SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#6426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

HAVANA wrote: 4 puta sam vadio ljude iz auta, a od toga 2 smrtna slucaja.Bez krivice vozaca.Ludo sve. :-) Inace ovih budala ubijedjenih da su fantasticni vozaci i jebaci ima mnogo ali pjesaka sto ima ludih,to je za price...Vrlo lako ni kriv ni duzan najebati.Dobro otvorite oci kad vozite. :-)
ja sam imao incidente s dva pjesaka... jednom mi se neki dedo zatrcao u auto, pretrcavao ulicu i naleti na mene, udari u vozacka vrata (ja stojim na semaforu)... drugi put, krenem skrenuti u garazu na dobrinji... i momak lose ocijeni brzinu, valjda jer sam kocio, i sidje na ulicu bas u trenutku kada sam prolazio... obrishe mi cijelu suvozacku stranu, od prednjih vrata nazad... sreca pa sam isao sporo inace bi ga "zavrtio"

pjesaka ima svakakvih - ukljucujuci metar budala koje misle da su Usain Bolt pa kontaju pretrcati 4 trake za 2 sekunde... a ima i obicnih pjesaka koji se "pogube"... neki dan se vracam iz grada i zamislim se, presao glavnu kod vjecne... i dole kod parkuse izadjem na crveno na onu ulicicu, pruzim nogu pred auto, ko zadnji debil... desi se jbg, srecom skonto sam na vrijeme, a da sam napravio jos jedan korak vjerovatno bi zavrsio na haubi... sreca pa tamo ljudi svakako sporo prolaze, ali to opet nije razlog da se covjek opusti - moze te satrat lik kad pretrcavas kod sivog doma, ili kad slucajno izletis na mahalsku cestu siroku 2.5 metra
julisiz es grant

#6427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Prebacujemo priču na pješake...sad ćemo i mrtve djevojke početi optuživati da su same krive, "ko im je kriv što nisu imale auto kao prava FGR, a ne došlje studentice iz nekih vukojebina"...to je sljedeća, siguran sam.
Jer vidim da ni njih ni skota više niko ne pominje...kreće lagani reset u glavama.
1946--1987

#6428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1946--1987 »

Majstori spina sto jes jes
mario001

#6429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

julisiz es grant wrote:Prebacujemo priču na pješake...sad ćemo i mrtve djevojke početi optuživati da su same krive, "ko im je kriv što nisu imale auto kao prava FGR, a ne došlje studentice iz nekih vukojebina"...to je sljedeća, siguran sam.
Jer vidim da ni njih ni skota više niko ne pominje...kreće lagani reset u glavama.
Ne prebacuje niko pricu, samo ljudi upozoravaju da mozes najebati sve i da vozis po ogranicenjima
JThomas

#6430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

vozači i pješaci se regrutuju iz iste mase, oni nisu drukčiji i nemaju zašto biti. samo što ipak vozač pješaku može nanijeti malo veću štetu nego obratno...
Alfons Kauders

#6431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

julisiz es grant wrote:Prebacujemo priču na pješake...sad ćemo i mrtve djevojke početi optuživati da su same krive, "ko im je kriv što nisu imale auto kao prava FGR, a ne došlje studentice iz nekih vukojebina"...to je sljedeća, siguran sam.
ma ne prebacujemo, ni blizu... samo bi da naglasimo da pored ludih vozaca i ima i ludih pjesaka... i pogubljenih forumasa koji se zajebu na semaforu

to jednostavno nisu ni srodne stvari... jedno je kad ja slucajno izletim pred auto koje ide 15kmh, na crveno... nesto sasvim deseto je kada neko regularno prelazi cestu i pokupi ga idiot koji vozi 150...

poenta je da i mi koji ne divljamo za volanom vrlo, vrlo lako mozemo doci u situaciju da cupamo nekog iz sajbe... bilo njegovom, bilo nasom krivicom... jebiga moze se opet desit cak i kad vozis po propisima... a da neko od nas tako bezveze pokupi pjesaka, ne bi bilo bitno ko je kriv - opet bi se totalno sjebo taman i da se neko bacio sa zgrade pa pao meni drito pred auto... isto tako, ja kao pjesak prelazim na zeleno u 95% situacija, a onih 5% jebiga, kad bas nema nikog... nikad ne pretrcavam, pa eto opet neki dan umalo da izazovem udes radi nepaznje, u po bijela dana
julisiz es grant

#6432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

mario001 wrote:
Ne prebacuje niko pricu, samo ljudi upozoravaju da mozes najebati sve i da vozis po ogranicenjima
Možeš napraviti nešto OVAKO kao ovaj kreten?
Između udariti nekoga i raznijeti ga autom ima razlike.
julisiz es grant

#6433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Alfons Kauders wrote:
ma ne prebacujemo, ni blizu... samo bi da naglasimo da pored ludih vozaca i ima i ludih pjesaka... i pogubljenih forumasa koji se zajebu na semaforu

to jednostavno nisu ni srodne stvari... jedno je kad ja slucajno izletim pred auto koje ide 15kmh, na crveno... nesto sasvim deseto je kada neko regularno prelazi cestu i pokupi ga idiot koji vozi 150...

poenta je da i mi koji ne divljamo za volanom vrlo, vrlo lako mozemo doci u situaciju da cupamo nekog iz sajbe... bilo njegovom, bilo nasom krivicom... jebiga moze se opet desit cak i kad vozis po propisima... a da neko od nas tako bezveze pokupi pjesaka, ne bi bilo bitno ko je kriv - opet bi se totalno sjebo taman i da se neko bacio sa zgrade pa pao meni drito pred auto... isto tako, ja kao pjesak prelazim na zeleno u 95% situacija, a onih 5% jebiga, kad bas nema nikog... nikad ne pretrcavam, pa eto opet neki dan umalo da izazovem udes radi nepaznje, u po bijela dana
Ne možeš ipak nešto OVAKO napraviti ako voziš normalnom, nebitno na pješačkom ili van njega, složićeš se?
zli_hordas

#6434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zli_hordas »

Ovoliko budala na ovako malom prostoru dobro je da se gore stvari ne desavaju svaki dan sve je ovo posljedica tranzicije,porodicama sabura.
Alfons Kauders

#6435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

julisiz es grant wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ne možeš ipak nešto OVAKO napraviti ako voziš normalnom, nebitno na pješačkom ili van njega, složićeš se?
naravno, to sam i rekao... to dvoje se ne moze ni porediti

pa eto, ovo sto kazem da sam se neki dan zajebo... srecom u ulicu je ulazio normalan vozac, prosjecnom brzinom... da je bio u pitanju neki trkac i da je zavalio gas kad je ulazi u raskrsnicu, mozda bi me pokupio sa 30-40 na sat, bez kocenja, sto je sasvim dovoljno da te ubije ili barem zestoko sjebe... dakle, da mi je naisla neka budala, sad bi vjerovatno lezao u bolnici sa smrskanom nogom (i to u najboljem slucaju)
O'zone
Globalni moderator

#6436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

mali_balon wrote:Pjesaci samoubice na sljedecim lokacijama:
-Tramvajska Stup (btw kad smo kod stupa Nikole Sopa je opet dvosmjerna otvorite 6 oci)
-Tramvajska Nedzarici
-Socijalno
-Tramvajska Skenderija (obala)
Nastavite niz....mislim, skoro svaka tramvajska je opasna li ove su po meni najkriticnije sto se samoubica tice...
Pijaca Markale
Trolejbuska Kovačići
Trolejbuska Grbavica kod Raiffesein banke
Most Hamdije Ćemerlića

Kad bolje razmisliš apsolutno svuda....Kako bih ja oformio jedinicu samo za pješake....pucali bi nalozi ko na traci
Drvosjeca iz Dejcica

#6437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:
mali_balon wrote:Pjesaci samoubice na sljedecim lokacijama:
-Tramvajska Stup (btw kad smo kod stupa Nikole Sopa je opet dvosmjerna otvorite 6 oci)
-Tramvajska Nedzarici
-Socijalno
-Tramvajska Skenderija (obala)
Nastavite niz....mislim, skoro svaka tramvajska je opasna li ove su po meni najkriticnije sto se samoubica tice...
Tramvajska Bascarsija.
Pa i iza trole iskacu kao macke.
Istina ali tvoje kao vozača je da prilagodiš brzinu i način vožnje situaciji i uslovima na cesti. Ja sam polagao vani davno i vrlo dobro su mi utuvili u glavu da prilikom prilaska autobusu ili nekom drugom sredstvu javnog prevoza da obavezno smanjim brzinu i budem spreman na kočenje jer postoji mogućnost da neko izleti ispred tog prevoznog sredstva. Druga stvar je što naš mentalitet misli da kada se prolazi pored autobuskoh/tramvajskih stalaišta može tipkati na telefon i samo stisni gas. Seljačina i ugursuza na sve strane, kako kod vozača tako i kod pješaka. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#6438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:

Slažem se, svakome se može desiti udes, saobraćajna nesreća. Ja sam jednom bio vrlo blizu da pokupim djevojku koja je pretčavala ulicu kod Skenderije. Još me gleda i stoji, ja prilazim brzinom od cca. 50-60km/h, i ona gleda u mene i čeka i taman na desetak metara krene pretčavati cestu. Strava živa, već sam je vidio preko haube kako leti, zaustavim se bukvalno 5cm do nje, ona preleti i pobježe. Poenta je da sam vozio sekundu brže pokupio bih je.
VjecitiStudent

#6439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

Popustite malo i sa pješacima.
U većini slučajeva pješacima je potpuno svejedno da li ulicu prelaze na pješačkom ili van njega, jer ogromna većina vozača POTPUNO ignoriše znakove pješačkog prelaza.
Alfons Kauders

#6440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:Popustite malo i sa pješacima.
U većini slučajeva pješacima je potpuno svejedno da li ulicu prelaze na pješačkom ili van njega, jer ogromna većina vozača POTPUNO ignoriše znakove pješačkog prelaza.
Ne mogu se sloziti, jer barem 6 dana u sedmici ne vozim auto, vec iskljucivo tabanam. Ima svakakvih, to je jasno, ali fakat ima dosta vozaca koji stanu i propuste pjesake...

Oni drugi sto kao nece da stanu... Ako sam nervozan, namjerno izadjem ispred njih da vidim reakciju - svi se ukopaju u mjestu i skrenu pogled ako im krenem jebavat mater (edukativno, da ne ponove gresku)
Dr. Kuca

#6441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

muha_sa wrote:vi koji vozite desetero oci otvorite dok vozite ovom vukojebinom od grada :-)

maloprije (6:50) na Mojmilu mi (pješak) djevojka pretrca na njeno crveno drito ispred auta--da sam vozio malkice brže sad bih bio na ovoj temi :-) ako kojim slucajem doticna ovo cita jebem joj majku kroz majku

što se mene tice u mom autu ne treba sirena, al sam je jutros stisno do daCke

Meni je prije mjesec na socijalnom. Ja na sirenu ona se okrece i gestikulira mi da usporim i da sam lud. Jebo sam joj umrle.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:ma ne prebacujemo, ni blizu... samo bi da naglasimo da pored ludih vozaca i ima i ludih pjesaka... i pogubljenih forumasa koji se zajebu na semaforu

može se desiti Alfonse, ali sam siguran da bi i javnost drugačije reagovala ako bi vozio tom brzinom, a pogotovo ako nemaš brdo neplaćenih kazni i profil krkana za volana.
mirzet87sa

#6443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Maloprije 20 metara ispod gdje su djevojke poginule kobila stara pretrcava preko glavne s tramvajske prugre lrema importaneu. Da je makar sacekala da stanu auta na crveno, nista.. isto samoubica, zaleti se i ode..
mario001

#6444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

julisiz es grant wrote:
mario001 wrote:
Možeš napraviti nešto OVAKO kao ovaj kreten?
Između udariti nekoga i raznijeti ga autom ima razlike.
Mozes ga ubiti i voznjom od 60
Alfons Kauders

#6445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:ma ne prebacujemo, ni blizu... samo bi da naglasimo da pored ludih vozaca i ima i ludih pjesaka... i pogubljenih forumasa koji se zajebu na semaforu

može se desiti Alfonse, ali sam siguran da bi i javnost drugačije reagovala ako bi vozio tom brzinom, a pogotovo ako nemaš brdo neplaćenih kazni i profil krkana za volana.
naravno - i takve stvari se desavaju svakodnevno, krivicom vozaca ili pjesaka... i "krivica" mi je ruzna rijec jer se radi o nesretnim slucajevima, pa mi "krivica" nije prikladno

to je razlika izmedju nesretnog slucaja i ubistva:

- ako vozeci po propisu udaris pjesaka ili auto, onda jebiga, desi se... u startu si sigurniji jer si vozio sporije, pa je i manja sansa da ce doci do smrtnog ishoda...

- ako vozis duplo brze od ogranicenja, pijan ili nasmrkan, ako imas hiljade kazni za slicne aferime i opet se odlucujes da vozis na ta nacin... onda to za mene nije nesretan slucaj vec ubistvo s predumisljajem
vješalica

#6446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

The BEN10 wrote:
lijek-za-sve wrote:
muha_sa wrote:vi koji vozite desetero oci otvorite dok vozite ovom vukojebinom od grada :-)

maloprije (6:50) na Mojmilu mi (pješak) djevojka pretrca na njeno crveno drito ispred auta--da sam vozio malkice brže sad bih bio na ovoj temi :-) ako kojim slucajem doticna ovo cita jebem joj majku kroz majku

što se mene tice u mom autu ne treba sirena, al sam je jutros stisno do daCke
da ih vidis kad u nedzaricima izlijecu iz tramvaja pa hoce na autobus kisa pada a svjetlo ugaseno :-) :-) :-)
ja samo molim Boga da se ne nadjem ovde u crnoj hronici jer ja kad bi ga sa 20 na sat udario dok bi u ta doba i jos sanjiv skontao sta kako gdje zaustavio bi se nakon kilometar :cry:
Zar je problem da svaki dan patrola dođe tu po sahat-dva i kažnjava pješake?
ovako, patrola dođe jedan dan, ostlaih mjesec dana gledaju šta rade pješaci, pa opet tako. Konzistentnost nula bodova. Kao i strategija rješavanja SISTEMSKOG PROBLEMA..
kod ambasade Americke i pofalicima lolicija pocetkom sedmice drljala naloge pjesacima
neku noc jedno 5 idiotara se zalijece od stepenista kod dzamije fahd na trolu koja taman krece sa stajalista
kad je vozac zakocio svi popadali
jebe se njih masu da im otvori
to sto ih je mogo slijepiti trolom jebo to
Last edited by vješalica on 12/10/2016 09:39, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
naravno - i takve stvari se desavaju svakodnevno, krivicom vozaca ili pjesaka... i "krivica" mi je ruzna rijec jer se radi o nesretnim slucajevima, pa mi "krivica" nije prikladno

- ako vozeci po propisu udaris pjesaka ili auto, onda jebiga, desi se... u startu si sigurniji jer si vozio sporije, pa je i manja sansa da ce doci do smrtnog ishoda...

- ako vozis duplo brze od ogranicenja, pijan ili nasmrkan, ako imas hiljade kazni za slicne aferime i opet se odlucujes da vozis na ta nacin... onda to za mene nije nesretan slucaj vec ubistvo s predumisljajem
upravo.

meni, a vala da je sreće ni sudiji, ne bi trebalo biti razlike između ovog delegata i lika koji uzme pištolj i nasumično puca po ljudima u frekventnoj ulici.
hizo ramidovic

#6448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hizo ramidovic »

grad i drzava postali su vec odavno vukojebina de luxe kategorije. umjesto napretka, boljitka, boljeg i uredjenijeg sistema, desava se suprotno.
bolji i uredjeniji sistem bio je za vrijeme osmanlija. sve je nervozno, napeto, pistolji i bombe sijevaju k'o petarde, age i begovi vladaju a njihovi potomci ubijaju bez ikakve odgovornosti...
i nije mi toliko za mene, znam se snaci, reagovati i odbraniti ali kako za djecu? kako ih odgajati? kojim vrijednostima ih uciti? da li uopce ostati ovdje zivjeti?
pepeljara

#6449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

Bitno je da se kaznjavaju svi koji krse saobracajna pravila, bio to pjesak, vozac....

Vozac mora shvaitit da je ogranicenje 50, a ne 59, a pjesak mora shvatiti da nije usain bolt, ni to da ce ga semafor udariti...nego kako su nas ucili od malena, pogledaj lijevo/desno, tek onda predji bez obzira sto gore stoji zeleno...
Alfons Kauders

#6450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:

upravo.

meni, a vala da je sreće ni sudiji, ne bi trebalo biti razlike između ovog delegata i lika koji uzme pištolj i nasumično puca po ljudima u frekventnoj ulici.
Nije da ne postoje presedani, pravni mislim... Proguglaj "vehicular attack" i vidi u fusnotama kako je obrađen u pojedinim pravnim sistemima.

U biti, ukoliko neko namjerno koristi svoje vozilo kako bi pocinio materijalnu stetu ili ubio nekog... On se po meni ne bi trebao tretirati kao vozač, već kao svaki drugi ubica.
Post Reply