Sirija

Locked
underwater

#6426 Re: Sirija

Post by underwater »

cetmi wrote:Hvala Bogu, konačno neko ko se razumije u ove pojmove, neko ko govori o stvarnim razlikama i sličnostima, a ne o načinu kako su dobili ime. Ovo su već argumenti, a ne kao što je ovaj uradio:
PostPostao/la underwater
Pojma ti nemas :D Jer radi se o 100% istoj stvari
A onda dadne potvrdu svojih riječi:
Alevism (Alevîlik) is a religious group combining Anatolian folk Shi'ism with Sufi elements such as those of the Bektashi tariqa, with some schools drawing influence from Tengrism and/or Zoroastrianism. Believers live almost entirely in Turkey, with minorities in Albania, Bosnia, Bulgaria, Crimea, Croatia, Cyprus, Germany, Greece, Hungary, Kosovo, Iran[1], Macedonia, Montenegro, Romania, Tatarstan, Vojvodina, and the Turkish Diaspora. Alevis are among larger Turkish, Turkmen, Tatar, Azeri, Zaza and Kurdish sub-ethnic communities
Ima li iko da među ovim zemljama vidi Siriju? Da Sirija nije možda ova Crimea, Croatia ili Montenegro?
Ako zelis biti posten onda nemoj izostaviti recenicu tik prije te sto si citirao:
For other uses, see Alawi (disambiguation).
For the mainly Syrian religious group, see Alawi.
For the mainly Kurdish religious groups, see Yazdânism.
I u turskoj imas bezbroj vrsta alevija. Ali, uzinad tvom nosu, alevije u Siriji su foloversi teorije o 12 imama ... ma kako bio insan zlonamjeran ne moze im argumentirano spocitavati jeres vise nego bilo kojoj turskoj alevitskoj grupaciji ....no istina je da takve tvrdnje dolaze od onih kojim su svi siiti rafidije i kjafiri, pa je ovo sve sto naprdujete alevije - alewi shuplja prica da se sakrije trag. Vazno je vama prikazati da Asad nije musliman ... a time je njegova krv za vase bolesne mozgove - halal.
underwater

#6427 Re: Sirija

Post by underwater »

Opetja033 wrote:Dakle samim tim aleviti su otpadnici i nemuslimani. Bas kao Druzi, ahmedije ili recimo pripadnici Nation of Islam. Ova vrlo liberalna deklaracija pod okrilje islama stavlja otprilike nekih 97-98% svih onih koji sebe nazivaju muslimanima. Alevije su murtedi. Ovo je potpisala i sitska ulema. Ali naravno ovo se desilo nekoliko godina prije sukoba u Siriji pa im tada alevije nisu predstavljale toliki znacaj.
Bice da ti ovo ne razumijes ... unutra su sirijske alevije, samo ti ne znas to prepoznat
Nej se, dze su ovde pobrojani turski aleviti ??? :D
Po cemu oni nisu an apostate a sirijski jesu?
Dede, pojasni nam ...
Challenger__

#6428 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Hajmo sada da ispišemo komandnu strukturu osumnjičenih za ratni zločin u Guti, Damask, a prema prema analizama Nijemca dr. Christof Lehmanna:

- LINK 1
- LINK 2

1. neposredni izvršioci:

Image

- pripadnici "Liwa-al-Islam" brigade sponzorisani od S. Arabije;

2. posredni naredbodavac na licu mjesta:

Image

- lider "Liwa-al-Islam" brigade Zahran Alloush;

3. neposredni naredbodavac nadređen Alloushu:

Image

Bandar Bin Sultan, šef saudijske obavještajne zajednice.

Dakle: 1. Bandar bin Sultan, 2. Zahran Alloush, 3. pripadnici brigade "Liwa-al-Islam".

Pitao sam se da li počinioci onakvog monstruoznog zločina imaju bezazlena lica ili ih fizognomija preporučuje kao pojave predodređene za najmonsturuoznija krivična dječa.

Prosudite sami.
Last edited by Challenger__ on 08/10/2013 19:11, edited 2 times in total.
underwater

#6429 Re: Sirija

Post by underwater »

Herr Flick wrote:Ja do prije par godina sam samo znao za Muslimane.Nikakvi šiti,suniti ili jesi Musliman ili nisi :mrgreen: :mrgreen:
Pa da nije Asad na vlasti u Siriji ne bi se ni izvodile teorije da sirijski aleviti nisu muslimani ...
Historija islama puna je takvih primjera ... kako je kojem sultanu odgovaralo donosio je fetve za pojedine grupacije.
Avetinho

#6430 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Hajmo sada da ispišemo komandnu strukturu osumnjičenih za ratni zločin u Guti, Damask, a prema prema analizama Nijemca dr. Christof Lehmanna:

- LINK 1
- LINK 2

1. neposredni izvršioci:

Image

- pripadnici "Liwa-al-Islam" brigade sponzorisana od S. Arabije;

2. posredni naredbodavac na licu mjesta:

Image

- lider "Liwa-al-Islam" brigade Zahran Alloush;

3. neposredni naredbodavac nadređen Alloushu:

Image

Bandar Bin Sultan, šef saudijske obavještajne zajednice.

Dakle: [b1. ]Bandar bin Sultan[/b], 2. Zahran Alloush, 3. pripadnici brigade "Liwa-al-Islam".

Pitao sam se da li počinioci onakvog monstruoznog zločina imaju bezazlena lica ili ih fizognomija preporučuje kao pojave predodređene za najmonsturuoznija krivična dječa.

Prosudite sami.
Dzaba, mozes traziti "nezavisnih strucnjaka", casnih sestara i ostalih koji prosudjuju sa sigurne daljine.
I budale znaju ko ima hemijsko oruzje i ko ima projektile koji ce hemijsko oruzje dostaviti na adresu. Putinov drveni lutak Ass-sadista.

Sjecam se tako su "nezavisni strucnjaci" sa sigurne udaljenosti iz Kanade nama Sarajlijama objasnjavali kako smo se na Markalama sami spucali s obliznjeg balkona. Znaju oni.
limeni

#6431 Re: Sirija

Post by limeni »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:Opetja

Ne bih rekao da kod nasa ima puno siita, ali sigurno ima puno bosanskih muslimana koji simpatisu Iran i Hezbulah. Uostalom, podjela na siite i sunite je za nas novost. Nikakve netrepeljivost te vrste ne postoje. Bosanski muslimani uglavnom gledaju manje - vise jednakim simpatijama na recimo Egipat i Iran.

Dakle, ne treba te cuditi sto ovdje dosta ljudi podrzava Iran i njihove saveznike. Uopste ne mora znaciti da su siiti. Procitaj nekad komentare ispod clanaka na Klixu o sirijskom ratu, pa ces se uvjeriti da vecina podrzava Asada.
Naravno da nije svako iz BiH ko podrzava Assada siit. Cak i ovu nasu dvogodisnju raspravu uopce ne gledam kroz tu prizmu, vise se radi o ideoloskim razlikama nego vjerskim. Ali par pojedinaca na ovoj temi jesu siti. Nikada nisam nazvao @Challengera ili @Klavikulu sitima. Ne problematiziram njihovu pripadnost tom pravcu, njima njihova a meni moja vjera.
Ali stvari treba nazvati pravim imenom i ne dopustati da ti neko prodaje muda pod bubrege.
vidim momak da si jako grlat i mislis da si ti taj koji ce odredjivati ko je pripadink nase vjere a ko nije. :-)
to je na nivou onih vehabija u saudiji koji za nas bosance, turke..govore da samo piju i nisu dio nase vjere..
ali dobro, mozda si ti pao pod njihov utjecaj..
Challenger__

#6432 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ja Sam Odavle wrote:bla,bla,bla...
Slušaj me dosadna trolčino. Ovaj Sarajlija (Challenger__) zna da kome je Bog oduzeo pamet, niko mu je ne može vratiti, kome je Bog oduzeo vid i sluh, nema lijeka koji mu može pomoći.

Ono što očekujemo od fanova terorista i/ili pobunjenika ili neutralnih je da probaju da kontraargumentiraju bilo kojom sličnom shemom, sa imenima počinilaca i naredbodavaca zločina u Guti, sa pozivom na releventan, kredibilan izvor. Kad nisu mogli Britanci, Englezi, Amerikanci... možda možete vi... :oops:, fanovi terorista i/ili pobunjenika.
underwater

#6433 Re: Sirija

Post by underwater »

cetmi wrote:
underwater wrote:
cetmi wrote:Molim Allaha da pomogne narodu Sirije protiv krvoloka, zločinca i bezbožnika, hemijskog Bašara.
A sta ako se dokaze da basar nije koristio CW nego bas ti koje ti podrzavas?
A ti ga ovdje potekfirio?
Znas za hadis kad jedan musliman drugog tekfiri?
No bez obzira na to, ti si cetmi dno dna forumas ... etiketiras druge da su sije, teheranski studenti itd itd . i igras na tu neku patetiku i lijepe rijeci... tipican si podrzavatelj wahabitske ideologije ali ti ne odgovara da to priznas, pa hinjis suprotno.
Stalno nesto molis Allaha i pozivas se na Njega umjesto da razgovaras argumentima ... modernim jezikom receno tuknes na munafikluk...
Kakav si ti lažov to ovaj forum nije vidio dugo vremena. Doslovno post iznad ovoga forumašu govoriš da je tekfirija:
Mozda tvoj tekfiraski mozak
Ja sam to samo za tebe rekao, jer kako nastupaš ti jesi nova vrsta šitskog tekfirije.
Reći za nekoga da je šijja ili sunnija za mene nije uvreda, to su dva pravca u Islamu. I jedni i drugi su moja braća.
Zločinca i diktatora Bašara uopće ne treba svrstati negdje da bi njegova glava bila halal. On se svrstao u skupinu od nekoliko najvećih zločinaca u posljednjih 100 godina.
Nemam ja problem sa šijjama, ja imam problem sa navijačima hemijskog Bašara.
Ovaj konstruktor svjetskih zavjera vjerovatno nije šijja, ne vjerujem da je musliman uopće, Klavikula nije sigurno vjernik, tako da ti ovaj argument da sam protiv šijja pada u vodu. Ja sam protiv zločinca kojeg podržava šitsko-cionističko-ruska osovina, ali i protiv njegovih navijača na ovom forumu.
Osim toga stvarno si se isprovaljivao dosad, tako da je svaka daljna rasprava sa tobom nepotrebna.
Ko laze a ko druge potvara mozda ti bude jasno kad ovo procitas :D
Jedno je nekom reci da je tekfirija ... to NE ZNACI potekfiriti ga ... nazvati ga kjafirom ... to znaci da doticni tekfiri druge muslimane ... a drugo je muslimanu reci da je KJAFIR ... to je ba nebo i zemlja!!!
Ja tebi nisam napisao da si kjafir, a ti za Asada - JESI.
A kad jedan musliman kaze tu stvar drugom, jedan od njih dva je sigurno kjafir (to ti je hadis).
Fino se dakle moze vidjeti ko ovdje laze - ja ili ti.
Inace, svaki tvoj upis obiluje nekakvim ATRIBUTIRANJIMA drugih forumasa ... ovaj jest sija, onaj nije ... a sto ti mislis o drugim (kao i o bilo chemu) meni je bitno poput lanjskog snijega .... ja te samo valjam u blatu tvog wahabitskog pristupa svemirske policije ... ti bi da sudis DRUGIM ... ti bi da odobris rusenje kipa ... a meni otpises Kur'anskim ajetom Vama vasa meni moja vjera ... jer mi nisi smio reci kjafire jedan ...mozda si se plasio da ti ne prijavim post :D ...e moj cetmi, nikad inasana od tebe
underwater

#6434 Re: Sirija

Post by underwater »

Challenger__ wrote:
Slušaj me dosadna trolčino. Ovaj Sarajlija (Challenger__) zna da kome je Bog oduzeo pamet, niko mu je ne može vratiti, kome je Bog oduzeo vid i sluh, nema lijeka koji mu može pomoći.

Ono što očekujemo od fanova terorista i/ili pobunjenika ili neutralnih je da probaju da kontraargumentiraju bilo kojom sličnom shemom, sa imenima počinilaca i naredbodavaca zločina u Guti, sa pozivom na releventan, kredibilan izvor. Kad nisu mogli Britanci, Englezi, Amerikanci... možda možete vi... :oops:, fanovi terorista i/ili pobunjenika.
Pa kad sam postao video kako hladnokrvno ubijaju 4 vozaca SAMO ZATO sto su aleviti, citava forumska rebelska brigada je argumentirala pa nije SAMO zato sto su siiti vec sto voze kamione koji (vjerovatno) nekad voze I ratni materijal za Asada ...
To je bio njihov najjaci argument u svoj ovoj prepisci do sada ... direktno proporcionalan snazi njihovog morala.
Co0l

#6435 Re: Sirija

Post by Co0l »

De bolan Cheli,sta ti iko ima demantovati budalastine i skrabotine kojekakvih teoreticara zavjera na koje se ti zakacis kad otkrijes te njihove skrabotine.U ta dva clanka ni jednog dokaza nema iznesenog koji dokazuje ko su izvrsioci tog napada osim nekih licnih pretpostavki pisca i posrednih zakljucaka.90% sadrzaja ta dva clanka se bavi saudijsko-americkim vezama i vezama sa odredjenim jedinicama u Siriji koje su svima odavno poznate i vise nisu nikakava tajna te kojekakvim shemama tih veza koje su,opet,odavno poznate ali nemaju nikakve veze sa konkretnim napadom.I onda,po oprobanom receptu,uz poznatu istinu koja ce posluzit da cijeloj tvrdnji da vjerodostojan ton progura,nicim dokazan,i neki svoj zakljucak kao sto je taj da su nekakvi saudijski black ops komandosi izvrsili taj napad.A jos ti i sam taj skriboman na kojeg se pozivas negdje na kraju drugog clanka prizna da su argumenti protiv tog Bandara samo posredni a ti se zakacio na to ko som na udicu.
underwater

#6436 Re: Sirija

Post by underwater »

Co0l wrote:A jos ti i sam taj skriboman na kojeg se pozivas negdje na kraju drugog clanka prizna da su argumenti protiv tog Bandara samo posredni a ti se zakacio na to ko som na udicu.
:?
Even though the Prince Bandar´s statement in Moscow does not involve the U.S. President directly in the chemical weapons attack, the implied threat along with the statement that he is authorized by the highest level at the White House, places political responsibility with the U.S. President. The guilt of Prince Bandar is sufficiently documented even in this article. It is unlikely that CIA Chief Brennan and Bandar did not coordinate the Moscow visit as well as the use of chemical weapons. It is inconceivable that the Chairman of the Joint Chiefs of Staff was not informed about the planned use of chemical weapons in August – September. The involvement of the above mentioned mercenaries could be corroborated, arrests need to be made. The prosecutor of the International Criminal Court has more than sufficient material to warrant an investigation into the alleged guilt of all of the above.
Challenger__

#6437 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:De bolan Cheli,sta ti iko ima demantovati budalastine i skrabotine kojekakvih teoreticara zavjera na koje se ti zakacis kad otkrijes te njihove skrabotine.U ta dva clanka ni jednog dokaza nema iznesenog koji dokazuje ko su izvrsioci tog napada osim nekih licnih pretpostavki pisca i posrednih zakljucaka.90% sadrzaja ta dva clanka se bavi saudijsko-americkim vezama i vezama sa odredjenim jedinicama u Siriji koje su svima odavno poznate i vise nisu nikakava tajna te kojekakvim shemama tih veza koje su,opet,odavno poznate ali nemaju nikakve veze sa konkretnim napadom.I onda,po oprobanom receptu,uz poznatu istinu koja ce posluzit da cijeloj tvrdnji da vjerodostojan ton progura,nicim dokazan,i neki svoj zakljucak kao sto je taj da su nekakvi saudijski black ops komandosi izvrsili taj napad.A jos ti i sam taj skriboman na kojeg se pozivas negdje na kraju drugog clanka prizna da su argumenti protiv tog Bandara samo posredni a ti se zakacio na to ko som na udicu.

Živ bio, a ko to traži "demant"? Tražili su se dokazi (da je to uradio Damask) i NIKO, ama baš NIKO nije ponudio ni jedan jedini dokaz. Dakle, tvrdnje su ostale nedokazane, samim tim optužbe na račun Damaska padaju u vodu. Sada, polako ali sigurno, na površinu izbijaju neki drugi argumenti. A šta ja radim? Prezentiram te argumente nazivajući stvari pravim imenom - "osumnjičeni za ratni zločin", a ne - "izvršioci ratnog zločina". I to ću raditi sve dok puna istina ne izađe na vidjelo, radi istine, koja je jedina satisfakcija žrtvama i radi vas koji ste tvrdili da "zločin u Guti liči na ...vlast u Damasku". Ne, liči na teroriste i sve ide u tom pravcu.

Na njihovu vječnu sramotu i sramotu vas koji ste pisali drugačije.
Avetinho

#6438 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:

Na ovom forumu nebrojeno puta dosad su stavljeni linkovi na sve izvjestaje mjerodavnih medjunarodnih organizacija (Komisija Ujedinjenih Nacija, Human Rights Watch, Amnesty International, itd.) koje su na licu mjesta izvrsili istrazivanje i nedvosmisleno zakljucili ko je pocinio kakve zlocine u Siriji. Ostavljeni su vise puta i linkovi na satelitske snimke na kojima samo slijepac ne vidi razmjere Ass-sadistickog razaranja sirijskih gradova. Ostavljeni su linkovi koji pokazuju kolicinu nesrece kojom je Putinov drveni lutak Ass-sadista zaodjenuao stanovnistvo cijom zemljom je trebalo da vlada.

Nikakv spin Cele ili nekog prostaka purketa koji ima svoj forum to ne moze promijeniti.

Ako si izgubio linkove o kojima govorim, eto ovaj put mozda napravim ustupak pa proguglam umjesto tebe.
Co0l

#6439 Re: Sirija

Post by Co0l »

underwater wrote:
Co0l wrote:A jos ti i sam taj skriboman na kojeg se pozivas negdje na kraju drugog clanka prizna da su argumenti protiv tog Bandara samo posredni a ti se zakacio na to ko som na udicu.
Even though the Prince Bandar´s statement in Moscow does not involve the U.S. President directly in the chemical weapons attack, the implied threat along with the statement that he is authorized by the highest level at the White House, places political responsibility with the U.S. President. The guilt of Prince Bandar is sufficiently documented even in this article. It is unlikely that CIA Chief Brennan and Bandar did not coordinate the Moscow visit as well as the use of chemical weapons. It is inconceivable that the Chairman of the Joint Chiefs of Staff was not informed about the planned use of chemical weapons in August – September. The involvement of the above mentioned mercenaries could be corroborated, arrests need to be made. The prosecutor of the International Criminal Court has more than sufficient material to warrant an investigation into the alleged guilt of all of the above.
U najboljem slucaju moze se reci da je dao solidne argumente za Bandarove veze sa Amerikom i grupacijama u Siriji.A kao sto rekoh,to nikom nije tajna.Ali za napad nema nikakave argumente.A proceprkaj malo jos po clanku pa ces naci i dio koji sam spomenuo.
Co0l

#6440 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:De bolan Cheli,sta ti iko ima demantovati budalastine i skrabotine kojekakvih teoreticara zavjera na koje se ti zakacis kad otkrijes te njihove skrabotine.U ta dva clanka ni jednog dokaza nema iznesenog koji dokazuje ko su izvrsioci tog napada osim nekih licnih pretpostavki pisca i posrednih zakljucaka.90% sadrzaja ta dva clanka se bavi saudijsko-americkim vezama i vezama sa odredjenim jedinicama u Siriji koje su svima odavno poznate i vise nisu nikakava tajna te kojekakvim shemama tih veza koje su,opet,odavno poznate ali nemaju nikakve veze sa konkretnim napadom.I onda,po oprobanom receptu,uz poznatu istinu koja ce posluzit da cijeloj tvrdnji da vjerodostojan ton progura,nicim dokazan,i neki svoj zakljucak kao sto je taj da su nekakvi saudijski black ops komandosi izvrsili taj napad.A jos ti i sam taj skriboman na kojeg se pozivas negdje na kraju drugog clanka prizna da su argumenti protiv tog Bandara samo posredni a ti se zakacio na to ko som na udicu.

Živ bio, a ko to traži "demant"? Tražili su se dokazi (da je to uradio Damask) i NIKO, ama baš NIKO nije ponudio ni jedan jedini dokaz. Dakle, tvrdnje su ostale nedokazane, samim tim optužbe na račun Damaska padaju u vodu. Sada, polako ali sigurno, na površinu izbijaju neki drugi argumenti. A šta ja radim? Prezentiram te argumente nazivajući stvari pravim imenom - "osumnjičeni za ratni zločin", a ne - "izvršioci ratnog zločina". I to ću raditi sve dok puna istina ne izađe na vidjelo, radi istine, koja je jedina satisfakcija žrtvama i radi vas koji ste tvrdili da "zločin u Guti liči na ...vlast u Damasku". Ne, liči na teroriste i sve ide u tom pravcu.

Na njihovu vječnu sramotu i sramotu vas koji ste pisali drugačije.
Ne,jos uvijek na povrsinu ne izbijaju nikakvi argumenti jer ovo sto ti zoves argumentima su sve samo ne argument.
I da,iako ne tvrdim da je rezim odgovoran za napad hemijskim oruzjem u Guti ( i pored sve svoje odbojnosti prema tom rezimu) jer jednostavno nisam naisao na dovoljnu argumentaciju za tu tvrdnji,i dalje stojim iza izrecenog stava da je jedan takav napad svojstveniji rezimu u Damasku nego bilo kome drugom iz jednostavnog razloga sto skoro tri godine taj isti rezim ne preza od svakodnevnih zlocina prema civilima.Cak i ako bi se otkrilo da pobunjenici stoje iza tog napada to ne bi sapralo rezim od trogodisnjeg divljanja.
Da ti je zaista stalo do istine kao sto tvrdis,barem bi se nekada osvrnuo i na te zlocine koje redovno sprovode pristalice zlocinackog rezima klana Asad.
Co0l

#6441 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ja Sam Odavle wrote:
Challenger__ wrote:

Na ovom forumu nebrojeno puta dosad su stavljeni linkovi na sve izvjestaje mjerodavnih medjunarodnih organizacija (Komisija Ujedinjenih Nacija, Human Rights Watch, Amnesty International, itd.) koje su na licu mjesta izvrsili istrazivanje i nedvosmisleno zakljucili ko je pocinio kakve zlocine u Siriji. Ostavljeni su vise puta i linkovi na satelitske snimke na kojima samo slijepac ne vidi razmjere Ass-sadistickog razaranja sirijskih gradova. Ostavljeni su linkovi koji pokazuju kolicinu nesrece kojom je Putinov drveni lutak Ass-sadista zaodjenuao stanovnistvo cijom zemljom je trebalo da vlada.

Nikakv spin Cele ili nekog prostaka purketa koji ima svoj forum to ne moze promijeniti.

Ako si izgubio linkove o kojima govorim, eto ovaj put mozda napravim ustupak pa proguglam umjesto tebe.
'ta ce HRW,AI i UN pored nekog blogera iz Kanade :oops:
sarajevoxxxx

#6442 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Komadant Liva Tevhid u Halebu: Nećemo pregovarati sa režimom, u obzir dolazi samo njegov pad i ništa drugo
sarajevoxxxx

#6443 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Borci Liva Sujuf Al islam koji koji pripadaju pokretu Ahraru Šam uništili su jedno režimsko vojno vozilo koje se kretalo iz pravca Tel Ahdar ka kasarnoj Al Agrar u gradu Tafes, dakle na putu koji povezuje Tel Ahdar i kasarnu. U vozilu se nalazila municija namjenjena za režimske snage u Tafesu.

- Također, jedno vojno vozilo koje je pokušalo napustiti kasarnu u Tafesu i pobjeći uništeno je zajedno sa režimskim vojnicima u njemu.

08.10.2013

http://www.facebook.com/Maktab.Daraa?re ... ion=stream
husein_kapetan

#6444 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Inače vrlo teško dopustam emocijama da nadvladaju racionalnost kada pišem...ali čitajući par poslednjih stranica ne mogu sakriti iririraciju i bijes...
Gospodo ovdje imamo na djelu ideolosko-kulturološki sukob u začetku.. baš kako je počelo na mnogim mjestima.Sa jedne strane imamo sekularno i tradicionalno orjentisane osobe koje osim efekata pokušavaju analizirati i uzroke određenih fakata... a sa druge strane imamo ideološki nabijene vjerske neo-radikale koji dosledno svome između ostalog traže slabe tačke u ovdašnjoj kulurološko-vjersko- sekularnoj tradiciji dabi ostvarili svoje mračne nakane stvarajući konfuziju i nesigurnost kod oponenata. Zajahali na njimasvojstven aršin pa stali ovdje u Bosni među Bošnjacima određivati šta je ispravno i korektno a šta nije, šta jesmo ašta ne smijemo biti, šta je laž a šta istina i sve to uvojeno u nekakav kontekst neke njihove deklarisane kvazi-vjere!!!! I još nas ovdje uče gdje i kako trebamo čitati..
Samo jedno pitanje za one koji ovaj moj post smatraju uvrijedljivim.
_GOSPODO.. DO KOJIE GRANICE STE SPEMNI IĆI U ODBRANI I PROMOVISANJU SVOGA???
Danas i ovdje je postalo normalno (da i ja jednom budem tendenciozan) da se teroristički zločini nusre i satelita opravdavaju i odobravaju... kao cilj opravdava.... kako bi se tako djelovanje trebalo zvati...???
Da jos jednom ponovim ono što sam na ovom forumu dosta puta napisao
- Svaki zločin je zločin bilo od koga dolazio- i svak pojedinačno MORA odgovarati za svoj počinjeni zločin ali teroristički akt počinjen u ime vjere je najteži obik zločina i njegivi ideatori i egzekutori prije svega nisu ljudi.. a ta njhova vjera..tamo njima.
sarajevoxxxx

#6445 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Akcija Tevhid al Sufuf

- Borci FSA još uvijek drže u okruženju kasarnu u Tafesu. Asadove snage su pokušale sa slanjem vojnih konvoja deblokirati kasarnu i to sa južne strane iz pravca Tel Al Hadra i iz pravca sjevera sa glavnog puta. Na jugu su se snage FSA sukobile sa Asadovim snagama, u zasjedi je uništeno vozilo KIA 4000 koje je prevozilo režimske borce te oštećeno vojno vozilo BMP.Tijela režimskih vojnika se još uvijek nalaze na putu. Također, sjeverno od grada Tafesa brigada FSA Mesna Islamije koja je učestvovala u oslobađanju graničnog prelaza u Remsi sukobila se sa režimskim vojnim konvojem koji se kretao prema Tafesu.Asadove snage nakon sukoba prisiljene su na povlaćenje.

http://www.facebook.com/Maktab.Daraa
underwater

#6446 Re: Sirija

Post by underwater »

cetmi wrote:U vezi ovoga ostalog, iako nisam tekfirio ni tog cionističkog slugu, nemam nikakve sumnje da zločinac Bašar nije "onaj koji se pokorava", na osnovu onoga kako vjeruje, nisam bio u njegovoj blizini, pa ne mogu tvrditi da li je "onaj koji vjeruje", ali s obzirom na stav da veliki grijesi izvode iz vjere, nema nikakve sumnje da je ovaj ubica djece zločinac i da njegovo vjerovanje nema nikakvu težinu kod Gospodara svjetova. Da, smatram ga nevjernikom.
Last edited by underwater on 08/10/2013 21:31, edited 1 time in total.
underwater

#6447 Re: Sirija

Post by underwater »

cetmi wrote:Izbacio sam sve nepotrebne detalje koji su te bunili, pa očekujem da ti ovaj put bude lakše.
E moj cetmi ... bas ti fala ...sto mi olaksavas :D ... kvotanjem po pola moje recnice :lol:
underwater

#6448 Re: Sirija

Post by underwater »

husein_kapetan wrote:_GOSPODO.. DO KOJIE GRANICE STE SPEMNI IĆI U ODBRANI I PROMOVISANJU SVOGA???
Do ove :D

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/107 ... emlji.html
sarajevoxxxx

#6449 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

FSA: Jordanska obavještajna služba - muhaberati, uzorke koji su uzeti nakon Asadovog hemijskog napada prodali Rusiji

http://orient-news.net/?page=news_show&id=5652
sarajevoxxxx

#6450 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Hajmo sada da ispišemo komandnu strukturu osumnjičenih za ratni zločin u Guti, Damask, a prema prema analizama Nijemca dr. Christof Lehmanna:
1. neposredni izvršioci:
- pripadnici "Liwa-al-Islam" brigade sponzorisani od S. Arabije;
- Lival Islam je odgovorila na režimsko fabrikovanje dokaza.Da je video ozbiljan dokaz davno bi svi o njemu pisali, ili makar režimski mediji.
Locked