Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#64201 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

m-senchy wrote:Zanima me još jedna stvar a to je zbog čega ja kao korisnik osnovnog Duo Net paketa, koji u potpunosti zadovoljva moje potrebe, ne mogu koristiti EON za Smart TV uz plaćanje mjesečne naknade. Zbog čega bi ja plaćao Extra ili Premium paket ako mi realno ne treba ni brži internet niti veći broj kanala.
Bila bi odlicna stvar da dozvole i manjim paketiima da mogu uzeti eon za smart tv uz nadoknadu. I da dozvole da svi kanali rade na tudjem internetu jer korisnik koji se pretplato i ode negdje gdje nema telemach interneta oze bez problema gledati sve kanale na latopu, tabletu li telefonu jer svakako to vec placa i svi ti kanali su svakako sa praviima emitovanja na cijeloj teritoriji BiH.
hipija

#64202 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ovi što koriste Eon u okviru Total Tv neće se baš usrećiti, barem ne većina njih jer SK i još neki kanali im neće raditi na BHT mreži. Neko napisa da na Mtel sve ide uredno, dok za HT Eronet nismo dobili ni potvrdu ni negaciju.
crnivrag

#64203 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavještenje o izmjeni programske sheme

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da od 29.03.2018. godine radimo na izmjeni programske sheme OSNOVNOG paketa (analogna kablovska televizija).

Na radost i zadovoljstvo svih korisnika, Telemach ponuda kanala je obogaćena novim kanalima.

Odabir kanala vršimo sa željom da korisnicima omogućimo atraktivnije programske sadržaje i da istovremeno optimalno koristimo raspoložive frekvencije. Nastavit ćemo pozorno slušati zahtjeve naših korisnika u vezi TV sadržaja i dalje tražiti načine kako bi dodatno obogatili našu ponudu sa najboljim odnosom između troška i vrijednosti koju dobija naš krajnji korisnik.

U nastavku detaljniji opis izmjene programskih shema.

Novi kanal dostupan u svim regijama korisnicima OSNOVNOG TV paketa ( analogna kablovska televizija) od danas je PRVA TV na frekvenciji S40.

Programska shema OSNOVNOG TV paketa ( analogna kablovska televizija) za područje udruženih komapnija M&H Company, KATV HS i HKB- net dodatno je proširena kanalima CNN (frekvencija C08), RTL DE (frekvencija C68)i Hayat Folk ( frekvencija S20).

Programska shema OSNOVNOG TV paketa ( analogna kablovska televizija) za područje Visoko i Kakanj dodatno je proširena kanalom RTV Zenica (frekvencija C07).

Programska shema OSNOVNOG TV paketa ( analogna kablovska televizija) za područje Tuzla, Lukavac i Gračanica dodatno je proširena kanalom TV Bijeljina (fekvencija C67)

Pored ovih novina sljedeći kanali izmijenili su pozicije, pa tako Telemach Info kanal od sada će biti dostupan na frekvenciji S02 u svim regijama.

Image

Kako biste uživali u novim kanalima preporučujemo skeniranje Vaših TV prijemnika.

Kanali koji od 29.3. više neće predstavljati sastavni dio programske sheme OSNOVNOG TV paketa (analogna kablovska televizija) su : Cartoon Network ( regija Telemach Sarajevo, Ilijaš, Konjic, Jablanica,Vitez, Bugojno, Tuzla, Lukavac, Gračanica i Brčko), OSM (Ilijaš, Konic, Jablanica), Travel (područje M&H Company, KATV HS i HKB- net), MTV Europe (područje M&H Company, KATV HS i HKB- net i Mostar) Radio Bir (Mostar- udružena kompanija Velnet) i RTL DE (Mostar- udružena kompanija Velnet).

Navedeni kanali će i dalje biti dijelom ponude Telemach D3 digitalne televizije na istim pozicijama kao i do sada.
https://telemach.ba/a33321/podrska/vije ... sheme.html
afannedim

#64204 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

E kanala jakih.
crnivrag

#64205 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

afannedim wrote:E kanala jakih.
Svi ovi kanali su bili dio analogne ponude, međutim sad su napravili "tumbanje" kanala, i izbacili po jedan analogni kanal iz svake programske sheme i time oslobodili 4 digitalne frekvencije na koje mogu ubaciti do 60 SD, odnosno do 28 HD novih kanala u digitalnu ponudu.
Last edited by crnivrag on 29/03/2018 12:14, edited 1 time in total.
Rugafet

#64206 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Ja pomislio neki ozbiljni noviteti...a ono hema tv sad nije tu nego tu :-D
afannedim

#64207 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Telemach wrote:
aditon wrote:
beni-bu-man wrote:sto se ba patite s eonom
kako se koristi taj servis, samo prijava ili se i plaća?
Vrlo jednostavno, https://www.youtube.com/watch?v=EYWmHiPHxxI
Eon je besplatan u okviru Duo i Trio paketa.

Nije pitao za EON.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#64208 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Mogi li dati jedan prijedlog Telemachu zaista frendly.....Mislim da i oni sami znaju da analognu TV uglavnom koriste stari ljudi i oni sa najnizim primanjima tako da cisto sumnjam da njih interesuje CNN ili ti generalno strani programi. Njima je potrebna domaca zabava a to podrazumjeva muziku, domace serije, filmove, pa naravno i strane serije tipa telenovela...uglavnom taj tip programa. Cisto sumnjam da ce se neko obradovati CNN-u pogotovo bez prevoda.
dembele

#64209 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Ne znam jesi li upratio da je misija Telemacha da destimuliše ljude da koriste analogiju već digitalu i da s vremena na vrijeme sve više obezvrijede analognu ponudu kako u cjenovnom tako i u sadržajnom smislu. Sentiment u kapitalizmu jednostavno ne postoji već uzmi štogod možeš više,nevažno o kome se radi jer da se vode emocijama obezbijedili bi penzionerima makar 1 mbps u senior paketu a ne 512 kbps.
Adi-g

#64210 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adi-g »

@Telemach
Mislim da mi istice 2 godine od prikljucka. Da li ima neke pogodnosti za obnovu ugovora.
seoBIH

#64211 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

dembele wrote:Ne znam jesi li upratio da je misija Telemacha da destimuliše ljude da koriste analogiju već digitalu i da s vremena na vrijeme sve više obezvrijede analognu ponudu kako u cjenovnom tako i u sadržajnom smislu. Sentiment u kapitalizmu jednostavno ne postoji već uzmi štogod možeš više,nevažno o kome se radi jer da se vode emocijama obezbijedili bi penzionerima makar 1 mbps u senior paketu a ne 512 kbps.
A da nije mozda razlog taj sto ce se analogna gasiti? Nisam bas upucen, ali BIH treba preci na digitalizaciju. Ako se to desi, a mora, analogija ide u zaborav. Zasto onda da rade ista na analognoj kada se to gasi?
Inok

#64212 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Inok »

seoBIH wrote:
dembele wrote:Ne znam jesi li upratio da je misija Telemacha da destimuliše ljude da koriste analogiju već digitalu i da s vremena na vrijeme sve više obezvrijede analognu ponudu kako u cjenovnom tako i u sadržajnom smislu. Sentiment u kapitalizmu jednostavno ne postoji već uzmi štogod možeš više,nevažno o kome se radi jer da se vode emocijama obezbijedili bi penzionerima makar 1 mbps u senior paketu a ne 512 kbps.
A da nije mozda razlog taj sto ce se analogna gasiti? Nisam bas upucen, ali BIH treba preci na digitalizaciju. Ako se to desi, a mora, analogija ide u zaborav. Zasto onda da rade ista na analognoj kada se to gasi?
nije se analogija ni u rvackoj ugasila a ne ovde i neće nikad
kakavdanakneiskustvu

#64213 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

@Telemach,prije dva sata sam odjavio HBO kanale,i da nemam te kanale od 1.4.,kako to da ih vec sad nemam,danas nije 1.4.?
djkurt

#64214 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djkurt »

Inok wrote:telemahu bi najbolje bilo kad počeo radit i nudit usluge preko WIFI antene kao ovi iz zona.ba da ih pohvalim ima 2 mjeseca nijednog problema a sve radi ko švicarski sat
Ti mora da se šališ. Wifi i kvaliteta usluge ne idu zajedno ama nikako.
Inok

#64215 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Inok »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,prije dva sata sam odjavio HBO kanale,i da nemam te kanale od 1.4.,kako to da ih vec sad nemam,danas nije 1.4.?
aj bogati po hidžri jeste a po julijanskom nije a nije ti u 2 dana ionako se na njima nema šta gledat, foxovi su zakon :D
Inok

#64216 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Inok »

djkurt wrote:
Inok wrote:telemahu bi najbolje bilo kad počeo radit i nudit usluge preko WIFI antene kao ovi iz zona.ba da ih pohvalim ima 2 mjeseca nijednog problema a sve radi ko švicarski sat
tamo gdje nisu i jesu dostupni WIFI im je izlaz
MTV

#64217 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

seoBIH wrote:
Netreba mijesati analognu kablovsku i analognu zemaljsku mrezu. Eno u hrvatskoj su presli 2010 na digitalnu zemlajsku mrezu DVB T mpeg2 a uskoro prelaze na DVBT2 HEVC (h.265).
Bnet, najveca kablovska u HR koju je htio SBB kupiti a kupio ih je Vip (Telekom Austrie), dan danas ima analognu kablovsku ponudu od 42 kanala koju naplati oko 21 KM mjesecno. Opet u BiH jedina kablovska koja je ugasila analognu mrezu je blic.net u Banjaluci.
Isto tako kao sto je razlika u analognoj kablovskoj i analognoj zemaljskoj postoji razlika i u digitalnoj zemaljskoj i kablovskoj npr DVB T, DVB T2 sa kodeksima mpeg2, mpeg4(h.264) i hevc (h.265) tako kablovskoj DVB-C mpeg2 i mpeg4. Gugl sto mi je rekao za kablovsku postoji novi DVB-C2 standart (koji se ne ugradjuje u TV aparate koje ima kupiti kod nas) koji moze emitovati 4K kanala a qam mu ide do 4096.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#64218 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Pa pazi ja razumijem i podrzavam 100% razvoj tehnologije i prelazak na neke modernije nivoe ali ako vec placas za nesto za nase uslove "velikih" 20 KM onda probaj napraviti analizu tko su ti korisnici....trziste u obiljnim zemljama se i razvija i pociva na konstatntim analizama potrosackog tijela i uvijek postoje i ponude za onaj "najsiromasniji" dio. Ja zanm masu starih ljudi koji jos uvijek voze stare guzonje TV aparate na kojima je slika blijeda do neprepoznatljivosti a koji zive od onih minimalnih penzija od 300 i nesto KM.
dembele

#64219 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

seoBIH wrote:
Napisao sam već da to što rade na analogiji se uglavnom svodi na obezvrjeđivanje ponude jer su svjesni da ima više nego solidan broj korisnika koji je još uvijek koriste, pa će sami sebi olakšati posaso kada se u potpunosti bude prelazilo na digitalu jer će i broj korisnika analogne biti znatno manji. Mi ćemo se malo načekati na gašenje analogije jer su u ovoj godini u okviru SBB-a najvili digitalizaciju Beograda, a na nas kad dođe red :D
fusion_ba

#64220 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Sto se tice Eona na mtel mrezi, SK radi, ali ne radi Arena, TOP, Nova TV, Nat geo, History, FOX Life, Crime, Movies u HD (SD verzije rade kao i FOX HD), Cinestar Action i Fantasy. Ostali koje sam gledao rade.
dembele

#64221 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

hrasno38 wrote:
Pa pazi ja razumijem i podrzavam 100% razvoj tehnologije i prelazak na neke modernije nivoe ali ako vec placas za nesto za nase uslove "velikih" 20 KM onda probaj napraviti analizu tko su ti korisnici....trziste u obiljnim zemljama se i razvija i pociva na konstatntim analizama potrosackog tijela i uvijek postoje i ponude za onaj "najsiromasniji" dio. Ja zanm masu starih ljudi koji jos uvijek voze stare guzonje TV aparate na kojima je slika blijeda do neprepoznatljivosti a koji zive od onih minimalnih penzija od 300 i nesto KM.
Sve je tačno i sve stoji što si napisao, ali u praksi ipak nije tako, iako bi trebalo da bude i naravno ne važi samo za Telemach već i za konkurenciju. :)
j66o

#64222 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Telemach...kad se moze ocekivati da bude rijesen problem sa EPG na Pink kanalima??
djkurt

#64223 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djkurt »

Inok wrote:
djkurt wrote:
tamo gdje nisu i jesu dostupni WIFI im je izlaz
Samo da napomenem, rekao si da na wifiju sve adi ko švicarski sat, što je jednostavno nemoguće sa wifijem. ili ako je moguće oprema za takav rad bi bila preskupa za komercijalnu uslugu koju nudi telemah. U prijevodu wifi samo ako se baš mora.
avaks

#64224 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

j66o wrote:Telemach...kad se moze ocekivati da bude rijesen problem sa EPG na Pink kanalima??
Dok dođe do nadležnog sektora :lol:

Image
Inok

#64225 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Inok »

djkurt wrote: Samo da napomenem, rekao si da na wifiju sve adi ko švicarski sat, što je jednostavno nemoguće sa wifijem. ili ako je moguće oprema za takav rad bi bila preskupa za komercijalnu uslugu koju nudi telemah. U prijevodu wifi samo ako se baš mora.
S obzirom da su im ruteri besramno smeće a UNIFI katastrofa možda si upravu ponuda WIFI neta od strane telemaha bi isto bila katastrofa.
Locked