Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ramzess Veliki

#6426 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

rrikikiki wrote:
Ramzess Veliki wrote:
rrikikiki wrote:On kad se obuce u drag i izadje van doslovno maltretira straight decke...
Sta je drag ? :shock:

I pozdrav iz susjedstva. :thumbup:
Pozdrav i tebi! Da vam je suncan i relativno topao dan danas :)

Drag je kad se obuce kao zena. Perika, haljina, pete, sminka itd.
Ne da je vruce nego se zgrade tope ... :sad:

Ahaaa ... znaci drag me dir'o prije nekog vremena ... :twisted:

Ne drag kao drag meni nego to u zenskim haljinama. :twisted:
beni-bu-man

#6427 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

rrikikiki wrote:
beni-bu-man wrote: Pa i treba jer incestom smo nastali, tako kaze religija
Ja sam ateista tako da kod mene to ne prolazi. :)
i ja, al et tako kazu svete bajke :mrgreen:
muzicar_iz_parka

#6428 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muzicar_iz_parka »

Nek radi ko šta hoće dok mene ne dira.
Opet ide mi na onu stvar opsjednutost održavanjem prajda. Raznorazne NVO organizacije i strane ambasade se toliko fokusiraju na to, kao da nema bitnijih problema u ovoj državi. Slično je bilo u okruženju sa forsiranjem parade.
Ako im je već u interesu napredak države onda trebaju pritisak iskoristiti tamo gdje je bitno, kao što je gradnja infrastrukture, stvaranja boljih uslova za funkcionisanje ekonomije, evroatlanske integracije i slično.
Nisrin

#6429 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Nisrin »

Pravo mi se svidja danasnji tekst Martine Mlinaric Sopte...zena je ubola od-do..jedino sto ja ne podrzavam paradu, ostalo sve - da :)
salik79

#6430 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by salik79 »

Bloo wrote:
salik79 wrote:
Zaparalo mi oci, posto imamo vrsnih imunologa, koji su protiv (i imaju "muda" to i javno obzaniti) vakcinacije, kao sto je prof.dr. Zeljko Poljak (slobodno ga googlaj).

Nemam pojma ni ko je, a kamoli da je bio, ili ne, gay.
Susretah se likom i djelom dotičnog.
Predlažem, kao zaključak, ukidanje obaveznog cijepljenja po uzoru na demokratske zemlje, uz istodobno zdravstveno prosvjećivanje i istinito obavještavanje o mogućim posljedicama cijepljenja Zeljko Poljak

Na prostorima Balkana na žalost ljudi ne žele biti prosvijećeni već samo žele tvrdoglavo da izguraju svoje - MOJE DIJETE JA NEĆU DA GA CIJEPIM. Informacije o vakcinama, zaraznim bolestima i imunitetu su za njih irelevantne.

Posljedice cjepljenja postoje, ali ako smo informisani o njima, onda se neće stvarati witch hunt koji trenutno postoji. Kao što se informišemo o ostalim supstancama koje unosimo u tijelo (od lijekova do hrane=

U zemljama gdje cijepljenje nije obavezno zakonom, koliki je procenat vakcinisanih? U Njemackoj je 93% (zakonski minimum je 95%)...93%!
Ako stavimo na stranu da 2020 hoce da uvedu kaznu ako se ne cijepis protiv morbila..ovoliki procenat vakcinisanih u zemlji gdje to nije obavezno je rezultat EDUKACIJE i INFORMISANJA o posljedicama.
Što radi struka.
A ne kona Hasifa na FB.
Gdje si se susretala s likom i djelom doticnog? Sta imas reci o njemu?
Da li si se susrela i sa farmaceutskim lobijem?

Ima jos jedna s "mudima", ali je bezbeli "pukla", posto je bila student generacije:

Al', vec znam, reci ces - pa ona nije imunolog!
rrikikiki

#6431 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by rrikikiki »

Ramzess Veliki wrote:
allem_77 wrote:Treba samo pogledati modne piste. Posljednjih godina propagiraju se mršave djevojke bez grudi koje sliče na dječačiće, te ljepuškasti, njegovani i feminizirani manekeni. Trend metroseksualaca nije potrebno izričito ni naglašavati. Modna i farmaceutska industrije pune su homoseksualca. Stoga ne treba čuditi što mnogi imaju nejasne predstave o ovoj bolesti i što je sve više ljudi zbunjeno i zavedeno propagandom i stereotipima iz medija. Neki od najmonstruoznijh masovnih ubojica bili su homoseksualci (A. Cunanan, J. Dahmer, J.W. Gacy…), ali o njima nikad nećete naći ništa u medijima, jer se ne uklapaju u lažnu sliku dobroćudnih i veselih 'gejeva' kakvu nam nameću mediji, u nizu fiktivnih likova iz filmova i serija, koje u pravilu glume heteroseksualci. Zato danas mnogi ljudi kao hipnotizirani ponavljaju da homoseksualnost nije bolest nego 'stanje'. Bivši homoseksualni aktivist i izliječeni homoseksualac, Michael Glatze medije vidi kao jednog od glavnih uzročnika homoseksualnosti.
Dobar komentar.
Na slucaju pakistanskog imigranta (prosle godine) koji je tuzio francusku jer su mu odbili azil, u odgovoru francuskog suda da se mnogo toga naslutiti:
Pakistanac je trazio azil predstavljajuci se kao gej, navodeci ugnjetavanje kao razlog podnosenja azila. Sud je odbio zahtjev navodeci da Pakistan za razliku od Evrope nema program za sirenje homoseksualizma i da se tuzeni prema tome i drugim dokazima lazno predstavlja kao homo.

Ja sam odavno, i prije ove price o paradama bio ubijedjen da je na djelu plansko sirenje homoseksualizma kao odgovora na prenaseljenost planeta, i to kao humanije rjesenje u odnosu na ratove podrzavam. :thumbup:
Ja sam za treci svjetski rat, brze je. Ne znam imaju li zivotinje i priroda toliko vremena da se nacekaju da vrsta izumre humanijim putem.
salik79

#6432 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by salik79 »

muzicar_iz_parka wrote:Nek radi ko šta hoće dok mene ne dira.
Opet ide mi na onu stvar opsjednutost održavanjem prajda. Raznorazne NVO organizacije i strane ambasade se toliko fokusiraju na to, kao da nema bitnijih problema u ovoj državi. Slično je bilo u okruženju sa forsiranjem parade.
Ako im je već u interesu napredak države onda trebaju pritisak iskoristiti tamo gdje je bitno, kao što je gradnja infrastrukture, stvaranja boljih uslova za funkcionisanje ekonomije, evroatlanske integracije i slično.
:thumbup:
Ramzess Veliki

#6433 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

rrikikiki wrote:
Ja sam za treci svjetski rat, brze je. Ne znam imaju li zivotinje i priroda toliko vremena da se nacekaju da vrsta izumre humanijim putem.
Pa ono ... i ja sam ... :oops:

Nekako je interesantnije, inace cemo svi kolektivno izluditi od vijesti tipa Kardasijanke pronosale novu torbicu ... :zid: :zid: :zid:
arzuhal

#6434 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

Ramzess Veliki wrote:
rrikikiki wrote:
Pozdrav i tebi! Da vam je suncan i relativno topao dan danas :)

Drag je kad se obuce kao zena. Perika, haljina, pete, sminka itd.
Ne da je vruce nego se zgrade tope ... :sad:

Ahaaa ... znaci drag me dir'o prije nekog vremena ... :twisted:

Ne drag kao drag meni nego to u zenskim haljinama. :twisted:
Drugi put ga/je zapršći peper-sprejom.
Ramzess Veliki

#6435 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

muzicar_iz_parka wrote: Ako im je već u interesu napredak države onda trebaju pritisak iskoristiti tamo gdje je bitno, kao što je gradnja infrastrukture, stvaranja boljih uslova za funkcionisanje ekonomije, evroatlanske integracije i slično.
Da, slazem se, i da citiram Seselja - "Tveba ukinuti pedeve ..." :lol:
kolobok

#6436 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kolobok »

tranquil wrote: Pa valjda je prilično jasno, zbog potencijalnih negativnih problema sa potomstvom. Naravno, ne modaju imati djece, ali ne može država arbitrirati ko hoće a ko neće da ima djece, ili pogotovo slati nekog na sterilizaciju, pa jednostavno neće da stane iza toga u cjelosti, što je sasvim u redu.
Ok za državu, ali što je sa društvenom osudom i stigmom? Čitavo društvo (uključujući i LGBT zajednicu očito) u startu se ograđuje od nečeg takvog i stigmatizira to kao neku nenormalnu i lošu pojavu, s kojom ne žele imati nikakve veze. S aspekta LGBT ideologije, nema nikakvih argumenata za to.
tranquil wrote:Taj problem kod homoseksualaca ne postoji.
Zašto je onda i homoseksualni incest zabranjen i društveno stigmatiziran?
Last edited by kolobok on 05/09/2019 11:10, edited 1 time in total.
allem_77

#6437 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

Utemeljitelji psihijatrijske i psihonalitičke znanosti kao i psihologije bili su po tom pitanju jednoglasni. Već je 1932. profesor Schultz-Hencke napisao da su različiti oblici homoseksualnosti, uključujući i određene karakteristike osobnosti, koje često možemo primijetiti kod homoseksualaca, psihološki poremećaji. Alfred Adler i Wilhem Stekel bili su istog mišljenja. Ni Freud nije imao dileme, za njega je homoseksualnost bila psihički poremećaj, i razrađivao je različite metode liječenja homoseksualaca. Osobito je u tome daleko otišao C. G. Jung koji je objasnio:

,,Homoseksualni muškarac nespoban je pronaći muškost duboko u svojoj nutrini. Stoga je pokušava naći na biološko-seksualnoj razini.
Ramzess Veliki

#6438 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

arzuhal wrote: Drugi put ga/je zapršći peper-sprejom.
Hocu, hvala. :thumbup:

I stolicom cu ga isto, tako jedna moja jaranica kad je ufate za guz. :thumbup:
arzuhal

#6439 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

salik79 wrote:

Predlažem da na sve ključne pozicije u državi, od predsjedništva, svih parlamenata, vlada i agencija pomećemo ljude iz LGBTQ zajednice.

Ili će ih pomoći svjetski lobiji na sve načine samo da pokažu kako jedna mala, nekada homofobna, razvaljena zemlja može ekonomski napredovati do nevjerovatnih rezultata,
ili neće ništa uspjeti promijeniti pa ćemo skočiti, srušiti ih i sve javno linčovati jer su nam uništili budućnos'...

Ovo je zasad samo ideja, idem iscrtati neki draft pa da to delegiramo kao najvažniji projekt i tražimo lovu :thumbup:
Last edited by arzuhal on 05/09/2019 11:11, edited 1 time in total.
allem_77

#6440 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

Ramzess Veliki wrote:

I stolicom cu ga isto, tako jedna moja jaranica kad je ufate za guz. :thumbup:
Nemoj samo torbicom. :D
salik79

#6441 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by salik79 »

arzuhal wrote:
salik79 wrote:

Predlažem da na sve ključne pozicije u državi, od predsjedništva, svih parlamenata, vlada i agencija pomećemo ljude iz LGBTQ zajednice.

Ili će ih pomoći svjetski lobiji na sve načine samo da pokažu kako jedna mala, nekada homofobna, razvaljena zemlja može ekonomski napredovati do nevjerovatnih rezultata,
ili neće ništa uspjeti promijeniti pa ćemo skočiti, srušiti ih i sve javno linčovati jer su nam uništili budućnos'...

Ovo je zasad samo ideja, idem iscrtati neki draft pa da to delegiramo kao najvažniji projekt i tražimo lovu :thumbup:
Slazem se.
Rampage

#6442 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rampage »

arzuhal wrote:Balkanska seljačina

1988 g. - ALO PEDERI, **ČKA LI VAM MATERNA, SVE VAS SATRAT TREBA, *EBOLI VAS OTAC TAKE BOLESNE!

2016 g. - SVIMA KOJI SU PROTIV GEJEVA TREBA GLAVE SLOMIT, ZATUCANI FAŠISTI! I OVI ŠTO IZJEDNAČAVAJU INCEST I HOMOSEKSUALNU VEZU, BOLESNICI!

2034 g. - ZAŠTO JE INCEST BOLEST, ŠUGE JEDNE, TREBA VAS POPALIT SVE!

2068 g. - ...
Neregistrirani

#6443 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Neregistrirani »

rrikikiki wrote: Covjek je covjek, bez obzira na seksualnu orijentaciju ali kao sto i zeni koja je rodjena bez maternice nesto bioloski fali, ili djetetu sa down sindromom kojem takodjer nesto fali, tako i osobi koja je homoseksualno fali bioloska normalnost. Kad se maknes od iphona, robe, shopping mallova, bmw-a, nargile, instagrama, bioloski homsoeksualci su ljudi sa greskom.
'vako je i Hitler pricao i stvarao projekat-drzavu samo za potpuno psihicki zdrave i za reprodukciju sposobne jedinke. Svi ostali nemaju svrhu, samim tim ni razlog za postojanje. Sramota.

Licemjerje nas ubi. OK je trpati zeni u dupe, ali musku nije. Jebi ga, dupe je dupe.

Meni ne smetaju, neka ih. Gori su mi straight ljudi koji vode devijantne zivote pune pijancenja, droge, varanja, kockanja, tuce, polnih bolesti, abortusa 5 puta godisnje. Iz tih porodica djeca definitivno izadju istraumirana. Ti su mi gori po drustvo, nego gejevi.

Ja sam nacionalna manjina u ovom dijelu Bosne od ranih devedesetih i znam na svojoj kozi kako je kad bi te strpali u logor ili barem prebili kosti samo zato sto si to sto jesi. Zato podrzavam da ljudi budu, otvoreno, to sto jesu, (dok god ostaju u granicama zakona, jer cesto brkate pedofiliju s homoseksualizmom, pa da naglasim...pedosima ne bih dao paradu, dao bih im vjesala), jer znam kako je kad te mrze.
Romanija

#6444 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Romanija »

Satro otvoren grad, Evropski Jerusalem, multi-kulti tutti-frutti folovi-golovi... zakazi LGBT paradu i samo te u glavu spuca jos jedan dokaz u kakvoj zadrtoj vukojebini si zivio 30+ godina i samo nekom pukom srecom nisi izgubio zivot, ili ruku, nogu, vid u tri i po godine ratovanja boreci se za nekakvo drustvo i vrijednosti koje nikad nisu postojale. Grad sveden na mnogo vecu Banja Luku okruzenu planinama i svojom verzijom cetnicenja.
Last edited by Romanija on 05/09/2019 11:28, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#6445 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

plain vanilla wrote:
POVODOM GAY PARADE

Došlo je mnogo pitanja na temu gay parade, kako reagovati, kako se ophoditi i šta je najbolje uraditi.
Evo jedinstven odgovor za sve.

Poznat je stav islama o homoseksualizmu, tj. idžma(koncesuz) učenjaka je na tome da je zabranjen.
Na zabranu ukazuje nekoliko ajeta o Lutovom narodu, nekoliko hadisa, i idžma ashaba.
Nema sumnje da je pojava i širenje homoseksualizma veliki munker.
Međutim, imamo mi u našem društvu i drugih parada kojima smo svakodnevno svjedoci. Primjer tih parada su sljedeći:
1. Parada neklanjača.
To jest, onih koji sebe smatraju muslimanima a neklanjaju nikako ili samo ponekad klanjaju.
Kaže Ibn Hazm:
"Nema većeg grijeha nakon širka od ostavljanja namaza dok mu ne izađe vrijeme i bespravnog ubijanja vjernika." (El-Muhalla 11/19)
Također, Ibnul-Kajjim kaže da je ostavljanje namaza veći grijeh od ubistva, krađe, zinaluka, pijenja alkohola, i da je najveći od velikih grijeha.
2. Parada kockarnica
3. Parada zinaluka, nemorala i golotinje
4. Parada alkoholičara i mjesta gdje se alkohol toči i prodaje
5. Parada kamatnih banaka
6. Parada sihirbaza
7. Parada koncerata i diskoteka
Svi spomenuti munkeri ili su zabranjeni po idžmau učenjaka na što ukazuju Kur'an i sunnet, ili je veliki grijeh, ili je haram po većini učenjaka.
Detalji o svemu spomenutom su uglavnom opće poznati muslimanima, a ja sam o svima njima opširnije pisao u drugim tekstovima.

Na ove parade smo navikli, iako su one ili veći grijeh od gay parade ili na istom stepenu, a gay parada je nešto novo, i većina ljudi negativno reaguje na to, pa hoćemo reagovati i mi kako bismo ispunili obavezu negiranja munkera.
Ovo ukazuje da smo mi sami sebi protivriječni i neprincipijelni, jer na munkere koji su veći i gori od homoseksualizma a toliko su rašireni u našem društvu, na njih ne reagujemo kao da su sasvim normalni i prirodni, i kao da islam nema ništa protiv toga. A oko homoseksualizma se diže halabuka i pravi se od njega bauk samo jer je to nešto novo i jer većini ljudi, vjernicima i nevjernicima ne štima, pa sad imamo petlje i hrabrosti da se i mi dignemo i bunimo u prilog protesta. Gdje su nam petlja i hrabrost da reagujemo, protestujemo i negiramo gore spomenute, raširenije, zastupljenije i veće munkere od homoseksualizma. Lahko je glumiti velikog islamistu, u stvarima sa kojima se sredina i društvo sa tobom slažu kao u ovom slučaju.

Odgovor na pitanje kako reagovati na gay paradu:
Treba reagovati kao što reagujemo i na ostale munkere zastupljene u društvu, tj. pojašnjavanje istine sa gledišta islama po tom pitanju, savjetovanje na lijep način i sa mudrošću, itd.
Ako ima onih koji su pravili i organizovali demontracije, i mirne proteste protiv kockarnica, alkohola, kamate, muzike, golotinje koji su rašireni u društvu, pa široko im bilo neka prave i protiv gay parade, a takvi nam nisu poznati. Od apsurda mirne šetnje i protesta protiv gay parade bilo bi i to, da bi muslimani protestanti mirno šetali pored većih munkera od same gay parade, što je smiješno.
Još ako ovome dodamo da velika većina homoseksualaca nisu muslimani uopšte, onda ovo pitanje dobija sasvim drugačiju dimenziju, jer kao što kažu učenjaci nema grijeha nakon kufra, odnosno svi grijesi poslije kufra su blaži od kufra.

Ve billahi tevfik.
Ccc...ccc
Vehbosi. :mrgreen:
dobar osjecaj

#6446 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dobar osjecaj »

arzuhal wrote: Predlažem da na sve ključne pozicije u državi, od predsjedništva, svih parlamenata, vlada i agencija pomećemo ljude iz LGBTQ zajednice.
Ja lično poznajem jednog licemjernog muškarca koji je uredno oženjen, ima suprugu i djecu, i bio je makar tada u vrhu je jedne probošnjačke stranke. U vrijeme kad sam posjecivala te zabave cesto sam ga sretala i vidjala ususkanog u zagrljaju jednog deklarisanog homoseksualca kojem je zagorcavao zivot. Ako ja sa svojim skromnim uvidom u taj svijet poznajem njega, sigurno drugi ljudi poznaju jos brojne slicne politicare sa slicnim zivotima i afinitetima, pa ne mislim da bi to bilo nesto znacajno novo u praksi.
muzicar_iz_parka

#6447 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muzicar_iz_parka »

arzuhal wrote:
salik79 wrote:

Slažem se 1000%.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6448 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by plain vanilla »

Bloo wrote:
Ccc...ccc
Vehbosi. :mrgreen:
sejh zakucao, ali nece to niko citati :oops:
AleksoMKD

#6449 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by AleksoMKD »

arzuhal wrote:Balkanska seljačina

1988 g. - ALO PEDERI, **ČKA LI VAM MATERNA, SVE VAS SATRAT TREBA, *EBOLI VAS OTAC TAKE BOLESNE!

2016 g. - SVIMA KOJI SU PROTIV GEJEVA TREBA GLAVE SLOMIT, ZATUCANI FAŠISTI! I OVI ŠTO IZJEDNAČAVAJU INCEST I HOMOSEKSUALNU VEZU, BOLESNICI!

2034 g. - ZAŠTO JE INCEST BOLEST, ŠUGE JEDNE, TREBA VAS POPALIT SVE!

2068 g. - ...
Image
arzuhal

#6450 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

dobar osjecaj wrote:
arzuhal wrote: Predlažem da na sve ključne pozicije u državi, od predsjedništva, svih parlamenata, vlada i agencija pomećemo ljude iz LGBTQ zajednice.
Ja lično poznajem jednog licemjernog muškarca koji je uredno oženjen, ima suprugu i djecu, i bio je makar tada u vrhu je jedne probošnjačke stranke. U vrijeme kad sam posjecivala te zabave cesto sam ga sretala i vidjala ususkanog u zagrljaju jednog deklarisanog homoseksualca kojem je zagorcavao zivot. Ako ja sa svojim skromnim uvidom u taj svijet poznajem njega, sigurno drugi ljudi poznaju jos brojne slicne politicare sa slicnim zivotima i afinitetima, pa ne mislim da bi to bilo nesto znacajno novo u praksi.
Značajno bi bilo da se autuju, da budu iskreni, a ne da lažu ženu, djecu, familiju, društvo, državu i hodžu.
Locked