PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

infernoslims

#6426 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by infernoslims »

Ja se sad posvadja sa 5-6 ljudi na grupi na FB koja je pokrenula ove proteste, jer oni hoce SVetlanu cenic za premijera.... Hoće ljudi da me ubjede da će nas gospođa koja je bila u vladi sa Karadžićem odvesti u bolje sutra.
emmir1

#6427 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

Nokian808 wrote:
emmir1 wrote:
mali_balon wrote:Boze dragi ima li iko pismen da objasni tom plenumu da ne trazi promjene niti ostavke na federalnom nivou. Tu energiju treba prausmjeriti na kanton, manite se federacije. Kad se uredi kanton onda ce se federacija sam od sebe urediti.

Ja sam danas poslao mejl na adresu koju su istaknuli upravo sa ovom molbom.

Preskačemo suštinu , srušili smo kanton i dobili smjenu vlade kantona.
Znači drugi će da uzjašu i imaju iste benificije.

Zašto se desilo da smo tek tako prešli sa kantona na federalnu vladu.
Pa zato što su proteste vodili SBB-ovci a Fahru zanima samo federalna vlada.

Nadalje , moramo tražiti npr.:
1. smanjenje svih primanja uposlenicima u kantonu

2. zabrana rada u komisijama svim licima koji imaju zasnovan radni odnos , u komisije se mogu da pozovu samo ljudi sa biroa sa adekvatnom stručnom spremom

3.prodaja 80% služebnih vozila

4.ukidanje paušala

itd...

Kada je federalna vlada u pitanju napisao sam im da ne možemo urušavati sistem te da su izbori najbolje moguće rješenje.

Takođe sam podvukao da ne smijemo da idemo sa zahtjevima kao što je ukidanje kantona , to je vrlo opasno i na kraju krajeva to ne možemo ostvariti bez podrške Hrvata , a nju smo izgubili onog momenta kada su pojedinci izvisili transparente .

Čoviću je to bio kec na desetku.

Uostalom kao i onaj manifest Dodiku gdje se traži ukidanje RS-a.
Moj SDP detektor se upalio :evil: iako se slažem s dijelom gdje kaže ovo za RS i kantone.

Ma jok , nikad ni u kakvoj stranci nisam bio.

Jednom samo glasao za našu stranku i to je to.

Uostalom vrlo se lako provjeri klikom na profil na komentare članaka , uvijek sam pozivao protiv SDP i SDA.
Alfons Kauders

#6428 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

rekla-kazala wrote:
Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ti od sebe pravis klauna vec danima ali je problem sto to ne vidis.
da da

ja sam klaun jer kazem da se ne moze protiv ustava, a oni koji misle da mogu (valjda puskom jer drugacije ne mogu), su super... :D
Ljudi lupaju, nemaju blage veze ni o ekonomiji ni o pravu. Ne shvataju da se ne može uraditi ništa što nije sa zakonom i propisima kao što se penzije ne mogu povećati dok se nezaposleni ne zaposle i poveća uplata doprinosa a do tog neće doći dok se strane kompanije ne smiluju i ne otvore pogone u BiH a za to nema šanse ako svaka budala bude imala pravo da sudi da li nešto treba zapaliti ili ne.
uvijek neko lupa, sta ces... problem je sto su u vecini i sto ce sve otici u kurac zbog takvih ideja

nece danas ni sutra, ali hoce za par sedmica, kad skontaju da od tih zahtjeva nema nista... e onda ce tek krenuti problemi
DaffyDuck

#6429 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by DaffyDuck »

channel10 wrote:
Paranoid wrote:
BegA_ wrote:Joj sto TVSA dize frku. Lafo ljudi u velikim kolicinama kupuju osnovne namirnice, povecan broj zahtjeva za izdavanje pasosa, ljude strah... Pa mater vam jebem nije rat. Jebem ti medije.
Nije rat...ali su duge cijevi na ramenima policije eresa..
Imaju li gdje slike?
evo ih opet :roll:

Mislim da bi najbolje bilo da prosetas do dobrinje pa sam provjeris :-)
spreca

#6430 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:
koji kurac pljujete i prozivate momka koji bi vas pojeo u bilo kakvoj diskusiji i koji je napravio nesto od sebe?

zavist mozda?

lik uopste nije u bih, i to godinama - a i u opstini je bio cisto pro forme, i to vrlo kratko... sad je u becu, mislim da je doktorirao medjunarodno pravo i da radi gore

zavist.....a inace je licni savjetnik predsjednika makedonije 2.40
Alfons Kauders

#6431 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:
Alfons Kauders wrote:
koji kurac pljujete i prozivate momka koji bi vas pojeo u bilo kakvoj diskusiji i koji je napravio nesto od sebe?

zavist mozda?

lik uopste nije u bih, i to godinama - a i u opstini je bio cisto pro forme, i to vrlo kratko... sad je u becu, mislim da je doktorirao medjunarodno pravo i da radi gore

"ma ta ce on, znamo mi"

frajer genije, doktor medjunarodnog prava, a prozivaju ga ljudi koji ne znaju podjelu izmedju sudske, izvrsne i zakonodavne vlasti...
tataćusak

#6432 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by tataćusak »

Alfons Kauders wrote:
spreca wrote:
Alfons Kauders wrote:

zavist mozda?

"ma ta ce on, znamo mi"

frajer genije, doktor medjunarodnog prava, a prozivaju ga ljudi koji ne znaju podjelu izmedju sudske, izvrsne i zakonodavne vlasti...
Kod nas su ovo sve jedna-dvije stranke,a u srpskoj sve jedna
Last edited by tataćusak on 11/02/2014 19:15, edited 1 time in total.
Danguba

#6433 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

Alfons Kauders wrote:
O'zone wrote:Evo da ispravim izvinjavam se

-Smanjenje plaća izabranim dužnosnicima na maksimalno 2 prosječne plate u FBiH
-Ukidanje voznih parkova i mogućnosti korištenja vozila za što padne na pamet
-Ukidanje službenih telefona
-Smanjenje paušala neprofesionalnim poslanicima za 50%
-Ukidanje regresa
-ukidanje njihovog tzv. bijelog kruha
-ukidanje finansiranja stranaka iz budzeta
-Smanjenjene troškova reprezenatcije i ostalih troškova vladinih službi po savjetu revizorskih agencija
-Sva sredstva prebaciti na jedinstveni račun iz koga će se servisirati podizanje proizvodnje u poduzećima u kojima je to još uvjek moguće kao i riješavanje statusa radnika koji su ostavljeni na ulici bez zdravstvenog i penzionog zbrinjavanja
-Hitna provjera poslijeratne privatizacije preduzeća od strane neovisne komisije (pod uslovom da čak bude instrana a ne lokalana)
-Procesuiranje svih koji su učestvovali u tim radnjama
-Zapljena imovine svim licima koja su nelegalno stekla istu
-Zabrana obnašanja dvije funkcije
-Konstantno zasjedanje vlade do izbora u Oktobru koja u tom periodu mora kontinuirano raditi na razvoju privrede na području KS.

Ovdje je došlo do zabune iskreno sa moje strane iz čisto jednog razloga. Jebem ga ako ja znam protiv koga se više demonstruje? Protiv Federalne vlade (sad aktuelno) ili Kantonalne vlade(koja je otišla)?

Gornji zahtjevi primjenjivi na obje samo sa zamjenom crvenog dijela teksta

sve je to meni jasno, ali ne vidim korist - a puno je rizika...

hrvati su vecinom odlucili da ovo nije njihova borba i to valja postovati... ako nece da mijenjaju nista u svojim kantonima, sta se moze... iz istih razloga nista ne treba dizati na federalni nivo, jer jednostavno nece biti politicke podrske i opet ce se sve vratiti na nacionalne zajebancije

Treba na ovome istrajati a ''pravi'' Hrvati kada vide da su ovo opravdani zahtjevi vjerujem da ce se pridruziti i izvrsiti pritisak na ''svoje'' da sudjeluju u ovim izmjenama.

Drzati se ovoga i sve blokirati dok se ne ispune zahtjevi.

p.s. evo i u Orasju ljudi se probudili
raskopusa

#6434 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by raskopusa »

Paranoid wrote:
BegA_ wrote:Joj sto TVSA dize frku. Lafo ljudi u velikim kolicinama kupuju osnovne namirnice, povecan broj zahtjeva za izdavanje pasosa, ljude strah... Pa mater vam jebem nije rat. Jebem ti medije.
Nije rat...ali su duge cijevi na ramenima policije eresa..
koji si ti trol? to vidis iz dijaspore? :-)
raskopusa

#6435 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by raskopusa »

Danguba wrote:
Treba na ovome istrajati a ''pravi'' Hrvati kada vide da su ovo opravdani zahtjevi vjerujem da ce se pridruziti i izvrsiti pritisak na ''svoje'' da sudjeluju u ovim izmjenama.

Drzati se ovoga i sve blokirati dok se ne ispune zahtjevi.

p.s. evo i u Orasju ljudi se probudili

"pravi" bosnjo, zna sta su i ko su "pravi hrvati". :skoljka:
O'zone
Globalni moderator

#6436 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Svaka čast boračkim organizacijama koje su stale iza Vlade Federacije BiH.

Neka se sjete kad su razavljivali tu istu zgradu za svoje ciljeve
tik_tak

#6437 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by tik_tak »

rekla-kazala wrote:
Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ti od sebe pravis klauna vec danima ali je problem sto to ne vidis.
da da

ja sam klaun jer kazem da se ne moze protiv ustava, a oni koji misle da mogu (valjda puskom jer drugacije ne mogu), su super... :D
Ljudi lupaju, nemaju blage veze ni o ekonomiji ni o pravu. Ne shvataju da se ne može uraditi ništa što nije sa zakonom i propisima kao što se penzije ne mogu povećati dok se nezaposleni ne zaposle i poveća uplata doprinosa a do tog neće doći dok se strane kompanije ne smiluju i ne otvore pogone u BiH a za to nema šanse ako svaka budala bude imala pravo da sudi da li nešto treba zapaliti ili ne.
slazem se oko propisa i zakona ali sad ispade da su demonstranti krivi sto se penzije nece povecati JER NEMA ZAPOSLENIH i da su odgovorni sto ce se stotine kompanija povuci sa trzista BIH te da je drugih stotinu otkazalo pokretanje bilo cega. NIKAKO vlast koja je tu 20 godina nije kriva sto tih kompanija uopste nema niti ce ih biti dok se mnoge stvari ne izmjene.

ja ne mogu da vjerujem sta pisete.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk
red evil

#6438 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by red evil »

Treba dovesti Polata da dođe sa svojim agentima Mematijem i Abdulhejom da ovo riješi :D :D :D
NeenaSa

#6439 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by NeenaSa »

U pocetku, protesti su poceli od nezaposlenih, (nije sala 40%) penzionera, etc., i preraste ovo u temu o nacionalitetima .
Dokle vise ?
mishic

#6440 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mishic »

Šerife Patkoviću, - što dozvoljavaš da te lopovi zloupotrebljavaju?!!
Smatram te istinskim herojem, bili smo saborci, i ono čemu ti pozivaš i ja potpisujem.
Međutim, oni koji su te bili zaboravili a koji su te se danas sjetili i pozvali da staneš iza njih dok pred kamerama daju saopćenja sutra će te opet zaboraviti a nastaviti da krčme i uništavaju ono što smo branili i odbranili. Ponovo će nakon ove kritične situacije u njihovom društvu biti oni "heroji" koji su im pomogli da nas dovedu u ovu situaciju.
Šerife, vjeruješ li da ti ovo piše demobilisani major ARBiH koji pored 30 god. radnog staža i kompletnog boračkog staža i danas živi kao podstanar. Šerife, levate nas i odavno su i uz našu krivicu razbili boračku populaciju, napravili sijaset udruženja, za "naše" predstavnike doveli one slične njima. Oni imaju desetorostruke privilegije a masa istinskih boraca zajedno samnom su postanari. Pogledaj Šerife ko je sve na boračkim spiskovima u Zenici. A dobro znaš kako je bilo prije dvadesetak godina. Treba braniti zemlju i njene institucije ali se nemoj ponižavati stajući rame uz rame sa mafijašima koji je ruše i uništavaju.
Breathless

#6441 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Breathless »

Ukupna izdvajanja za finansiranje politickih partija u BIH

Republika Srpska
7.864.151,00

Federacija BiH (64 od 79 opština)
16.260.454,00

Nivo BiH
1.120.000,00

UKUPNO
25.244.605,00 KM
Last edited by Breathless on 11/02/2014 19:26, edited 1 time in total.
guber90

#6442 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Plenum gradjana u Tuzli trenutno traje, Jasmin Imamovic je gradjanima ponudio na raspolaganje sve zgrade kojima opstina Tuzla upravlja, tako da su se gradjani okupili u Narodnom pozoristu Tuzla, mene je odaziv poprilicno, prijatno, iznenadio :).

Image

Image
Last edited by guber90 on 11/02/2014 19:28, edited 1 time in total.
madner

#6443 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

O'zone wrote:Svaka čast boračkim organizacijama koje su stale iza Vlade Federacije BiH.

Neka se sjete kad su razavljivali tu istu zgradu za svoje ciljeve
SDA ima boracke organizacije a SDP sindikate.
Bullet Tooth Tony

#6444 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Bullet Tooth Tony »

ko koga sada :izet: .... ko protestvuje.... sta ce biti od ovog ? :-)
Alfons Kauders

#6445 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

tik_tak wrote:
rekla-kazala wrote: Ljudi lupaju, nemaju blage veze ni o ekonomiji ni o pravu. Ne shvataju da se ne može uraditi ništa što nije sa zakonom i propisima kao što se penzije ne mogu povećati dok se nezaposleni ne zaposle i poveća uplata doprinosa a do tog neće doći dok se strane kompanije ne smiluju i ne otvore pogone u BiH a za to nema šanse ako svaka budala bude imala pravo da sudi da li nešto treba zapaliti ili ne.
slazem se oko propisa i zakona ali sad ispade da su demonstranti krivi sto se penzije nece povecati JER NEMA ZAPOSLENIH i da su odgovorni sto ce se stotine kompanija povuci sa trzista BIH te da je drugih stotinu otkazalo pokretanje bilo cega. NIKAKO vlast koja je tu 20 godina nije kriva sto tih kompanija uopste nema niti ce ih biti dok se mnoge stvari ne izmjene.

ja ne mogu da vjerujem sta pisete.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk
ne moras vjerovati, ko te tjera? dosta ljudi ne vjeruje u cinjenice...

btw jes to i ti jedan od tih obespravljenih omladinaca bez posla i perspektive?
Drvosjeca iz Dejcica

#6446 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

guber90 wrote:Plenum gradjana u Tuzli trenutno traje, Jasmin Imamovic je gradjanima ponudio na raspolaganje sve zgrade kojima opstina Tuzla upravlja, tako da su se gradjani okupili u Narodnom pozoristu Tuzla, mene je odaziv poprilicno, prijatno, iznenadio :).

Image

Image

Tuzla za 10. :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6447 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

iz sata u sat :D
SDA podržava nastavak rada Vlade Federacije BiH
evo se Neonko preračunao i skonto da je benigni Trenerko bezbolnije rješenje od malignog Tornjaka...a ko jutros su s Tornjakom tražili Trenerkovu ostavku :izet: šomazgon :lol:
guber90

#6448 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Image
guber90

#6449 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

JoseMujica wrote:iz sata u sat :D
SDA podržava nastavak rada Vlade Federacije BiH
evo se Neonko preračunao i skonto da je benigni Trenerko bezbolnije rješenje od malignog Tornjaka...a ko jutros su s Tornjakom tražili Trenerkovu ostavku :izet: šomazgon :lol:
*ebe lud zbunjenog :D. Eto ko nas vodi, koga smo mi birali, svako od nas, ko je glasao za ove na vlasti, treba sam sebi samar svezati :D.
madner

#6450 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Fahro ujedinio opet veliku koaliciju.
Post Reply