Nadam se da ti je ostala u lijepom sjećanju.Arteta wrote:Slucajno izostavio.dale cooper wrote:
Hahaha, bio si blizu.Sjenjak.
Jesi li i ti sugrađanin?
Nisam, ali sam stanovao u Tuzli, doduse u suprotnim dijelovima grada.
Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- dale cooper
#6426 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
-
Niemand
#6427 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Dobro, taj anonimus kojeg izaberemo, kako ce on rijesiti ovo "smetljiste"dale cooper wrote:
Na svima nama je. Razmišljati, informisati se, ne dopustiti da manipulišu sa nama, pametnije birati.
Bilo bi dovoljno za početak na narednim izborima izaći u procentu od 90% i nikada više ne glasati ni za
jednu stranku koja nas je prevarila od rata pa naovamo. Izbabrati potpunog anonimusa ako treba,
ali pokazati kako demokratija funkcioniše u praksi i kako može kazniti jednako kao i nagraditi.
Sve je do nas stanovnika BiH.
-
HM 2011
#6428 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Meni je trenutno dovoljan dokaz da čovjek voli ovu državu, ili što bi neki rekli zemlju, grudu, to što uopšte učestvuje u ovakvim raspravama.nosara wrote:Teoreticari iz rasejanja na haparatima...madner wrote: Mozes ti imati misljenje, mozes ti iskazati misljenje, no akcije govore puno glasnije i jasnije od rijeci.
Mozes sebe smatrati bosnjackim patriotom, ali od tebe Bosna nema vise nista. Nisu tu da popravis stanje, nisu tu da zaposlis nekoga, nisu tu da primjerom pokazes da se moze ako se moze. Djeca ako dodju kad na godisnji dobro i jeste, no za njih smo Tanzanija.
Dakle, jasno si svojim izborima i djelima odlucio da ti je od Bosne bitniji tvoj ekonomski status, a da ti je Bosnjacka nacija potpuno nebitna jer si joj umanjio broj kada je najbitnije.
Tako da, kazem mozes imati misljenje, no djela kazu da ne vjerujes u poruke koje saljes.
Nema potrebe za pravilnikom, ima zdrav razum i sta koga diskvalificira.
Da je ovdje smatrao bi se ko biva "patriotom" ne bi mogao popraviti stanje, ne bi mogao zaposliti nekoga, niti bi mogao očitim primjerom pokazati da se može kad se hoće.
Za djecu i Tanzaniju - dobro je to da i djeca dođu, ali to su posljedice imigracije. Posljedice će biti i bolnije i veće pored ovakvih tekstova kojima se napadaju pojedinci.
Od Bosne mu je bitniji život koji on smatra normalnijim i stabilnijim vani nego u BiH - super.... Bitna mu je bošnjačka nacija isto kao i meni i tebi i svima koji smo u BiH, a to pokazuje momentom kada glasa na izborima jer je to njegov domet kao i 99% nas, znači to mu je MAXIMUM.
Djela i poruke kažu da je čovjek pametan, i da livo ovu zemlju i livo sve nas koji to zaslužujemo.
Ko god da je neka zna - papaka koji će ti tvoj uspjeh pokušavati predstaviti kao nešto loše, tj. ogaditi tvoj uspjeh, odnosno ono što smatraš uspjehom - toga će uvjek biti u BiH, ne obaziri se na bagru, to mi ovdje ponekad poželimo sve nogama u guzicu, jer više nisu niti zanimiljivi.
OStani ti nama pozdravljen, podrži svoju porodicu u BiH finansijski ako si u mogućnosti, dođi nekad, pojedi, popij, počasti i raju, udjeli sadake, i pazi, ako dolaziš sa dobrim vozilom, hoće ova naša bagra ukrast auto - pa oprezno....
Last edited by HM 2011 on 20/10/2015 21:17, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6429 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ilinčica zakon bratamidale cooper wrote: Nadam se da ti je ostala u lijepom sjećanju.
- Arteta
#6430 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Naravno, neki od najboljih trenutaka u zivotu su provedeni u Tuzli.dale cooper wrote:Nadam se da ti je ostala u lijepom sjećanju.Arteta wrote:Slucajno izostavio.dale cooper wrote:
Hahaha, bio si blizu.Sjenjak.
Jesi li i ti sugrađanin?
Nisam, ali sam stanovao u Tuzli, doduse u suprotnim dijelovima grada.
- dale cooper
#6431 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa čišćenjem nakupljenog smeća, naravno.Niemand wrote:Dobro, taj anonimus kojeg izaberemo, kako ce on rijesiti ovo "smetljiste"dale cooper wrote:
Na svima nama je. Razmišljati, informisati se, ne dopustiti da manipulišu sa nama, pametnije birati.
Bilo bi dovoljno za početak na narednim izborima izaći u procentu od 90% i nikada više ne glasati ni za
jednu stranku koja nas je prevarila od rata pa naovamo. Izbabrati potpunog anonimusa ako treba,
ali pokazati kako demokratija funkcioniše u praksi i kako može kazniti jednako kao i nagraditi.
sistemu i državi kroz dogovore. Stručne pomoći možemo dobiti koliko želimo iz EU.
Samo treba htjeti i napraviti iskorake u tom pravcu.
- dale cooper
#6432 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Na zadnjem sjedištu auta, pretpostavljam._BataZiv_0809 wrote:Ilinčica zakon bratamidale cooper wrote: Nadam se da ti je ostala u lijepom sjećanju.
-
Niemand
#6433 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Al mi postepeno koracamo vec 20 godina, a dadilju iz eu imamo vec dugo. Pitanje nije zlonamjerno. Al sta znaci "cicenje nakupljenog smeca", koji je prvi korak?dale cooper wrote:
Pa čišćenjem nakupljenog smeća, naravno.Postepenim promjenama ka funkcionalnijem
sistemu i državi kroz dogovore. Stručne pomoći možemo dobiti koliko želimo iz EU.
- Arteta
#6434 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
A mozda ju j pomijesao sa Sickim?dale cooper wrote:Na zadnjem sjedištu auta, pretpostavljam._BataZiv_0809 wrote:Ilinčica zakon bratamidale cooper wrote: Nadam se da ti je ostala u lijepom sjećanju.
-
hAZNADAR
#6435 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sumnjam da ces mi vjerovati ako ti kazem.Dozer wrote:Haznadare...ja tek sad shvatih da si i ti vani. Izvini, ali sad je sve puno jasnije po pitanju tvojih stavova i pisanja. Samo jedno pitanje - jel' te tamo percipiraju kao nacionalnog Bosnjaka ili Bosanca?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6436 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Arteta wrote:A mozda ju j pomijesao sa Sickim?dale cooper wrote:
Na zadnjem sjedištu auta, pretpostavljam.
- Arteta
#6437 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bato, da nisi studirao sta u tz?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6438 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nisam drugar, ali na apsolventsku eksurziju smo isli sa Univerzitetom u Tuzli. Upoznao dosta fine raje, ugostili me vise puta gore, kao i ja njih u ZeniciArteta wrote:Bato, da nisi studirao sta u tz?
-
Bodkin
#6439 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Kad ti 10 ljudi kaze da si budala, lezi i valjaj seFudo387 wrote:To sto imas mrenu na ocima i svidja ti se besmislena ideoloska matrica nije nikakav argument.Banksy wrote:Pa ubi vas čovjek namrtvo ... precizno, argumentirano, korektno, duhovito ... na vašem mjestu, ja bih se povukla...
Na internetu mozda nekom bude simpaticno, zareda se par palceva gore, uvuce duboku u guz i to je to.
Stvarnost i nacin na koji svijet funkcionise je nesto sasvim drugo, u biti, nema vas nigdje.
Ili dovedi onog prog21 sto je skolovan na harvardu da vam razbucamo onaj argument autoputeva
-
Fudo387
#6440 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tebi pola foruma kaze da si lud pa ne odustajes od blamiranja.Bodkin wrote:Kad ti 10 ljudi kaze da si budala, lezi i valjaj seFudo387 wrote:To sto imas mrenu na ocima i svidja ti se besmislena ideoloska matrica nije nikakav argument.Banksy wrote:Pa ubi vas čovjek namrtvo ... precizno, argumentirano, korektno, duhovito ... na vašem mjestu, ja bih se povukla...
Na internetu mozda nekom bude simpaticno, zareda se par palceva gore, uvuce duboku u guz i to je to.
Stvarnost i nacin na koji svijet funkcionise je nesto sasvim drugo, u biti, nema vas nigdje.![]()
Ili dovedi onog prog21 sto je skolovan na harvardu da vam razbucamo onaj argument autoputeva
-
Bodkin
#6441 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne znam vala, nisam primijetio. Tebi je 10 na temi reklo da te madner prekucao

- dale cooper
#6442 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Mi stojimo u mjestu već 20 godina. Svi eventualni pomaci su bili gurkanje međunarodne zajednice koji su se usvajali teškom mukom.Niemand wrote:Al mi postepeno koracamo vec 20 godina, a dadilju iz eu imamo vec dugo. Pitanje nije zlonamjerno. Al sta znaci "cicenje nakupljenog smeca", koji je prvi korak?dale cooper wrote:
Pa čišćenjem nakupljenog smeća, naravno.Postepenim promjenama ka funkcionalnijem
Prvi korak? Pa hajde da krenemo da se konačno obračunamo sa korupcijom na svim nivoima. Hajdemo usvojiti taj
famozni zakon o porijeklu imovine. Imenovati specijalnog tužioca koji će se baviti isključivo time.
Hajde onda da pročešljamo sve sumnjivo odrađene privatizacije. Ko je profitirao od njih i gdje je otišao taj novac.
Kako ti se čini to za početak? Rješavanje ovih pitanja je preduslov za privlačenje stranih investicija, jer niko
neće svoj novac da ulaže u zemlju izjedenu korupcijom. Strane investicije su preduslov za nova radna mjesta itd.
-
Fudo387
#6443 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Madner drljavi o nicemu, boli ga kita, nije on toliko ni blesav kao oni koji mu pljescu.Bodkin wrote:Ne znam vala, nisam primijetio. Tebi je 10 na temi reklo da te madner prekucao![]()
Popunio kvotu, muze drzavu, u isto vrijeme hrace po njoj i skuplja simpatije po nekom znj forumu, puni svoj kita ego.
A ti se nosara kupaj...na suho.
Tebi je 50 na forumu reklo da si trol i supak.
-
Bodkin
#6444 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Supak niko. Trol da i to ovi tipa prog kojeg ismiju na pola tema. To dodje kao kompliment onda moj dofuFudo387 wrote:Madner drljavi o nicemu, boli ga kita, nije on toliko ni blesav kao oni koji mu pljescu.Bodkin wrote:Ne znam vala, nisam primijetio. Tebi je 10 na temi reklo da te madner prekucao![]()
Popunio kvotu, muze drzavu, u isto vrijeme hrace po njoj i skuplja simpatije po nekom znj forumu, puni svoj kita ego.
A ti se nosara kupaj...na suho.![]()
Tebi je 50 na forumu reklo da si trol i supak.
-
detroit-mercy
#6445 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Vidis, neki dan sjedimo na pauzi za rucak nas par, bilo dvoje Nijemaca i dva Amerikanca. I nekako tema dodje do glasanja i izbora. Vecinom je bilo ono glasas li i koga bi podrzao. Uglavnom, moja opaska je bila da ja licno ne glasam (u USA naravno) i da me u principu zaboli rackudale cooper wrote:Na svima nama je. Razmišljati, informisati se, ne dopustiti da manipulišu sa nama, pametnije birati.Niemand wrote:Pa kakodale cooper wrote:
Očistiti smeće?
Na sta mi je ovaj jedna Svabo nako malo suknuo, da nije problem da li je sve u pet deka nego je problem da svojim glasanjem ili ne glasanjem sprijecis dolazak kojekakvih budala. Mozda ipak ti ljudi, a mi se tako volimo sprdati sa demokratijom sto se vidi i ovdje na forumu, imaju neko drugo iskustvo demokratskog drustva, koje nama treba jos dosta vremena da aposolviramo. I kada kazem nama, smatrama nas Bosance jer u principu da li vani ili u zemlji, imamo prilicno istu matricu ponasanja. Zaboli me racku
- JThomas
#6446 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
znači ni haznadar nije ovdje? pretpostavljao sam, ali dobro da znam...
- madner
#6447 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne bih dalje, dog trust prati ovaj forum.
-
hAZNADAR
#6448 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne mogu da vjerujem da je to nesto novo. Stalno u diskusijama spominjem primjer ovoga ili onoga u Skandinaviji, kako svakodnevno se druzim sa ljudima iz cijelog svijeta, da sam prognani Banjalucanin, kako svake godine kada navratim u BiH,....JThomas wrote:znači ni haznadar nije ovdje? pretpostavljao sam, ali dobro da znam...
Znaci svaki put kada sam spomenuo da poznajem itekako dobro filozofiju zivota i stavove u zap Evropi - mislio si vid foliranta sto si umislja.
- nosara
#6449 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Dakle, ekspert i za krscanstvo...hAZNADAR wrote: Znaci svaki put kada sam spomenuo da poznajem itekako dobro filozofiju zivota i stavove u zap Evropi
- HAVANA
#6450 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ja sam ovde tita mi,neki dan doso,bi fino na oktober festu.Nego ,masem ti ja iz auta neki dan a ti ko mlada kaka upravio,digo nos,ni da mahnes.Kod zeljinog,a dje drugo.JThomas wrote:znači ni haznadar nije ovdje? pretpostavljao sam, ali dobro da znam...