Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- malawi
#6426 Re: Poplave u cijeloj BiH
Malo prije sam se cuo sa prijateljem iz Odzaka.Njegov komsija imao je farmu krava muzara - 600 krava. Ni jednu nije uspio spasiti iz stale. Sve su ostale u stali potopljene. O pratecoj opremi da ne govorim. Katastrofa. 
-
artime
#6427 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ima li ikakav sistem da se stane u kraj ovim profiterima 
- dječak sa šibicama
#6428 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jutros?Googlerica wrote:daj ne zezaj,ja ne volim ni pjevace pjevaljke ni sporstase,pa eto znam o poplavi ,kao i ostatak svijeta,kod mene su cak bili na jutarnjim LOKALNIM vijestimadječak sa šibicama wrote:Neki ljudi vole bas u beskonacnost o nepotrebnim stvarima... Djokovicev gest je prije svega marketinski, ne za sebe vec za nas, ljudi moji malo ko je cuo za poplave, mi smo prkno svijeta, nebitni smo velikim i bogatim drzavama, ali kad jedan Dzokovic govori o tome, cuje ga nekoliko desetina ili stotina miliona ljudi.
To je prava vrijednost njegovog akta, jer Djokovic je, svidjalo se to nekome ili ne, internaconalni sportski superstar.
Svaka cast Djeki, ali njegov glas ne moze cuti toliko ljudi. Jednako kako ne odjekne isto kad apel za pomoc BiH u ratu uputi Dino Merlin, i Luciano Pavaroti ili Bono Vox.
ko zeli pomoci,pomoci ce
Poplave traju vec 4-5 dana.
- titinho
#6429 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jel ovo 10 litara vode 4 km ?daxon wrote:je li ovaj?NIN wrote:Dje ovaj sto treba slikat racun?
Ako ne postavis imas prijavu nadleznim za sirenje dezinformacija i panike, a kazu da je zatvorska do pet godina!channel10 wrote:Evo slike! Da li lazem? Kakve veze ima koncipiranje posta sa istinom?
Lp
-
HM 2011
#6430 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jedno vrlo opasno sranje koje nas srećom nije pogodilo....
Iako ono što vidimo u Nemiloj - liči na to....
http://en.wikipedia.org/wiki/Lahar
Recimo, iza brane se taloži mulj i dođe do pucanja brane.....
A ovo je klizište...
http://en.wikipedia.org/wiki/Mudflow
Iako ono što vidimo u Nemiloj - liči na to....
http://en.wikipedia.org/wiki/Lahar
Recimo, iza brane se taloži mulj i dođe do pucanja brane.....
A ovo je klizište...
http://en.wikipedia.org/wiki/Mudflow
Last edited by HM 2011 on 18/05/2014 22:47, edited 1 time in total.
-
immuno
#6431 Re: Poplave u cijeloj BiH
evo upravo sam citala orf to je austrijski radio-televizija u Bosni su vec austrijski helikopteri koji ostaju do daljnjeg na terenu, od jucer pomoc se prikuplja objavljeno je desetine racuna na koje se moze uplacivati,za vikend je becki samariterbund dao na uslugu prostorije da se prikuplja pomoc,u svim prodavnicama smo dobijali popuste da sto vise mozemo kupiti,Sebastian Kurz ministar vanjskih poslova pozvao je sve u EU da pruze pomoc poplavljenom balkanu Bosni i Srbiji,vojska ce takodje uzeti ucesca u ciscenju......i jos masa aktivnosti sto od drzave kao institucije tako i od gradjana a nas narod ovdje to jednostavno mora.Dosta naseg svijeta ce iduce nedelje ( sutra je radni dan da mogu uzeti odmor) krenuti ka Bosni da pomognu u ciscenju.U subotu je recimo u Becu bilo samo par mjesta gdje se mogla pomoc predati danas vec na stotine lokacija od vjerskih objekata,lokala,skola,firmi........dijasporo duzna si i moras 
- Ajatolah_
#6432 Re: Poplave u cijeloj BiH
Šta ba ne mogu skontati, vidim dva broja koja mogu nazvati a ne piše koja je koja mreža.dječak sa šibicama wrote:Kad treba crtati... jedno je broj BH Telekoma, drugo Eroneta, ako se ne varam.Ajatolah_ wrote:Koja je razlika između brojeva za BiH?Havatar wrote:
Korisnik BH Telekoma moze zvati samo broj BH Telekoma, isto tako i Eronet. Isto tako i korisnici iz Srbije i Hrvatske, ne mozes zvati u drugu drzavu i donirati pare putem telefona.
Kako to ne mozete skontati.
- daxon
#6433 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nažalost nema, oni su sistem i iznad sistema.artime wrote:Ima li ikakav sistem da se stane u kraj ovim profiterima
-
Mario979
#6434 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jebo ih ikar, još ga nisam prevario 'dječak sa šibicama wrote:Neki ljudi vole bas u beskonacnost o nepotrebnim stvarima... Djokovicev gest je prije svega marketinski, ne za sebe vec za nas, ljudi moji malo ko je cuo za poplave, mi smo prkno svijeta, nebitni smo velikim i bogatim drzavama, ali kad jedan Dzokovic govori o tome, cuje ga nekoliko desetina ili stotina miliona ljudi.
To je prava vrijednost njegovog akta, jer Djokovic je, svidjalo se to nekome ili ne, internaconalni sportski superstar.
Svaka cast Djeki, ali njegov glas ne moze cuti toliko ljudi. Jednako kako ne odjekne isto kad uuuapel za pomoc BiH u ratu uputi Dino Merlin, i Luciano Pavaroti ili Bono Vox.
-
StupskaBitanga
#6435 Re: Poplave u cijeloj BiH
da nažalost tačnokamen spoticanja wrote:i samo da primjetim...dakle shizofreno je prepucavanje dodikovog snsd-a i bosicevog sds vezanog uz poplave u doboju i bijeljini
ljudi moji sta je ono...tacno imas osjecaj da dodik navija da voda odnese sto vise dobojlija i bijeljinaca
- NIN
#6436 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma moramo u ovim trenucima baratat cinjenicama i u tome je sva filozofija!channel10 wrote:Ma nema problema GM. Nije bilo potrebno izvinjenje jer sam i ja malo "preletio" u prvom postu
. Izvinjavam se i ja na ono iz prvog posta, eto da ne bude ni do mene
Hvala ti na ovome i izvini jos jednom!
-
channel10
#6437 Re: Poplave u cijeloj BiH
Rekoh da nema problema. Najbolje bi bilo da sve postove u vezi ovog racuna izbrises i da se vise ne prica o ovome, racunajuci i ovaj..NIN wrote:Ma moramo u ovim trenucima baratat cinjenicama i u tome je sva filozofija!channel10 wrote:Ma nema problema GM. Nije bilo potrebno izvinjenje jer sam i ja malo "preletio" u prvom postu
. Izvinjavam se i ja na ono iz prvog posta, eto da ne bude ni do mene
Hvala ti na ovome i izvini jos jednom!
- dječak sa šibicama
#6438 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa ako zivis u Bih, onda valjda znas koji broj trebas zvati, ne treba ti Jelena Rozga govoritiAjatolah_ wrote: Šta ba ne mogu skontati, vidim dva broja koja mogu nazvati a ne piše koja je koja mreža.
Ovo ona apeluje na sve ljude, ili se samo reklamira
Bitno da se nije skinula gola, ko ronaldova djevojka u vezi otetih curica iz Nigerije
ali ako hoces, mozemo potraziti Rozgin broj, pa da je zovnemo
-
omar little
#6439 Re: Poplave u cijeloj BiH
nemoj slike racuna brisati, neka stoji ime i adresa te supacke radnje.
-
emmir1
#6440 Re: Poplave u cijeloj BiH
Najvažnije od svega je da vlada ogromna sloga.
Nadam se da neće vremenom da izblijedi.
Nadam se da možemo pokrenuti sveobuhvatnu akciju pravljenja kuća ljudima , marka po marka , majstori da rade gratis ljudima koji su sve izgubili.
A ova prepucavanja oko pomoći u Zavidovićima u ovim momentima , tačno me sramota ispred nas samih
Nadam se da neće vremenom da izblijedi.
Nadam se da možemo pokrenuti sveobuhvatnu akciju pravljenja kuća ljudima , marka po marka , majstori da rade gratis ljudima koji su sve izgubili.
A ova prepucavanja oko pomoći u Zavidovićima u ovim momentima , tačno me sramota ispred nas samih
- area51
#6441 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nema Tita,inače bi takvi već bili na golom otokudaxon wrote:Nažalost nema, oni su sistem i iznad sistema.artime wrote:Ima li ikakav sistem da se stane u kraj ovim profiterima
-
mefistofilis
#6442 Re: Poplave u cijeloj BiH
dječak sa šibicama wrote:Pa valjda si toliko promucuran da mozes razumjeti kako neko iz Varazdina ne moze okrenuti BH telekomov broj, niti onaj iz Tuzle moze okrenuti broj u Srbijimefistofilis wrote:zasto na onom kartonu sto ga ona pevaljka drzi imaju dva broja za nas a po jedan za hr i srbiju...
je li moguce da ce sad svako za svoje glasati
- NIN
#6443 Re: Poplave u cijeloj BiH
to je vec prijavljeno!kamen spoticanja wrote:nin pomalo...ako ti je do prijava,deder prijavi onog shupka s brojevima...nece ti niko zamjeritNIN wrote:Dje ovaj sto treba slikat racun?
Ako ne postavis imas prijavu nadleznim za sirenje dezinformacija i panike, a kazu da je zatvorska do pet godina!
racun je postavljen...nista lik slagao nije
a za racun smo se skontali! Hvala drug!
- chengaba
#6444 Re: Poplave u cijeloj BiH
Za sve što plaćaju vodu 5 maraka i žale se na cijenu vode!
Na našim slavinama i česmama teče savršeno pitka voda, bujrum zovite supermarkete (ili skupite po kući i komšiluku), ambalažne centre, reciklažna postrojenja (kako god malobrojni bili) i tražite prazne flaše i bidone!
Na našim slavinama i česmama teče savršeno pitka voda, bujrum zovite supermarkete (ili skupite po kući i komšiluku), ambalažne centre, reciklažna postrojenja (kako god malobrojni bili) i tražite prazne flaše i bidone!
- titinho
#6445 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vlada Srbije i Vlada RS_a otvorili su humanitarne brojeve i njih reklamira Jelena Rozga !
Samo vlada fbih i bhtelecom jos NISU OTVORILI oficijalni humanitarni broj vec je ovaj broj 092...... broj pomozi.ba (telekom uzima proviziju sebi) fondacije kao sto ima i broj karitasa gdje doniras 3 km pozivom.
Ja iz Bosne mogu donirati vladi Srbije al iz Srbije i Hrvatske ne mgou donirati vladi FBIH ? Nazalost pohitnu i jako kreativnu vladu imamo ! Ne do Bog nikome
Samo vlada fbih i bhtelecom jos NISU OTVORILI oficijalni humanitarni broj vec je ovaj broj 092...... broj pomozi.ba (telekom uzima proviziju sebi) fondacije kao sto ima i broj karitasa gdje doniras 3 km pozivom.
Ja iz Bosne mogu donirati vladi Srbije al iz Srbije i Hrvatske ne mgou donirati vladi FBIH ? Nazalost pohitnu i jako kreativnu vladu imamo ! Ne do Bog nikome
- art vandeley
#6446 Re: Poplave u cijeloj BiH
sile i Save
-
VjecitiStudent
#6447 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da je Federalna vlada, prije tri dana uvela vanredno stanje, mobilisala dovoljno ljudi, mašina, barem bi se ovaj dio ove tragedije možda mogao spriječiti.malawi wrote:Malo prije sam se cuo sa prijateljem iz Odzaka.Njegov komsija imao je farmu krava muzara - 600 krava. Ni jednu nije uspio spasiti iz stale. Sve su ostale u stali potopljene. O pratecoj opremi da ne govorim. Katastrofa.
Umjesto toga, imamo samo Nikšićeve selfije iz Odžaka.
- Alfons Kauders
#6448 Re: Poplave u cijeloj BiH
upravo takochengaba wrote:Za sve što plaćaju vodu 5 maraka i žale se na cijenu vode!
druga je stvar sto je flasirana voda najvaznija u prvih nekoliko dana... sad kad se moze raditi kamionima, voda ide cisternama i ljudi sebi toce
npr. jutros je cisterna mlijeka otisla za doboj
- kamen spoticanja
#6449 Re: Poplave u cijeloj BiH
ne,nego bi gradili vikendice po neumuarea51 wrote:Nema Tita,inače bi takvi već bili na golom otokudaxon wrote:Nažalost nema, oni su sistem i iznad sistema.artime wrote:Ima li ikakav sistem da se stane u kraj ovim profiterima
- JanuaryJones
#6450 Re: Poplave u cijeloj BiH
VjecitiStudent wrote:Da je Federalna vlada, prije tri dana uvela vanredno stanje, mobilisala dovoljno ljudi, mašina, barem bi se ovaj dio ove tragedije možda mogao spriječiti.malawi wrote:Malo prije sam se cuo sa prijateljem iz Odzaka.Njegov komsija imao je farmu krava muzara - 600 krava. Ni jednu nije uspio spasiti iz stale. Sve su ostale u stali potopljene. O pratecoj opremi da ne govorim. Katastrofa.
Umjesto toga, imamo samo Nikšićeve selfije iz Odžaka.
Sent from my iPad using Tapatalk