ja poštu, daj broj, ja im ovaj br LP00136971845636, međutim kaže nije to taj, treba neki sa dva slova naprijed i dva na kraju...pregledam sve, nema tog broja...ima li ko pojma šta dalje, poslao sam ja njima mail opet, al mi ovo sve više liči na neku zajebanciju :twisted:
Mozes i to pratiti:
https://global.cainiao.com/detail.htm?m ... 0688.0.d01
Kaze danas u 3 sata "Shipment Canceled", tj. otkazana posiljka.
Kontaktiraj prodavaca, ako nikakvo rjesenje ne predlozi, trazi pare nazad peko paypal-a.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6435 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Tomahawk11 »

AkumAone wrote:
Tomahawk11 wrote:Uzeh nešto, platih Paypal opcijom, e sad došlo do zastoja...naime, kaže nisu mi uspjeli dostaviti i da vidim u lokalnoj pošti...zovnem ja poštu, daj broj, ja im ovaj br LP00136971845636, međutim kaže nije to taj, treba neki sa dva slova naprijed i dva na kraju...pregledam sve, nema tog broja...ima li ko pojma šta dalje, poslao sam ja njima mail opet, al mi ovo sve više liči na neku zajebanciju :twisted:
Mozes i to pratiti:
https://global.cainiao.com/detail.htm?m ... 0688.0.d01
Kaze danas u 3 sata "Shipment Canceled", tj. otkazana posiljka.
Kontaktiraj prodavaca, ako nikakvo rjesenje ne predlozi, trazi pare nazad peko paypal-a.
Hvala ti.
Pisao sam im ja već, kaže da provjerim u lokalnoj pošti, nigdje veze.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6436 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Tomahawk11 »

Mehemed wrote:Taj broj ti ništa ne znači, možeš ga samo okačiti mačku o rep.
Očito :mrgreen:
MaksprotivMarksa

#6437 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MaksprotivMarksa »

Kako da dodam sredstva na paypal racun, do sada sam ono palcao o automatizmu, ali sada zelim da dodam sredstva na paypal racun, kada idem na transfer funds kaze mi da nemam sredstava, a ne postoji opcija top up. Zna li neko ?
Dinostula

#6438 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

MaksprotivMarksa wrote:Kako da dodam sredstva na paypal racun, do sada sam ono palcao o automatizmu, ali sada zelim da dodam sredstva na paypal racun, kada idem na transfer funds kaze mi da nemam sredstava, a ne postoji opcija top up. Zna li neko ?
Kakav paypal racun ? Samo moras imati para na VISA kartici i mozes placati sta hoces.
MaksprotivMarksa

#6439 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Dinostula wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Kako da dodam sredstva na paypal racun, do sada sam ono palcao o automatizmu, ali sada zelim da dodam sredstva na paypal racun, kada idem na transfer funds kaze mi da nemam sredstava, a ne postoji opcija top up. Zna li neko ?
Kakav paypal racun ? Samo moras imati para na VISA kartici i mozes placati sta hoces.
Znam to, to mi radi savrseno (kupujem ps plus pretplatu), ja hocu da polozim sredstva na paypal da bi ih preabacio potom na neteller da igram poker, ali nemam opciju da dodam sredstva na paypal.
Dinostula

#6440 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

MaksprotivMarksa wrote:
Dinostula wrote:
Znam to, to mi radi savrseno (kupujem ps plus pretplatu), ja hocu da polozim sredstva na paypal da bi ih preabacio potom na neteller da igram poker, ali nemam opciju da dodam sredstva na paypal.
Ne mozes dodati pare na paypal balance.Jedino da posaljes nekom pare pa da uradi refund.Mislim da tada legnu na paypal balance.
MaksprotivMarksa

#6441 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Hvala na odgovoru, prije je moglo, sada ocigledno ne moze. Hvala !
Mehemed

#6442 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Dinostula wrote: Ne mozes dodati pare na paypal balance.Jedino da posaljes nekom pare pa da uradi refund.Mislim da tada legnu na paypal balance.
Refundom se novac vraća odakle je i uzet, tj. na karticu. Novac bi ostao na paypal balance-u samo u slučaju kada se nebi mogao vratiti na karticu(primjera istekla kartica, blokirana i slično), samo bi tada novac legao na paypal balance, ali ga u tom slučaju nebi mogao koristiti nikako, već bi morao dodati VISA karticu da ga povuče na nju pa da ga ikako može iskoristiti.
EliasVeskot

#6443 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by EliasVeskot »

MaksprotivMarksa wrote:Hvala na odgovoru, prije je moglo, sada ocigledno ne moze. Hvala !
To si nesto zamijenio, nikad nije postojala opcija da dodas balance na PP
EliasVeskot

#6444 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by EliasVeskot »

Violet Love wrote:Pozdrav.

Imam već desetak dana problem sa transferom novca sa Upworka na PayPal. Jednostavno se odbijaju transakcije. Svega par dana prije toga sam skoro isti iznos bez problema prebacila i onda odjednom blokada. Pa sam pokušala "odvezati" svoj PayPal sa Upworka i povezala bratov, izmijenjala sve relevantne podatke, sačekala da postane aktivan i opet isto. A PayPal korisnička podrška je gora i od BH Pošte. Kada sam konačno jučer, poslije 8 dana došla do nekakvog agenta/robota/idiota, poslije sat vremena rasprave i mojih milion screenshotova i objašnjenja (bilingvalno sam dijete, pa se ne može reći ni da je jezik problem, jel), zaključi da mu nije jasno zašto moja banka pravi problem. A banku niti je ko spomenuo, niti ima veze sa transakcijom Upwork-PayPal. Od Upworka sam dobila info da im PayPal vraća transakciju i da je s njihove strane i sa mojim accountom sve uredu. Ima li iko ideju koji se k ovdje dešava?
U konačnici, ovo nije ni bitno, uvijek ima opcija Payoneera, ali pripremam otvorenje Etsy shopa koji mora na PayPal i sad mi stvarno nije svejedno.

Pa ako imas problem upwork - paypal, ne znaci da ce Etsy - paypal praviti problem. Postoji li sansa da dodas na etsy sad I probas samo ni pod razno nemoj sa istog ip testirati etsy tj, narucivati sama sebi. Radije nekom sa nekog drugog racunara da ti uradi neku kupovinu, samo da vidis radi li to.
Violet Love

#6445 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Violet Love »

EliasVeskot wrote:
Violet Love wrote:Pozdrav.

Pa ako imas problem upwork - paypal, ne znaci da ce Etsy - paypal praviti problem. Postoji li sansa da dodas na etsy sad I probas samo ni pod razno nemoj sa istog ip testirati etsy tj, narucivati sama sebi. Radije nekom sa nekog drugog racunara da ti uradi neku kupovinu, samo da vidis radi li to.
Hvala na odgovoru i savjetu. Pojavilo se još ljudi iz BiH sa istim problemom u međuvremenu. Prošle sedmice mi ni plaćanje Paypalom nije prolazilo i jučer sam uspjela, ali Upwork i dalje ne radi. A Etsy neće biti pokrenut još dva mjeseca sigurno, pa se valjda i ovo riješi. Najgore je što već 15 dana nema odgovora od korisničke službe, a more mailova sam poslala. Baš me iznenadilo koliko su neažurni.
MrRango

#6446 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrRango »

Jedna napomena za sve koji planiraju NLB-u karticu povezati na PayPal račun (PayPal ne prihvata karticu). Prilikom otvaranja računa/izdavanja kartice napomenuti da zelite i omoguciti placanje putem interneta, odnosno postavljanje limita dnevne isplate i za placanja putem interneta. Mozda im je kod mene promakla ta opcija buduci da je u pitanju nova radnica kako sam skontao. Uglavnom stvar rijesena vrlo brzo. Mozda je nekad ranije i spominjano ovo, ali eto ako ko bude trazio rjesenje, tu je.
Casual's

#6447 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Casual's »

Kako riješiti povlacenje novca sa PayPal ko je na unicreditu? Koliko sam shvatio ne može se povuci na Mastercard kartice, a oni jedino te nude?
DonPizdon

#6448 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DonPizdon »

Odes fino u drugu banku koja nudi
Saka

#6449 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Nudi i UniCredit ali za pravna lica. Otvoriš firmu i uzmeš VISA Business. :)
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#6450 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by liaar »

napusti prostoriju
Post Reply