Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
Gandra_1
#6426 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jel ovo Memić pravi "Memić ćupriju" 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6427 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
za nekih 500-1000 god ce se ovo zvati sanĐaĆki most 
-
Rizvan
#6428 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U pozadini dva moderna objekta i onda kičasti most.So What! wrote:Izgradnja pješačkog mosta preko rijeke Željeznice - 21. 08. 2018. @ mm80
Nije 1618, nego je 2018, zar niko od projektanata ne zna konstruisati most prikladan današnjem vremenu, nego kopiraju prošlost?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6429 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ja prvo mislio to za automobile
onda sam se čudio kakve su one kružne kristijane
i preksinoć obilazio bajkom
te se prehladio evo baš sam loš
meni je misterij kako ona omladina kampira pored džamije
ja bih crko noću
onda sam se čudio kakve su one kružne kristijane
i preksinoć obilazio bajkom
te se prehladio evo baš sam loš
meni je misterij kako ona omladina kampira pored džamije
ja bih crko noću
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6430 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
1439 jeRizvan wrote:
Nije 1618, nego je 2018, zar niko od projektanata ne zna konstruisati most prikladan današnjem vremenu, nego kopiraju prošlost?
- Haris.ba
#6431 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Još ako ga i oblože kamenjem, most će biti samo takav kič. Mada šteta što ne napraviše most za auta. Ili još da su napravili cestu obalom Željeznice d... šta je tu je.
- mayab
#6432 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jebiga sad, znači sada se ne smije napraviti most inspiriran starom gradnjom, nemojmo boga vam srat, jer da su opalili šta moderno, tek bi onda bilo pljuvačine 
- Haris.ba
#6433 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Naravno da smije i inspiracija. Sjecam se pljuvacine kod mosta kod likovne akademije. Mozda i ispadne odlicno ovaj most na Ilidzi. Ali fakat ne kontam lukove na betonskom pjesackom mostu. I jos ako bude sa kamenim plocicama "ukrasen". A posto je ideja to bila sa Rustempainim mostom koji je uzvodnije, strah me da to ne bude sada. Valjda je jasno zasto se to ne radi?
- P308
#6434 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
mayab wrote:Jebiga sad, znači sada se ne smije napraviti most inspiriran starom gradnjom, nemojmo boga vam srat, jer da su opalili šta moderno, tek bi onda bilo pljuvačine
Istina!
- So What!
#6435 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja bih volio da se sačeka sa završetkom ovoga mosta, kako bi ga mogli ocjenjivati.
Na Ilidži po običaju bez nekih najava, rendera, informativnih tabli i transparentnosti generalno.
Most ima predispozicije da bude kič, ali evo recimo da se primjetiti da je inspiracija Rimski most, jedan od simbola Ilidže, što i nije tako loša ideja, pa tako neka modernija replika ne mora nužno biti kičasta.

Na Ilidži po običaju bez nekih najava, rendera, informativnih tabli i transparentnosti generalno.
Most ima predispozicije da bude kič, ali evo recimo da se primjetiti da je inspiracija Rimski most, jedan od simbola Ilidže, što i nije tako loša ideja, pa tako neka modernija replika ne mora nužno biti kičasta.

- Thorgerson
#6436 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Moze li neko sa Ilidze reci je li ovaj most bas bio prijeko potreban?
Mislim vodi ovamo na drugu stranu gdje bas i nema stambenih objekata? Tako da mi nije jasno, je li bas tu ima promet pjesaka toliki da se sada treba most praviti? Narocito ako uzmemo u obzir kakve su ceste u centru Ilidze, makadam jbt.
I ako se vec pravio most, mozda nije bilo lose da se napravio i za automobile.
Mislim vodi ovamo na drugu stranu gdje bas i nema stambenih objekata? Tako da mi nije jasno, je li bas tu ima promet pjesaka toliki da se sada treba most praviti? Narocito ako uzmemo u obzir kakve su ceste u centru Ilidze, makadam jbt.
- Truba
#6437 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
meni jest bio potreban
ali ja sam mislio da je ovo automobilski i pješački
kao dio one ceste hrasnica otes
dobar je pješački prema kojemu gravitira čitavo jedno naselje s mnogo zgradica i kuća
onaj stari za kola i pješake je odron
ne pamtim da sam jednom prešao preko njega
kad sam se vraćao iz bihamka
ali ja sam mislio da je ovo automobilski i pješački
dobar je pješački prema kojemu gravitira čitavo jedno naselje s mnogo zgradica i kuća
onaj stari za kola i pješake je odron
ne pamtim da sam jednom prešao preko njega
kad sam se vraćao iz bihamka
- dadoka84
#6438 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sjeća li se ko od vas kako je bilo prije, vazda mrtvih po stupu, ljudi sa tramvajske vise nosevima po cesti sa stajališta i trče između auta. Ovo sad je banja. Samo još pošto stoka ne zna drugačije postaviti visoke ograde koje se ne mogu preskočiti i to sve do energoinvesta i sve super. Pa će morati ići kako treba. Eno baš gledam neki dan u splitu. Visoka ograda a oko nje nešto kao živa ograda pa čak i ne izgleda loše.Nedoumica wrote:Što je najgore, nije baš to. Na toj sam stanici skoro svaki dan, gro je "pretrkača" koji izlaze iz tramvaja, dakle mrsko im hodati dodatnih dvadesetak metara do pothodnikaMeanMachine wrote:
Pogledaj malo primjer Stupa i pothodnika koji je tamo napravljen i sve će ti se samo kazati. Džaba je nekima postavljati ograde, prepreke, upozoravati na potencijalnu opasnost, primitivcima nije mrsko zaobići kompletnu ogradu i "potpuno bezbjedno" prostorom širine 0,5m uz šine doći do tramvajske stanice.
Ovdje je, naravno, glavni razlog što bi prolaskom kroz pothodnik na stanicu morali platiti tramvajsku kartu jer drugačije tim putem ne može doći do te stanice.![]()
Stup možemo uzeti i za primjer kako se neko naselje odsječe transverzalom i kružnim tokom pa nikom ništa.
Nego, ako su slobodni ti protestanti sa hrasnog brda da nam isposluju izlaz na kružni tok bačići retroaktivno
- sheilak
#6439 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jebo ja sve svoje ako u roku od par dana ne bi bila rupa u ogradi i prokrcena zivica na tom mjestu kad bi se napravilo (r)
- Thorgerson
#6440 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Samo treba cestitati ovima na juznoj sto su napravili jedno potencijalno mjesto za ove preletace-samoubice.
Sa tranzita su spustili stepeniste koje ide okomito na juznu, dakle stepeniste te bukvalno mami da samo nastavis dalje i pretrcis po 2 trake i eto te na drugoj strani. Jer, lakse je to uciniti nego hodati okolo i kroz potpunjak.
Mislim da se to moralo drugacije uraditi, ako nista sto vise ukositi to stepeniste, a ovamo postaviti sto vecu prepreku. Nadam se da ce to uraditi, jer maloprije sam prolazio i desava se ovo o cemu pisem. Dvoje ljudi silazi i pravo samo nastavi pretrca preko juzne.
Moze i tu biti svega, narocito jer je onaj dio ionako sav uzak, kada trola stane na stanicu preglednost za vozaca i za pjesaka koji misli pretrcati je NIKAKVA. Cuvajte se, ono ce biti crna tacka.
Sa tranzita su spustili stepeniste koje ide okomito na juznu, dakle stepeniste te bukvalno mami da samo nastavis dalje i pretrcis po 2 trake i eto te na drugoj strani. Jer, lakse je to uciniti nego hodati okolo i kroz potpunjak.
Mislim da se to moralo drugacije uraditi, ako nista sto vise ukositi to stepeniste, a ovamo postaviti sto vecu prepreku. Nadam se da ce to uraditi, jer maloprije sam prolazio i desava se ovo o cemu pisem. Dvoje ljudi silazi i pravo samo nastavi pretrca preko juzne.
Moze i tu biti svega, narocito jer je onaj dio ionako sav uzak, kada trola stane na stanicu preglednost za vozaca i za pjesaka koji misli pretrcati je NIKAKVA. Cuvajte se, ono ce biti crna tacka.
-
Gray
#6441 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ima li ikakvih info kad aće početi rekonstrukcija Džema Bijedića, što je Euroasfalt dobio tender?
-
Naslovnica
#6442 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vjerovatno čim nađu podizvođača koji će to uraditi za njih.Gray wrote:Ima li ikakvih info kad aće početi rekonstrukcija Džema Bijedića, što je Euroasfalt dobio tender?
- dadoka84
#6443 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vjerovatno, ali nista sto dobra kazna i pendrek po leđima ne može srediti. Kad stoka nauči, naučit će i ove budale.sheilak wrote:Jebo ja sve svoje ako u roku od par dana ne bi bila rupa u ogradi i prokrcena zivica na tom mjestu kad bi se napravilo (r)
- So What!
#6444 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dobio je Euro-Asfalt još jedan posao na jugu i plus sada tenderi za autoceste, pitanje je ko će to sve stići.Naslovnica wrote:Vjerovatno čim nađu podizvođača koji će to uraditi za njih.Gray wrote:Ima li ikakvih info kad aće početi rekonstrukcija Džema Bijedića, što je Euroasfalt dobio tender?
Stolac sve bliže Neumu: Potpisan ugovor za radove na izgradnji tunela Žaba
FaktorU okviru Projekta izgradnje magistralne ceste M-17.3 Neum - Stolac, danas je u poslovnoj zgradi JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo upriličeno potpisivanje Ugovora za izvođenje radova na izgradnji tunela Žaba (Hutovo), L=975 m1 i cesta P 142 – P 164, L=525 m1 i P 204 - P 250 L=1.125 m1.
-
Naslovnica
#6445 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Proizvođači, kako već rekoh.

- Haris.ba
#6446 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ima ogromno naselje u Lužanskom polju. I dosta djece iz tog naselja idu u školu u Pejton. Imali su opciju ići preko željezničkog mosta i ići preko mosta na magistralnom putu gdje se podosta zaobilazi, i nema baš trotoara tom rutom.Thorgerson wrote:Moze li neko sa Ilidze reci je li ovaj most bas bio prijeko potreban?
Naselja po Ilidži u tom dijelu su pješački baš odsječena od centra.
Ima taj most svoje opravdanje.
I ja sam se nadao da će se praviti za automobile, ali očito se misli da nema potrebe, jer biće novi most za automobile nizvodno (ali kada naravno ne zna se, baš na trenutno neuređenom prostoru korita rijeke Željeznice) koji bi trebao kopčati Lužansko polje i Otes, a sa vremenom tu ulazi u računicu i Osjek. Očito se ne želi napraviti saobraćajnica čitavom obalom Željeznice. Neki razlog postoji.
- Hajlac
#6447 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Desetine hiljada KM su potrebne za ponovno farbanje/oznacavanje PUKIH 800m biciklisticke staze u Sarajevu.

Isto ovo ce se vec do naredne godine desiti i onoj plavoj stazi na samoj gradskoj cesti u Vilsonovom!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /180720051
Umjesto stalnih bacanja DESETINA HILJADA KM para SVIH NAS na puko povrsinsko farbanje asfalta, zasto nadlezni&odgovorni vec jednom ne pocnu s TRAJNIM rjesavanjem tj. upotrebom u toku proizvodnje ofarbanog asfalta???
Samo jedna od nebrojenih kompanija koje prave, ne plastificirani "asfalt" kakav je koristen kod Stupske petlje, nego pravi granulirani obojeni asfalt:
https://www.aggregate.com/products-and- ... upercolour

Isto ovo ce se vec do naredne godine desiti i onoj plavoj stazi na samoj gradskoj cesti u Vilsonovom!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /180720051
Umjesto stalnih bacanja DESETINA HILJADA KM para SVIH NAS na puko povrsinsko farbanje asfalta, zasto nadlezni&odgovorni vec jednom ne pocnu s TRAJNIM rjesavanjem tj. upotrebom u toku proizvodnje ofarbanog asfalta???
Samo jedna od nebrojenih kompanija koje prave, ne plastificirani "asfalt" kakav je koristen kod Stupske petlje, nego pravi granulirani obojeni asfalt:
https://www.aggregate.com/products-and- ... upercolour
- Hajvan
#6448 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hoce li ovaj pjesacki most u izgradnji preko Zeljeznice sto povezuje Luzansko Polje/Luzane i Pejton imati obiljezenu biciklisticku stazu?
- Truba
#6449 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sumnjam jer izbija kod neasfaltiranih garaža

- Hajvan
#6450 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Aha, vi smatrate da ce most povezivati livade s obje strane, te da pristupne rampe nece biti izgradjene?