Sirija vol. 2

Locked
Maystor

#64076 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:Kakva euforija kod Sa'voxa nakon današnjih terorističkih napada... Neprocjenjivo!
Stani malo, mene ste popljuvali neki dan što sam "uvrijedio" dotičnog; ti i Lakosta ste se utrkivali tepajući mu (Savo je naš kolega, nedaj se Savo, itd). Budi konzistentan, radi se o vašem "kolegi". Meni Savo nikad nije bio "kolega", za mene je razlika između njega i Bajre Ikanovića samo u tome što jedan ima a drugi nema muda; mentalni sklop im je isti.
Last edited by Maystor on 25/02/2017 21:40, edited 1 time in total.
Challenger__

#64077 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:Poslalo neke pačiće da raznose jetru po fasadi u Homsu, imali 10 godina kad je revolucija počela, Asada vidio jednom na televiziji, ali Muhajsini je rekao da je najveća blagodat raznijeti se na rafidiju, a ko sam ja da sudim pored takvog učenjaka...
Da, fakat prejadno...

Image

Ta bolesna upotreba djece i tinejdžera sve više podsjeća na pozne dane neke druge ideologije.
Kikibombona

#64078 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Kurdski general kaze kako ih Dzojn Mekejn moli da sto prije proglase nezavisnsot i garantuje da ce najjace drzave svijeta to podrzati...
McCain je budaletina, psihopata. Hoda po Evropi i priča protiv aktuelne administracije. Naravno, to ne znači da Kurdi nemaju značajnu podršku od USA, imaju. Ali to ne znači da će Kurdi trčati u nezavisnost mimo Bijele kuće, kako im nervozno sugeriše AIPAC-ov Goyim od subote, John McCain.
Pa naravno da nece. Podrska mnogih senatora, kongresmena, savjetnika, lobista i sta ti znam je vazna, ali bez podrske Trampa licno, nema nista.

Zato i kurdski general, koji je jedan od najvecih zagovornika nezavisnosti kaze 'Mekejn je optimisticniji nego mnogi kurdski politicari'. PUK i Gorran su narocito rezervisani, vec su bezbroj puta porucili da nece proglasiti nezavisnsot bez jasne podrske velikih sila. Kazu da ce taj dan sigurno doci, ali da nece zuriti.

Nesto su naucili, veoma fleksibilno nastupaju, u Iraku i Siriji.

Nego sta velis na veliki dogovor Barzanija i Putina oko nafte!??

New oil deal will see KRG shipping crude direct to a global refiner for first time

http://www.rudaw.net/english/kurdistan/22022017

Report: Rosneft builds Middle East portfolio with Kurdish deal

http://www.upi.com/Energy-News/2017/02/ ... 487768830/

Jos se ja pitam zasto Rusi insistiraju na kurdskom jedinstvu u Siriji, nikakve mi logike nije imalo. Ne vidim kako kurdsko jedinstvo moze biti korisno za Asada. I sto je cudnije, Rusi u igru, zajedno sa Amerikancima, pokusavaju uvaliti Barzanijev KDPS koji za sada PYD/YPG ne prihvataju. Jos osnovan odsjek za kurdski jezik u Moskovskom univerzitetu, jos 6. nacionalni kongres. Pitam se zasto!?? Kad ono, nafta, mozes misliti. :D
Krokodajl

#64079 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Chelli, off topic ali vezano za tu upotrebu djece posljednjih godina Rajha, pogledaj Danski film "Under Sandet" kandidat za oskara u kategoriji najbolji strani ove godine, priča o grupi dječaka koje je vermaht regrutovao za borbe a koji su se ni krivi ni dužni našli među zarobljenim vojnicima u Danskoj te su kao i ostali zarobljenici bili zaduženi za deminiranje Danskih plaža.
Challenger__

#64080 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:
Challenger__ wrote:Kakva euforija kod Sa'voxa nakon današnjih terorističkih napada... Neprocjenjivo!
Stani malo, mene se popljuvao neki dan što sam "uvrijedio" dotičnog; ti i Lakosta ste se utrkivali tepajući mu (Savo je naš kolega, nedaj se Savo, itd). Budi konzistentan, radi se o vašem "kolegi". Meni Savo nikad nije bio "kolega", za mene je razlika između njega i Bajre Ikanovića samo u tome što jedan ima a drugi nema muda; mentalni sklop im je isti.
Majstore, ne budi na kraj srca. Sve ima svoj kontekst: svi simpatizeri ove fejk-revolucije su se isparili, samo je on ostao da "brani" jedan zaludan projekat, jednu davno propalu stvar. U tom smislu je Krokodil rekao da nema potrebe za ličnim kvalifikacijama već za argumentima, koje on nema niti može da ima. To je bio poziv da se držimo argumenata predmetne prirode a ne lične. Tako sam ja to shvatio, tako podržao. Ni manje, ni više od toga.

Ne dao Bog da sam tebe popljuvao, doajena foruma, teme i svog druga.

Taman posla.
Kikibombona

#64081 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Poslalo neke pačiće da raznose jetru po fasadi u Homsu, imali 10 godina kad je revolucija počela, Asada vidio jednom na televiziji, ali Muhajsini je rekao da je najveća blagodat raznijeti se na rafidiju, a ko sam ja da sudim pored takvog učenjaka...

A njegovi vršnjaci u Hosmu rješavaju probleme koje je jedan drugi učenjak postavio pred njima, Muhamed ibn Musa al Hvarizmi prije 1000 i nešto godina, al i on je bio Perzijanac sjeme mu se zatrlo.

E moji Arapi šta vam beduini rade.
A znaci, Saxxx je nedavno proslovio raznosenje ove djece kao veliku pobjedu nad oholim rezimom!??

Blago njihovim roditeljima... :( :(
Krokodajl

#64082 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Maystor, nije se ono odnosilo na tebe, znaš i sam kakve su mu se sve riječi upućivale, a o tome kakav je i šta podržava, meni je draže da me on hiljadu puta nazove fašistom nego da me neko naziva kozojebom i da mi psuje po forumu, a on to nije uradio ni meni a vjerujem ni drugim forumašima, o tome se radilo.
Challenger__

#64083 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Jos se ja pitam zasto Rusi insistiraju na kurdskom jedinstvu u Siriji, nikakve mi logike nije imalo. Ne vidim kako kurdsko jedinstvo moze biti korisno za Asada. I sto je cudnije, Rusi u igru, zajedno sa Amerikancima, pokusavaju uvaliti Barzanijev KDPS koji za sada PYD/YPG ne prihvataju. Jos osnovan odsjek za kurdski jezik u Moskovskom univerzitetu, jos 6. nacionalni kongres. Pitam se zasto!?? Kad ono, nafta, mozes misliti. :D
Ma kakva nafta, imaju oni naftu i druge energente za narednih hiljadu godina. Njhovi motivi su mnogo kompleksniji, višeslojniji, dalekosežniji.
salik79

#64084 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

A njegovi vršnjaci u Hosmu rješavaju probleme koje je jedan drugi učenjak postavio pred njima, Muhamed ibn Musa al Hvarizmi prije 1000 i nešto godina, al i on je bio Perzijanac sjeme mu se zatrlo.

E moji Arapi šta vam beduini rade.

Moz's ti mislit, moj Lacosta, koliki je Otaj rafidijski uticaj po Dunjaluku, da sam ja u Stuttgartu, na faxu, ucio da je ovaj rafidija, ustvari, "otac" kompjutera, tj. informatike!? I to svabo, moj profesor, autor tog rafidijsko-propagandnog pamfleta. Placenik! :twisted:

:D
salik79

#64085 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Maystor wrote:
Stani malo, mene ste popljuvali neki dan što sam "uvrijedio" dotičnog; ti i Lakosta ste se utrkivali tepajući mu (Savo je naš kolega, nedaj se Savo, itd). Budi konzistentan, radi se o vašem "kolegi". Meni Savo nikad nije bio "kolega", za mene je razlika između njega i Bajre Ikanovića samo u tome što jedan ima a drugi nema muda; mentalni sklop im je isti.

To je to :thumbup: :kiss:
Challenger__

#64086 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:@Chelli, off topic ali vezano za tu upotrebu djece posljednjih godina Rajha, pogledaj Danski film "Under Sandet" kandidat za oskara u kategoriji najbolji strani ove godine, priča o grupi dječaka koje je vermaht regrutovao za borbe a koji su se ni krivi ni dužni našli među zarobljenim vojnicima u Danskoj te su kao i ostali zarobljenici bili zaduženi za deminiranje Danskih plaža.
Hvala na preporuci.

:thumbup:
Krokodajl

#64087 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Salik, ma rafidija 1/1

Image

Ja sivijeg insana nisam vidio, možda Ajatolah ali on ima one reflektore uperene u sebe da se ne oda pravi pigment, samo spletkare.
salik79

#64088 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:@Salik, ma rafidija 1/1

Image

Ja sivijeg insana nisam vidio, možda Ajatolah ali on ima one reflektore uperene u sebe da se ne oda pravi pigment, samo spletkare.

Lice pocrnilo od srdzbe i mrznje prema muslimanima! I reflektori su sastavni dio tukje...

:run: :skoljka:
Kikibombona

#64089 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kako su dr. Asad i sultan Redzep rastjerali simpatizere 'umjerenih dzihadista' sa teme, bojim se da ce se Asadovci medjusobno sukobiti. :D :lol:

Evo koliko je SDF udaljen od Zora...

Image

Oko Azaza borbe izmedju SDF sa jedne i turske vojske i umjerenih dzihadista sa druge strane. Zestoki sukobi, prenosi se. Turci ubise artiljerijom.

Transeji i zidovi sjeverno od Azaza, svega kilometar-dva od grada...

Image

Ostale slike, odje

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/statu ... 9446858753

al-Bab i oklina... SAA je veoma blizu da se konacno spoji sa SDF sa one strane Eufrata, po prvi put nakon izbijanja rata. :thumbup:

Image

Tako ce se moci izmajmunisati dogovor sa Asadom o dostavi potrebne logistike za Efrin! :thumbup:
Maystor

#64090 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:
Maystor wrote:
Stani malo, mene se popljuvao neki dan što sam "uvrijedio" dotičnog; ti i Lakosta ste se utrkivali tepajući mu (Savo je naš kolega, nedaj se Savo, itd). Budi konzistentan, radi se o vašem "kolegi". Meni Savo nikad nije bio "kolega", za mene je razlika između njega i Bajre Ikanovića samo u tome što jedan ima a drugi nema muda; mentalni sklop im je isti.
Majstore, ne budi na kraj srca. Sve ima svoj kontekst: svi simpatizeri ove fejk-revolucije su se isparili, samo je on ostao da "brani" jedan zaludan projekat, jednu davno propalu stvar. U tom smislu je Krokodil rekao da nema potrebe za ličnim kvalifikacijama već za argumentima, koje on nema niti može da ima. To je bio poziv da se držimo argumenata predmetne prirode a ne lične. Tako sam ja to shvatio, tako podržao. Ni manje, ni više od toga.

Ne dao Bog da sam tebe popljuvao, doajena foruma, teme i svog druga.

Taman posla.
Malo vas zajebavam, samo da vam ukažem s kim imate posla :wink:

reci Japinu da promijeni avatar :lol:
sarajevoxxxx

#64091 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Borci FSA i turske snage u potpunosti zauzele grad Tadef u okolini Al Baba
sarajevoxxxx

#64092 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Asadove snage počinile dva nova masakra. U gradu Douma u okolini Damaska poginulo je najmanje 9 građana (majka sa troje djece, jedna djevojčica, i 4 čovjeka) i u okolini Idliba 11.

- Revolucionari u Istočnoj Guti u naselju Hazerma danas uništili tri režimska tenka. U tom dijelu režim i dalje pokušava napredovati.

Spašavanje ozlijeđenih građana nakon današnjeg režimskog silovitog bombardovanja Hazerme 25.02.2017.:

Spašavanje ozlijeđenih građana u centru grada Douma 25.02.2017.

Uposlenici civilne zaštite u Doumi pokušavaju doći do mrtvih tijela građana koji su danas poginuli u silovitom režimskom bombardovanju okoline Damaska:

U sirijskoj provinciji Dera u kvartu Munši'eh u gradu Dera Al Balad danas je poginuo komandant Hezbollaha.

Demonstracije protiv sirijskog režima u gradu Al Bab prije nego što je pao u ruke Isila:

video:
https://www.facebook.com/bxvxbad/videos ... 463645544/
sarajevoxxxx

#64093 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Al Bab: Najmanje 14 građana poginulo i 16 ranjeno u današnjim eksplozijama od razornih mina koje je isil ostavio iza sebe nakon što se povukao iz grada Al Bab.
حلب 24
2 h ·
استشهاد 14 مدني وجرح 16 آخرين بانفجار ألغام من مخلفات #داعش في #الباب وبلدتي قباسين وبزاعة بريف #حلب الشرقي
#ح24
Pogledajte prijevod
UN-ov izaslanik za Siriju Stafan de Misture u nemogućoj misiji:

Image
sarajevoxxxx

#64094 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Danas u gradu Ariha u sirijskoj provinciji Idlib poginulo je 11 građana i oko 50 ozlijeđno. Na video snimku ispod ranjeni građani Arihe nakon današnjeg Asadovog bombardovanja grada:

18+
https://www.facebook.com/rahmoo3/videos ... 461519080/
salik79

#64095 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Image
sarajevoxxxx

#64096 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

al Bab

Image
Krokodajl

#64097 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

U Al Babu danas pobunjenici počeli sa čišćenjem grada, ali ne od mina već od stvari iz kuća, na jednom od videa nose vreće po gradu i pokušavaju neku sajlu da iščušaju sa zgrade.

Sad će opozicija izdati saopćenje i osuditi to ponašanje i poj'o vuk magaraca. :thumbup:
sarajevoxxxx

#64098 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Hariri: ako su napadi u Homsu izvršeni od strane terorista, naravno da ih onda osuđujemo
https://www.facebook.com/fadihusseinIRT ... 549282474/
sarajevoxxxx

#64099 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Grad Al Bab:
Image
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Krokodajl

#64100 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Dobro su prošli, mogo ih režim s barel bombama sa zemljom sravniti.
Locked