Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

drag_gost

#6426 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by drag_gost »

-tuzlak- wrote:
drag_gost wrote:Vi se hvatate za idiotluke ovog nekog @tuzlaka, a on obican lezihljebovic s Malte koji je jucer sjedio kuci, uz bijeli luk i lukmiru, gledao proteste na TV i navijao, jer eto kad vec nema Premijer lige do kraja Februara, nek' barem na TV-u nesto ima. Hajde onda da se dodje na forum i licna frustracija istrese.

Inace sramota za ovo jucer, sramota jer za 20 dana/godina/mjeseci kada opet krenu balavci da pale, zasvirace im Abidov pendrek klavir po zubima, a ostatak grada ce komentarisati: "Neka i treba divljake tako". Pocelo je dobro, ali ne moze kod nas da se sustina iznese do kraja nikad. Takvi smo, nedoreceni vjecno, kolektivno, subjektivno i objektivno, globalno uvijek tu, lokalno nikad.
Zao mi je mnogo ljudi koje sam jucer vidio po narodnim kuhinjama sirom BiH kako protestvuju jer stvarno umiru od gladi... ali ovoj balavurdiji je dobro, sve dok imaju "kerma" za "kladare" i jednu cigaru iza uha, air maxerice, suskavac i crne "cale".

jebem li it majku budžetsko-parazitsku u usta smrdljiva

lični snimak, dok si ti mišu bio u podrumu

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da samo znas kako je dobro na budzetu, imamo love koliko hocemo, a tvoja majka nam redovno cisti cipele i jos ponesto. :D
Kad se ovako govno primi, a obican lezihljebovic koji je jucer sjedio kuci na TV i navijao uz povike: "Gori, gorii", dok se lukmira slivala niz neobrijanu, debelu bradu. Samo si morao paziti da ne budes previse glasan, ipak je komsija drot, pa ti moze pokucati na radijator. :D :D

Eh sada ozbiljno, ubrace koji poen politicari ovdje opet, omladini nece biti bolje, a oni koji su iz najvece muke krenuli u ove proteste ce opet u narodnoj kuhinji da cekaju hranu. Ako je vec neko zelio da nanese stetu nekome, imao je privatnu imovinu politicara, a ne drzavnu, koju ce opet da placaju isti oni koji su je i zapalili. Mislim, daj Boze, ali eto.
Janjicar

#6427 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

O'zone wrote:Sarajevo grad sa visokim građevinama a vatrogasna brigada nema opremu ako nešto plane preko 4 sprata
A sutra kad ovim moralistima krene stan goriti na petom spratu reci ce E 'ebem ti drzavu i vatrogasce i opremu. :izet:
VjecitiStudent

#6428 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

dakine wrote:Jedino mi je krivo sto se osim malih igraca koji su dali ostavke u tz kantonu i zd kantonu, nista se nije dogodilo. Niti jedan konkretan zahtjev nije bio postavljen. Svi su kivni na bakira, uzimam ga za primjer, sto nisu rekli, neredi i protesti dok bakir ne da ostavku...pa onda makar znas za sta se protestvovalo, ovako zbir svega popaljene zgrade, povrijedjeni ljudi...al na politickom planu nista novo..
Te ostavke vrlo malo efekta imaju, svi oni ostaju u tehničkom mandatu do izbora sljedeće vlade što bi se moglo protegnuti čak do sljedećih izbora.
Black111

#6429 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Black111 wrote:
omega369 wrote:ne, nego treba rijesiti pitanje zaposljavanja i sprijeciti uposljavanje po familijarnim i drugim vezama a omoguciti uposljavanje sposobnih kadrova. takodjer, treba skresati plate i benificije ministrima, ukinuti kantone i nogama posutati silne 'savjetnike' iz opcina i opcinskih vijeca. u Starom Gradu milim da predsjedavajuci OV ima najmanje dvojicu 'savjetnika', plate preko 1500 km :!:
Ko ce ukidati kantone? :oops:

Inace, to je jos jedna prica za malu djecu. Bila je jedna ozbiljna studija koje je pokazala da ukidanje kantona ne bi donijelo gotovo nikakve ustede.
De nam daj naziv te ozbiljne studije i ko je napravio tu studiju?
Ne znam, bila je i citao sam. Potrazit cu i ako nadjem postavim. To je i logicno, jer kako god okrenes odredjena lokalna vlast treba, koliko su njihove nadleznosti nije ni bitno.
ultima_palabra

#6430 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
ultima_palabra wrote: Ti balavci su uradili koliko su mogli... njihova pamet je ograničena.

A zašto niko nije stao ispred njih, pa ih usmjerio na ta prava mjesta? Zato što nam još uvijek nije dogorilo do nokata... e pa onda šuti(mo) i trpi(mo).
ti balavci su nošeni inercijom. ustvari, slažem se da su produkt majmuna koji na kroje živote. ali ja njih ne mogu doživljavati kao pravi bunt i iskazivanje nepravde koje nas muče.
A šta je pravi bunt... pištaljke i kafa ispred parlamenta?

Ko je iznio francusku, oktobarsku ili bilo koju revoluciju nego najniži slojevi društva? To što nije bilo nikoga da povede, postavi ciljeve, nije do njih nego do nas.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6431 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Chmoljo »

sad ovako, ja se moram povući iz rasprave :) ko hoće da odgovori na moje postove, bujrum, samo neću moći replicirati. (velika šteta, mo'š mislit' :D)

mislio sam nikome ne dati trajni, jer smo svi na neki način osjetili jučerašnje događaje. ali ne mogu dopsutiti toliku raspojasanost.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» -tuzlak-

@Genije, dobićeš ga i ti zbog trolanja. kao i

@drag gost :)
ennna

#6432 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ennna »

Evo malo istorije/historije/povijesti

Februarska / Veljača revolucija

8. ožujka 1917. u Petrogradu izbijaju spontani nemiri zbog krize u opskrbi kruhom koja je nastala zbog korupcije na željeznici. Nakon što su se dva dana okupljale po tvornicama i ulicama, mase kreću prema centru uzvikujući "Dolje apsolutizam!". Napredni blok u Dumi pokušava iskoristiti događaje izazivajući ostavku Vlade koja pada nakon jedva 48 sati. Revolucionari zauzimaju Finski kolodvor i oslobađaju političke zatvorenike (menjševike) iz Petropavlovske tvrđave.
Janjicar

#6433 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Skoro vam pred Predsjednistvo udarise rampu da ne mozete ni proci a sad govorite to je nasa zajednicka imovina :D
Chmoljo

#6434 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: A šta je pravi bunt... pištaljke i kafa ispred parlamenta?

Ko je iznio francusku, oktobarsku ili bilo koju revoluciju nego najniži slojevi društva? To što nije bilo nikoga da povede, postavi ciljeve, nije do njih nego do nas.
u mom dužem postu već imaš odgovor. :)
NeenaSa

#6435 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by NeenaSa »

Chmoljo wrote:licemjerje i kontra licemjerje.

koga nije briga što se spalio arhiv, velim, dabogda njegove porodične fotografije spalili.

kome su oni balavci juče obespravljeni ljudi koji su tražili pravdu i promjene, velim, dabogda vam zetovi bili.

ko misli da će se nešto bitno promijeniti, velim, živi bili pa vidjeli da neće. (ovdje bih tako volio da sam u krivu).

ko veli meni lično, da sam iznenadni ljubitelj državne imovine i svega državnog, laže kao pas :) (slobodno neka nađe moje postove gdje pozivam na paljevine i rušenje)

spominjete veliku riječ, revolucija, a ovo su ništa drugo do nemiri koji su se dešavali onomad po Parizu i Londonu. samo što se obespravljeni sloj ljudi kod nas ne nalazi u velegradskim predgrađima, nego u svakom gradu.

dižete revoluciju, a ne znate šta poslije nje. dižete revoluciju a nemate nikoga da vam kaže šta bi trebalo. kada su se dizale revolucije ljudi su: mijenjali vladajuću ideologiju iz temelja (Rusija), pravili novo društveno uređenje (Francuska), borili se za nezavisnost (SAD)... konkretne stvari, opipljive. protiv jasnih neprijatelja koji se mogu nabrojati imenom i prezimenom, i sa jasnim ciljem.

juče je neprijatelj bio svako ko ne misli kao oni što su rušili i palili. time će se ova "revolucija" pretvoriti u obični vandalizam.

naši problemi imaju ime i prezime: Sulejman Tihić, Bakir Izetbegović, Zlatko Lagumdžija, Damir Hadžić, Milorad Dodik, Dragan Čović. oni nisu država, i ne mogu biti oličeni u zgradama. mi smo država.

zato je jedina dobra stvar juče, paljenje centrala u Mostaru. atak na Lipovaču i njegovu imovinu (ovo me baš razveselilo :-D ).

ali ko sam ja da se suprostavim narodu, tj. ogromnoj masi od stotinjak dvadesetogodišnjaka koji su dobili priliku da ruše i pale?

ako nam sutra bude od ovoga bolje, slobodno napišite: Chmoljo, levat si, i sve si fulio. biće mi više nego drago. ako se ništa ne promijeni ostaje pitanje: čemu?

ja ću odgovoriti: licemjerju. lakše je iz mase napadati neodređene objekte moći, nego imenovati ko je kriv i uraditi nešto po tom pitanju. lakše je napadati institucije, jer koliko vidim, boli vas *urac za njima, a vidim koliko boli *urac i političare. imate nešto zajedničko. eto, srušeno je, popaljeno je.

al hajde, lakše je graditi nego rušiti.
Nije zbog sto si admin, :D al', :)
Paranoid

#6436 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Paranoid »

Chmoljo wrote:
ultima_palabra wrote: A šta je pravi bunt... pištaljke i kafa ispred parlamenta?

u mom dužem postu već imaš odgovor. :)
Vrlo je moguće da ćeš morati mijenjati nik u "Levat", a sam si kriv jer..

Sve što se dalje bude događalo na političkoj sceni, tj svaki izbaranik će se plašiti sjene.

Svaki član UO će ili dati otkaz ili tražiti nešto u svom resoru kako bi prikupio koji pozitivan poen.

Na budućim izborima čisto sumnjam da će se na izbornoj listi naći neko ko je sam sebe promovisao.
channel10

#6437 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by channel10 »

channel10 wrote: Iznenadjujes me drvosjeca. Da jedan takav lik ne moze razabrati izmedju loseg i dobrog, ali hajde nisi jedini. TAkodjer je negativno iznenadio i el Nixilo ili kako se vec zove. Na kraju krajeva, koga briga...
O čemu ti? Šta je dobro a šta loše? Je li tebi dobro u ovom sistemu, ako jeste onda sjedi i šuti, nnema potreba za komentarima. Ako nije onda treba iskazati negodovanje prema režimima u BiH. Paljevina nije dobra ali je rezultat nerada vlada u zadnjih 17-20 godina.
Trebalo je bunt napraviti, ali ne na ovaj nacin. Ljudi su kukali zbog lopovluka svih vlasti do sada i umjesto da se obracunaju sa njima, oni se obracunavaju sa javnim objektima i privatnom imovinom gradjana. Bezveze su zapalili ovolike objekte, napravili toliku stetu koju ce opet narod platiti, ali ce faliti opet svega i svacega(dokumenata koji ce sasvim slucajno svi izgorjeti). Sad ce nestati svi kriticni dokumenti koji bi mogli nekad vrijediti u borbi protiv kriminala. Samo ce ih iznijeti i reci da su izgorili 07.02.2014.

Eno ti primjer iz onog teksta o Sarajevo osiguranju u Zenici. Izgorila drzavna Arhiva...

Sinoc svi ti lopovi koje je jucer trebalo uhvatiti i kojima su jucer trebali zapaliti njihovu imovinu, jucer su trubuli tolike nebuloze da to nije normalno, umjesto da su njih hospitalizirali na UKC KOsevo, umjesto onoliko policajaca i gradjana.

Da li ovi sto su jucer sve ono radili, da li oni uopste shvataju da nisu nista uradili??? Da li im je to uopste jasno, jer ako misle da su nesto uradili, grdno se varaju. To valjda i ti vidis nakon onih supljaka od sinoc sa svih ovih medija gdje su gostovali. Hadzifejzovic! Nevjerovatan lik. Postovao sam sve sto je radio, ali ono sinoc, nemam rijeci. U sta se onaj covjek iz devedeset druge pretvorio :run:

Radoncic, vrlo vjerovatno je ovo sve njegovo maslo, ali i ako nije, onda je imao dobrog udjela u svemu ovome jer je zabranio policiji da djeluje. Morao bi da snosi odgovornost za sve ono sto je jucer unisteno, on i svi ostali ministri policije ili kako se vec zovu u svim ovim gradovima.

Ovo je sve bilo dirigirano odnekle. Ne bi me cudilo da je bilo i ubacenih elemenata iz RS-a. Vrlo lako bi sve ovo od jucer bio igrokaz koji su narucili vladajuci poloticari da nestanu svi papiri o njihovim lopovlucima, jer vidis nijednom od njih ne fali ni dlaka sa glave, nije bacen nijedan kamencic na njihovu imovinu, to je trebalo. Samo to. Pohvatat ih sveijednog i udaviti. Eh tada bi se moglo reci da je nesto konkretno uradjeno.
Sta bi bilo da su ovi "protestanti" jucer napali na zgradu Avaza??? Da li bi tada ministar sigurnosti pustio da je zapale? To vam nikad nije palo na pamet? Zasto nije zapaljena imovina Radeljasa i ostalih lopova u gradu, nego se pali Opstina i ostali javni objekti.Smijesno, majke mi i onda se ovdje busa o nekoj hrabrosti protestanata gdje im je receno da rade sta hoce i sta smiju, a sta ne smiju.

Ne mogu da vjerujem da narod pusi ovu pricu o protestu.
Last edited by channel10 on 08/02/2014 13:28, edited 1 time in total.
red evil

#6438 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by red evil »

Ima li danas išta od ovog protesta? Dosadno bez ovih protesta :D
FreakyStyley

#6439 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by FreakyStyley »

Da se citiram s druge teme, vise mi se vrti u glavi od spinova, ne mogu opet da pisem.
FreakyStyley wrote:Meni je u svemu ovome najinteresantije nasjedanje raje na spinove. Kako se samo ofirno plasiraju foluske kroz medije, nije ni potrebno citati izmedju redova. Sta vam kazu da mislite, to mislite. Prvo smo htjeli mirne proteste, pa kad smo skontali da nema nista od toga, hajmo malo nemirne. Sad nam se ni takvi ne svidjaju, jer je nastradalo par izloga i tram. stanica. Sad su srednjoskolci koji su kamenovali zgrade huliganska rulja, a ne djeca kojima roditelji nemaju dat 1 KM za sendvic na velikom odmoru. Ne kazem, nije da medju njima nema sitnih kriminalaca i huligana, ali zasto su onda na slobodi i cega su oni produkt? Produkt su ovakvog sistema i na slobodi su jer ove, koji upravo sjede u zgradama koje su oni kamenovali, boli kurac za to. Vratili su im se kao bumerang.

"Ali, to se obnavlja od nasih plata :( ?" Kojih plata? Pa nedajte da vam se odbija od plata, kad ih vec imate.

Opljackan trzni centar u Tuzli (a nije) i zapaljen arhiv u Sarajevu (pretpostavimo da jeste). Zaista, trebalo je prvo nabavit plan zgrade predsjednistva, pa selektivno gadjat prozore. Inace, nase politicare dusa boli za arhivom sigurno, vidi se to kroz njihovu brigu o kulturi i kulturnim institucijama drzave. Pun qrac muzeja imamo inace. :-) Infantilan spin.

Na kraju ce se stvorit takva klima da ce se indirektno rec da su politicari zrtve, a demonstranti rulja koja unistava nacionalne spomenike. Da li ce se pojavit neki spasioc nacionalnog blaga da ubere koji predizborni poen? Mozda se opet Emina Ganic oglasi na fejzbuku u vezi toga? Nebitno sto je njen stari otudjio kucu, u kojoj i ona zivi, od mentalnog bolesnika. Ali dobro, Emina je ipak FGR, a i PR SFF-a, na kojem se zaposljavaju klinci nacionalnih heroja s poljina, jer je to najnoviji krik hipsterske mode (to i JMBG kafice), jebo honorar, kad im ne treba.

Da se razumijemo, daleko od toga da sam za sve ovo sto se jucer radilo, ali pokusajte gledat malo siru sliku. sta je sve dobro ovo donijelo, a sta lose. Zasto gutat svaki spin koji se plasira, kad ne morate. Ako nista, treba uhvatit priliku i iskoristit ovakav momentum za nesto, za sta nisam pametan, mozda neko jeste. Ali sta sigurno ne treba, ne treba nasjest na deiblna relativiziranja, falsifikovanja i spinove.
It_is_a_Leclerc

#6440 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by It_is_a_Leclerc »

A vi stvarno mislite da su oni razbijali i palili zato što znaju zahtjeve demonstranata i zato što su duboko pogođeni efektima nepravde u društvu ?! Ne, gospodo. Oni su razbijali i palili bez ikakvog navođenja. Da su završili sve državno, onda bi krenuli od privatnih objekata.

Bagra i kriminalci. Popišase se na prvi pravi oblik građanskog bunta u BiH.

I mi sebe poredimo sa Ukrajincima ?! Pa ne vrijeđajmo ih, pobogu. Tamo su demonstranti upadali u zgrade, ali nijednoj nisu prozora razbili, a kamoli je opljačkali i zapalili.
Riddle

#6441 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Riddle »

Genije wrote:
Riddle wrote:Izgleda nista od mog novog auta ove godine. Ne vjerujem ni da ce nam odlazak na more vise placati. Jebem ti proteste!
koji će nam q novo auto, idemo službenom limuzinom ko i uvijek 8-)
Ja nazalost jos uvijek nisam stigao do tog nivoa. Moram jos nekoliko godina stembiljati i zavrsiti fakultet. :(
ennna

#6442 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ennna »

SVE SU ŽIVOTINJE JEDNAKE
ALI NEKE ŽIVOTINJE SU JEDNAKIJE
OD DRUGIH
Chmoljo

#6443 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Chmoljo »

Paranoid wrote: Vrlo je moguće da ćeš morati mijenjati nik u "Levat", a sam si kriv jer..

Sve što se dalje bude događalo na političkoj sceni, tj svaki izbaranik će se plašiti sjene.

Svaki član UO će ili dati otkaz ili tražiti nešto u svom resoru kako bi prikupio koji pozitivan poen.

Na budućim izborima čisto sumnjam da će se na izbornoj listi naći neko ko je sam sebe promovisao.
Bog te čuo. zadnje što bih htio, jeste da sam upravu :)

rekoh da neću više odgovarati, pa sad fkt i neću :)
Black111

#6444 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

Zna li ko da li danas radi ona posta kod bus stanice? I do kad? Necu je paliti. :D
Janjicar

#6445 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

channel10 wrote:
channel10 wrote: Iznenadjujes me drvosjeca. Da jedan takav lik ne moze razabrati izmedju loseg i dobrog, ali hajde nisi jedini. TAkodjer je negativno iznenadio i el Nixilo ili kako se vec zove. Na kraju krajeva, koga briga...
O čemu ti? Šta je dobro a šta loše? Je li tebi dobro u ovom sistemu, ako jeste onda sjedi i šuti, nnema potreba za komentarima. Ako nije onda treba iskazati negodovanje prema režimima u BiH. Paljevina nije dobra ali je rezultat nerada vlada u zadnjih 17-20 godina.
Trebalo je bunt napraviti, ali ne na ovaj nacin. Ljudi su kukali zbog lopovluka svih vlasti do sada i umjesto da se obracunaju sa njima, oni se obracunavaju sa javnim objektima i privatnom imovinom gradjana. Bezveze su zapalili ovolike objekte, napravili toliku stetu koju ce opet narod platiti, ali ce faliti opet svega i svacega(dokumenata koji ce sasvim slucajno svi izgorjeti). Sad ce nestati svi kriticni dokumenti koji bi mogli nekad vrijediti u borbi protiv kriminala. Samo ce ih iznijeti i reci da su izgorili 07.02.2014.

Eno ti primjer iz onog teksta o Sarajevo osiguranju u Zenici. Izgorila drzavna Arhiva...

Sinoc ti svi ti lopovi koje su jucer trebali uhvatiti i kojima su jucer trebali zapaliti njihovu imovinu, jucer su trubuli tolike nebuloze da to nije normalno, umjesto da su jucer njih hospitalizirali na UKC KOsevo, umjesto onoliko policijaca i gradjana.

Da li ovi sto su jucer sve ono radili, da li oni uopste shvataju da nisu nista uradili??? Da li im je to uopste jasno, jer ako misle da su nesto uradili, grdno se varaju. To valjda i ti vidis nakon onih supljaka od sinoc sa svih ovih medija gdje su gostovali. Hadzifejzovic! Nevjerovatan lik. Postovao sam sve sto je radio, ali ono sinoc, nemam rijeci. U sta se onaj covjek iz devedeset druge pretvorio :run:

Radoncic, vrlo vjerovatno je ovo sve njegovo maslo, ali i ako nije, onda je imao dobrog udjela u svemu ovome jer je zabranio policiji da djeluje. Morao bi da snosi odgovornost za sve ono sto je jucer unisteno, on i svi ostali ministri policije ili kako se vec zovu u svim ovim gradovima.

Ovo je sve bilo dirigirano odnekle. Ne bi me cudilo da je bilo i ubacenih elemenata iz RS-a. Vrlo lako bi sve ovo od jucer bio igrokaz koji su narucili vladajuci poloticari da nestanu svi papiri o njihovim lopovlucima, jer vidis nijednom od njih ne fali ni dlaka sa glave, nije bacen nijedan kamencic na njihovu imovinu, to je trebalo. Samo to. Pohvatat ih sveijednog i udaviti. Eh tada bi se moglo reci da je nesto konkretno uradjeno.
Sta bi bilo da su ovi "protestanti" jucer napali na zgradu Avaza??? Da li bi tada ministar sigurnosti pustio da je zapale? To vam nikad nije palo na pamet? Zasto nije zapaljena imovina Radeljasa i ostalih lopova u gradu, nego se pali Opstina i ostali javni objekti.Smijesno, majke mi i onda se ovdje busa o nekoj hrabrosti protestanata gdje im je receno da rade sta hoce i sta smiju, a sta ne smiju.

Ne mogu da vjerujem da narod pusi ovu pricu o protestu.
Sto nisi dosao juce pa krenuo?
Shtela

#6446 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Shtela »

I vi serete svi.nema onog ko nije nekad rekao treba silom.Eto desila se sila i sad opet ne valja.sad se cudite kakk su najebale zgrade.sta ste mislili da ce biti?da ce se politicari tu nacalit i da ce oni biti gadjani?normalno je da ce prvo najebat njihove ustanove.Evo aktuelni primjer Ukrajina.Ljudi lome sve pred sobom i pale.
drag_gost

#6447 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by drag_gost »

Chmoljo wrote:sad ovako, ja se moram povući iz rasprave :) ko hoće da odgovori na moje postove, bujrum, samo neću moći replicirati. (velika šteta, mo'š mislit' :D)

mislio sam nikome ne dati trajni, jer smo svi na neki način osjetili jučerašnje događaje. ali ne mogu dopsutiti toliku raspojasanost.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» -tuzlak-

@Genije, dobićeš ga i ti zbog trolanja. kao i

@drag gost :)
Sori druze, znas da mislimo isto. :D :D
don vito

#6448 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by don vito »

Riddle wrote:Izgleda nista od mog novog auta ove godine. Ne vjerujem ni da ce nam odlazak na more vise placati. Jebem ti proteste!
:thumbup:

I ja mislim da ce se prvo rezati regres za godisnji, jedna u nizu budzetskih dimnih bombi za maskiranje privilegija... Ono "sta se bunite, imam samo 1.000 KM budzetsku platu, malo visu od prosjeka, nisu to neke pare... ali kad se tome doda TO, prevoz, regres, primanja zacas skoce.
Za poredjenje, oni jadnici u Tuzli, sto plate nisu vidjeli boga pitaj koliko, poceli su proteste sa zahtjevom da im se isplati jednokratna pomoc 500 KM... Da je bilo volje (vlasti) i solidarnosti (budzetlija), moglo se to prebiti preko dijela budzetskih regresa za godisnji, ali vlast se ne smije zamjeriti svojoj budzetskoj glasackoj bazi, uhljupi nisu spremni za bilo kakvu zrtvu, a sirotinji porucuju da "moramo trpiti ko Srbi inace ce podijeliti Bosnu".
Drvosjeca iz Dejcica

#6449 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

O'zone wrote:Sarajevo grad sa visokim građevinama a vatrogasna brigada nema opremu ako nešto plane preko 4 sprata
Za to su krivi demonstranti i huligani. Problem je što naši ljudi stvari banaliziraju i žele predstaviti situaciju crno-bijelom kao recimo Chmoljo.

Ljudi ne vide da su jučerašnji događaji samo posljedica sistemskog javašluka, korupcije, nerada, nepotizma i kriminala posljednjih 17 godina. Niko normalan neće podržati paljevinu ali ona je samo posljedica a ne uzrok. Oni huligani su također građani ove države koje je sistem napravio i proizveo kroz sistematksu nebrigu, zapostavljanje obrazovnog sistema i nedostatak prevencije delikvenata. Dakle jedno sveopšte rasulo sistema za koje niko od odgovornioh političara neće odgovarati, ni to što arhiv nije imao nikakav sistem protiv-požarne zaštite, ni za to što su policajsci oskudno opremljen, ni za to što VB Saraejvo nema dovoljno opreme i vozila za gašenje požara, ni to što Saraejvo nema malte ne adekvatan sistem javnog prevoza... Ko je kriv? Krivo je more i huligani.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 08/02/2014 13:25, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#6450 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

To sasvim odgovara potrebama, nijedna vila na Poljinama nema više od četiri sprata.
Locked