Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
avaks

#64226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

seoBIH wrote: A da nije mozda razlog taj sto ce se analogna gasiti? Nisam bas upucen, ali BIH treba preci na digitalizaciju. Ako se to desi, a mora, analogija ide u zaborav. Zasto onda da rade ista na analognoj kada se to gasi?
Analogna televizija je u zaborav otišla 17.06.2015 god. :-)
Bosna ti je trenutno jedina zemlja u Evropi a možda i u svijetu bez digitale (Antarktik, Sibir i Aljasku ne računam) :lol:
Telemach

#64227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Adi-g wrote:@Telemach
Mislim da mi istice 2 godine od prikljucka. Da li ima neke pogodnosti za obnovu ugovora.
@Adi-g,
Naravno. Dostavite nam samo korisničke podatke u pp.
Telemach

#64228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,prije dva sata sam odjavio HBO kanale,i da nemam te kanale od 1.4.,kako to da ih vec sad nemam,danas nije 1.4.?
@kakavdanakneiskustvu,
Proslijeđeno je kolegama na provjeru. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
kokikol

#64229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

seoBIH wrote:
dembele wrote:Ne znam jesi li upratio da je misija Telemacha da destimuliše ljude da koriste analogiju već digitalu i da s vremena na vrijeme sve više obezvrijede analognu ponudu kako u cjenovnom tako i u sadržajnom smislu. Sentiment u kapitalizmu jednostavno ne postoji već uzmi štogod možeš više,nevažno o kome se radi jer da se vode emocijama obezbijedili bi penzionerima makar 1 mbps u senior paketu a ne 512 kbps.
A da nije mozda razlog taj sto ce se analogna gasiti? Nisam bas upucen, ali BIH treba preci na digitalizaciju. Ako se to desi, a mora, analogija ide u zaborav. Zasto onda da rade ista na analognoj kada se to gasi?
kakve veze ima analogni signal koji se emitira preko releja a analognim signalom preko kablova koji emitira Telemach?
sencobih

#64230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

avaks wrote:
seoBIH wrote: A da nije mozda razlog taj sto ce se analogna gasiti? Nisam bas upucen, ali BIH treba preci na digitalizaciju. Ako se to desi, a mora, analogija ide u zaborav. Zasto onda da rade ista na analognoj kada se to gasi?
Analogna televizija je u zaborav otišla 17.06.2015 god. :-)
Bosna ti je trenutno jedina zemlja u Evropi a možda i u svijetu bez digitale (Antarktik, Sibir i Aljasku ne računam) :lol:
Analogna kablovska nema veze s ovome o cemu pišeš
sencobih

#64231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Telemah nastavlja u svom stilu, dizati cijenu osnovne kablovske, a istu svako malo obezvrijediti. Nema vam premca u bezobrazluku
probook

#64232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

MTV wrote:
Rugafet wrote:Milion programa i onda u jednom momentu skontas da gledas max pet komada. Ja pored Travela i Fine livinga (je li ima ovaj u HD?) gledam mrave i tigrove na NG i NGW, BBC i Pink Reality.
Ima Fine Living HD na satelitu, cini mi se da rade hrvatski titlovi i nekad medju stream listama.
Slike ovdje.
logosoft-all-about-t90936s15325.html#p14131605
Ovo bi bio extra potez, da se SD verzija zamijeni sa ovom HD :thumbup:
Inok

#64233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Inok »

sencobih wrote:Telemah nastavlja u svom stilu, dizati cijenu osnovne kablovske, a istu svako malo obezvrijediti. Nema vam premca u bezobrazluku
pa naravno sve dok ima loja tava zagorit neće 8)
kakaljin

#64234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Inok wrote:
sencobih wrote:Telemah nastavlja u svom stilu, dizati cijenu osnovne kablovske, a istu svako malo obezvrijediti. Nema vam premca u bezobrazluku
pa naravno sve dok ima loja tava zagorit neće 8)
Digose cijenu, a izbacise travel i mtv muzicki kanal

Umjesto da kazu D3 start paket kosta 20 KM, i das svima digitalne resivere i gledaju digitalu, ko hoce na drugom tv-u kazes 3,5 KM dodatni resiver.
Adi-g

#64235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adi-g »

Telemach wrote:
Mislim da mi istice 2 godine od prikljucka. Da li ima neke pogodnosti za obnovu ugovora.
@Adi-g,
Naravno. Dostavite nam samo korisničke podatke u pp.
Dostavljeno.
aditon

#64236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Image

@telemach

da li opet puštate brzine "po fazama" ???
Maharadza

#64237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Evo modem se 2x resetova u 20min. ali opet ništa novo, ostaje 8mbps UL na TGF! #HOĆUCENERAmbpsUL :cry:
Last edited by Maharadza on 29/03/2018 18:16, edited 1 time in total.
Benq

#64238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Maharadza wrote:Evo router se 2x resetova u 20min. ali opet ništa novo, ostaje 8mbps UL na TGF! :cry:
Super je to, 10% od downloada :thumbup:
Telemach

#64239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,prije dva sata sam odjavio HBO kanale,i da nemam te kanale od 1.4.,kako to da ih vec sad nemam,danas nije 1.4.?
Zdravo kakavdanakneiskustvu,
Zamolili smo kolege da provjere sve što je potrebno i ponovo aktiviraju uslugu do navedenog datuma.
kokikol

#64240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

ja ne znam šta se može očekivati oko uploada sa koaxijalnim kablovima ,dobro imamo i ovo
rolacity

#64241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

kokikol wrote:
thekupus wrote:sta je poenta EON aplikacije na smart tv-u?
da se ima o čemu pričati ,imam instaliran Eon na boxu slika 3 puta gora nego preko resivera

Na smart tv-u kvaliteta slike na EON-u ne zaostaje ni sekunde za "noramalnim" tv-om.
diablobih

#64242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

kokikol wrote:ja ne znam šta se može očekivati oko uploada sa koaxijalnim kablovima ,dobro imamo i ovo
Sta fali kablovima? Dobri kablovi, mogu oni dici i vise :D

Nego dobro je sto ne moramo biti blizu nekih centrala da bi imali brzinu neta :D
Inok

#64243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Inok »

diablobih wrote:
kokikol wrote:ja ne znam šta se može očekivati oko uploada sa koaxijalnim kablovima ,dobro imamo i ovo

Nego dobro je sto ne moramo biti blizu nekih centrala da bi imali brzinu neta :D
kablovima fali sve, a što se tiče tih centrala ni meni nikad to nije jasno bilo isto kao da se neko zajebaje.
Rugafet

#64244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Kako kroz iste kablove moze velika brzina dolika a ne moze gorika?
diablobih

#64245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Inok wrote:
diablobih wrote:

kablovima fali sve, a što se tiče tih centrala ni meni nikad to nije jasno bilo isto kao da se neko zajebaje.
Koliko ja znam, coax kablovima mozemo dobiti i vece brzine nego sada, ali eto hajde, bas su losi.
Inok

#64246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Inok »

diablobih wrote: Koliko ja znam, coax kablovima mozemo dobiti i vece brzine nego sada, ali eto hajde, bas su losi.
ajmo ovako BRE u dvije zadnje godine napravila se 4 elitna naselja u Mostaru od ta 4 elitna naselja svako ima bh telekom optiku a nijedno nema telemah optiku, nisu htjeli kažu ne isplati im se, te šta će ljudi provedi te kablove i gotovo.
Telemach

#64247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Naravno Adi-g,
Javite nam se u inbox, rado ćemo pronaći najbolju ponudu i pogodnosti za Vas.
diablobih

#64248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Inok wrote:
diablobih wrote: Koliko ja znam, coax kablovima mozemo dobiti i vece brzine nego sada, ali eto hajde, bas su losi.
ajmo ovako BRE u dvije zadnje godine napravila se 4 elitna naselja u Mostaru od ta 4 elitna naselja svako ima bh telekom optiku a nijedno nema telemah optiku, nisu htjeli kažu ne isplati im se, te šta će ljudi provedi te kablove i gotovo.
Sta to ima veze sa coax kablovima sto Telemach nije htio ili nije mogao provesti optiku? To je njihov problem ako nisu htjeli. Ja govorim o kablovima koji nam dozvoljavaju da imamo cak i brzi net, ukljucujuci u to i upload. Je li tu nesto lose sa kablovima?
Inok

#64249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Inok »

diablobih wrote: Sta to ima veze sa coax kablovima sto Telemach nije htio ili nije mogao provesti optiku? To je njihov problem ako nisu htjeli. Ja govorim o kablovima koji nam dozvoljavaju da imamo cak i brzi net, ukljucujuci u to i upload. Je li tu nesto lose sa kablovima?
jadan ne bio telemah nije postavio nijedno kablo sve su nasljedili od Moneta, Velneta, itd dakle infrastruktura stara 15 godina i više.

Kompanija Telemach je nastala udruženjem kablovskih operatora na području BiH - BH Cabelnet, GlobalNet i Elob iz Sarajeva, Monet iz Mostara, te Telekabel iz Zenice.
diablobih

#64250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Inok wrote:
diablobih wrote: Sta to ima veze sa coax kablovima sto Telemach nije htio ili nije mogao provesti optiku? To je njihov problem ako nisu htjeli. Ja govorim o kablovima koji nam dozvoljavaju da imamo cak i brzi net, ukljucujuci u to i upload. Je li tu nesto lose sa kablovima?
jadan ne bio telemah nije postavio nijedno kablo sve su nasljedili od Moneta, Velneta, itd dakle infrastruktura stara 15 godina i više.

Kompanija Telemach je nastala udruženjem kablovskih operatora na području BiH - BH Cabelnet, GlobalNet i Elob iz Sarajeva, Monet iz Mostara, te Telekabel iz Zenice.
Ja, i ? Sta fali kablovima? Ako svi imaju predvidjene brzine?
Locked