Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- elmirčo
#6426 Re: Serie A
lijep gol nema šta 
- spinel_
#6430 Re: Serie A
trenutno najbolji napadac u italiji 
- Zatamnjena stakla
#6431 Re: Serie A
Čuj ovog padobranca
Majstore, esi mi doobaar?
Muntari seljačina..idi drva reži.
Majstore, esi mi doobaar?
Muntari seljačina..idi drva reži.
- Point.
#6432 Re: Serie A
Pa ne navija se za navijace, nego za klub jebem ga ja. Valjda si dovoljno odrasto da shvatis da klub nema nikakve veze sa tim famoznim transparentom.bosn.om wrote:A da ne vadimo onaj transparent podrsku necijim macicima...kako ijedan Bosanac moze navijati ili igrati za taj klub, ne ide mi u glavu......
- spinel_
#6433 Re: Serie A
najpodcijenjeniji napadac na svijetu, a od svih tih najbolji.
- Point.
#6434 Re: Serie A
Sta je sa Militom?
- spinel_
#6435 Re: Serie A
u istoj je kategoriji sa repicem.

-
bosn.om
#6436 Re: Serie A
Ne znam, nije tako lako odvojiti stvari kad se radi o necemu toliko u centru socijalnog zivota kao sto su fudbal i klubovi. To je kao kafane, recimo, ne ides tamo gdje se skupljaju oni s cijim idejama se ne slazes. Klubovi su oduvijek bili mjesta za sretanja, na socijalnoj, profesionalnoj, ideoloskoj osnovi, zato postoje klubovi za desnicare, pa oni za ljevicare. To je narocito izrazeno u Italiji, Spaniji i Francuskoj, recimo. PSG-ovi navijaci su isto tako pozdravljali cete kao Lazijevi, slali poruke da je Kosovo srpsko (ima gore jaka cetnicka celija u huliganskim grupama), Real Madridovi su cesto bili na srpskoj strani, dok su navijaci Marseille-a, historijski lijevo orijentisani, podrzavali BiH, pa nezavisnost Kosova (evo na primjer):Point. wrote:Pa ne navija se za navijace, nego za klub jebem ga ja. Valjda si dovoljno odrasto da shvatis da klub nema nikakve veze sa tim famoznim transparentom.bosn.om wrote:A da ne vadimo onaj transparent podrsku necijim macicima...kako ijedan Bosanac moze navijati ili igrati za taj klub, ne ide mi u glavu......

Zato ja PSG ne podnosim, a Marseille mi je nako nekako drag. Sad, naravno da vlasnici klubova i nemaju uvijek veze s tim, ali znas s kim ides na stadion i ko dijeli tvoje klupske simpatije. Biznisiranje klubova, njihovo pretvaranje u obicne marke ce vremenom izbrisati ove ideoloske veze, kao sto se, izgleda, polako desava u Engleskoj i Njemackoj, ali jos tu ima puta a dotad pazim da se ne upetljam s pogresnim jbg. Istinski navijaci Lazija su olos u velikoj vecini, nisu se dovoljno promjenili, samo se stisali po dogovoru sa upravom kluba, koja usput receno nije bas toliko ni neutralna, samo mora igrati politicki korektno kako joj se nalaze, to je sve.
- Point.
#6437 Re: Serie A
Pa prijatelju, ja navijam za Lazio jos od tamo neke 1995 godine, dakle prije nego sto je onaj majmun Mihajlovic dosao (na njegov nagovor je i objesen trans, btw) tamo, i nemogu ja sad odjednom prestati navijati za Lazio zbog nekog transparenta na koji ja nemogu nikako uticati i krenuti navijati za, recimo, Fiorentinu, jer imaju ljiljan u amblemu. Neide to bas ni tako, valjda se slazes. Sta je mene privuklo Laziju su bili Zeman, Boksic, Casiraghi, Signori, Di Matteo, Chamot i ludi rezultati gdje je Lazio znao dobiti Fiorentinu sa 4-0 i onda zijaniti od Cremonesea iduce kolo, a ne kakvi su navijaci i kakav im je mentalni sklop. Ipak, cisto sumnjam da su random laziali nabrijani na cetalje i njihovu ideologiju, ili za Srbiju uopste.
Cito sam prije par godina intervju sa nekim od ovih sto su postavili taj transparent za Hrakana, gdje su govorili da nisu imali pojma ko je i sta je, nego su na nagovor Sinise da mu je to ubijeni prijatelj, postavili. Je li to suplja ili ne, neznam, ali tako je.
Sto se tice sadasnje uprave Lazia, na celu sa Lotitom, oni cine sve da vade zivce ultrasima Lazia i manje vise, od kako je Lotito doso u klub, u ratu je sa njima. Koliko znam, Irridubilli su se raspali prosle godine ja mislim, i u zadnje vrijeme i nema nekih fasistickih ispada sa sjevera Olimpica, cesce ih je naci u Torinu ili Milanu.
Cito sam prije par godina intervju sa nekim od ovih sto su postavili taj transparent za Hrakana, gdje su govorili da nisu imali pojma ko je i sta je, nego su na nagovor Sinise da mu je to ubijeni prijatelj, postavili. Je li to suplja ili ne, neznam, ali tako je.
Sto se tice sadasnje uprave Lazia, na celu sa Lotitom, oni cine sve da vade zivce ultrasima Lazia i manje vise, od kako je Lotito doso u klub, u ratu je sa njima. Koliko znam, Irridubilli su se raspali prosle godine ja mislim, i u zadnje vrijeme i nema nekih fasistickih ispada sa sjevera Olimpica, cesce ih je naci u Torinu ili Milanu.
- Šveđanin
#6438 Re: Serie A
Imao sam priliku da vidim uživo kad sam bio u Italiji pred derbi Lazio Roma kako 4 odrasla navijača nebesko plavih hvataju i udaraju dječaka od možda 14 godina u dresu Rome.
A iskreno, nikad mi nisu bili ni dragi.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
- Logovan
#6439 Re: Serie A
Kako gol primiše.spinel_ wrote:u istoj je kategoriji sa repicem.
-
bosn.om
#6440 Re: Serie A
Stoji. Jedino bih dodao da je taj klub leglo fasistickih krugova davno prije transparenta i '90ih, kao sto je Roma ljevicarskih, iako paradoksalno, nastanak Rome je rezultat Mussolinijeve zelje da ujedini vise rimskih klubova u jedan sposoban da rivalizuje sjevernim. Lazio to odbija zahvaljujuci jednom fasistickom generalu i otad se klub orijentira politicki. Naravno da njih manje interesuje Srbija od lokalne politicke scene, ali su im blizi cetnicki krugovi nego mi. Nas bolje gledaju u Sampdoriji/Marseille-u (bratski navijaci) recimo, pa i Romi mozda koja je u najgorem slucaju neutralna - iako ima ta pogresna asocijacija Srbija-Juga/komunizam, BiH-Hrvatska/liberalizam, koja je neko vrijeme cinila neku bliskost ideolosku prema Jugi kod njih kao i Livornu recimo, ali i to je shvaceno i rascisceno danas, gdje se Srbija u Testaccio-u vidi kao leglo monarhijskog fasizma, koliko god ovo zvucalo anahronicno i besmisleno kad se historija uzme u obzir. Shvatam sta zelis da kazes i postujem taj pristup (sto znaci da sam pogrijesio s pocetnim komentom), ali shvati i moj pogled na stvari, za mene je fudbal previse uvezan ideoloski/politicki i igraci mi ne cine simpatiju prema klubu, vec obrnuto.
-
bosn.om
#6441 Re: Serie A
Ne znam kolko se moze zvat pasivni ofsajd pozicija Nagatoma, ipak mislim da malo utice, al' dobro, nije skandal.Logovan wrote:Kako gol primiše.spinel_ wrote:u istoj je kategoriji sa repicem.
![]()
Majstorija.
- Point.
#6442 Re: Serie A
Romin navijac, tad 18 godina, ubi laziala raketom, odnosno bakljom 79 godine dok je ovaj jeo sendvic. Dvojica navijaca Rome zaglavise po pet godina u zatvoru ove godine, jer su ucestvovali u junackom napadu na navijace Tottenhama u jednom pubu u centru Rima, pred proslogodisnji dvoboj Lazia i Tottenahama u EL. Tad su radile cakije, nozevi, palice, suzavci itd. DVojica iz Londona jedva zivi ostali. Nije da pravda ikoga, ali takve se stvari desavaju. Nazalost.Šveđanin wrote:Imao sam priliku da vidim uživo kad sam bio u Italiji pred derbi Lazio Roma kako 4 odrasla navijača nebesko plavih hvataju i udaraju dječaka od možda 14 godina u dresu Rome.
@bosn.om
Razumijem ja tebe i shvatam vjeruj, mada sto se mene licno tice, nikad nisam previse paznje davao tim politickim konotacijama navijackih grupa i gdje ideoloski stoje, nego sam jednostavno kao 14-godisnjak zagotivio Lazio i igrace koji su tad igrali, i tako ostalo. A znas sta kazu za klub za koji se navija, nije cura da ga/je mozes mjenjati. Svako dobro.
- BHF_Manijak
#6443 Re: Serie A
Hmmmm, a ovo bi i neki sudija okarakterisao kao ometanje golmana, pa bi pasivni postao aktivni ofsajd. Nije, sto neko napisa, skandal, ali ovo da je sviran ofsajd ne bi sudija pogrijesio 100%, jer je fakat ometen Abbiati!
- Zatamnjena stakla
#6444 Re: Serie A
Ma đe ometen matere ti!?
- BHF_Manijak
#6445 Re: Serie A
Pa vidis li 55-icu i njegov pokret prema lopti. Definitivno iritira golmana. Kazem ti, ne bi bilo prvi put da je ovo svirano kao ofsajd i "iritiranje" golmana.
- ultima_palabra
#6446 Re: Serie A
Romina Curva je zadnjih godina izrazito desno orijentisana, eto prošle sedmice su vrijeđali crne igrače Milana.bosn.om wrote:Stoji. Jedino bih dodao da je taj klub leglo fasistickih krugova davno prije transparenta i '90ih, kao sto je Roma ljevicarskih, iako paradoksalno, nastanak Rome je rezultat Mussolinijeve zelje da ujedini vise rimskih klubova u jedan sposoban da rivalizuje sjevernim. Lazio to odbija zahvaljujuci jednom fasistickom generalu i otad se klub orijentira politicki. Naravno da njih manje interesuje Srbija od lokalne politicke scene, ali su im blizi cetnicki krugovi nego mi. Nas bolje gledaju u Sampdoriji/Marseille-u (bratski navijaci) recimo, pa i Romi mozda koja je u najgorem slucaju neutralna - iako ima ta pogresna asocijacija Srbija-Juga/komunizam, BiH-Hrvatska/liberalizam, koja je neko vrijeme cinila neku bliskost ideolosku prema Jugi kod njih kao i Livornu recimo, ali i to je shvaceno i rascisceno danas, gdje se Srbija u Testaccio-u vidi kao leglo monarhijskog fasizma, koliko god ovo zvucalo anahronicno i besmisleno kad se historija uzme u obzir. Shvatam sta zelis da kazes i postujem taj pristup (sto znaci da sam pogrijesio s pocetnim komentom), ali shvati i moj pogled na stvari, za mene je fudbal previse uvezan ideoloski/politicki i igraci mi ne cine simpatiju prema klubu, vec obrnuto.
A i navijači to vrlo površno shvataju, što i sam kažeš... ako su ljevičari onda im je recimo Slobo drag jer je nominalno komunist.
-
Juvelandia
#6447 Re: Serie A
p.s. Nagatomo je definitivno bio aktivan kod gola Palacia, neke sudije bi svirale i ofsajd.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#6448 Re: Serie A
Nekad su ti derbiji odlucivali o tituli, danas su jedne priblizili mjestima koji vode u Evropsku ligu, a drugima umanjili sanse za opstanak 
- nKrkan
#6449 Re: Serie A
A kaj su ti klubovima sa sjevera toliko bolji od ovih sa juga?
- nKrkan
#6450 Re: Serie A
nKrkan wrote:A kaj su ti klubovi sa sjevera toliko bolji od ovih sa juga?