Doduše Nikšić je sam kriv, on ga je prozvao moralnom vertikalom kod Senada, eto mu ga sad.
SDP
- Leverage
#64101 Re: SDP
Rek'o Ćamil 
Doduše Nikšić je sam kriv, on ga je prozvao moralnom vertikalom kod Senada, eto mu ga sad.
- vatrogasac
#64102 Re: SDP
Ovo onako zazvuča da bi mogli i za Mannheim pa neka odatle glasaju ako hoće samo neka ne diraju privilegije koje su Sarajlije sebi napravile.Styling wrote: ↑07/12/2020 06:42 Meni je price o Srebrenici i dizanja tenzija svake cetiri godine pun kufer. Na silu se pokusava nesto od cega niko nema koristi. Ne znam sto se toliko upinju za Srebrenicu. Samo narodu serviraju krize bez potrebe. Neka ovi Srebrenicani sto zive u Ilijasu, Vogosci, po Dobrosevicima, itd. idu i glasaju i bire se za Srebrenicu. Nece jer ako se odjave iz KS odose privilegije koje su ostvarili. Sita sam ih vise.
-
sumirprimus
#64103 Re: SDP
Zena je u pravu. Isto je i u Tuzli, jebte sta god kazes nabijaju na nos, ko da sam ja/mi krivi za srebrenicu.
Ko je htio vidjet, vidio je da je srebrenica 95te zavrsila u rs.u i tu je prvi pad.
drugi pad je povratak koji se mogao odigrati jos 200tih pa se nije narod vratio masovno.
sad 25 godina je proso voz realno, nece se niko odrec zivota u sarajervu tuzli ,njemackoj zarad zivota u podrinju. da se ne lazemo.
kuce zjape prazne puste. al nemojte to vise koristit u denovnopoliticke svrhe i nabijat lokalnom stanovnistvu na nos svaki put kad iskoci neka tema.
dovodite nas u situaciju da nam sve omrzne. evo nije nama nego meni. korektnije pricat u svoje ime.
sve razumijem, i u veicni se slucajeva slazem al sto je dosta dosta je.
Ko je htio vidjet, vidio je da je srebrenica 95te zavrsila u rs.u i tu je prvi pad.
drugi pad je povratak koji se mogao odigrati jos 200tih pa se nije narod vratio masovno.
sad 25 godina je proso voz realno, nece se niko odrec zivota u sarajervu tuzli ,njemackoj zarad zivota u podrinju. da se ne lazemo.
kuce zjape prazne puste. al nemojte to vise koristit u denovnopoliticke svrhe i nabijat lokalnom stanovnistvu na nos svaki put kad iskoci neka tema.
dovodite nas u situaciju da nam sve omrzne. evo nije nama nego meni. korektnije pricat u svoje ime.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#64104 Re: SDP
Nisu bas stvari ovako proste, i nije ok ovakvo nesto napisati.Styling wrote: ↑07/12/2020 06:42 Meni je price o Srebrenici i dizanja tenzija svake cetiri godine pun kufer. Na silu se pokusava nesto od cega niko nema koristi. Ne znam sto se toliko upinju za Srebrenicu. Samo narodu serviraju krize bez potrebe. Neka ovi Srebrenicani sto zive u Ilijasu, Vogosci, po Dobrosevicima, itd. idu i glasaju i bire se za Srebrenicu. Nece jer ako se odjave iz KS odose privilegije koje su ostvarili. Sita sam ih vise.
I meni je pun kufer price, neka idu, a sto je u stvari, eto im tamo, jebe mi se za njih.
Nije ok. Ljudi su pobijeni. Kako je biti povratnik, vratiti se, gledati zlocince koji su ti pobili najmilije, ili trpiti sikaniranje kad dodjes u opstinu po jedan papir, a prosao si golgotu.
Kakvu podrsku imaju povratnici? Kada bi svi oni koji govore, neka se vrate tamo odvajali od plate da se pomognu ti ljudi tamo da imaju od cega zivjeti, onda bi bilo i vise povratka. Ali nekako sumnjam da bi neko na taj nacin pomagao povratnike.
Nisu svi srebrenicani munire. Uzasno smo neosjetljivi na tudje muke...
- Chmoljo
#64105 Re: SDP
Generalizujete. Nije bilo nikad istinskog plana za povratkom. Mnogi bi se vratili da su ima u sta. Nije sam obnovi kuci i mrs nazad, jeboga.sumirprimus wrote: ↑07/12/2020 10:17 Zena je u pravu. Isto je i u Tuzli, jebte sta god kazes nabijaju na nos, ko da sam ja/mi krivi za srebrenicu.
Neozbiljno se o ovako bitnim temama voditi pricama pojedinaca i prica rekla-kazala.
-
sumirprimus
#64106 Re: SDP
jedno je genocid a jedno je dnevnoopoliticka papazjanija. i zna se ko je glavni krivac osim agresora i rata. sda . a oni su svi za sda. i sta sad? ja treba da trpim?
te povratnike najvise su izvarali sami drugi povratnici, trosenjem sredstava kako su se trosila. i sama njihova sda.
po meni da su htjeli sta uradit, nije se smio potpisat dejton bez srebrenice kao distrikta izdvojenog iz rsa. to je trebala biti crvena linija. al nije.
proslo vrijeme. sad koriste u napadima zakon o promjeni prebivalista, evo ja kazem nek se donio i trebo se donijet. dosta je ba vise hvatanja na nase emocije.
te povratnike najvise su izvarali sami drugi povratnici, trosenjem sredstava kako su se trosila. i sama njihova sda.
po meni da su htjeli sta uradit, nije se smio potpisat dejton bez srebrenice kao distrikta izdvojenog iz rsa. to je trebala biti crvena linija. al nije.
proslo vrijeme. sad koriste u napadima zakon o promjeni prebivalista, evo ja kazem nek se donio i trebo se donijet. dosta je ba vise hvatanja na nase emocije.
Last edited by sumirprimus on 07/12/2020 10:31, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#64107 Re: SDP
ja sad pricam najozibljnije. koliko je para potreosenu u tu srebrenicu? koliko se ljudi vratilo?
kuce su obnavljane kako? i kome? nek oni sami kazu...
-
xvassido+
#64108 Re: SDP
pojasnio ratni komadant huso salihović sve
-
sumirprimus
#64109 Re: SDP
da je vama dole malo mijenjat vlast al u rukavicama. da je kako skinut sda al ostat patriota.halo ba pa to je sda prica.
-
Škobo Habu
#64110 Re: SDP
Nikšića je stid, ali zbog tog stida ne misli podnjeti ostavku!?
Sa druge strane Bakir poručuje: što se nas tiče - neka Nikšića.
I ovi iz SDA su svjesni da ovakav SDP nema nikakve šanse zadugo.
Sa druge strane Bakir poručuje: što se nas tiče - neka Nikšića.
I ovi iz SDA su svjesni da ovakav SDP nema nikakve šanse zadugo.
Last edited by Škobo Habu on 07/12/2020 10:38, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#64111 Re: SDP
sta ima sta kae sebka ocel dat ostavku il ostaje do kraja? bake? ha
olovo uz njiha do kraja sv I jesno

olovo uz njiha do kraja sv I jesno
-
sumirprimus
#64112 Re: SDP
kako skrenu pricu i temu odma sa srebrenice i stvari koje im ne gode 
-
Škobo Habu
#64113 Re: SDP
Logika ti je totalno prizemna.
Pitanje Nikšićeve odgovornosti uslovljavaš Sebijinom? Ne daje Sebija ostavku, pa što bi Nikšić, je l'?
Upravo je tu bit svega jer SDP već decenijama glumata nekakvu moralnu gromadu od stranke pozivajući sve oko sebe na moralnu odgovornost, a kada se postavi to pitanje Nikšiću u konkretnom slučaju, kao što je srebrenički, onda imamo demagogiju u rangu Izetbegovića.
By the way, šta sad imaš protiv Olova?
Pitanje Nikšićeve odgovornosti uslovljavaš Sebijinom? Ne daje Sebija ostavku, pa što bi Nikšić, je l'?
Upravo je tu bit svega jer SDP već decenijama glumata nekakvu moralnu gromadu od stranke pozivajući sve oko sebe na moralnu odgovornost, a kada se postavi to pitanje Nikšiću u konkretnom slučaju, kao što je srebrenički, onda imamo demagogiju u rangu Izetbegovića.
By the way, šta sad imaš protiv Olova?
-
sumirprimus
#64114 Re: SDP
sebija je direktno upletena u aferu respirator, premiejr vlade je optuzen. bio i u pritvoru . kako nema? sta je gore od toga?i kako dodjosmo do toga da stari socijaldemokrata liberal sta vec branis sda na temi sdp.a
olovljak?
btw s obzirom da je zeleno, o olovu nista lijepo
olovljak?
btw s obzirom da je zeleno, o olovu nista lijepo
-
Škobo Habu
#64115 Re: SDP
Ko brani SDA?sumirprimus wrote: ↑07/12/2020 10:44 sebija je direktno upletena u aferu respirator, premiejr vlade je optuzen. bio i u pritvoru . kako nema? sta je gore od toga?i kako dodjosmo do toga da stari socijaldemokrata liberal sta vec branis sda na temi sdp.a![]()
olovljak?
btw s obzirom da je zeleno, o olovu nista lijepo![]()
Ja tvrdim da kada je riječ o stranačkoj odgovornosti nema razlike između Izetbegovića i Nikšića.
Afera respiratori, Asim i slične treba dobiti sudski epilog, i samo lud čovjek može biti protiv toga, no da se ovako vrh SDP-a kukavički odnosi spram svih dešavanja u Srebrnici, bez ikakve moralne odgovornosti, najbolji je dokaz njihovog političkog šibicarenja.
I popusti sa tim geografskim rasizmom.
Neka vam ugrade kakve filtere u Termoelektrani, jer od silne koncentracije smoga i udisanja istog stalno vam se pričinjavaju "zeleni" po forumu.
-
sumirprimus
#64116 Re: SDP
ti, i nisi dostojan mog odogovra sda olovski botu vise.
sto ti smeta sto ti kazem da si iz olova? a a propos, zakona o prebivalistu fino te pito gdje si glaso, i jel ti se prica slaze sa stvarnim djelima, ima tih mjesnih zajednica gdje sdp i ns nisu ni glasa dobile

sto ti smeta sto ti kazem da si iz olova? a a propos, zakona o prebivalistu fino te pito gdje si glaso, i jel ti se prica slaze sa stvarnim djelima, ima tih mjesnih zajednica gdje sdp i ns nisu ni glasa dobile
- vatrogasac
#64117 Re: SDP
Pogriješio je samo u jednom, a to je da će se Srebrenica preslikati na ostatak države. To se već desilo. Zar treba bolja ilustracija od ove pljuvačine između SDA i SDP u ovih nekoliko dana? Borba za bošnjačko biračko tijelo i preko njih doći do vlasti i ostvarivati benefite o kojima priča komadant Salihović. Šta je eventualni drugi razlog, borba za bolji život vatrogasaca? Ja je ne osjeti ni za vladavine jednih ili drugih pa čak kada su bili i zajedno. U vrijeme koalicije su bili najgori što osjetih i na svojoj koži, a negativne posljedice vučem do danas.
-
xvassido+
#64118 Re: SDP
sdp je imao svoju priliku kada su bil ialijansa za promjene ali ih srušiše boračke organizacijevatrogasac wrote: ↑07/12/2020 11:00 U vrijeme koalicije su bili najgori što osjetih i na svojoj koži, a negativne posljedice vučem do danas.
svaka buduća vlast mora da zna da će ih sda opet zloupotrjebiti
zato svaka buduća vlast mora jasno biti određena prema mujama aganovićima esadima delićima i onome što oni LAŽNO predstavljaju
-
Škobo Habu
#64119 Re: SDP
Meni smeta tvoja seljačka filozofija, a ne prozivanje odakle sam i šta sam.sumirprimus wrote: ↑07/12/2020 10:52 ti, i nisi dostojan mog odogovra sda olovski botu vise.
sto ti smeta sto ti kazem da si iz olova? a a propos, zakona o prebivalistu fino te pito gdje si glaso, i jel ti se prica slaze sa stvarnim djelima, ima tih mjesnih zajednica gdje sdp i ns nisu ni glasa dobile![]()
![]()
![]()
Sve i da sam iz Olova, to ne mora značiti da glasam tu.
Tvoja jedina uloga na ovom forumu jeste da papagajski ponavljaš "crveni", "zeleni" i slične frazetine, a inače ti smislene rečenice nisi u stanju napisati bez hrpe emotikona.
- Chmoljo
#64120 Re: SDP
Kako rekoh, stvari nisu tako jednostavne, i prebacivati sistemsko nerjesavanje problema na individualne zrtve je supacki.sumirprimus wrote: ↑07/12/2020 10:24 ja sad pricam najozibljnije. koliko je para potreosenu u tu srebrenicu? koliko se ljudi vratilo?
Rekoh i da nikada nije postojala volja da se isprati povratak. Da jeste, svi ti muljatori bi lezali dugogodisnje robije. Je rje bilo prece krasti i navlaciti sebi glasove. Ali to se ne moze fakturisati ljudima koji su propatili.
Svakako da ima supaka i medju njima, ali to je pranje odgovornih i bezvezno stvaranje animoziteta prema zrtvama.
- BHCluster
#64121 Re: SDP
@Chmoljo 
-
mishic
#64122 Re: SDP
Politička neslaganja, utemeljena kritika i borba za vlast su OK.
Ali kada se to pretvori u bespoštedan obračun, lične animozitete i otvorenu mržnju, a i ovaj forum to zorno ilustruje, onda to ide u korist zajedničke štete. Istup Nermina Nikšića na FACE TV-u predstavljao je školski primjer emotivnog sunovrata i izliva mržnje, inata, ličnih frustracija i poistovječivanja vlastitih emocija sa strankom, politikom i cjelokupnim članstvom SDP-a. U takvim obračunima gubi narod, gube Srebrenice, gubi BiH.
Problem što u redoslijedu prioriteta nije definisano šta je ono opće, neupitno, nadstranačko, više i važnije od bilo koje stranke i politike i nebi bilo toliko pogubno i opasno da naspram sebe Bošnjaci i Federacija BiH nemaju politike u kojima se tačno zna šta je neupitno, zajedničko, sveto i jedinstveno svim strankama u druga dva korpusa. I logično, iza takvih politika, iza tog jedinstvenog i neupitnog stava tamošnjih stranaka na gubitku su Federacija, Bošnjaci, svi politički subjekti na tom prostoru i u konačnici na gubitku je Bosna i Hercegovina.
Sintagma "probosanske snage" potpuno je potrošena i predstavlja samo praznu ljušturu u koju može trpati šta god ko hoće. Isto tako je potpuno prazna i nedefinirana sintagma "bošnjački interes" pod koji svaka stranka može podvesti svaki stranački, pojedinačni lični i svaki drugi parcijalni interes. A sve to skupa, pored politika koje su naspram toga, ide isključivo na štetu interesa BiH, Federacije, Bošnjaka, svih građana Bosne i Hercegovine i svake političke opcije koja djeluje pod agendom da joj je Bosna i Hercegovina, Federacija BiH, građani, napredak i prosperitet, prioritetan cilj.
U svemu tome velike sujete samozvanih lidera, njihovo poistovjećivanje sa strankom, narodom, entitetom i dr., čine situaciju nepodnošljivom. Njihov lični obračun, njihovi međusobni animoziteti, otvorena mržnja prema onome naspram sebe, međusobne ucjene, prijetnje i otvorena mržnja prenosi se na građane, narode, stranačke botove, članove stranaka pa i glasače.
U nedostatku fer i korektne političke utakmice i nadmetanja programima, rezultatima, transparentnošću, dosljednošću, ispunjavanjem datih obečanja i drugim što bi išlo i vodilo nas ka boljem sutra, mi smo uvućeni u te obračune koji se vode isključivo iz ličnih interesa. Tako zapravo pozicija i opozicija postaju jedno, postaju interesni klanovi i jedina razlika među njim je koliko kome će se pružiti prilike da rade isto, otimaju, pljačkaju, dijele, posvajaju i prisvajaju sve što postoji kao da im je to ćaćevina.
Otuda i ove sulude koalicije, papci, preletači, disidenti, propali karijeristi koji osnivaju nove političke subjekte, i sve ono što nas je zakovalo na dno svih pozitivnih parametara ne samo među evropskim državama nego nas vodi ka samom dnu i na nivou modernog svijeta. Onaj ko dobije glasove isključivo pljuvanjem po drugom i drugačijem i nakon izbora će nastaviti započeti rat i ni na kraj pameti mu neće biti da uradi bilo šta što bi bilo bolje, drugačije, naprednije... Kritikom za promašaje, krađe, kriminal, nefunkcionalnost i sl., unaprijed se amnestira vlastito ponavljanje tog istog i tako već decenijama iz kruga u krug.
Ali kada se to pretvori u bespoštedan obračun, lične animozitete i otvorenu mržnju, a i ovaj forum to zorno ilustruje, onda to ide u korist zajedničke štete. Istup Nermina Nikšića na FACE TV-u predstavljao je školski primjer emotivnog sunovrata i izliva mržnje, inata, ličnih frustracija i poistovječivanja vlastitih emocija sa strankom, politikom i cjelokupnim članstvom SDP-a. U takvim obračunima gubi narod, gube Srebrenice, gubi BiH.
Problem što u redoslijedu prioriteta nije definisano šta je ono opće, neupitno, nadstranačko, više i važnije od bilo koje stranke i politike i nebi bilo toliko pogubno i opasno da naspram sebe Bošnjaci i Federacija BiH nemaju politike u kojima se tačno zna šta je neupitno, zajedničko, sveto i jedinstveno svim strankama u druga dva korpusa. I logično, iza takvih politika, iza tog jedinstvenog i neupitnog stava tamošnjih stranaka na gubitku su Federacija, Bošnjaci, svi politički subjekti na tom prostoru i u konačnici na gubitku je Bosna i Hercegovina.
Sintagma "probosanske snage" potpuno je potrošena i predstavlja samo praznu ljušturu u koju može trpati šta god ko hoće. Isto tako je potpuno prazna i nedefinirana sintagma "bošnjački interes" pod koji svaka stranka može podvesti svaki stranački, pojedinačni lični i svaki drugi parcijalni interes. A sve to skupa, pored politika koje su naspram toga, ide isključivo na štetu interesa BiH, Federacije, Bošnjaka, svih građana Bosne i Hercegovine i svake političke opcije koja djeluje pod agendom da joj je Bosna i Hercegovina, Federacija BiH, građani, napredak i prosperitet, prioritetan cilj.
U svemu tome velike sujete samozvanih lidera, njihovo poistovjećivanje sa strankom, narodom, entitetom i dr., čine situaciju nepodnošljivom. Njihov lični obračun, njihovi međusobni animoziteti, otvorena mržnja prema onome naspram sebe, međusobne ucjene, prijetnje i otvorena mržnja prenosi se na građane, narode, stranačke botove, članove stranaka pa i glasače.
U nedostatku fer i korektne političke utakmice i nadmetanja programima, rezultatima, transparentnošću, dosljednošću, ispunjavanjem datih obečanja i drugim što bi išlo i vodilo nas ka boljem sutra, mi smo uvućeni u te obračune koji se vode isključivo iz ličnih interesa. Tako zapravo pozicija i opozicija postaju jedno, postaju interesni klanovi i jedina razlika među njim je koliko kome će se pružiti prilike da rade isto, otimaju, pljačkaju, dijele, posvajaju i prisvajaju sve što postoji kao da im je to ćaćevina.
Otuda i ove sulude koalicije, papci, preletači, disidenti, propali karijeristi koji osnivaju nove političke subjekte, i sve ono što nas je zakovalo na dno svih pozitivnih parametara ne samo među evropskim državama nego nas vodi ka samom dnu i na nivou modernog svijeta. Onaj ko dobije glasove isključivo pljuvanjem po drugom i drugačijem i nakon izbora će nastaviti započeti rat i ni na kraj pameti mu neće biti da uradi bilo šta što bi bilo bolje, drugačije, naprednije... Kritikom za promašaje, krađe, kriminal, nefunkcionalnost i sl., unaprijed se amnestira vlastito ponavljanje tog istog i tako već decenijama iz kruga u krug.
-
xvassido+
#64123 Re: SDP
drugim riječima jebo mater onaj ko bošnjacima dade državu na upravljanjevatrogasac wrote: ↑07/12/2020 11:00Pogriješio je samo u jednom, a to je da će se Srebrenica preslikati na ostatak države. To se već desilo. Zar treba bolja ilustracija od ove pljuvačine između SDA i SDP u ovih nekoliko dana? Borba za bošnjačko biračko tijelo i preko njih doći do vlasti i ostvarivati benefite o kojima priča komadant Salihović. Šta je eventualni drugi razlog, borba za bolji život vatrogasaca? Ja je ne osjeti ni za vladavine jednih ili drugih pa čak kada su bili i zajedno. U vrijeme koalicije su bili najgori što osjetih i na svojoj koži, a negativne posljedice vučem do danas.
- vatrogasac
#64124 Re: SDP
Realno gledano nije ništa bolje ni kod drugih u regionu. Iako je prošlo 3 decenije od raspada SFRJ još nekakva inercija pod kojom djeluju oni koji su nekada bili vlast i pokušavaju da je zadrže i povrate i onih koji je nisu imali pa bi sada da nadoknade i za ona i za ova vremena. Slušam svaki dan te šeme i nisu to nikakvi inati nego čisti lični interes u kome će neko uzeti krupan ili sitan šićar. Nema veze koliko, za uhar je i sitno ako ne mogu ono što drugi krupno jamiše. I tom logikom smo sveli i birače da svoj glas proda za 20 KM jer je svjestan da mu niko neće učiniti bolje. Iskustveno na osnovu protekle 3 decenije. Nekada je glasao iz ideje, ali vidio da drugi koji dobiše njegove glasove pare pokupiše, a njemu ništa ne dadoše. Ima nešto penzionera koji ganjaju inat, ali beskoristan.
- MorningStar
#64125 Re: SDP
Bgm malo zadjes u HR itekako su odmakli , u Srbiji Beograd odmakao - okolo pustolovine ko kod nas (cak i gore)vatrogasac wrote: ↑07/12/2020 12:52Realno gledano nije ništa bolje ni kod drugih u regionu. Iako je prošlo 3 decenije od raspada SFRJ još nekakva inercija pod kojom djeluju oni koji su nekada bili vlast i pokušavaju da je zadrže i povrate i onih koji je nisu imali pa bi sada da nadoknade i za ona i za ova vremena. Slušam svaki dan te šeme i nisu to nikakvi inati nego čisti lični interes u kome će neko uzeti krupan ili sitan šićar. Nema veze koliko, za uhar je i sitno ako ne mogu ono što drugi krupno jamiše. I tom logikom smo sveli i birače da svoj glas proda za 20 KM jer je svjestan da mu niko neće učiniti bolje. Iskustveno na osnovu protekle 3 decenije. Nekada je glasao iz ideje, ali vidio da drugi koji dobiše njegove glasove pare pokupiše, a njemu ništa ne dadoše. Ima nešto penzionera koji ganjaju inat, ali beskoristan.