Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

hrle1976

#6426 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hrle1976 »

mO k3 wrote:hahhahahha javna tajna ... :lol: koji si ti biser

Nemoj se sad praviti mangup. Znas dobro sta hocu reci, nego ja ti ozbiljno kazem, na zapadu veliki broj iseljenih tokom rata kaze da nije Slobe bilo mi nebi vidili Berlina. I u sebi mu se zahvale, jer vecina iseljenih nebi se vratila kad bi ih puskom tjero.
mO k3

#6427 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

hrle1976 wrote:

Nemoj se sad praviti mangup. Znas dobro sta hocu reci, nego ja ti ozbiljno kazem, na zapadu veliki broj iseljenih tokom rata kaze da nije Slobe bilo mi nebi vidili Berlina. I u sebi mu se zahvale, jer vecina iseljenih nebi se vratila kad bi ih puskom tjero.
mislis ne bi vidjeli asfalta jel??....pises gluposti , totalno si izgubio osjecaj za relanost ili su to alternativne cinjenice ??
155_mm

#6428 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 155_mm »

bingov buraz wrote:
KENJAC wrote:Drug Donald nazvao druga Vladimira i bas se fino ispricali !
Bravo za obadvojicu ! Iskreno se nadam da ce biti sasjeceni zadnji korovi Barakove administracije !
Sta vele kad ce vratiti Kosovo u Srbiju,ponedeljak ili utorak?
arzuhal wrote:Ministar odbrane SAD: Formirati Oružane snage Kosova

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1225084

Image
interesantan je ovaj dio izjave trampovog ministra odbrane u linkovanom tekstu.
Na pitanje da li Evropska unija može igrati značajniju ulogu na Kosovu, on je odgovorio potvrdno.

"Da. Napori Evropske unije su od suštinske važnosti za ekonomski i politički razvoj Kosova i njegove stabilnosti, a daljnji angažman EU treba ohrabriti. Unija već igra značajnu ulogu na Kosovu u posredovanju normalizacije odnosa Srbije i Kosova putem dijaloga Beograda i Prištine. Dijalog takođe omogućava obema zemljama da idu napred ka evropskim integracijama, uz razumevanje da će tema o priznavanju suverenosti Kosova od Srbije biti aktualizovana i pre stvarnog pristupanja članstvu u EU. Dodatno, Evropska unija pomaže uspostavljanje stabilnosti na Kosovu putem Misije vladavine prava Evropske unije na Kosovu" (Euleks), precizirao je Matis.
kolega kenjac, sta kazes na to? zivis i dalje u nadi unistenja korova obamine administracije? iste one koja je javno govorila da ne trazi priznanje kosova od srbije za razliku od ove tranpove.

i samo da posjetim
tik-tak-tik-tak- .............
hrle1976

#6429 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hrle1976 »

mO k3 wrote:
hrle1976 wrote:

mislis ne bi vidjeli asfalta jel??....pises gluposti , totalno si izgubio osjecaj za relanost ili su to alternativne cinjenice ??
Alternatvne cinjenice???? Sta je ovo Tito dragi? Kako cinjenica moze biti alternativna...oj jebo me svak sta sve necu cuti :lol: :D ubio si ze za nadrealista. Halal ti pita po izboru.
mO k3

#6430 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

sada kontam zasto te drugi izbejgavaju ...
FreakyStyley

#6431 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

James Mad Dog Mattis - ustat pa spomenut :lol:

A nema vise ni lobiranja u Vasingtonu, bre. Sta cemo sad?
beobasket

#6432 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by beobasket »

Toffee karamela wrote:
beobasket wrote: Drug ja bi rado pricao sa tobom ali posto vidim da pricas u prazno i ne povezano, nisam tip koji se kaci za price sa ljudima koji misle da zanju a nemaju bas puno pojma o cemu pisu. Ti sto pises je isto kada bi neko tvrdio da covjek moze hodati po vodi.
Ovdje ako se iko najeo ludih gljiva pa piše pod njihovim utjecajem to si ti.

Kačiš snimak žene za koju tvrdiš da ona zna šta je islam i kako to sve fercera.

Veze nemaš o historiji osim što pominješ neke knjige iz vremena bivše države?

Ti pročitao masu knjiga o Španiji iz vremena 400-700, ma mogu misliti? Vrati se još jednom na svoje nebuloze o španskom carstvu i iščitaj šta si napisao.

Razvodnjavaš stalno nekim opštim, generalnim primjedbama koje veze nemaju s onim što sam ja citirala na prvom mjestu, dakle gluparijama koje iznosi ova Sheindlin.

Teta na video snimku je Brigitte Gabriel, rodom iz Libana, djevojacko Nour Semaan, Brigitte Tudor. Eto samo toliko, a ti sad vidi ko cita a ko ne. Sve najbolje u buducim odabirima citanki i knjiga.
insomnia78

#6433 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Joj ove novoodlazece administracije. Putin duradi nesto
aratet

#6434 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by aratet »

mO k3 wrote:radi se o nepravdi , koju smo mi isto osjetili
Kako smo je osjetili?
mO k3

#6435 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

aratet wrote:
Kako smo je osjetili?
dozivjeli ...
insomnia78

#6436 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Bosnjo kralj. Brine za nepravdu nad Arapima, Palestincima, Sudancima a nema vode ni grijanja [emoji4]
Mislite da Kosovare boli kurac za navedenima? Ljudi rade pos'o
aratet

#6437 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by aratet »

insomnia78 wrote:Bosnjo kralj. Brine za nepravdu nad Arapima, Palestincima, Sudancima a nema vode ni grijanja [emoji4]
Svaki musliman je duzan braniti na forumu drugog muslimana.
mO k3

#6438 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

insomnia78 wrote:Bosnjo kralj. Brine za nepravdu nad Arapima, Palestincima, Sudancima a nema vode ni grijanja [emoji4]
ako ti dojde marie na vlast hodat ces ti sa zelenom trakom na ruci ...
insomnia78

#6439 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Stooo?
Toffee karamela

#6440 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

beobasket wrote:

Teta na video snimku je Brigitte Gabriel, rodom iz Libana, djevojacko Nour Semaan, Brigitte Tudor. Eto samo toliko, a ti sad vidi ko cita a ko ne. Sve najbolje u buducim odabirima citanki i knjiga.
Nemam pojma ko je bitch niti me njeno ime zanima, pretpostavila sam da je autorica knjige koja joj visi iza ledja cijelo vrijeme.

Knjiga i recenzenti će biti hit u cionističkim krugovima, ovih što viču yeaaaaaah na promociji,i to će biti njen maksimalni učinak.

A čitanke i učenje historije iz ovakvih klipova prepuštam tebi, možda u kasnijim godinama dođeš i do ozbiljnog štiva.

Image
beobasket

#6441 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by beobasket »

mO k3 wrote:
hrle1976 wrote:

Jooj ja tu pricu o nepravdi vise samo cujem od ljudih koji su u BiH. Iseljeni, iza kreveta drze sliku Slobe, i ljube ga, hvala ti, jer dugacije se nebi docepo Dojclandije. Izgleda u BiH nepravda ko nine razgulio. Zato toliki okesaj izmedju ostalih i iseljenih. Al nek tetka preko Western uniona ili paypala salje :D
drze sliku slobe??
hrle iskreno kada bi mi to rekao u lice tako nesto , mislim da bi se deslo svasta .... toliko od mene

Drug vjerovao ili ne ali ima takvih medju nasima. Mozda cak ponajvise u Danskoj. Ja sam 1992 dosao u Dansku preko istocne Bosne i Srbije. U Sarajevu se vec pocelo pucati (prva druga sedmica rata), mi cekamo u Beogradu na prevoz za Dansku. Cekali na konvoj iz Skopja koji je vozio preko Madjarske, tadasnje Ceskoslovacke, Poljske pa na trajekt za Bornholm (Danska), pa presjedanje u novi za Kopenhagen. Od nasih u Danskoj je najvise ljudi iz okolice Tuzla - Tesanj - Brcko, Sarajeva i dole Hercegovine, relacija Capljina - Trebinje. Mi izasli sa starim crvenim pasosm. Poznam bruku ljudi u Danskoj, pogotovo iz Sarajeva, koji su u prvim danima pucanja preko Lukavice izasli do Srbije pa dalje. Poznanstva, bivse kolega, kako vec ko od povjerenja i tako dalje.
daddy-kool

#6442 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Mislim da većina nije skontala njegovu uredbu o lobiranju, koje nije zabranjeno, a btw i ta uredba će pasti na sudu.
mO k3

#6443 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

@beobaskter izasao sam i ja preko bg avionom .... i to u onome periodu kada se banjalucke bebe pomrle radi nedostatka kisika a jatovi avioni iz bg vracali se prazni
beobasket

#6444 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by beobasket »

Toffee karamela wrote:
beobasket wrote:

Nemam pojma ko je bitch niti me njeno ime zanima, pretpostavila sam da je autorica knjige koja joj visi iza ledja cijelo vrijeme.

Knjiga i recenzenti će biti hit u cionističkim krugovima, ovih što viču yeaaaaaah na promociji,i to će biti njen maksimalni učinak.

A čitanke i učenje historije iz ovakvih klipova prepuštam tebi, možda u kasnijim godinama dođeš i do ozbiljnog štiva.

Image
Jel stvarno? Znaci ti si cito iz knjige dok si pisao na forumu pa si poslje pet i po minuta citanja knjige dosao do Krstaraca i odustao? Bez uvrede ali mogao bi otvorit prozor u sobi.
beobasket

#6445 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by beobasket »

mO k3 wrote:@beobaskter izasao sam i ja preko bg avionom .... i to u onome periodu kada se banjalucke bebe pomrle radi nedostatka kisika a jatovi avioni iz bg vracali se prazni
Jatovi avioni bacali bombe?
mO k3

#6446 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

beobasket wrote:
mO k3 wrote:@beobaskter izasao sam i ja preko bg avionom .... i to u onome periodu kada se banjalucke bebe pomrle radi nedostatka kisika a jatovi avioni iz bg vracali se prazni
?? putnicki avioni ...
Toffee karamela

#6447 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

beobasket wrote:
Jel stvarno? Znaci ti si cito iz knjige dok si pisao na forumu pa si poslje pet i po minuta citanja knjige dosao do Krstaraca i odustao? Bez uvrede ali mogao bi otvorit prozor u sobi.
Dijete ne znam do kakvih krstarica si ti došao ali otvori ti prozor na sobi da ti svježi kisik dopre do mozga i vrati se pisanju o nečemu što ti je iole poznato.
Acid25

#6448 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

daddy-kool wrote:Mislim da većina nije skontala njegovu uredbu o lobiranju, koje nije zabranjeno, a btw i ta uredba će pasti na sudu.
Zašto će pasti? Nisam upratio.
tlr

#6449 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tlr »

Kakogod ... ovaj, kao i drugi populistički potezi Trumpa prijete da dodatno radikaliziraju muslimane u zemljama koje su predmetom ove zabrane, kao i sve one koji su u USA i koji saosjećaju sa žrtvama ovakvih neselektivnih (imbecilnih) mjera.

Vjerujem da je sigurnost u USA posljednja stvar koju Trump želi postići ovim ukazima. On i ljudi oko njega moraju biti svjesni da ovakvim "nepromišljenim" stvara nove neprijatelje i dodatno slabi poziciju USA.

Nije Trump budala, on je svjestan da su korporacije i sistem osuđeni na nestanak. Jedini izlaz je da likovi poput njega se nametnu i preuzmu apsolutnu vlast, a onda naprave dalju radikalizaciju u USA, EU i svijetu - ne bi li u novom svjetskom konfliktu te sile pobijedile i opet postale velike (kao njegovi prstići), a on postao apsolutni vladar svijeta tog jada koji bi ostao poslije marisane.

Nije dobro.
Last edited by tlr on 29/01/2017 14:03, edited 2 times in total.
beobasket

#6450 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by beobasket »

mO k3 wrote:
beobasket wrote:
?? putnicki avioni ...
Koje bebe i odakle su prazni JAT avioni se vracali odnosno koja je povezanost izmedju Banja Luke, beba i JAT aviona? Izvini ali jako konfuzno si sve napisao.
Post Reply