OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
-
zippoo87
#6426 Re: OLX.BA - sve o tome
Slazem se sa tobom ali ti ne vidis ili ne zelis da vidis da je pad olxa vec osjetan i osjete ga i vlasnici olxa a i mi korisnici.
Ja sam ti naveo licni primjer koliko je sada manje pregleda i kupaca na olxu,nebitno sto je i dalje br.1 kako ti kazes.
Zato ovi i poskupljuju usluge,jer zele da se od manje korisnika namire isto. A svakim novim poskupljenjem odbijaju odredjen broj korisnika i smanjuju svoju bazu.
Ja sam ti naveo licni primjer koliko je sada manje pregleda i kupaca na olxu,nebitno sto je i dalje br.1 kako ti kazes.
Zato ovi i poskupljuju usluge,jer zele da se od manje korisnika namire isto. A svakim novim poskupljenjem odbijaju odredjen broj korisnika i smanjuju svoju bazu.
-
Garava Devojka
#6427 Re: OLX.BA - sve o tome
united bosniaks inside OLX
- canvra888
#6428 Re: OLX.BA - sve o tome
Da poskupljenja odbijaju bazu i mijenjaju ustaljene navike, mislim da bi barem neko od konkurencije bio iole konkretnije prisutan.zippoo87 wrote: ↑14/11/2024 20:37 Slazem se sa tobom ali ti ne vidis ili ne zelis da vidis da je pad olxa vec osjetan i osjete ga i vlasnici olxa a i mi korisnici.
Olx i poskupljuje stalno jer su vidjeli da im se može. Bez obzira na manji broj pregleda.
Btw, koliko sam upratio bio, jedno vrijeme su ranije ove godine bili dozvolili besplatno objavljivanje auta uz čekanje par dana, dakle nisu izričito samo poskupljenja bila.
-
kaw_liga
#6429 Re: OLX.BA - sve o tome
Ja Ne znam ali ovaj pik.ba je postao krajnje neupotrebljiv bar na mobu.. usporen nece da otvori na jedan klik blokira ne reagira jel to samo kod mene ili i kod vas ?
-
zippoo87
#6430 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa zna sa vremena na vrijeme biti usporen i tesko otvarati nesto.
Primjetio sam i ja zadnja 2 dana da recimo nece da ucita pocetnu stranicu,samo ono vrti kao da nema neta.
Android app je u pitanju.
Na racunaru radi
- Emojti
#6431 Re: OLX.BA - sve o tome
Prodaja je opala od 6-7 mjeseca totalno. Prodajem vec vise od 6 godina, prvi veliki pad je bio kad je OLX presao na v2 aplikaciju i evo sad opet.
-
kaw_liga
#6432 Re: OLX.BA - sve o tome
Uništili su najjaču aplikaciju na balkanu za prodaju pa što su dirali išta uopće
-
zippoo87
- Ateista
#6434 Re: OLX.BA - sve o tome
Sad su se raja masovno prebacila na temu pa je i to sigurno smanjilo prodaju na piku.
- PlusSA
#6435 Re: OLX.BA - sve o tome
Nije do app vec do ljudi
Koliko "raje" je otišlo vani prazni gradovi a kamoli olx.ba..
Onda druga stvar sad svako nekoga ima u EU pa tamo jeftinije kupi saceka koji mjesec ne mora se ganjati po olxu i skuplje placati.
Koliko "raje" je otišlo vani prazni gradovi a kamoli olx.ba..
Onda druga stvar sad svako nekoga ima u EU pa tamo jeftinije kupi saceka koji mjesec ne mora se ganjati po olxu i skuplje placati.
-
1Dante1
#6436 Re: OLX.BA - sve o tome
Naravno da je do ljudi i kupovinih navika. Gdje su kupci koji su otišli sa olxa, gdje kupuju, na kojoj stranici?
-
zippoo87
#6437 Re: OLX.BA - sve o tome
Neki pare trose sada na Temu,ali na Temu nemas skupljih stvari a i da imas,ne bi niko kupovao zbog carina i dodatnih nameta.
Temu je vise trend i sprdancija,jer pola robe koja se naruci bude smece i nece niko ponovo to narucivati a i poskupljiju artikli tamo na sedmicnoj bazi.
Realnost je da je mnogo ljudi otislo a druga realnost je da je besparica...osnovne stvari za zivot su toliko poskupile da vise nema prostora za veci shoping i mijenjanje robe svako malo,kao prije.
Temu je vise trend i sprdancija,jer pola robe koja se naruci bude smece i nece niko ponovo to narucivati a i poskupljiju artikli tamo na sedmicnoj bazi.
Realnost je da je mnogo ljudi otislo a druga realnost je da je besparica...osnovne stvari za zivot su toliko poskupile da vise nema prostora za veci shoping i mijenjanje robe svako malo,kao prije.
- mirota
#6438 Re: OLX.BA - sve o tome
aha, vidjeli smo u subotu koliko se nema para...TC krcati ko da je zadnja kupovina u zivotu..dok god vidim da se voze masovno auta u kojima je samo vozac, onda ima raja para 
-
zippoo87
#6439 Re: OLX.BA - sve o tome
Ti gledas jedan tc i jedna grad.
Kod mene nikakvih guzvi nije bilo,sve normalno.
Nije Sarajevo i Marijin Dvor cijela BiH
A ovo sto sam napisao u prethodnom postu je glavni razlog.
Ti tatini sinovi sa bijesnim autima nisu moji i tvoji kupci,oni su nebitni.
- PlusSA
-
Hakiz
#6441 Re: OLX.BA - sve o tome
Kada je internet kupovina u pitanju, sve više prodavnica ima vlastiti web-shop, a ljudi više vjeruju shopu prodavnice nego OLX. Ako imam prodavnicu u koju mogu ući i prodavnicu na OLX, idem u prodavnicu u koju mogu ući. Ja, u principu, ne vjerujem prodavnicama koje postoje samo u internet formi, nemaju pravi objekat u koju mogu ući. Čak i kada ću kupiti internetom jer je prodavnica u drugom gradu, ako nema pravi, fizički objekat u tom gradu, ja toj trgovini ne vjerujem. Izuzetak su već godinama provjerene kao Amazon, pa i Aliexpress i slične, a i sa njima ima problema. Ali prodavnica imena, na primjer, "Super Tehnika" koja postoji samo na internetu ili samo na OLX, ne vjerujem joj.zippoo87 wrote: ↑14/11/2024 20:37 Slazem se sa tobom ali ti ne vidis ili ne zelis da vidis da je pad olxa vec osjetan i osjete ga i vlasnici olxa a i mi korisnici.
Manje je para kod ljudi, sve poskupljuje, ako mi hrana košta 1000 KM više mjesečno, to je 100 KM mjesečno manje za OLX.
Ako nešta šta kupim košta 10 KM i dostava košta 10 KM, to mora biti veoma važno ili meni apsoliutno nemoguće na drugi način za kupiti. Dati za dostavu više od 5 %, možda 10 % na cijenu kupljenog je previše.
Na kraju, meni je PIK, sada OLX, uvijek bio mjesto za kupovinu i prodaju polovne robe, ne nove. Znam da nije to, ali to je moje gledanje. Virtuelni buvljak
-
dixi5
-
Hakiz
#6443 Re: OLX.BA - sve o tome
Moguće. Ja govorim o mojim ličnim preferencijama i mogućim razlozima. Ne moram biti u pravu.
Drugo, kako znam da je radnja na OLX legitimna, pa da sam više zaštićen ako od nje kupujem? Tek prije neki dan smo dobili zakon koji reguliše internet kupovinu i kojim možemo razlikovati legitimnu i nelegitimnu intenet prodavnicu.
Evo pitanje: Jesam li se ja mogao registrovati na OLX kao OLX shop, a da nemam registrovanu radnju? Da li je OLX tražio kopiju sudskog registra da dokažem imam registrovanu djelatnost, pa da mogu biti shop?
-
dixi5
#6444 Re: OLX.BA - sve o tome
Ne mozes znati, dok ne zatrazis taj podatak i pri dostavi vidis da ti salje pravno lice. To je bio moj komentar, bez da ulazim u to sortiranje da li je ili ne.
Sto se tice zakona, on je usvojen, no nisu podzakonski akti, sto znaci da je pisanje uz vjetar trenutno.
-
kaw_liga
#6445 Re: OLX.BA - sve o tome
Ovo je strašno pik.ba pa što ne ugase stranicu.
Prvo nikako da objavim oglas da nešto potražujem nema opcije da ubacis oglas u nju,iako ima taj dio weba.
Nakon što sam oglasio u krivoj kategoriji admin briše oglas da je u krivoj kategoriji i premješta ga u pravu tj potražnju ali sad kad treba reaktivirati oglas ne mogu fali kredita?
Pa otkad se počelo naplaćivali? Strasno sta uradise da ne mozes oglas objaviti besplatno
Prvo nikako da objavim oglas da nešto potražujem nema opcije da ubacis oglas u nju,iako ima taj dio weba.
Nakon što sam oglasio u krivoj kategoriji admin briše oglas da je u krivoj kategoriji i premješta ga u pravu tj potražnju ali sad kad treba reaktivirati oglas ne mogu fali kredita?
Pa otkad se počelo naplaćivali? Strasno sta uradise da ne mozes oglas objaviti besplatno
-
Dr Arsla
#6446 Re: OLX.BA - sve o tome
Artikal u utorak uručen kupcu. Postar jos ne donosi pare. Jel rano za reakciju ? Ide vikend pa praznik, oduzice se 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6447 Re: OLX.BA - sve o tome
ovaj barkod koji sam dobio već sam slao 2021. s istim barkodom u livno neki paket
pa koja je vjerovatnoca da se ponovi
ček dis aut
as tjedna

pa koja je vjerovatnoca da se ponovi
ček dis aut
as tjedna

-
orsolicgoran
#6448 Re: OLX.BA - sve o tome
Pozz, zna li netko može li se preko artikla pronaći profil koji ga je bio objavio ako je artikal uklonjen sa profila? Sve što imam je link od artikla.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6449 Re: OLX.BA - sve o tome
Poste srpske odugovlace s isporukom paketa
A i ne mos pratiti paket
A i ne mos pratiti paket
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#6450 Re: OLX.BA - sve o tome
Ja fulio, bilo je sa 7 na 8KM, ispočetka kao promo je bilo 7KM, tada je bila opcija BHP 7KM i ako se dobro sjećam 9KM za A2B i onda digli sa 7 na 8KM i to je godinama trajalo do nedavno.
Zaboravio šifru foruma a odlogovalo me i nije htio da dođe email za reset šifre i tek sad uspio da se logujem, zato odgovaram nakon ovoliko dugo vremena.