BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
pepeljara

#64201 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

REDDEVILS wrote:Trenutno na Mojoj TV ima ukupno 28 HD kanala od toga 14 u osnovnom paketu :)
A mogli bih jos HD kanala ubaciti kao sto su npr. HBO, Cinestar Premiere HD, Fox HD, Euro Sport HD itd... :)
Jel ovo ?
cmon....Od ovo smeca vrijede par kanala, arene i documentary...ovo ostalo ? :)O))

Arena Sport 2 HD,Arena Sport 3 HD,Arena Sport 4 HD,Arena Sport BiH HD,Hayat Folk,Hayat Music,Hayat Plus,Hayatovci HD,TRT World,CGTN,Arirang,CGTN Documentary,CCTV 4,TRT Arabi HD,TV Glas Drine HD,BHT HD,,Hayat HD,Elta TV HD,,FACE HD,MTV Igman HD,City TV HD,Kanal 6 HD,RTV 7 HD,TVSA HD,Televizija 5 HD,Al J. Balkans HD,RTV USK HD,,Nova BH HD,Tropik TV,B1 TV,TV Glas D
Gray

#64202 Re: BHTelecom All About

Post by Gray »

Ima li trenutno P30 Pro na stanju kod BH Telecoma?
mirza_15

#64203 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

mirza_15 wrote:
He1972 wrote: Niko ništa, Mirza ako može pomoć, i dalje mi pokazuje u modemu 59/10 ali realno imam download OK a upload je jedva 2Mb
Prijavio i još im rekao da nije pušteno na radius serveru ali ništa!, Pojeo vuk magarca!
Pošalji mi username na pp.
Sada bi trebalo biti ok.
He1972

#64204 Re: BHTelecom All About

Post by He1972 »

mirza_15 wrote:
mirza_15 wrote:
He1972 wrote: Niko ništa, Mirza ako može pomoć, i dalje mi pokazuje u modemu 59/10 ali realno imam download OK a upload je jedva 2Mb
Prijavio i još im rekao da nije pušteno na radius serveru ali ništa!, Pojeo vuk magarca!
Sada bi trebalo biti ok.

Hvala, konačno 8Mb Up, svaka čast!
Hyperthalamus

#64205 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

mirza_15 wrote:
mirza_15 wrote:
Sada bi trebalo biti ok.
Ista situacija kod mene MojaTV full 4 sa 2 stb-a, modem prijavljuje da je puštena 72703/10238, a u stvarnosti je to 50/2. Mirza ako moze pomoc, a u pitanju je Tz direkcija ;-)
radiostar

#64206 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

ma izgleda da kod sviju tako puste, i kod mene ima skoro 2 mjeseca, vidim na modemu up 10, ali u stvarnosti 2
mirza_15

#64207 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ako trebate imati 8 (net4 ili full4) pošaljite usere na pp
REDDEVILS

#64208 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Mjereno iz dnevnog boravka lokacija Vlakovo :D
Image
Image
ing-ecc

#64209 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Ma ovo si ti fotosopiro :thumbup: :lol:
De nam tu BS suutra zakaci pa je dobaci do grada da i mi razaznamo svijet LTE+ :wink: :mrgreen:
REDDEVILS

#64210 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

ing-ecc wrote:Ma ovo si ti fotosopiro :thumbup: :lol:
De nam tu BS suutra zakaci pa je dobaci do grada da i mi razaznamo svijet LTE+ :wink: :mrgreen:
U Vlakovu ima od BHT BS kod energoinvesta a ja sam odaljen oko 800 metara možda i manje.
Mene zanima kad će BHT uvesti pokucni internet i dali će to uvoditi da ne zavisim od parice :D
Edit:
Ići će i preko 200Mbps jer kad sam mjerio bile su tri crtice od četiri :thumbup: :bih:
Mirzareli

#64211 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

REDDEVILS wrote:Trenutno na Mojoj TV ima ukupno 28 HD kanala od toga 14 u osnovnom paketu :)
A mogli bih jos HD kanala ubaciti kao sto su npr. HBO, Cinestar Premiere HD, Fox HD, Euro Sport HD itd... :)
Ma da hoce ubacit barem one osnovne Cinestar programe i par dokumentarni kanala tipa : Viasat History,Explorer i Nature.. :-D
made_in_sarajevo

#64212 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Koliko ste vi cekali na prebacivanje na nove extra pakete? Jebo majku za 10 klikova 7 dana cekam,a jos poslovni korisnik i to sa pecatom :D
febo_acm

#64213 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

REDDEVILS wrote:
U Vlakovu ima od BHT BS kod energoinvesta a ja sam odaljen oko 800 metara možda i manje.
Mene zanima kad će BHT uvesti pokucni internet i dali će to uvoditi da ne zavisim od parice :D
Edit:
Ići će i preko 200Mbps jer kad sam mjerio bile su tri crtice od četiri :thumbup: :bih:
Nisu baš crtice jedino mjerilo :D
Takve brzine nisu ni u direkciji, sumnjam da će biti u Vlakovu.
_Reds_

#64214 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

febo_acm wrote:
REDDEVILS wrote:
Edit:
Kojoj direkciji ? Koa mislis na Malta ili onu zgradu na Marindvoru ni sa jedne nije puštena 4G mreža još uvijek.

Ako na lokaciji ima carrier agregacija, vrlo vjerovatno će imati veće brzine nego bilo koja BS u gradu, iz prostog razloga što su BS u gradu dosta opterećenije po prometu.
The BEN10

#64215 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

pepeljara wrote:
Jel ovo ?
cmon....Od ovo smeca vrijede par kanala, arene i documentary...ovo ostalo ? :)O))

Arena Sport 2 HD,Arena Sport 3 HD,Arena Sport 4 HD,Arena Sport BiH HD,Hayat Folk,Hayat Music,Hayat Plus,Hayatovci HD,TRT World,CGTN,Arirang,CGTN Documentary,CCTV 4,TRT Arabi HD,TV Glas Drine HD,BHT HD,,Hayat HD,Elta TV HD,,FACE HD,MTV Igman HD,City TV HD,Kanal 6 HD,RTV 7 HD,TVSA HD,Televizija 5 HD,Al J. Balkans HD,RTV USK HD,,Nova BH HD,Tropik TV,B1 TV,TV Glas D
Fakat niđe veze, trebaju konačno srediti tu listu HD kanala da na nju dospiju ozbiljni kanali, ono što se gleda. Meni je to najveća zamjerka BHT-u.

Dugo godina sam bio veliki kritičar BH Telecoma, ali moram reći da ovo što su uradili sa EKSTRA paketima je fantastično. Također, 4G ide za sada OK.
Samo još da srede televiziju i brzine interneta i mogao bih razmišljati da ponovo postanem njihov korisnik.
mirza_15

#64216 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Brzine Interneta su sasvim konkurentne, a i broj korisnika koji imaju TM da ih i ostvare je značajno povećan radovima na pristupnim mrežama (skraćivanje parica, optika...). 25/2 sa TV uslugom za 36 KM ili 50/8 za 41 KM je sasvim dobra ponuda.
splinter

#64217 Re: BHTelecom All About

Post by splinter »

Jedno pitanje za korisnike uslug Moja TV.
obzirom da koristim internet preko BH Telecoma, a TV preko Telemacha, bavim se mišlju da pređem na Moja TV.
Kakva su vaša iskustva, da li bi to bio pametan potez, koliko Tv aparata mogu prikljčitit i tako to.
Uzeo bih neki paket da se objedini TV i internet, a telefon nije toliko bitan .
kakaljin

#64218 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

splinter wrote:Jedno pitanje za korisnike uslug Moja TV.
obzirom da koristim internet preko BH Telecoma, a TV preko Telemacha, bavim se mišlju da pređem na Moja TV.
Kakva su vaša iskustva, da li bi to bio pametan potez, koliko Tv aparata mogu prikljčitit i tako to.
Imas moja tv net pakete, i maksimalno mozes na tri tv-a imati, ali sve to moras provjeriti sa njima radi tehnicke mogicnosti, a ako ti je u naselju optika mozes bez ikakvih problema.
splinter

#64219 Re: BHTelecom All About

Post by splinter »

kakaljin wrote:
Imas moja tv net pakete, i maksimalno mozes na tri tv-a imati, ali sve to moras provjeriti sa njima radi tehnicke mogicnosti, a ako ti je u naselju optika mozes bez ikakvih problema.
Ok. hvala. Ne znam jel optika, mislim da jeste. Pogledaću malo na njihovoj stranici da istražim te pakete.
Adoxxx

#64220 Re: BHTelecom All About

Post by Adoxxx »

Gdje se na Alipašinu nalazi BS?
Ne mogu da vjerujem da ne može uhvatiti u C fazi 4G, uhvati nakratko i onda pređe na 3G :/
Cossack

#64221 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

splinter

#64222 Re: BHTelecom All About

Post by splinter »

Jel za ove TV što su u ponudi ne moram biti priključen na Moja tv, jel dovoljno biti korisnik bilo koje suluge BH Telecoma?
REDDEVILS

#64223 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

febo_acm wrote:
REDDEVILS wrote:
Edit:
U Vlakovu mogu biti samo vece brzine LTE+ signnala, a uredjaj preko kojeg sam testirao brzinu 4G+ je Sony Xperia XA 1 Ultra koji ima CAT 6 i 300/50 Mbps
A naravno tu je i Autocesta A1 koja prolazi kroz Vlakovo, i vjerovatno ce biti dobro pokrivena LTE+ signalom :D
Mirzareli

#64225 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

Ma isplatnije i bolje ti je predji na MOJU TV.Vdim da koristiš uslugu internet i TV preko telemacha.Uzmes internet +TV izadje te 36 KM mjesečno .Na dvije godine potpises ugovor dobiješ prva 3 mjeseca nižu cijenu 50% i plus dodatni resiver za drugi TV na 24 mjeseca.A ako hoćeš i fiksni onda ti je paket 49 KM samo umjesto 3 ,dobiješ 6 mjeseci popust od 50% plus dodatni poklon i imaš opciju u ovom paketu da izaberes benefit besplatno 100 minuta prema mobilnim mrežama svaki mjesec - 12 mjeseci.Imaš sad akciju traje do 12 juna 2019.--- https://www.bhtelecom.ba/mojatv-naj-akcija.html
Locked