Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
TESLA_EDISON wrote:Google lokacija skida po 5 feninga jer prilikom lociranja uključi nakratko prijenos podataka na mobitelu bez znanja korisnika kako bi se ohavizao gdje se nalazi. Stavite lokaciju samo GPS ili je skroz isključite i neće se dešavati više.
Izgleda da je to, isključio i ne skida više.
Zanimljivo samo na 4G skida kod mene.
Vidim na na 9.0. androidu galaxy s 8 dodali su opciju da telefon uključuje i wifi i bluetooth i ako je isključen za brže određivanje lokacije tako da ova opcija sa mobilnim podatcima nije potrebna više.
Vidiš da ipak ne sjedi niko za računarom i ne skida kredit namjerno
Skida ipak. Ostavio sam samo gps uređaja za lokaciju i evo nakon još jednog restarta skinulo 5 feninga. Što se mene i 4G mreže tiče završena priča.
Isključiću lokaciju skriot pa ću testirati
Last edited by kemox on 11/05/2019 00:32, edited 1 time in total.
Sad baš gledam kući spojen 4g i pušten je band 3 tj 1800mhz. Brzina solidnih 30+mbit. A hvata mi i band 20 na 800mhz. Hoće li puštati i druge frekvencije. Mada je i ovo sasvim solidno.
Dzafer wrote:
Zna li neko od formaša hoće li BHTelecom uvoditi neke konkurentnije prepaid opcije? Npr 35gb, 5KM, 7 dana?
Ma treba nešto dati na mjesec dana. Na primjer 200 min, 500 SMS i 5GB za 25 KM. To bi bilo extra. Sad ima slična tarifa ali je svega 1GB neta.
Šta reče...
Sms je obsolete, to više rijetko ko koristi...tbh meni bi mogli dati 10 sms-ova mjesečno and I would be fine with it lol.
Za te pare bi trebalo dati najmanje 90gb prometa ako žele da ostanu konkurentni sa m:telom. Ja 90% komunikacije obavljam preko interneta i usluga koje su povezane sa internetom.
Minute i sms-ovi su thing of the past, giagabajti I brzina budućnost.
Dzafer wrote:Žalosti me što BHTelecom nema u ponudi tarifu koja bi mogla parirati m:tel-ovoj 30gb 3 dana 3 KM, mene je ta tarifa odvela u m:tel iako sam dugogodišnji korisnik BHtelecoma
Zna li neko od formaša hoće li BHTelecom uvoditi neke konkurentnije prepaid opcije? Npr 35gb, 5KM, 7 dana?
Ma treba nešto dati na mjesec dana. Na primjer 200 min, 500 SMS i 5GB za 25 KM. To bi bilo extra. Sad ima slična tarifa ali je svega 1GB neta.
Šta reče...
Sms je obsolete, to više rijetko ko koristi...tbh meni bi mogli dati 10 sms-ova mjesečno and I would be fine with it lol.
Za te pare bi trebalo dati najmanje 90gb prometa ako žele da ostanu konkurentni sa m:telom. Ja 90% komunikacije obavljam preko interneta i usluga koje su povezane sa internetom.
Minute i sms-ovi su thing of the past, giagabajti I brzina budućnost.
E to je već lupanje. Nađi mi nekog u svijetu ko daje 90GB za 12€ u prepaidu.
Nadam se da će i nama bhtelekom uvesti nešto slično, kao Tele2 u Hrvatskoj, pokućni internet? https://www.google.com/amp/s/m.24sata.h ... net-537879
Mislim na nas korisnike koji smo diskriminisani, odnosno kako iz Bhtelekom-a kažu, korisnici koji nemaju tehničke mogućnosti.
allem_77 wrote:Nadam se da će i nama bhtelekom uvesti nešto slično, kao Tele2 u Hrvatskoj, pokućni internet? https://www.google.com/amp/s/m.24sata.h ... net-537879
Mislim na nas korisnike koji smo diskriminisani, odnosno kako iz Bhtelekom-a kažu, korisnici koji nemaju tehničke mogućnosti.
Hoce vrlo brzo. Huawei wttx . Uskoro ce ici testiranje tehnologije.
allem_77 wrote:Nadam se da će i nama bhtelekom uvesti nešto slično, kao Tele2 u Hrvatskoj, pokućni internet? https://www.google.com/amp/s/m.24sata.h ... net-537879
Hoce vrlo brzo. Huawei wttx . Uskoro ce ici testiranje tehnologije.
sasagrbic wrote:Koliko je neistina u ovom članku izneseno. Prva neistina je da je zamjena kartica potpuno besplatna. Druga neistina je da su pustili 4G u Banjaluci.
Nemoj tako, ima i jedna istina: "S tim u vezi, prosječne brzine koje korisnici mogu očekivati, zavisno od prethodno navedenih faktora, su oko 30Mbps za download i 5Mbps za upload brzinu“, rekli su nam iz ovog telekom operatera."
sasagrbic wrote:Koliko je neistina u ovom članku izneseno. Prva neistina je da je zamjena kartica potpuno besplatna. Druga neistina je da su pustili 4G u Banjaluci.
Nemoj tako, ima i jedna istina: "S tim u vezi, prosječne brzine koje korisnici mogu očekivati, zavisno od prethodno navedenih faktora, su oko 30Mbps za download i 5Mbps za upload brzinu“, rekli su nam iz ovog telekom operatera."
Neznam šta je smješno, izgleda BHT vam je trn u oku i da vam stalno nabija pritisak
Neznam šta je smješno, izgleda BHT vam je trn u oku i da vam stalno nabija pritisak
Tebi nije smiješno da se za reklamira brzina od 30Mbps na 4G+ a tu istu brzinu korisnici konkurencije imaju na 3G?
Čitam prezentaciju koju je neko postavio o planovima pokrivanja 4g mrežom i na mapi je opet u širokom luku zaobiđeno Trebinje i jugoistok BiH. Nije mi jasno šta je razlog tolike nezainteresovanosti za taj dio. Nije to tako mali grad. Jednom prilikom kada sam prolazio vidio sam da tu postoji samo 2G mreža. Mislim, puno sela imaju 3G signal a jedan takav turistički grad nema.
Zna li neko šta je uzrok ovoga, jel mali broj korisnika ili udaljenost od nekih linkovskih centara BHT-a?
Posmatrac_007 wrote:Čitam prezentaciju koju je neko postavio o planovima pokrivanja 4g mrežom i na mapi je opet u širokom luku zaobiđeno Trebinje i jugoistok BiH. Nije mi jasno šta je razlog tolike nezainteresovanosti za taj dio. Nije to tako mali grad. Jednom prilikom kada sam prolazio vidio sam da tu postoji samo 2G mreža. Mislim, puno sela imaju 3G signal a jedan takav turistički grad nema.
Zna li neko šta je uzrok ovoga, jel mali broj korisnika ili udaljenost od nekih linkovskih centara BHT-a?
Potvrđujem da Trebinje nema ni 3G. Zašto je to tako, ne znam. Jedna bazna bar na Leotaru nije neki trošak al...
U Bileći ima a nije puno daleko kao i u Popovom polju.
Posmatrac_007 wrote:Čitam prezentaciju koju je neko postavio o planovima pokrivanja 4g mrežom i na mapi je opet u širokom luku zaobiđeno Trebinje i jugoistok BiH. Nije mi jasno šta je razlog tolike nezainteresovanosti za taj dio. Nije to tako mali grad. Jednom prilikom kada sam prolazio vidio sam da tu postoji samo 2G mreža. Mislim, puno sela imaju 3G signal a jedan takav turistički grad nema.
Potvrđujem da Trebinje nema ni 3G. Zašto je to tako, ne znam. Jedna bazna bar na Leotaru nije neki trošak al...
U Bileći ima a nije puno daleko kao i u Popovom polju.
Ni meni nije jasno zašto je Trebinje zaobiđeno.
Haha, ako je vjerovati Speedtest mapi, Bileću je BHTelecom pokrio i 4G signalom. Bileća pokrivena prije Tešnja, Gračanice, Živinica. Logika is deceased.