Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
palermo

#64176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 08/12/2022 08:53

Malo pregonis sa psovanjem, ipak je ovo forum. Ima lijepih dama, a i djece.

U sustini iskren ti je post. Nepravdu je lakse trpiti u ratu, imas na koga pusku okrenuti. U miru, e to je vec malo tezi slucaj.

Palermo poziva na borbu, nesvjesno poziva na unutar bosnjacki sukob ili ti ga gradjanski rat. Ne postoji mogucnost u kojoj ce SDA mafija mirno sjahati s vlasti jer misli da joj javna sredstva pripadaju i po bogu i po narodu. Ti si dovoljno svjesna osoba da ne zelis pucati na svog komsiju, i uradio si jedino logicno, otisao si. Ne mozes ocekivati da ce tvoj komsija prestati krasti ili ako ne krade da ce prepustiti svoje radno mjesto nekom sposobnom, dobio je mjesto preko stranke, a ne sto je sposoban.

Sta radit braco Bosnjaci?
I šta kažeš zemo, Palermo poziva na unutar bošnjački sukob......jebalo mačka....

Nego, vidim i naša vrla kolegica Styling isti vokabular koristi....jel to nova mantra...
palermo

#64177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

skafiskafsnjak wrote: 08/12/2022 08:57
Druze.... ili brate .... bajke su na drugom PDF-u :thumbup:
Skontao sam...

"Alija je kriv"....
dr_Evil

#64178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 08/12/2022 09:05
I šta kažeš zemo, Palermo poziva na unutar bošnjački sukob......jebalo mačka....

Nego, vidim i naša vrla kolegica Styling isti vokabular koristi....jel to nova mantra...
Šta si ti uspio sa svojom generacijom, osim što si utekao u Njemačku, Gdje si ti sa svojom generacijom da ustaneš i kažeš, nećete pička vam materina, i mi smo živi i postojimo.....nema vas.....jedino što ima je ovo, "Alija je kriv"
Evo ja ustanem i kazem, necete picka vam materina. Jel to unutarbosnjacki sukob ili nije?

Necete krasti, necete unistavat drzavu, nisu akcize za autoput vasa babovina. Izadje celava bradata spodoba iz nargila bara i torbicom oko pasa i kaze jel to ti nesto imas protiv najvece patriotske stozerne stranke, mi smo ovo krvlju odbranili, dzaba rostilj palite kad vam je zec utekao.

Kakav je to sukob? Unutar----`? Oj, curice dina ti
skafiskafsnjak

#64179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

palermo wrote: 08/12/2022 09:06
skafiskafsnjak wrote: 08/12/2022 08:57
Druze.... ili brate .... bajke su na drugom PDF-u :thumbup:
Skontao sam...

"Alija je kriv"....
Naravno. I trenutno zelena bagra i takvi kao ti koji ih pravdaju :thumbup:
palermo

#64180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 08/12/2022 09:17
palermo wrote: 08/12/2022 09:05

Šta si ti uspio sa svojom generacijom, osim što si utekao u Njemačku, Gdje si ti sa svojom generacijom da ustaneš i kažeš, nećete pička vam materina, i mi smo živi i postojimo.....nema vas.....jedino što ima je ovo, "Alija je kriv"
Evo ja ustanem i kazem, necete picka vam materina. Jel to unutarbosnjacki sukob ili nije?

Necete krasti, necete unistavat drzavu, nisu akcize za autoput vasa babovina. Izadje celava bradata spodoba iz nargila bara i torbicom oko pasa i kaze jel to ti nesto imas protiv najvece patriotske stozerne stranke, mi smo ovo krvlju odbranili, dzaba rostilj palite kad vam je zec utekao.

Kakav je to sukob? Unutar----`? Oj, curice dina ti
Nije, to je sukob sa kriminalom, nepotizmom, nepravdom....

Al ako kazes, ne mozemo nista, Alija je kriv za sve, Covke ima pravo da trazi jer mu je neko nesto obecao, e to je kao prvo laz, kao drugo, kukavicluk I komformozam, kao trece odricanje od sopstvene odgovornosti sto je uvijek karakteristika nedozrelih licnosti I nedozrelih naroda....

I reci mi gdje pocinje ta granica u kojoj se nekoga proglasava ratnohuskacem, poticateljem ( sto bi rekli braca Hrvati) na unuyarbosnjacki sukob....dina ti, reci mi da se znam ponasati......
dragan53

#64181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dragan53 »

Ako sam dobro shvatio one kuglice iz kinder jajeta u CIK odlučuju ko će biti vlast naredne četiri godine. Ovi domovi naroda stvarno više nemaju veze sa zaštitom nacionalnih interesa nego isključivo sa tim ko će biti na vlasti. Dodiku je upitan četvrti delegat kao i Čoviću.

Zahiragić: Ako SDA danas žrijebanjem dobije 13. delegata u klubu Bošnjaka, dogovor Osmorke i HDZ pada u vodu

https://avaz.com/zahiragic-ako-sda- ... da-u-vodu/
Haris.ba

#64182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Da ne bi bilo sukoba treba ostaviti Sda na vlasti? :D
Spit_fire

#64183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Al pretjerujete ocm...nisam neki fan Alijinog djela al covjek je u nemogucim uslovima izvako maksimum i kak sto je jednom rekao "Nas opstanak je nasa pobjeda"..jel bilo gresaka? Jeste...al suoceni sa prijetnjom bioloskog nestanka uspjeli smo opstat i dobit medjunarodno priznatu drzavu....i sto je jako vazno, savuvat obraz

Sto se tice medjubosnjackog sukoba historija kaze da je prosli put sukob poceo onaj koji je govorio smirmo situaciju, relaksirajmo sa srbima i hrbatima, okrenimo se ekonomiji yebo rat i drzavu....pa eto nek svak zakljuci sam
Last edited by Spit_fire on 08/12/2022 09:38, edited 1 time in total.
dr_Evil

#64184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 08/12/2022 09:27
Nije, to je sukob sa kriminalom, nepotizmom, nepravdom....

Al ako kazes, ne mozemo nista, Alija je kriv za sve, Covke ima pravo da trazi jer mu je neko nesto obecao, e to je kao prvo laz, kao drugo, kukavicluk I komformozam, kao trece odricanje od sopstvene odgovornosti sto je uvijek karakteristika nedozrelih licnosti I nedozrelih naroda....

I reci mi gdje pocinje ta granica u kojoj se nekoga proglasava ratnohuskacem, poticateljem ( sto bi rekli braca Hrvati) na unuyarbosnjacki sukob....dina ti, reci mi da se znam ponasati......
Suti, mogli smo te proglasit Uznikom, sta bi onda radio :sax:

Pocinje ondje gdje pozivas kolegu forumasa da ostane i da se bori, a covjek ti lijepo navodi da je otisao jer ga je otjerao ALijin sin. Kriminal, nepotizam i nepravda kod Bosnjaka pocinje i zavrsava u centrali Mehmeda Spahe. Naravno da u svakoj stranci ima toga, samo je stozerna na vlast evo braca vec 30 godina i cine duboku i pravu drzavu istovremeno.

Ne postoji nacin da istrijebis kriminal, nepotizam i nepravdu bez da istrijebis stozernu. Poslije stozerne mozda bude red na NIP ili SDP ako budu isti, a vjerujem da ce biti isti. Ne znaju za bolje.

Isto kao sto se partija i udba nije mogla istrijebiti, samo je presvukla dres, najvise komunista ima u SDA I HDZ-u. Ostani bori se, sta da radim sa Hurdom i Hurdicima, da ih pred sud? Evo neki mahniti scenario dovedem Hurdu pred sud, policajac koji ga uhapsio dobio posao od SDA, tuzitelj od SDA, sudija od SDA. Sta je rezultat, ako hoces pravdu uzmi... naliv pero?
sumirprimus

#64185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

samo sda da vidimo ledja. pa da onda relaksirajmo sa srbima i hrbatima, okrenimo se ekonomiji yebo rat i drzavu... :mrgreen:
dr_Evil

#64186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

dragan53 wrote: 08/12/2022 09:30 Ako sam dobro shvatio one kuglice iz kinder jajeta u CIK odlučuju ko će biti vlast naredne četiri godine. Ovi domovi naroda stvarno više nemaju veze sa zaštitom nacionalnih interesa nego isključivo sa tim ko će biti na vlasti. Dodiku je upitan četvrti delegat kao i Čoviću.

Zahiragić: Ako SDA danas žrijebanjem dobije 13. delegata u klubu Bošnjaka, dogovor Osmorke i HDZ pada u vodu

Ma to je sve propaganda. POlahko vidit cemo kako ce se odvijat i u slucaju da 13. delegata dobiju.

Ovom pricom SDA govori ono sta Dodik i Covic ponavljaju godina, a to je BIH JE ZAJEDNICA NARODA!!!

Znaci ako SDA ne pristaje da koaliciji koja ima vecinu preda vlast zato sto ima kontrolu nad klubom Bosnjaka onda je to potvrda zajednice naroda.

A narodi imaju pravo na samooprijedljenje, jel tako? Mada mislim da su nacije, ali eto kod nas su narodi :) Ko onda brani Draganu imenjaku tvom da uzme svoj klub Hrvata i odnese ih u Hrvatsku?
sefket_ramadani

#64187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sefket_ramadani »

palermo wrote: 08/12/2022 08:34
skafiskafsnjak wrote: 08/12/2022 08:26

Pa zar nije on potpisao to?
Covic samo trazi ono sto je obecano tada.
pa znaš kako, Alija je uspio očuvati državu u njenim granicama, Bosna i Hercegovina je članica UN-a, Bošnjaci su uspjeli da izbjegnu sudbinu koja im je bila namijenjena, prvi put u historiji su bili politički narod....sve je to Alija, njegova genracija i nešto mlađi od njega uspjeli.

Šta si ti uspio sa svojom generacijom, osim što si utekao u Njemačku, Gdje si ti sa svojom generacijom da ustaneš i kažeš, nećete pička vam materina, i mi smo živi i postojimo.....nema vas.....jedino što ima je ovo, "Alija je kriv".

Kao što više puta rekoh, nedozreo i nedovršen narod.
:lol:

kladim se da si redovan u prvim safovima, i nek si, fino je to. Al ovaj vid komunikacije i razmisljanja se moze samo vidjeti u regrutnim centrima, islamska zajednica d.o.o sarajevo.
sefket_ramadani

#64188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sefket_ramadani »

skafiskafsnjak wrote: 08/12/2022 09:27
palermo wrote: 08/12/2022 09:06

Skontao sam...

"Alija je kriv"....
Naravno. I trenutno zelena bagra i takvi kao ti koji ih pravdaju :thumbup:
sa mai u minkenu, jel lego vajnahtsgeld
mishic

#64189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Sve u svemu žestoko povampirenje preletaća je u toku.
Treba saprati tragove ranijeg šlepanja u ideološke torove pa i među političarima i među botovima što je ambicija bila veća, veće je i razočarenje a time je i žešće pranje neminovno. Na udaru su oni koji nikada nisu dali da ih se strpa u ta ideologizirana stada.
Mnogima neće biti dovoljni samo mjeseci toga pranja, trebat će im godine jer oni gdje god ugaze do guše potonu.
saabsa

#64190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saabsa »

Student_u_Ostavci wrote: 07/12/2022 21:11
Styling wrote: 07/12/2022 21:08

Za ovakvo stanje i mržnju je kriva isključivo SDA i njihova online armija. Akk dođe do belaja odgovornost je isključivo na njima.

Ne posjeduju ni zrno dostojanstva da priznaju da su ovaj krug u opoziciji.
Za ovakvo stanje i mržnju je kriv Dino Konaković.
Prvi put da se slažem sa ovim "neutralnim"....

Kako ih je Dino razjebao i skinuo sa vlasti da je sasvim "normalno" da Mulahusići,Zahiragići,Die,Linge i ostala gamad ovako pjene, a logičan slijed bi bio da ako treba u toj huji i belaj naprave.
Dino,Dino sram te bilo...
dr_Evil

#64191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

saabsa wrote: 08/12/2022 09:49
Student_u_Ostavci wrote: 07/12/2022 21:11

Za ovakvo stanje i mržnju je kriv Dino Konaković.

Kako ih je Dino razjebao i skinuo sa vlasti da je sasvim "normalno" da Mulahusići,Zahiragići,Die,Linge i ostala gamad ovako pjene, a logičan slijed bi bio da ako treba u toj huji i belaj naprave.
Ko da su jucer arhivi gorili, moze tu belaja dobro da bude. Nije nimalo naivna situacija.
saabsa

#64192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saabsa »

dr_Evil wrote: 08/12/2022 09:51
saabsa wrote: 08/12/2022 09:49

Ko da su jucer arhivi gorili, moze tu belaja dobro da bude. Nije nimalo naivna situacija.
Sa jednom malom razlikom, jedina prednost sa ovim što su izašli iz SDA je što znaju unaprijed kako će bagra djelovati jer su prošli istu školu,a za Dinu sve mogu reći osim da je naivan.
Haris.ba

#64193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 08/12/2022 09:39
dragan53 wrote: 08/12/2022 09:30 Ako sam dobro shvatio one kuglice iz kinder jajeta u CIK odlučuju ko će biti vlast naredne četiri godine. Ovi domovi naroda stvarno više nemaju veze sa zaštitom nacionalnih interesa nego isključivo sa tim ko će biti na vlasti. Dodiku je upitan četvrti delegat kao i Čoviću.

Ma to je sve propaganda. POlahko vidit cemo kako ce se odvijat i u slucaju da 13. delegata dobiju.

Ovom pricom SDA govori ono sta Dodik i Covic ponavljaju godina, a to je BIH JE ZAJEDNICA NARODA!!!

Znaci ako SDA ne pristaje da koaliciji koja ima vecinu preda vlast zato sto ima kontrolu nad klubom Bosnjaka onda je to potvrda zajednice naroda.

A narodi imaju pravo na samooprijedljenje, jel tako? Mada mislim da su nacije, ali eto kod nas su narodi :) Ko onda brani Draganu imenjaku tvom da uzme svoj klub Hrvata i odnese ih u Hrvatsku?
Mislim da se ne razumije sta Zaha govori. Zaha koristi Hdz logiku legitimnog predstavljanja. Ono sto je Bake ko potpisao, pa slagao.

Zaha upravo nadosao na ono sto Hdz prica.

I ta tvoja recenica je sustina svega. Pristati na potpise vecine. Cavara je 4 godine koristio svoje ustavno pravo jer nigdje u ustavu ne postoji nacin da se nesta primora. Sto nece, a ustav mu daje pravo.
Last edited by Haris.ba on 08/12/2022 10:05, edited 1 time in total.
ANamelessGhoul

#64194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ANamelessGhoul »

Sta ce znaciti u praksi ovaj 13. delegat za sda? Mislim apsurdno je ocekivati da cik izvuce delegata osmorke
Haris.ba

#64195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

ANamelessGhoul wrote: 08/12/2022 10:05 Sta ce znaciti u praksi ovaj 13. delegat za sda? Mislim apsurdno je ocekivati da cik izvuce delegata osmorke
Da ce imati kandidata za predsjednika ili potpredsjednika FBiH, a niko drugi ne moze od Bosnjaka predloziti kandidata. I da bi se druga dva izabrala mora se u paketu glasati.

Predsjednik i 2 potpredsjednika zajedno imenuju premijera.
dr_Evil

#64196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 08/12/2022 10:07
ANamelessGhoul wrote: 08/12/2022 10:05 Sta ce znaciti u praksi ovaj 13. delegat za sda? Mislim apsurdno je ocekivati da cik izvuce delegata osmorke
Da ce imati kandidata za predsjednika ili potpredsjednika FBiH, a niko drugi ne moze od Bosnjaka predloziti kandidata. I da bi se druga dva izabrala mora se u paketu glasati.

Odnosno vecina predlaze, a oni samo odobravaju premijera koji sastavlja vladu.
Haris.ba

#64197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 08/12/2022 10:08
Haris.ba wrote: 08/12/2022 10:07

Tako i Campara naucio pravo.
Član 5

Izbor Vlade

(1) Predsjednik Federacije, uz saglasnost oba potpredsjednika Federacije, imenuje Vladu Federacije
dr_Evil

#64198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 08/12/2022 10:10
dr_Evil wrote: 08/12/2022 10:08

Član 5

Izbor Vlade

(1) Predsjednik Federacije, uz saglasnost oba potpredsjednika Federacije, imenuje Vladu Federacije
Campara je upravu, ne bira predsjednik premijera niti ga predlaze, to je non sens. Predsjednik imenuju to znaci daje povjernje osobi da formira vladu. Samo Campara je bot budala koja misli da SDA nece blokirat. Hoce, blokirat ce sve i ima to pravo!
Haris.ba

#64199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 08/12/2022 10:12
Haris.ba wrote: 08/12/2022 10:10

Campara je upravu, ne bira predsjednik premijera niti ga predlaze, to je non sens. Predsjednik imenuju to znaci daje povjernje osobi da formira vladu. Samo Campara je bot budala koja misli da SDA nece blokirat. Hoce, blokirat ce sve i ima to pravo!
Citiram ti ustav, a ti po svome kako hoces.
Član 7

Osim ako ovim ustavom nije drugačije utvrđeno:

a) Predsjednik Federacije nadležan je za:

(I) imenovanje Vlade,
GandalfSivi

#64200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Kad je izvlacenje?
Locked