I ja mislim da neće jer su u ovom ratu namirisali rusku krv i ruske slabosti i sad će drugim sredstvima u rat, ali onaj dugotrajniji i tu će iscrpiti ruske resurse da se odbrane od raznih finansijsko-investicionih inženjeringa kineske države. Što se tiče Putina, mislim da taj odlazak ne može biti neki mirni i penzionerski. Ta totalitarna zvijer od države ne poznaje te mirne i spokojne institute prenosa vlasti i silaska sa iste.amker wrote: ↑14/03/2022 23:41Moje misljenje nece se Kinezi ukljuciti u ovu Putinovu avanturu, kako god oni ce na kraju biti najveci pobjednici imace cijelu Rusiju, sve njene resurse.giannibelif wrote: ↑14/03/2022 23:32 Kinezi dosta svog naoružanja razvijaju kao neku vrstu kopija zapadnjačkog uz neke svoje dodatke i svoje komponente koje su dosta jeftinije nego kod originala i tu su najkonkurentniji. Brza masovna produkcija, brz razvoj i puštanje u promet. Praktično razvijaju sve što mogu od kopije Hamveeja do pete generacije lovačkih aviona, a tu su trenutno najslabiji što ne znači da će tako ostati u budućnosti. Rusi imaju ukupno tri primjerka SU-57 aviona, a razvijaju ga skoro trinaest godina. Za to vrijeme Chengdu J-20 nevidljivi lovac, konkurent F-22 je proizveden u više od 150 komada.
Kina ovisi o izvozu a najveci dio se plasira cca 50% prema zapadu, a poznavajuci Kineze oni sve planiraju unaprijed tako da je za Putina ovo kraj, obecavati hoce ali nece dobiti nista.Ono ste ce se vjerovatno desiti je da ce Putin morati da ide sa vlasti kako bi bogatasi spasili svoje novce to je jedini put koji moze zaustaviti ovog diktatora.
Ukrajina
-
giannibelif
#64176 Re: Ukrajina
- cyprus
#64177 Re: Ukrajina
Ma jasno je da Rusi napreduju, i da Ukrajinci dosta maslaju i preuveličavaju svoje uspjehe na bojnom polju...Kikibombona wrote: ↑14/03/2022 23:21Ja sam vise stotina puta, za ovo komentara sto imam, napisao da je Putin zlocinac, monstrum, psihopata, najgore moguće smece od čovjeka. Kritikovao sam Rusiju i ruski despotski rezim vise nego svi vi zajedno sto vam je proradila lazna ljubav za Ukrajinu, a zapravo je u pozadini trauma iz prošlog rata pa se u Rusima vide Srbi.JoseMujica wrote: ↑14/03/2022 23:09Kinezi nisu ograničeni ko Rusi.....puno pametnije promiču i štite svoje interese...dok su Rusi nastavili istim modus operandijem koji je utemeljio Grand Brko drugovi iz Pekinga su iskopirali modus operandi poslijeratne Njemačke, tako da će ta kineska pomoć tvojoj braći gore pasti nego američke bombe. Ova epizoda brutalne agresije na Ukrajinu, uz poziv Sirijcima i dovlačenje iskaranih i potrošenih Armenaca, samo pokazuje u kakav se očajan položaj doveo vladar Mordora. Da je izašao na Lašvansku petlju bolje bi prošao![]()
Drug Maoduga Staljina
![]()
ps
ako imaš šta vrijedno prodati rado ću ti platiti u rubljama![]()
Slava Ukraini!
Svi koji prate teme Sirija, Iran, Irak i Turska znaju da sam vise stotina puta rekao da je ruska vlast zlocinacka i bolesna. Osim prezira nista drugo nisam isporucio.
Samo ja ne mogu kao debil furati propagandu i lagati samog sebe. Ne mogu u sjevernokojeranskom maniru isticati samo jednu stranu medalje. Kamo sreće da se Ukrajina odbrani, ali ja ne mogu, kao neki ovdje, lagati samog sebe kada je situacija na terenu bitno drugacija.
Ali je isto tako jasno da su se Rusi dobro dobro zajebali... Prvo, zato što napreduju daleko sporije od planiranog... Drugo, zato što ih skoro niko ne dočekuje kao spasioce i oslobodioce... Treće, što nisu očekivali baš ovakav ekonomski odgovor Zapada...
Trenutno su u govnima dozavrat i krajnje je nejasno šta oni sami sada vide kao izlaz... Ako moram nagađat, vjerovatno idu na to da Ukrajince natjeraju na bilo kakav sporazum koji bi se mogao okarakterisati kao pobjeda, odnosno nešto zbog čega je ovo sve vrijedilo... Nagađam da bi im u ovom trenutku moglo bit dovoljno da Kijev službeno halali Krim i Donbas, te da bar svečano obeća da neće u NATO...
- General War
#64178 Re: Ukrajina
CCCP je bio navodno II svjetska sila, ja ne znam ko je uopste poceo sa takvom tvrdnjom za Rusiju, to ni ozbiljni rusi ne tvrde.MMM1977 wrote: ↑14/03/2022 23:52 Rusija je do sada tretirana kao 2. svjetska sila samo u vojnom smislu a i to je sada upitno. Bez nuklearki bi bili na nekom 6. ili 7. mjestu.
Ovdje se piše u nekom kontekstu da je Rusija i ekonomska sila, što je daleko od istine. Tu bi vjerovatno bili na nekom 15. mjestu
Oni u svemu imaju potencijal, ali ni u jednom ne briljiraju.
- cyprus
#64179 Re: Ukrajina
MMM1977 wrote: ↑14/03/2022 23:52 Rusija je do sada tretirana kao 2. svjetska sila samo u vojnom smislu a i to je sada upitno. Bez nuklearki bi bili na nekom 6. ili 7. mjestu.
Ovdje se piše u nekom kontekstu da je Rusija i ekonomska sila, što je daleko od istine. Tu bi vjerovatno bili na nekom 15. mjestu
-
Avonmusk
#64180 Re: Ukrajina
Putinu je danas receno: Cuvaj se martovskih ida.
Zabranio je da mu iko prilazi na 10 metara, al haj znaj zavjere su opasne, i moguce je da se probudimo s vijesti da je uklonjen.
Zabranio je da mu iko prilazi na 10 metara, al haj znaj zavjere su opasne, i moguce je da se probudimo s vijesti da je uklonjen.
-
MMM1977
#64181 Re: Ukrajina
Govorimo o vojnom ili ekonomskom aspektu? SSSR je bio vojna sila i možda još u gimnastici ali ekonomski nikako i nikada. Da, raspolažu resursima ali to nije dovoljno da bi se moglo govoriti o tome da su, bilo SSSR ili Rusija, na nivou neke sile. Pa ekonomska situacija i iscrpljivanje u utrci sa naoružavanjem su doveli do raspada SSSR.General War wrote: ↑14/03/2022 23:59CCCP je bio navodno II svjetska sila, ja ne znam ko je uopste poceo sa takvom tvrdnjom za Rusiju, to ni ozbiljni rusi ne tvrde.MMM1977 wrote: ↑14/03/2022 23:52 Rusija je do sada tretirana kao 2. svjetska sila samo u vojnom smislu a i to je sada upitno. Bez nuklearki bi bili na nekom 6. ili 7. mjestu.
Oni u svemu imaju potencijal, ali ni u jednom ne briljiraju.
- Spiritbreaker
-
pinkman
#64183 Re: Ukrajina
I ja tako mislim. Kljucno pitanje jeste da li ce ih USA i ostale zemlje "pogurati" sa jos boljim oruzjem, pa da mozda cak i oslobode cijelu teritoriju ili ce im reci dosta, nema vise podrske, potpisuj mir.
-
Samprotivsviju
#64184 Re: Ukrajina
Dok se pisalo jos na ovoj temi prije invazije, mene su ovdje pojedini (Challenger i ekipa) ubjedjivali da vecina ukrajinskog stanovnostva podrzava rusecyprus wrote: ↑14/03/2022 23:53Ma jasno je da Rusi napreduju, i da Ukrajinci dosta maslaju i preuveličavaju svoje uspjehe na bojnom polju...Kikibombona wrote: ↑14/03/2022 23:21
Ja sam vise stotina puta, za ovo komentara sto imam, napisao da je Putin zlocinac, monstrum, psihopata, najgore moguće smece od čovjeka. Kritikovao sam Rusiju i ruski despotski rezim vise nego svi vi zajedno sto vam je proradila lazna ljubav za Ukrajinu, a zapravo je u pozadini trauma iz prošlog rata pa se u Rusima vide Srbi.
Svi koji prate teme Sirija, Iran, Irak i Turska znaju da sam vise stotina puta rekao da je ruska vlast zlocinacka i bolesna. Osim prezira nista drugo nisam isporucio.
Samo ja ne mogu kao debil furati propagandu i lagati samog sebe. Ne mogu u sjevernokojeranskom maniru isticati samo jednu stranu medalje. Kamo sreće da se Ukrajina odbrani, ali ja ne mogu, kao neki ovdje, lagati samog sebe kada je situacija na terenu bitno drugacija.
Ali je isto tako jasno da su se Rusi dobro dobro zajebali... Prvo, zato što napreduju daleko sporije od planiranog... Drugo, zato što ih skoro niko ne dočekuje kao spasioce i oslobodioce... Treće, što nisu očekivali baš ovakav ekonomski odgovor Zapada...
Trenutno su u govnima dozavrat i krajnje je nejasno šta oni sami sada vide kao izlaz... Ako moram nagađat, vjerovatno idu na to da Ukrajince natjeraju na bilo kakav sporazum koji bi se mogao okarakterisati kao pobjeda, odnosno nešto zbog čega je ovo sve vrijedilo... Nagađam da bi im u ovom trenutku moglo bit dovoljno da Kijev službeno halali Krim i Donbas, te da bar svečano obeća da neće u NATO...
- duminjo
#64185 Re: Ukrajina
Svaki dogovor Kineza i Rusa, baca automatski i Kinu na koljena. Bez zapada, Kina je u rangu Pakistana.
Ukoliko bi zapad, zbog eventualne podrske Putinu, uveo Kinezima i desetinu sankcija kao sto su uveli Rusima, kinez bi se vratio u srednji vijek.
Kinezi ce se drzati po strani koliko god budu mogli i eventualno cekati svoj trenutak. Cak ce se mnogo prije pridruziti Amerikancima nego Rusima pa Tako pokusati ostvari makar dio visegodisnjeg vlaznog sna zvanog Sibir.
Rusi u ovoj agresiji nemaju prijatelja, osim ponekih bliskoistocnih nebitnih pripizdina koje sluze za cuvanje milijardi pojedinih Rusa ili guranja prsta u oko Amerikancima cisto iz nemoci da bilo sta drugo urade.
Onog trenutka kada Evropa postane neovisna od ruskih energenata, Rusija moze potpisati kapitulaciju. Bez obzira na "osvajanja" u Ukrajini, rat su Rusi izgubili onog momenta kad je postalo jasno da Amerikanci i EU konacno djeluju odlucno.
Vec sada imamo pojacan broj odlaska mladih Rusa preko Finske granice. Za 5 godina, Rusija nece brojati ni 100 miliona ljudi
Ukoliko bi zapad, zbog eventualne podrske Putinu, uveo Kinezima i desetinu sankcija kao sto su uveli Rusima, kinez bi se vratio u srednji vijek.
Kinezi ce se drzati po strani koliko god budu mogli i eventualno cekati svoj trenutak. Cak ce se mnogo prije pridruziti Amerikancima nego Rusima pa Tako pokusati ostvari makar dio visegodisnjeg vlaznog sna zvanog Sibir.
Rusi u ovoj agresiji nemaju prijatelja, osim ponekih bliskoistocnih nebitnih pripizdina koje sluze za cuvanje milijardi pojedinih Rusa ili guranja prsta u oko Amerikancima cisto iz nemoci da bilo sta drugo urade.
Onog trenutka kada Evropa postane neovisna od ruskih energenata, Rusija moze potpisati kapitulaciju. Bez obzira na "osvajanja" u Ukrajini, rat su Rusi izgubili onog momenta kad je postalo jasno da Amerikanci i EU konacno djeluju odlucno.
Vec sada imamo pojacan broj odlaska mladih Rusa preko Finske granice. Za 5 godina, Rusija nece brojati ni 100 miliona ljudi
- Gandalf
#64186 Re: Ukrajina
Ukrajina nema šta više da izgubi, ruski mentalni bolesnik joj je potpisao smrtnu presudu, i kao državi i kao naciji, prema tome Ukrajini ostaje borba na život i smrt. Srećom po Ukrajinu, podržava je Amerika, koja vidi odličnu priliku da ruske smrde trajno udalji iz evrope i ekonomski ih unazadi jedno 50 godina. Bilo kakav sporazum sa moskovskim debilom Ukrajini jednostavno ne treba, jer ih psihopata neće prestati napadati dok ih totalno ne uništi, sporazum s putinom je papir manje vrijedan od tariguza.
S druge strani botoxirani kepec debilko može izgubiti sve, uključujući i svoju podbuhlu glavušu. Izdrži li Ukrajina još koji dan, lako bi se mogao desiti totalni kolaps četnika na terenu, jer bijednici bijedni nemaju ni za kifle, dovlače neke mongoloide iz azije i moljakaju kineze za šaku riže. Sezona blata bi trebala biti na vrhuncu za koji dan što će još više otežati kretanje genocidaša i njihove gvožđurije. Prilika i za farmere i za javelinaše.
S druge strani botoxirani kepec debilko može izgubiti sve, uključujući i svoju podbuhlu glavušu. Izdrži li Ukrajina još koji dan, lako bi se mogao desiti totalni kolaps četnika na terenu, jer bijednici bijedni nemaju ni za kifle, dovlače neke mongoloide iz azije i moljakaju kineze za šaku riže. Sezona blata bi trebala biti na vrhuncu za koji dan što će još više otežati kretanje genocidaša i njihove gvožđurije. Prilika i za farmere i za javelinaše.
-
Duboki Svemir
#64187 Re: Ukrajina
Upravo tako. U otvorenom sukobu sa USA bili bi pometeni samo tako. Kina je jedan veliki marketing.prof. wrote: ↑14/03/2022 23:50Ma kakvi kinezi i napredno oružje, pa oni nisu u stanju napraviti mikročip za najobičniji tablet i smartphone bez američke licence a kamoli nešto komplikovanije.giannibelif wrote: ↑14/03/2022 23:32 Kinezi dosta svog naoružanja razvijaju kao neku vrstu kopija zapadnjačkog uz neke svoje dodatke i svoje komponente koje su dosta jeftinije nego kod originala i tu su najkonkurentniji. Brza masovna produkcija, brz razvoj i puštanje u promet. Praktično razvijaju sve što mogu od kopije Hamveeja do pete generacije lovačkih aviona, a tu su trenutno najslabiji što ne znači da će tako ostati u budućnosti. Rusi imaju ukupno tri primjerka SU-57 aviona, a razvijaju ga skoro trinaest godina. Za to vrijeme Chengdu J-20 nevidljivi lovac, konkurent F-22 je proizveden u više od 150 komada.
Ista priča kao i kod ruja, puno marketinga i prodavanje magle za domaće konzumente![]()
I kakva crna dominacija Kine. Ne moze Kinez nikad vladati svijetom, postoji velika kulturoloska razlika a i nazadan im je sistem.
- cyprus
#64188 Re: Ukrajina
Sigurno nisam prvi koji pita - šta je sa ovom forumskom legendom?Samprotivsviju wrote: ↑15/03/2022 00:05Dok se pisalo jos na ovoj temi prije invazije, mene su ovdje pojedini (Challenger i ekipa) ubjedjivali da vecina ukrajinskog stanovnostva podrzava ruse![]()
-
MMM1977
#64189 Re: Ukrajina
Na forumskom ahiretucyprus wrote: ↑15/03/2022 00:12Sigurno nisam prvi koji pita - šta je sa ovom forumskom legendom?Samprotivsviju wrote: ↑15/03/2022 00:05Dok se pisalo jos na ovoj temi prije invazije, mene su ovdje pojedini (Challenger i ekipa) ubjedjivali da vecina ukrajinskog stanovnostva podrzava ruse![]()
Da nije negdje na položajima oko Mariupolja?
- amker
#64190 Re: Ukrajina
Gospodarstvo Rusije deveto je po veličini gospodarstvo u svijetu po nominalnoj vrijednosti i šesto po veličini pariteta kupovne moći. Rusija ima obilje prirodnog plina, nafte, ugljena i plemenitih metala.
BDP (PPP): 2,383 bilijuna USD
BDP per capita: 16.700 USD
BDP po sektoru: poljoprivreda (4,5%), industrija (36,9%), usluge (58,6%)
Glavni izvozni partneri: Nizozemska (12,2%), Kina (6,4%), Italija (5,6%), Njemačka (4,6%), Poljska (4,2%) (2011. proc.)
Glavni uvozni partneri: Kina (15,5%), Njemačka (10%), Ukrajina (6,6%), Italija (4,3%)
Gospodarske organizacije: WTO, ZND, G-8, G-20, BRICS, APEC, Euroazijska ekonomska zajednica i dr
Izvor Wikipedia
Ovo je ovako bilo a vidjecemo poslije Ukrajine gdje ce biti strucnjaci
Glavni izvozni partneri: Nizozemska (12,2%), Kina (6,4%), Italija (5,6%), Njemačka (4,6%), Poljska (4,2%) (2011. proc.)
Glavni uvozni partneri: Kina (15,5%), Njemačka (10%), Ukrajina (6,6%), Italija (4,3%)
Gospodarske organizacije: WTO, ZND, G-8, G-20, BRICS, APEC, Euroazijska ekonomska zajednica i dr
Izvor Wikipedia
Last edited by amker on 15/03/2022 00:20, edited 1 time in total.
- General War
#64191 Re: Ukrajina
AZOV-ka Bloo ga smaklacyprus wrote: ↑15/03/2022 00:12Sigurno nisam prvi koji pita - šta je sa ovom forumskom legendom?Samprotivsviju wrote: ↑15/03/2022 00:05Dok se pisalo jos na ovoj temi prije invazije, mene su ovdje pojedini (Challenger i ekipa) ubjedjivali da vecina ukrajinskog stanovnostva podrzava ruse![]()
Da nije negdje na položajima oko Mariupolja?
-
MMM1977
#64192 Re: Ukrajina
Ekonomija Kine ovisi ISKLJUČIVO o izvozu a najviše izvozi u USA I EU. Ako su spremni pucati sebi u nogu onda će pružiti pomoć Rusima, i ovako razvijeni svijet jedva čeka da se kutariše copy paste ekonomije a to do sada nisu mogli direktno uraditi zbog tih nekih globalnih dogovora. Ovo bi bio odličan alibi.
Vojno, prvo neka se dokažu tako što će uzvratiti Japancima pa onda mogu na megdan USA, nije red da mogu odmah izazvati prvaka.
Vojno, prvo neka se dokažu tako što će uzvratiti Japancima pa onda mogu na megdan USA, nije red da mogu odmah izazvati prvaka.
- agnostic_front
#64193 Re: Ukrajina
Ovo su cojones do poda, svaka cast.amker wrote: ↑14/03/2022 22:26sumirprimus wrote: ↑14/03/2022 21:54
A za samo spominjanje raTa u ukrajini rizikuje 15 godima u zatvoru![]()
Putin ce sve ruse pohapsiti...raspada se ova rusija
- cyprus
#64194 Re: Ukrajina
Rizikujem da smakne i mene, ali brate, trpimo ga godinama ovdje, i da ga se smakne u ovakvom momentu, jbg gre'ota
-
giannibelif
#64195 Re: Ukrajina
Kina nema filozofiju vladanja svijeta ratovanjem. Mislim da nemaju ni u kom drugom smislu osim da se ne dira njihov prostor granica republika Centralne Azije preko granica na ruskom Dalekom Istoku i dole južno na granici Indijskog potkontinenta. Njihova glavna zadaća je održati rast standarda stanovništva i nikada više ne vratiti se u siromaštvo Trećeg svijeta kakvi su bili cijeli dvadeseti vijek. Njihpva borba se vodi na frontu ekonomske konkurentnosti, a energente sebi obezbjeđuju dobrim ugovorima koje sklapaju po svijetu, od Irana do Australije. Njima Evropa i Amerika trebaju i oni znaju šta znači izolacija. Ova budala u Kremlju misli da se može živjeti i danas kao 1954. I vojno i ekonomsko-egzistencijalistički. Može on, njegova familija i društvo unutra administracije predsjednika koje je napljačkalo za pet života.
- General War
#64196 Re: Ukrajina
-
MMM1977
#64197 Re: Ukrajina
Postoji mnoštvo načina izračuna ekonomske snage neke zemlje i Wiki nije dobar izvor informacija na tu temu. Ako uzmemo u obzir većinu glavnih parametara, ekonomija Rusije se svrstava na 10-15 mjesto u svijetu.amker wrote: ↑15/03/2022 00:18 Gospodarstvo Rusije deveto je po veličini gospodarstvo u svijetu po nominalnoj vrijednosti i šesto po veličini pariteta kupovne moći. Rusija ima obilje prirodnog plina, nafte, ugljena i plemenitih metala.
Izvor Wikipedia
Preporuka za https://statisticstimes.com/
- General War
#64198 Re: Ukrajina
Ma pusti, mislim da je kako ga je Cheli od milja zvao, jos 2014 Obumba rekao da je rusija sila za okokuce i benzinska pumpa sto se tice ekonomije...e sad sto je zaba vidila da se konji kuju je do Putina...a mogao je na folu ziviti jos 30 godina laganoMMM1977 wrote: ↑15/03/2022 00:25Postoji mnoštvo načina izračuna ekonomske snage neke zemlje i Wiki nije dobar izvor informacija na tu temu. Ako uzmemo u obzir većinu glavnih parametara, ekonomija Rusije se svrstava na 10-15 mjesto u svijetu.amker wrote: ↑15/03/2022 00:18 Gospodarstvo Rusije deveto je po veličini gospodarstvo u svijetu po nominalnoj vrijednosti i šesto po veličini pariteta kupovne moći. Rusija ima obilje prirodnog plina, nafte, ugljena i plemenitih metala.
Izvor Wikipedia
Preporuka za https://statisticstimes.com/
- Toffee karamela
#64199 Re: Ukrajina
husein_kapetan wrote: ↑14/03/2022 19:13Ne mogu a da ne repliciram.. Ma koji je vama djavo..ratuju dojucerasnja braca izmedju sebe jer jedan nesto slagao a drugom motka u rukama pa odlucio da mu silom vrati..i sada nastupa kolektivna histerija koja presedana nema..izbore i odluke trecih treba konstatirati i ne prepoznavati se ni u kome ni u cemu..imamo i mi ovdje debeo problem koji se naslonio na krizu tamosnju..skutori hahare dizuci cijene u nebo zarad sicara bolesnog i blasfemnog..politicari..eh..bolje da se suzdrzim..bez da se ista ovdje desava mnogi ostre naume svoje nebi li kao nesto usicarili..hiljade stranica glupog blebetanja i projekcija bez da najveci dio ovdje dalje od nosa ne vidi..GandalfSivi wrote: ↑14/03/2022 18:36 Samo da pozdravim “objektivne” koji se zale da mi ovdje uzdizemo ukrajinske uspjehe dok ostatak svijeta izvjestava kako Ukrajina samo sto nije pala![]()
![]()
![]()
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... i_ostalo_m
Ovaj telefonirani rat je samo kockica rastuceg globalnog sukoba koji se veoma jasno profilira..busije su se uglavnom zauzele..ovo je samo pocetak ustrojavanja nekog novog poretka i lomice se uglavnom preko ledja trecih..cuvajte energiju za ono sto nama u narednom periodu predstoji.. ovom besmislenom mlacenju prazne slame ovdje ne vidim svrhu..
Ratova ovog tipa u zadnih 20 godina vidjesmo barem 10..mjenja samo fakat da su "treci" oni koji iniciraju agresije ovog tipa.. i naravno da se geometrije globalnog pozicioniranja mijenjaju nepovratno..
Racionalan pristup ovom problemu koji je upeo prste i u prilike ovdasnje bi za sve nas trebala biti "via maestra"..a ne puko navijacko blebetanje..
fakat što neko napisa jučer dok pročitaš dobiješ napad epilepsije
-
prof.
#64200 Re: Ukrajina
Ključna riječ nominalna vrijednostamker wrote: ↑15/03/2022 00:18 Gospodarstvo Rusije deveto je po veličini gospodarstvo u svijetu po nominalnoj vrijednosti i šesto po veličini pariteta kupovne moći. Rusija ima obilje prirodnog plina, nafte, ugljena i plemenitih metala.
Izvor Wikipedia
BDP po glavi stanovnika više govori - 16700 USD ali sa svim prihodima od gasa i nafte koje oligarhija troši na kupovinu jahti od 500mil eura
Sve u svemu bez gasa i nafte Moldavija.
Dovoljno je samo jedno se zapitati - ko bi od vas iz ovakve Bosne, nefunkcionalne i siromašne išao da živi u Rusiju?! To sve govori kolika su kita od ekonomije i velesile.