Sirija vol. 2

Locked
fosna2014

#64126 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Syrian Army control 90 % of Al-Qaboon farms after big Attack with heavy clashes , strikes on Front AL-Nusra points .
fosna2014

#64127 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Palmyra update

Image
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#64128 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

sarajevoxxxx wrote:Desetine režimskih vojnika poginulo u novom napadu boraca Tahrir Eš-Šama ovaj put na položaje režim u naselju Bejt Džin u okolini Damaska.

18+
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3137611009
Još jedna laž potkrepljena slikama iz 2013. godine. Stvarno si patetičan. Ili si izraelski plačenik ili nisi svoj, moje mišljenje.
republikauzicka

#64129 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

Image

[quote]#SAA captured nearly entire(%90) of farms (yellow) where is located inside Qabaoun pocket(claret red) #Damascus https://t.co/SHdPPYYVec[/quote]
husein_kapetan

#64130 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

republikauzicka wrote:SAA oslobodila Tadef :thumbup:

Image

@YushaYuseef
Tigar je tamo i mislim da ima jasne upute..
Biti će veoma zanimljivo pratiti evoluciju događaja tamo..sa jedne strane najelitnije sirijske postrojbe..koje će zasigurno napraviti spajanje sa kurdima..dakle stop ekspanziji turaka i nusrića..ovi će prije ili kasnije pokušati isprovocirati sukob..i nadam se da će do toga doći..
Od danas je vijest da Turska pri svojim napadima na sjeveru Sirije ne koordinira svoj operativni plan sa" koalicijom"..na koji način će se Rusija odnositi pri eventualnom sukobu SAA i tursko-nusrinim snagama..Sasvim je izvjesno da će turci i nusra pokušati prodor dalje na istok preko..ili teritorija pod kontrolom SAA ili kurda..
Mislim da se sudbina rata sirijskog sada i tu riješava..i svak će se svojim morati opasati..
handžar88

#64131 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Sad se ceka nova runda razgovora, ovo do Baba je dogovoreno na onim razgovorima poslije neuspjelog puca.. cini mi se da je novi sastanak Erdogana i Putina vec zakazan 8 ili 9. Marta u Moskvi.. SAA da se hoce spojiti sa Kurdima uradili bi to odma na ovom dijelu nema ni sela cini mi se, i oni cekaju signale od Putina, malo ce ovo sad jos prosiriti na istok i jug oko Kveirisa i to je to za sad..
Čitalac

#64132 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Image

Turski zid prema Siriji fino napreduje. Do sada je, kako javlja Daily Sabah, izgrađeno 290 kilometara, a ukupna dužina zida biće 511 kilometara, uz 260 kilometara puteva.
husein_kapetan

#64133 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

handžar88 wrote:Sad se ceka nova runda razgovora, ovo do Baba je dogovoreno na onim razgovorima poslije neuspjelog puca.. cini mi se da je novi sastanak Erdogana i Putina vec zakazan 8 ili 9. Marta u Moskvi.. SAA da se hoce spojiti sa Kurdima uradili bi to odma na ovom dijelu nema ni sela cini mi se, i oni cekaju signale od Putina, malo ce ovo sad jos prosiriti na istok i jug oko Kveirisa i to je to za sad..
Vidi..
Pogledaj malo Assadove izjave zadnjih dana..nije istina da čeka tursko-ruski dogovor da zna šta treba raditi..Turska je mimo svih međunarodnih prava na tlu Sirije nelegalno..ne koordinira svoje akcije ni sa USA ni sa bilo kim..dakle self-made uradak..znamo koga ispred sebe guraju..na duže staze ova nadasve fluidna situacija je neodrživa..
Ako kurdi spajanjem sa SAA ostvare spajanje njihove dvije teritorije na bilo koji način budi siguran da neće neprimjećeno proći..i bez efekata..
Po meni Sirija igra "na višu" vlastiti ulog.. nešto sa kurdima moraju dogovoriti..a nusrići i turska vjeruj neće sjediti i gledati razvoj situacije..ili.. nadam se da će tako biti..
Onda će mo na djelu..iz prve vidjeti efekte svih dogovora..talova..i apetita svih glede Sirije..
Jedno znam..Assad nikada do sada u vjetar govorio nije.. vala ni sada sigurno ne pravi presedan..
Čitalac

#64134 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Rodbina ubijenih pripadnika FSA: "Ni režim nije učinio ono što je uradila Liwa al-Aqsa"

http://syriadirect.org/news/relatives-o ... %e2%80%99/
husein_kapetan

#64135 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Čitalac wrote:Image

Turski zid prema Siriji fino napreduje. Do sada je, kako javlja Daily Sabah, izgrađeno 290 kilometara, a ukupna dužina zida biće 511 kilometara, uz 260 kilometara puteva.
Po meni čine jedino što logika (njihova) nameće...
I da Babilonske zidove podignu.. ne mogu se ograditi od vlastitog koje po siriji pola desetljeća siju..
Eh da su zidovi dovoljni..
Da sutra ne bude obrnuto..bojim se..
handžar88

#64136 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

husein_kapetan wrote:
handžar88 wrote:Sad se ceka nova runda razgovora, ovo do Baba je dogovoreno na onim razgovorima poslije neuspjelog puca.. cini mi se da je novi sastanak Erdogana i Putina vec zakazan 8 ili 9. Marta u Moskvi.. SAA da se hoce spojiti sa Kurdima uradili bi to odma na ovom dijelu nema ni sela cini mi se, i oni cekaju signale od Putina, malo ce ovo sad jos prosiriti na istok i jug oko Kveirisa i to je to za sad..
Vidi..
Pogledaj malo Assadove izjave zadnjih dana..nije istina da čeka tursko-ruski dogovor da zna šta treba raditi..Turska je mimo svih međunarodnih prava na tlu Sirije nelegalno..ne koordinira svoje akcije ni sa USA ni sa bilo kim..dakle self-made uradak..znamo koga ispred sebe guraju..na duže staze ova nadasve fluidna situacija je neodrživa..
Ako kurdi spajanjem sa SAA ostvare spajanje njihove dvije teritorije na bilo koji način budi siguran da neće neprimjećeno proći..i bez efekata..
Po meni Sirija igra "na višu" vlastiti ulog.. nešto sa kurdima moraju dogovoriti..a nusrići i turska vjeruj neće sjediti i gledati razvoj situacije..ili.. nadam se da će tako biti..
Onda će mo na djelu..iz prve vidjeti efekte svih dogovora..talova..i apetita svih glede Sirije..
Jedno znam..Assad nikada do sada u vjetar govorio nije.. vala ni sada sigurno ne pravi presedan..
Kako Turska ne kordinira akcije ni sa kim kad znamo da je ovo do Al Baba kordinirano jako dobro sa Rusima.. od pocetka su znali dokle smiju i sta im je cilj, cak je i sa SAA kordinirano jer vidimo kako su ostavili koridor ISILu, a mogli su otezati im hiljadu puta da su se spojili s Kurdima.. rado bi to Assad al on je dobio Alep za Al Bab i morao je ispostovat, ovo je uglavnom Rusko-Turski dogovor..vidimo odma nakon oslobadjanja Al Baba, dan ili dva poslije zakazan sastanak Erdogana i Putina da vide sta i kako dalje..
Krokodajl

#64137 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

_BataZiv_0809 wrote:Krok ocekuje li se skora dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija Al Baba? Ili je politicki dogovor da se to ne dira?
Autocesta je granica, Turcima je bitno da se Kurdi nisu spojili, za SAA je bitno da se pobunjenici previše ne razmašju, mislim da ovim i jedni i drugi mogu biti zadovoljni jer su ispunili dogovorene stavke, Turci sada čekaju odgovor Amerikanaca a Rusi će sačekati, nije tajna da Turci žele da napadnu na Raku i to preko SDF teritorija, Turci će prvo tražiti da ih Amerikanci puste, ako to odbiju onda će Turci napasti na Kurde ali pod uvjetom da Amerikanci ne reaguju što je 0,01% moguće, Turci će se onda okrenuti Rusima, tražit će od Rusa da ih puste preko ovog ISIL teritorija sa ove strane Eufrata, iskreno, i to je malo moguće da će se desiti, jer i SAA kreće tamo a i važno je za Alep da se uzme taj izvor, nije za SAA trenutno Raka prioritet, SAA je u ovom trenutku vjerovatno strana kojoj je najmanje bitno da uđu u Raku, Kurdima je Raka bitna zbog položžaja u pregovorima, Turcima je bitna zbog ugleda jer bi pisalo "Turska vojska zauzela glavni grad ISIL-a" a pobunjenicima nije ništa preostalo više osim Rake, ako ne oslobode Raku ne ostaje im ništa što mogu ponuditi na pregovaračkom stolu kao zalog da ih shvati ozbiljno.

Međutim, sumnjam da će Rusi ulaziti u neke nove dilove sa Turcima a mislim da su i Turci toga svjesni pa su se zato okrenuli Amerikancima, Rusi su Turke ispoštovali gdje su Kurde blokirali, Turcima je to glavno od svega ovog u Siriji, Rusi su ih ispoštovali, pustili su im velik grad kojim se mogu pohvaliti, da ne bude "džaba ste došli" a sa druge strane nema više spajanja kantona...

Budućnost sjevera Sirije će se riješiti diplomatskim putem na liniji Ankara - Moskva, onog trenutka kada se riješi Kurdsko pitanje, Turcima je vjerovatno pao kamen sa srca kada su se susreli sa SAA vojnicima u Tadefu.
husein_kapetan

#64138 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

handžar88 wrote:
husein_kapetan wrote:
Vidi..
Kako Turska ne kordinira akcije ni sa kim kad znamo da je ovo do Al Baba kordinirano jako dobro sa Rusima.. od pocetka su znali dokle smiju i sta im je cilj, cak je i sa SAA kordinirano jer vidimo kako su ostavili koridor ISILu, a mogli su otezati im hiljadu puta da su se spojili s Kurdima.. rado bi to Assad al on je dobio Alep za Al Bab i morao je ispostovat, ovo je uglavnom Rusko-Turski dogovor..vidimo odma nakon oslobadjanja Al Baba, dan ili dva poslije zakazan sastanak Erdogana i Putina da vide sta i kako dalje..
Sačekaj malo i vidjećemo ko je u pravu..
Ovo da je Assad dobio Allepo za Al Bab..dozvolićeš mi..da te demantiram..akoBogda kada vrijeme bude..
Idlib..Rakka.. i ovaj Al Bab su dok se drugačije ne dokaže..Sirija..kao i Damask..Homs ili Tartus..
Vidjećeš..
husein_kapetan

#64139 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Krokodajl wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Krok ocekuje li se skora dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija Al Baba? Ili je politicki dogovor da se to ne dira?
Autocesta je granica, Turcima je bitno da se Kurdi nisu spojili, za SAA je bitno da se pobunjenici previše ne razmašju, mislim da ovim i jedni i drugi mogu biti zadovoljni jer su ispunili dogovorene stavke, Turci sada čekaju odgovor Amerikanaca a Rusi će sačekati, nije tajna da Turci žele da napadnu na Raku i to preko SDF teritorija, Turci će prvo tražiti da ih Amerikanci puste, ako to odbiju onda će Turci napasti na Kurde ali pod uvjetom da Amerikanci ne reaguju što je 0,01% moguće, Turci će se onda okrenuti Rusima, tražit će od Rusa da ih puste preko ovog ISIL teritorija sa ove strane Eufrata, iskreno, i to je malo moguće da će se desiti, jer i SAA kreće tamo a i važno je za Alep da se uzme taj izvor, nije za SAA trenutno Raka prioritet, SAA je u ovom trenutku vjerovatno strana kojoj je najmanje bitno da uđu u Raku, Kurdima je Raka bitna zbog položžaja u pregovorima, Turcima je bitna zbog ugleda jer bi pisalo "Turska vojska zauzela glavni grad ISIL-a" a pobunjenicima nije ništa preostalo više osim Rake, ako ne oslobode Raku ne ostaje im ništa što mogu ponuditi na pregovaračkom stolu kao zalog da ih shvati ozbiljno.

Međutim, sumnjam da će Rusi ulaziti u neke nove dilove sa Turcima a mislim da su i Turci toga svjesni pa su se zato okrenuli Amerikancima, Rusi su Turke ispoštovali gdje su Kurde blokirali, Turcima je to glavno od svega ovog u Siriji, Rusi su ih ispoštovali, pustili su im velik grad kojim se mogu pohvaliti, da ne bude "džaba ste došli" a sa druge strane nema više spajanja kantona...

Budućnost sjevera Sirije će se riješiti diplomatskim putem na liniji Ankara - Moskva, onog trenutka kada se riješi Kurdsko pitanje, Turcima je vjerovatno pao kamen sa srca kada su se susreli sa SAA vojnicima u Tadefu.
De..Boga ti pročitaj još jednom šta si napisao..
Pa me onda pitaj šta mi u tvom upisu jasno nije..
Molim te..
GIVI

#64140 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Krokodajl wrote:

Uz chellengera tvoje mišljenje cjenim najviše na ovom forumu.Ali za ovo nisam siguran,nisi ovdje uračunao faktor duševne bolesti.A to je faktor Erdogan.Njegova ludost se može projecirati na više načina tako da turski napad na Kurde ili čak SAA netreba isključivati.
husein_kapetan

#64141 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Muk.. nejse..
hotih..htjedoh..malo diskutovati..
Nego..
Na vrhu talasa euforije jučerašnjeg terorističkog napada..danas peru ruke svi od tog terorističkog čina..hoće li i ovi naši poklonici lika i djela nusre i satelita prilagoditi svoje linijom onih koje promoviraju...
Ne.. samo tišina..
A možda na sve čekati treba..pa i ja evo čekam..
Krokodajl

#64142 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Givi, naravno da ne treba isključiti mogućnost da će Erdogan napasti SAA ili Kurde, ali u tom slučaju priča oko Turskog učešća u Siriji je završena.

@Kapetane, šta nije jasno :D
fosna2014

#64143 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Puskaranje izmedju SAA i umjerenih u okolici Tadefa - Istocni Alepo
sarajevoxxxx

#64144 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Navodno banditi protjerani iz Tadefa nakon sto su nekoliko sati bili u njemu, grad ponovo pod kontrolom boraca Eufratskog štita.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#64145 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

jos jednom se pokazuje da je ratface basar najveca prepreka miru i demokratiji u siriji
Krokodajl

#64146 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Huso ako šta i napišeš, odgovor ćeš dobiti kroz par sati, imam nekih obaveza, lijep pozdrav.

@Sehro, previdio sam današnji tvoj upis u vezi ISIL-a, a ljulja se njima stolica otkad, ali njih jedni drugima strane u ovom ratu šutaju kako kome odgovara, a njima svedno, bitno da se puca.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#64147 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

i onaj supak caca bsarov zbog 300 pobunjenika je sravnio hamu i ubio 40.000 ljudi
rajv0sa

#64148 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Govnofejs erdogan glasnik mira i blagostanja. Jebace im kurdi majke, ima da bude bosforski stit.
Challenger__

#64149 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:i onaj supak caca bsarov zbog 300 pobunjenika je sravnio hamu i ubio 40.000 ljudi
Ta cifra je mit koji su demistifikovali povjerljivi američki dokumenti (postavljani na temi), ali je puna istina da to nisu bili "pobunjenici" već notorni teroristi koji su pobilili kadete, samo zato što su alaviti. Pobili su i sunite, lojaliste. A to je gnusan zločin, jedne bolesne ideologije.

_______

Zastranjuješ Japine, ako već nisi odavno zastranio.
husein_kapetan

#64150 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

@ kroks..
Ništa mi jasno nije..
Na osnovu čega svoje temeljiš..?
Tokom vremena..mada si "mlad" ovdje..naučio sam respektovati tvoje..imaš pregršt više nego kvalitetnih upisa ovdje..ergo..
Ovaj tvoj zadnji upis odiše vlastitim projekcijama koje po meni nemaju validno uporište..ni logiku..niti reflektiraju tvoju liniju razmišljanja do sada viđenu..na temelju čega si izgradio ovu..po meni..veoma hrabru tezu..??
Zanima me in primis..na koju "granicu" misliš..nepremostivu..definitivnu..onu koju turci grade...??( metafora)
Drugo..uloga turaka i njihova "težina"..ono ko ona pčelica..sa cvijeta na cijet..i to ispred nosa Sirije i sirijskih kurda..?? hrabro u misli ali po meni niti mrvu istine nosi..
Treće..Zagovaraš liniju "nekih" da je buduća Sirija prćija inih begova i paša..po mjeri trećih..
E to se druže desiti neće..
Na stranu svi rusi..turci..amerikanci ili bilo ko..do sada ne uspješe neće vala ni odsad..
Teška je..i veoma kompleksna ova tema..paušalne projekcije(vlastite) ne pomažu.. ne odmažu mnogo..ali ne pomažu..
Locked