da, jos ako si na pretplatu prelazio sav kredit koji si imao na dopuni ti je umanjen na prvom racunurovac13 wrote:Ja kad sam prelazio sa eroneta na bhtelekom preko 10 dana trebalo.
Ne znaju radnici odradit taj posao,zvao ih preko 10 puta,te ne moze,te fali ovo,te fali ono,te na kraju kazu nisu imali puk broj,u tacno na onoj kartici nisu ga ni izgrebali da ga procitaju.Na kraju im ponovo odnio tu karticu sa puk brojem,samo na drugom salteru,onda je radnica fino uzela izgrebala i procitala broj (ona ranije valjda nije znala).
Uglavnom katastrofa koliko ljudi ne mogu nista rijesit normalno.
Za prelazak sa bhtelekoma na eronet svratio 5 minuta na salter eroneta,radnica uradila sto treba,bio je ponedjeljak nesto oko podne ne znam tacno.............i kaze radnica broj ce proradit u cetvrtak izmedju 13 i 14 h..............i broj je proradio oko 13h mozda koji minut poslije.
Jednostavno kako bi i trebalo izgledat.
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- beni-bu-man
#6426 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
-
kazo
#6427 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Na haloo sam prebacio, dostavio im u četvrtak papire. Onda su oni podnijeti zahtjev u petak ili danas 
Htio na Go da prebacim I rekli mi joj gdje ces to predugo traje, dva puta me vraćali kao uvijek nešto fali, kasnije mi rekli da moram donijeti papir da sam izmirio dugove prema BHT, e reko necu nikako sad.
Htio na Go da prebacim I rekli mi joj gdje ces to predugo traje, dva puta me vraćali kao uvijek nešto fali, kasnije mi rekli da moram donijeti papir da sam izmirio dugove prema BHT, e reko necu nikako sad.
- Sanjarko
#6428 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Odmah klub aktiviraj.kazo wrote:Na haloo sam prebacio, dostavio im u četvrtak papire. Onda su oni podnijeti zahtjev u petak ili danas
-
kazo
#6429 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvala, evo sad gledam sta je. Dopunim 10 KM, dobijem od njih 1 KM odnosno kasnije 1,10 KM?Vizionar 1985 wrote:Odmah klub aktiviraj.kazo wrote:Na haloo sam prebacio, dostavio im u četvrtak papire. Onda su oni podnijeti zahtjev u petak ili danas
- Sanjarko
#6430 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da. Mozes i tako a mozes i za manje. Po 2 i 5 km. Slicno dodze, nije neka prevelika razlika. Imas jedinice za razgovor a trenutno dupli net ali nije flat.kazo wrote:Hvala, evo sad gledam sta je. Dopunim 10 KM, dobijem od njih 1 KM odnosno kasnije 1,10 KM?Vizionar 1985 wrote:Odmah klub aktiviraj.kazo wrote:Na haloo sam prebacio, dostavio im u četvrtak papire. Onda su oni podnijeti zahtjev u petak ili danas
Ja svaki mjesec naberem tako marku. A manje dopune uzimam za svaki slucaj da mi kredit net ne pojede. Desilo mi se jednom pa od tada samo manje dopune uzimam, a i nemam para da odjednom pljunem cenera.
-
kazo
#6431 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Planiro sam dopuniti 10 KM, 8 KM ide na net, a 2 KM na pozive, dobit cu od njih 600Mb i bit ce dovoljno 2600Mb za FB,Viber i surfanje kada sam na posluVizionar 1985 wrote: Da. Mozes i tako a mozes i za manje. Po 2 i 5 km. Slicno dodze, nije neka prevelika razlika. Imas jedinice za razgovor a trenutno dupli net ali nije flat.
Ja svaki mjesec naberem tako marku. A manje dopune uzimam za svaki slucaj da mi kredit net ne pojede. Desilo mi se jednom pa od tada samo manje dopune uzimam, a i nemam para da odjednom pljunem cenera.
Dodje li poruka upozorenja da je potrošen internet?
- Sanjarko
#6432 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dolaze. Prije isteka i kada dodzes na sto Mb. Neces 2 gige dobiti nego 4.kazo wrote:Planiro sam dopuniti 10 KM, 8 KM ide na net, a 2 KM na pozive, dobit cu od njih 600Mb i bit ce dovoljno 2600Mb za FB,Viber i surfanje kada sam na posluVizionar 1985 wrote: Da. Mozes i tako a mozes i za manje. Po 2 i 5 km. Slicno dodze, nije neka prevelika razlika. Imas jedinice za razgovor a trenutno dupli net ali nije flat.
-
strucnjak99
#6433 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
za 10 KM na GOfree 3 GB plus flat 128 kbps ako potrošiš te 3 GB u toku mjesecakazo wrote:Planiro sam dopuniti 10 KM, 8 KM ide na net, a 2 KM na pozive, dobit cu od njih 600Mb i bit ce dovoljno 2600Mb za FB,Viber i surfanje kada sam na posluVizionar 1985 wrote: Da. Mozes i tako a mozes i za manje. Po 2 i 5 km. Slicno dodze, nije neka prevelika razlika. Imas jedinice za razgovor a trenutno dupli net ali nije flat.
odnosno ako ne potrošiš postoji opcija da preneseš nepotrošenu količinu u naredni mjesec
da ne govorim o opciji dodavanja i dnevnih dopuna od 1GB za 1KM ukupno količini !!!
nema boljeg od GOfree za mobilni internet !!
-
febo_acm
#6434 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
I onda dodjes na Stup signal 2G... Ja koristio 3 mjeseca i vratio se na prokleti BHT.
-
kazo
#6435 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pisao sam već gore da su me u Go 2-3 puta vraćali uvijek traže neki dodatni papir.
-
strucnjak99
#6436 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ja, eto nešto je bitno hoćeš li prolaskom na Stupu, slučajno surfat na 220 kbps ili na 1-3 MB i višefebo_acm wrote:I onda dodjes na Stup signal 2G... Ja koristio 3 mjeseca i vratio se na prokleti BHT.
papir, dva, tri...vrijedilo se potruditkazo wrote:Pisao sam već gore da su me u Go 2-3 puta vraćali uvijek traže neki dodatni papir.
- rovac13
#6437 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koliko kosta 100 ili 200 minuta na go free sa 50-100 uspostava poziva ?
-
strucnjak99
#6438 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
0,15 KM po minuti s tim da je obračunska jedinica sekunda !!
uspostava poziva je 0,06
tako da su minute u ovom slučaju "relativne" a ne fiksne kao kod drugih, npr. ultre bhtlekoma gdje je uvjek 0,20 KM po minuti bilo da je poziv od 5 ili 55 sekundi
kod Gofree 4 sekunde koštaju otprilike oko 0,01 KM tako da bi poziv od 28 sekundi bio npr. 0,07 KM + 0,06 uspostava (samo za prvu minutu) = 0,13 KM
za svaku narednu minutu, osim prve, prednost je u nižoj cijeni 0,15 (spram 0,20 kod ultre) plus obračunska jedinica pa npr. prekinut razgovor u pola minute će biti obračunat samo 0,07 a kod ultre 0,20
uspostava poziva je 0,06
tako da su minute u ovom slučaju "relativne" a ne fiksne kao kod drugih, npr. ultre bhtlekoma gdje je uvjek 0,20 KM po minuti bilo da je poziv od 5 ili 55 sekundi
kod Gofree 4 sekunde koštaju otprilike oko 0,01 KM tako da bi poziv od 28 sekundi bio npr. 0,07 KM + 0,06 uspostava (samo za prvu minutu) = 0,13 KM
za svaku narednu minutu, osim prve, prednost je u nižoj cijeni 0,15 (spram 0,20 kod ultre) plus obračunska jedinica pa npr. prekinut razgovor u pola minute će biti obračunat samo 0,07 a kod ultre 0,20
-
febo_acm
#6439 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zivim na Stupu i firma mi je na Stupu... Mnogo je bitno.strucnjak99 wrote:ja, eto nešto je bitno hoćeš li prolaskom na Stupu, slučajno surfat na 220 kbps ili na 1-3 MB i višefebo_acm wrote:I onda dodjes na Stup signal 2G... Ja koristio 3 mjeseca i vratio se na prokleti BHT.
- rovac13
#6440 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Preskupe minute na gofree 
-
Cupko_
#6441 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ili u RAK-u, buduci da je Eronet samo posrednik koji posalje papire u RAK?beni-bu-man wrote:ja imo stelu u ERONETUCupko_ wrote:Ne moze biti manje od 3 dana nikako. Ako se podnese zahtjev u ponedjeljak do 12 sati, broj bude prenesen najranije u cetvrtak u 13h. Ako se zahtjev podnosi nakon 12h, u tom slucaju procedura traje 4 radna dana
- beni-bu-man
#6442 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
neam pojma dal je u RAKu, moj coek je u eronetu a kako je on to dalje boli me pimpekCupko_ wrote:Ili u RAK-u, buduci da je Eronet samo posrednik koji posalje papire u RAK?beni-bu-man wrote:ja imo stelu u ERONETUCupko_ wrote:Ne moze biti manje od 3 dana nikako. Ako se podnese zahtjev u ponedjeljak do 12 sati, broj bude prenesen najranije u cetvrtak u 13h. Ako se zahtjev podnosi nakon 12h, u tom slucaju procedura traje 4 radna dana
i da je trajalo vise nema veze
sa svojim pretplatama sam vise nego zadovoljan
-
Cupko_
#6443 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
To je najvaznijebeni-bu-man wrote:...Cupko_ wrote:Ili u RAK-u, buduci da je Eronet samo posrednik koji posalje papire u RAK?beni-bu-man wrote: ja imo stelu u ERONETU
sa svojim pretplatama sam vise nego zadovoljan
- strongmen
#6444 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa jeftiniji je samo eronet ali na tarifi Slagalicarovac13 wrote:Preskupe minute na gofree
klasični eronet prepaid kao i ultra bhtelekoma su 0,20 KM po minuti i obračunska minuta
- fusion_ba
#6445 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Van Sarajeva gotovo nemoguće doći do GoFree broja. Kolegama iz USK i BL sam morao slati brojeve 
- strongmen
#6446 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
u savremenom svijetu komuniciranja nije valjda problem ni zatražiti da se pošalje poštom kartica ako je već nije moguće naći fizički u prodaji
- rovac13
#6447 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja sam i na eronetu i na bht u imao kompletnu uslugu za 20KM.
Samo na gofree nemam sanse imat sve sto mi treba za 20 KM.
Samo za pozive mi ne moze biti 30 KM na gofree + na to internet.
Daleko je skuplji gofree.
Mozda je net povoljan,ali to ne izgleda za ozbiljne korisnike.
To moze da posluzi djeci koji koriste uglavnom internet,a kad treba telefonirat onda koristi telefon roditelja ili tako nesto
Uostalom da je ozbiljan operater bilo bi ga na svakom cosku kupit kao i svi ostali
Samo na gofree nemam sanse imat sve sto mi treba za 20 KM.
Samo za pozive mi ne moze biti 30 KM na gofree + na to internet.
Daleko je skuplji gofree.
Mozda je net povoljan,ali to ne izgleda za ozbiljne korisnike.
To moze da posluzi djeci koji koriste uglavnom internet,a kad treba telefonirat onda koristi telefon roditelja ili tako nesto
Uostalom da je ozbiljan operater bilo bi ga na svakom cosku kupit kao i svi ostali
- fusion_ba
#6448 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kontam da vecina ljudi svakako koristi gofree kao dodatni broj, pogotovo ako imaju mogucnost za dvije kartice. Bar je u mom slucaju tako. Gofree koristim samo za internet koji je povoljniji od bht.
- nagibSA
#6449 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Yebo me Eronet. Od juce i danas sa puta Sarajevo -Visegrad (u VG katastrofa, inace taj dio prema Srbiji). Mislim, sta reci, koju posluku porati? Koliko sutra se vratiti na mtel. Samo se nadam da je proslo 90 dana, moram malo pretraziti poruke sa klixa ovde kad sam presao otprilike.
Taman u subotu idem u CG na more, pa da se iskoriti mtelov roaming paket, 10 dana, 3GB, 300 sms, 300 minuta, 10KM.
Aktivirati mozda 2-3paketa za mesec dana, jeftinije no kupovati njihove data kartice (cirka 5eura, 10-15 dana jeste 4G ali yebo to)
https://www.dropbox.com/s/e58ewmdwgeceo ... 6.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/zvwuivyrniezg ... 6.png?dl=0
Nagovori me dileja na prelazak
Kakvi silni MB-ajti i minute, nije sve ni u tome.
I da, i za mene su virtuelni 'neozbiljni' ne bih prelazio na to.
Sad nadjoh poruku na klixu, prenio broj 5-og februara, dakle miran, 90 dana uveliko
Taman u subotu idem u CG na more, pa da se iskoriti mtelov roaming paket, 10 dana, 3GB, 300 sms, 300 minuta, 10KM.
https://www.dropbox.com/s/e58ewmdwgeceo ... 6.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/zvwuivyrniezg ... 6.png?dl=0
Nagovori me dileja na prelazak
Kakvi silni MB-ajti i minute, nije sve ni u tome.
I da, i za mene su virtuelni 'neozbiljni' ne bih prelazio na to.
Sad nadjoh poruku na klixu, prenio broj 5-og februara, dakle miran, 90 dana uveliko
-
tnt-tunja
#6450 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koja je najbolja opcija za mobilni internet? Planiram ubaciti karticu samo za podatke u telefon, buduci da imam dual sim telefon, zanima me sta bi bila najbolja opcija. Trenutno sam na bh telecom student paketu i na njemu imam svega 500MB interneta po max brzini, nakon toga skoro kao da ga i nemam.