Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MJAU - da

#6426 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

O'zone wrote:
MJAU - da wrote:
O'zone wrote:I ispade problem što mi tražimo da se uvede eutanazija :lol:

Bon appetit
Brkaš kruške i jabuke. Oni jedu sve živo, meni se gade pogan prava. za eutanaziju sam i ja, jer ovdje bolje i tako ubiti, nego daviti, klati, trovati.
Ne brkam ja ništa.

Ovdje se od pojedinaca kad se spomene eutanazija pasa lutalica kako bi im se kontorlisao broj to naziva genocidom, izjednačava sa stradanjima ljudi u ratu, proklinje sve živo i mrtvo, spominju djeca, etc.

A ima gore i od eutanazije kao što se vidi iz priloženog.
Naravno da ima, ali nismo divljaci da gledamo na gore.
O'zone
Globalni moderator

#6427 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

MJAU - da wrote:
Nadamo se da nismo mada svojim postupcima često znamo pokazati drugačije.

Potrovani psi. Psi ubijeni lovačkim oružijem. Upotreba pirotehnike na psima.

A sve je to proisteklo od toga da zahvaljujući ovome zakonu koji je trenutno na snazi su ljudi zamrzili pse lutalice. Nekada je svaka mahala imala svoje Pujde, hranili ih svi i čuvali, krili od šintera, djeca se igrala sa nijima i onda odjednom od jednog/dva zahvaljujući zakonu dobišmo čopore poludivljih pasa koji razbacuju smeće,grizu automobile, grizu ljude, pate se po ulici bolesni i gladni. Stalno ih neko goni ili gađa, djeci se stvara odbojnost prema psima od strane roditelja a sve zbog toga da bi jedna grupia ljudi mogla da obrće milionski budžet i živi sretno i veselo zahvaljujući patnji životinja.
MJAU - da

#6428 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

O'zone wrote:
MJAU - da wrote:

A sve je to proisteklo od toga da zahvaljujući ovome zakonu koji je trenutno na snazi su ljudi zamrzili pse lutalice. Nekada je svaka mahala imala svoje Pujde, hranili ih svi i čuvali, krili od šintera, djeca se igrala sa nijima i onda odjednom od jednog/dva zahvaljujući zakonu dobišmo čopore poludivljih pasa koji razbacuju smeće,grizu automobile, grizu ljude, pate se po ulici bolesni i gladni. Stalno ih neko goni ili gađa, djeci se stvara odbojnost prema psima od strane roditelja a sve zbog toga da bi jedna grupia ljudi mogla da obrće milionski budžet i živi sretno i veselo zahvaljujući patnji životinja.
:sad: ti ko da meni čitaš misli...
O'zone
Globalni moderator

#6429 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

MJAU - da wrote:
O'zone wrote:
MJAU - da wrote:

:sad: ti ko da meni čitaš misli...
Problem je u zakonu. Ustvari zakon je dobar ali nedostaje samo jedan član a to je onaj o obaveznoj eutanaziji svi pasa koji se nađu u skloništu a ne budu usvojeni u roku 30 do recimo 60 dana. Samo to.

Međutim kopa se i nebo i zemlja da se taj član zakona ne ubaci. Zašto? Čiji je interes da radnici higijenskog servisa skupljaju lešine pasa po gradu i prigradskim naseljima? Da psi po vrućinama koje su bile i koje slijede kopaju po kontejnerima jedući sve što nađu uzrokujući sebi zdravstvene probleme ili pijući vodu iz Miljacke u čije korito silaze tokom ljetnih vrućina? Jel to humano postupanje sa psima? Patnja?

Spominjan je "strah" od nehumane eutanazije davljenjem žicom, macolama, antifrizom pa tu trebaju da nastupe udruženja za zaštitu životinja i famozni DOG TRUST da imaju svoje ljude u skloništima za pse da uvijek znaju koliko ih je prisutno i koliko je došlo ili otišlo ili eutanazirano. Pa zašto da ne neka nabavljaju sredstva za humanu eutanaziju imaju budžet. Njihov se domet širi do hajmo cuki osjeć jajca i vratit ga na ulicu nek skapava tamo ko ga jebe dok u isto vrijeme sebe predstavljaju anđelima spasiocima malih nevinih stvorenja.
skuterumoj

#6430 Re: Problem pasa lutalica

Post by skuterumoj »

pakica_ wrote:promijenila sam i adresu pa se kutarisala brda, a i cigare, pa vise nemam problema sa kasljucanjem :lol:
Fino. Cvile li pluca ko nekada? Mada, sigurno nisi neki miljenik, jedna ujutru kaskica meda ne skodi, sta vise.
Neces morati blejiti u zgradu kojoj i nije bilo mjesto tu nikako.
A i sto jeste nije da je brdo, trening podobar.
hladan.preminger

#6431 Re: Problem pasa lutalica

Post by hladan.preminger »

pici wrote:
hladan.preminger wrote:
MJAU - da wrote:Ni ja vala ovih što ne znaju razliku između mesa biljojeda i mesa mesojeda.
A meso svastojeda?

mislis na ljude i svinje...
Mislim na klenove i mrenove. :D
MJAU - da

#6432 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

@O'zone - Sve rečeno, čak i nacrtano, za ove kojima treba više od išareta.
L u c i f e r

#6433 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

džekeloljubačka sorta drži vaz:

http://www.liveleak.com/view?i=6fe_1434608458

koje lujke :-)
MJAU - da

#6434 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Lucifer, ne pije ti ovo vode u naske, jer većina džukeljubaca su ti mesožderi.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#6435 Re: Problem pasa lutalica

Post by Romeo 80 »

Da me jebeš, ja ne znam šta je na ovom videu toliko smiješno? Što je pas upucan ili?! :?
Romeo 80

#6436 Re: Problem pasa lutalica

Post by Romeo 80 »

Pa ovaj tvoj video gledam u kojem je pas upucan na kraju. Jesi li ti siguran da si pravi video postavio?
MJAU - da

#6437 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Romeo 80 wrote:Pa ovaj tvoj video gledam u kojem je pas upucan na kraju. Jesi li ti siguran da si pravi video postavio?
Ovako Ameri rokaju koga stignu i da je čovjek ne mjestu psa, stradao bi tek onako.
L u c i f e r

#6438 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

MJAU - da wrote:Lucifer, ne pije ti ovo vode u naske, jer većina džukeljubaca su ti mesožderi.
Poenta je u stavljanju u isti ravan insana i hajvana.
Romeo 80

#6439 Re: Problem pasa lutalica

Post by Romeo 80 »

MJAU - da wrote:
Romeo 80 wrote:Pa ovaj tvoj video gledam u kojem je pas upucan na kraju. Jesi li ti siguran da si pravi video postavio?
Ovako Ameri rokaju koga stignu i da je čovjek ne mjestu psa, stradao bi tek onako.
Naravno i ono je po meni sasvim normalna reakcija od strane policajca. Branio je sebe i ljude pored sebe od rotvajlera koji je očito imao misiju u svojoj glavi da nekoga razbuca. Samo mi nije bilo jasno šta je na tom videu toliko smiješno (nije mi jasno ni sada)...
MJAU - da

#6440 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

L u c i f e r wrote:
MJAU - da wrote:Lucifer, ne pije ti ovo vode u naske, jer većina džukeljubaca su ti mesožderi.
Pa sad je to druga tema Lucifer, vegani spram nas mesojeda. Druga tema skroz.
MJAU - da

#6441 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Romeo 80 wrote:
MJAU - da wrote:
Naravno i ono je po meni sasvim normalna reakcija od strane policajca. Branio je sebe i ljude pored sebe od rotvajlera koji je očito imao misiju u svojoj glavi da nekoga razbuca. Samo mi nije bilo jasno šta je na tom videu toliko smiješno (nije mi jasno ni sada)...
Zakon je zakon i bez kandžije (kao u ovom slučaju) nema ni efekta. Ljudi su divljaci. A valjda mu smiješno kako je psa onako urokao, vidiš nismo svi isti, pa nam žao ipak životinje bez obzira na uzrok.
L u c i f e r

#6442 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

MJAU - da wrote:
L u c i f e r wrote:
Pa sad je to druga tema Lucifer, vegani spram nas mesojeda. Druga tema skroz.
Nije onom ko konta, a meni se vala i ne objasnjava plaho...
MJAU - da

#6443 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Cura promovira veganstvo, ovo je tema o psima lutalicama, šta tebi tu nije jasno i kako ti to ne kontaš. Idi ba spavaj.
L u c i f e r

#6444 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

MJAU - da wrote:Cura promovira veganstvo, ovo je tema o psima lutalicama, šta tebi tu nije jasno i kako ti to ne kontaš. Idi ba spavaj.
Sta cu ti ja sto ne meres da skontas, sta se namah bihuzuris...

Velahavle hoce me jos ujest...
sizifinho

#6445 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

lucifer po običaju neuračunljiv
L u c i f e r

#6446 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

sizifinho wrote:lucifer po običaju neuračunljiv
Drago mi je da cijenjeni publikum prati moj hopus... :kakoste:
MJAU - da

#6447 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

L u c i f e r wrote:
MJAU - da wrote:Cura promovira veganstvo, ovo je tema o psima lutalicama, šta tebi tu nije jasno i kako ti to ne kontaš. Idi ba spavaj.

hehe, već sam te ujela, dok mi odgovaraš. :wink:
sunceKOtepsija

#6448 Re: Problem pasa lutalica

Post by sunceKOtepsija »

MJAU - da wrote:

Bon appetit
Brkaš kruške i jabuke. Oni jedu sve živo, meni se gade pogan prava. za eutanaziju sam i ja, jer ovdje bolje i tako ubiti, nego daviti, klati, trovati.
mesar eutaniziro janje
MJAU - da

#6449 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

sunceKOtepsija wrote:
MJAU - da wrote:

Bon appetit
mesar eutaniziro janje
More, ovo nije tema ta. Ako ćemo tako, čudom se čudim kako možete pojesti janjetinu, meni smrdi katastrofa, ali eto, nismo svi isti.
L u c i f e r

#6450 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

MJAU - da wrote:
L u c i f e r wrote:

hehe, već sam te ujela, dok mi odgovaraš. :wink:
Naviko je moj hašimaga na ujede... :oops:
Locked