Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
tap3ah75

#64051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

@telemach

Vrbuju me i zovu na telefon iz telekoma ... nude jeftinije usluge ako pređem kod njih.
Pa da vidim ima li kakvih bonusa kod vas ako ostanem :)
Inok

#64052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Inok »

tap3ah75 wrote:@telemach

Vrbuju me i zovu na telefon iz telekoma ... nude jeftinije usluge ako pređem kod njih.
jedna od najprovidnijih šupljih :lol:
tap3ah75

#64053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Inok wrote:
tap3ah75 wrote:@telemach

jedna od najprovidnijih šupljih :lol:
Smisli sebi šuplju ... ne potkopavaj druge :lol:

Al' fakat me zovu iz telekoma na telemahov fixni. Znaju mi ime i prezime ... i adresu.
Odakle im?
CooK

#64054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

@Telemach de vidite sto mi nema interneta. Radi se o tome da se modem normalno konektuje na sekundu(upali se lampica ONLINE) i odmah posle toga pocnu migati UP i DOWN lampice i modem se resetuje i sve tako u krug. Zvao sam podrsku prije sat vremena ali oni samo znaju resetovati modem i registrovati nalog za izlazak tehnicara a na sekund kada se modem konektuje vidim da su parametri OK sto znaci da je problem negdje kod vas i tehnicari mi nisu potrebni.
Jednostavno receno, modem se ponasa isto kao da mu je blokiran pristup jer sekundu nakon sto se upali ONLINE lampica modem se resetuje bez obzira sto su parametri konekcije dobri. Hvala.
P.S. Probao sam sa resetom, factory resetom, drzanjem modema ugasenim sa odrvnutim kabelom i nista ne pomaze, jednostavno izgleda kao da ga mreza odbacuje.
Rugafet

#64055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

CooK wrote:@Telemach de vidite sto mi nema interneta. Radi se o tome da se modem normalno konektuje na sekundu(upali se lampica ONLINE) i odmah posle toga pocnu migati UP i DOWN lampice i modem se resetuje i sve tako u krug. Zvao sam podrsku prije sat vremena ali oni samo znaju resetovati modem i registrovati nalog za izlazak tehnicara a na sekund kada se modem konektuje vidim da su parametri OK sto znaci da je problem negdje kod vas i tehnicari mi nisu potrebni.
Jednostavno receno, modem se ponasa isto kao da mu je blokiran pristup jer sekundu nakon sto se upali ONLINE lampica modem se resetuje bez obzira sto su parametri konekcije dobri. Hvala.
P.S. Probao sam sa resetom, factory resetom, drzanjem modema ugasenim sa odrvnutim kabelom i nista ne pomaze, jednostavno izgleda kao da ga mreza odbacuje.
Kod mene ista situacija jucer bila cijeli dan, jutros mi dolazili i dijagnoza je - crko modem (ubee)
Prije njih sam sve varijante reseta probao naravno nula bodova.
tnt-tunja

#64056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Duo grande paket ima deklarisanu brzinu 40/4, upload je trenutno na 5,75 jel se to 6 ocekuje?
Aidmedo

#64057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Aidmedo »

Image

TGF preko WiFi-a. Na papiru 80/5, u stvarnosti je bilo 80/6, a sad je ovakav upload :D
Benq

#64058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

tnt-tunja wrote:Duo grande paket ima deklarisanu brzinu 40/4, upload je trenutno na 5,75 jel se to 6 ocekuje?
Tebi je i sada 6Mb, izmjeri preko mobilne aplikacije.
semirsar

#64059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

ide l' ba vise taj upload na barem 15Mbps za premium pakete, o manje necu ni da razmisljam?!! 8-) :mrgreen:
CooK

#64060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Rugafet wrote:
CooK wrote:@Telemach de vidite sto mi nema interneta. Radi se o tome da se modem normalno konektuje na sekundu(upali se lampica ONLINE) i odmah posle toga pocnu migati UP i DOWN lampice i modem se resetuje i sve tako u krug. Zvao sam podrsku prije sat vremena ali oni samo znaju resetovati modem i registrovati nalog za izlazak tehnicara a na sekund kada se modem konektuje vidim da su parametri OK sto znaci da je problem negdje kod vas i tehnicari mi nisu potrebni.
Kod mene ista situacija jucer bila cijeli dan, jutros mi dolazili i dijagnoza je - crko modem (ubee)
Prije njih sam sve varijante reseta probao naravno nula bodova.
Nemoj mi samo rec da su ti Cisco dali?
semirsar

#64061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

koliko hi handre restartima nece ni taj dugo a mere bit him cackalica ostala unutri :mrgreen:
CooK

#64062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

semirsar wrote:koliko hi handre restartima nece ni taj dugo a mere bit him cackalica ostala unutri :mrgreen:
Moj Ubee modem(Home Gateway)je stvarno u perfektnom stanju i cudilo bi me da je crkao ili da je ostecen na bilo koji nacin. Dobio sam ga novog i od pocetka je u vertikalnom polozaju na prozracnom mjestu a i povremeno cistim ove rupe za ventilaciju na njemu. Profesionalna deformacija mi ne dopusta da mi je bilo kakva tehnika u kuci zapustena i stvarno vodim brigu o svemu, da je uredjaj uvijek cist i da se ne pregrijava, nebitno jel se radi o mom uredjaju ili tudjem.
Jednostavno mi nema logike da se bilo sta ostetilo na njemu.
Last edited by CooK on 26/03/2018 20:04, edited 1 time in total.
Rugafet

#64063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

CooK wrote: Nemoj mi samo rec da su ti Cisco dali?
Jesu. Kao nema Ubee vise na stanju nikako. Kod Cisca mi smeta sto ne moze simuntalno raditi (2.4/5 ghz) nego jedno ili drugo, tako da mi to ne odgovara uopste, a maksuz za laptop kupio stick zbog 5 ghz.
Rugafet

#64064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

CooK wrote: Moj Ubee modem(Home Gateway)je stvarno u perfektnom stanju i cudilo bi me da je crkao ili da je ostecen na bilo koji nacin. Dobio sam ga novog i od pocetka je u vertikalnom polozaju na prozracnom mjestu a i povremeno cistim ove rupe za ventilaciju na njemu. Profesionalna deformacija mi ne dopusta da mi je bilo kakva tehnika u kuci zapustena i stvarno vodim brigu o svemu, da je uredjaj uvijek cist i da se ne pregrijava, nebitno jel se radi o mom uredjaju ili tudjem.
Isto stanje vjeruj mi. Dobio ga novog, stalno u vertikalno polozaju i na prozracnom mjestu. Vidi uopste ne mora da znaci da je i kod tebe isti slucaj...I meni ga je bas zao kad su ustanovili da je je jednostavno zabagovao (i to je to) prilikom restarta sa njihove strane
CooK

#64065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Rugafet wrote:
CooK wrote: Nemoj mi samo rec da su ti Cisco dali?
Jesu. Kao nema Ubee vise na stanju nikako. Kod Cisca mi smeta sto ne moze simuntalno raditi (2.4/5 ghz) nego jedno ili drugo, tako da mi to ne odgovara uopste, a maksuz za laptop kupio stick zbog 5 ghz.
Da to nije zafalilo Ubee-a ovim pretplatnicima sa vecim paketima pa sad kao kod nas u manjim poceli "crkavati" a ustvari zavrse negdje drugo? :) Kao sto sam iznad napisao, nema mi logike da mom ista bude jer je star malo vise od godinu dana i vodio sam brigu o njemu. Sve lampice normalno rade, parametre konekcije fino ocitava, jedino izgleda kao da mu je blokiran pristup mrezi.
Rugafet

#64066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

A cuj, ne znam nisam pametan, da sam siguran da je tako letjelo bi perje vjeruj mi. Sacekajmo ipak da vidimo kako ce se kod tebe rijesiti, ako bude vise slucajeva onda sve je moguce
Last edited by Rugafet on 26/03/2018 20:14, edited 1 time in total.
semirsar

#64067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

CooK wrote:
semirsar wrote:koliko hi handre restartima nece ni taj dugo a mere bit him cackalica ostala unutri :mrgreen:
Moj Ubee modem(Home Gateway)je stvarno u perfektnom stanju i cudilo bi me da je crkao ili da je ostecen na bilo koji nacin. Dobio sam ga novog i od pocetka je u vertikalnom polozaju na prozracnom mjestu a i povremeno cistim ove rupe za ventilaciju na njemu. Profesionalna deformacija mi ne dopusta da mi je bilo kakva tehnika u kuci zapustena i stvarno vodim brigu o svemu, da je uredjaj uvijek cist i da se ne pregrijava, nebitno jel se radi o mom uredjaju ili tudjem.
ma ovo vise bilo namjenjeno Sinanu nego tebi, sega mi kad veli, karikiram, "nejma sta mu nije radio" ali nije on jedini, svi mi volimo prckat' a kad rikne T-mach kriv. Da se razumijemo, ni u kojem slucaju ne tvrdim da nije do opreme. :mrgreen:
semirsar

#64068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

CooK wrote: Da to nije zafalilo Ubee-a ovim pretplatnicima sa vecim paketima pa sad kao kod nas u manjim poceli "crkavati" a ustvari zavrse negdje drugo? :) Kao sto sam iznad napisao, nema mi logike da mom ista bude jer je star malo vise od godinu dana i vodio sam brigu o njemu. Sve lampice normalno rade, parametre konekcije fino ocitava, jedino izgleda kao da mu je blokiran pristup mrezi.
ajme, ovo sam i ja isto pomislio :pisnuo: :pisnuo:

P.S. ako nadjem cackalicu tacno cu znati ciji je bio :skoljka: :run:
Rugafet

#64069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

semirsar wrote: ma ovo vise bilo namjenjeno Sinanu nego tebi, sega mi kad veli, karikiram, "nejma sta mu nije radio" ali nije on jedini, svi mi volimo prckat' a kad rikne T-mach kriv. Da se razumijemo, ni u kojem slucaju ne tvrdim da nije do opreme. :mrgreen:
hehe kad sam napisao sve sam probao mislio sam na hard reset, reset i sl. i to sve nakon sto sam ujutro ustao a lampice blinkaju. Do juce je savrseno radio. Ionako cim mi se serviser javio na tel. prvo me pitao jesam li to radio, to je prvi korak
CooK

#64070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

semirsar wrote:
CooK wrote: Da to nije zafalilo Ubee-a ovim pretplatnicima sa vecim paketima pa sad kao kod nas u manjim poceli "crkavati" a ustvari zavrse negdje drugo? :) Kao sto sam iznad napisao, nema mi logike da mom ista bude jer je star malo vise od godinu dana i vodio sam brigu o njemu. Sve lampice normalno rade, parametre konekcije fino ocitava, jedino izgleda kao da mu je blokiran pristup mrezi.
ajme, ovo sam i ja isto pomislio :pisnuo: :pisnuo:

P.S. ako nadjem cackalicu tacno cu znati ciji je bio :skoljka: :run:
Pa realno sta drugo da pomislim kada mi je BH Telecomov ZTE modem izdrzao 10 godina i jos ga vratio ispravnog a ovaj Ubee star godinu dana i ponasa se kao da je potpuno ispravan a neko mi hoce reci da je crkao?
Rugafet

#64071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Pa vidi kada dodju mozda kod tebe i nije crkao. Mada onako po opisu bas isto se i kod mene ponasao. Signal odlican (i danas su mjerili) ali nece nikako da se zakaci na mrezu, radili su i nekakvu sinhronizaciju sa Sarajevom, medjutim nista nije uspjelo, lampice samo random blinkaju.
CooK

#64072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Rugafet wrote:Pa vidi kada dodju mozda kod tebe i nije crkao. Mada onako po opisu bas isto se i kod mene ponasao. Signal odlican (i danas su mjerili) ali nece nikako da se zakaci na mrezu, radili su i nekakvu sinhronizaciju sa Sarajevom, medjutim nista nije uspjelo, lampice samo random blinkaju.
Cuce se sutra, napisacu sta je bilo. Ako mi uzmu Ubee a ostave Cisco trazicu i reklamaciju za ovaj dan sto nemam interneta. Jesi li ti trazio reklamaciju?
Inok

#64073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Inok »

Rugafet wrote:Pa vidi kada dodju mozda kod tebe i nije crkao. Mada onako po opisu bas isto se i kod mene ponasao. Signal odlican (i danas su mjerili) ali nece nikako da se zakaci na mrezu, radili su i nekakvu sinhronizaciju sa Sarajevom, medjutim nista nije uspjelo, lampice samo random blinkaju.
To je BUG u samom kodu rutera nažalost nikad popravljen a UBEE nikako ne radi update softwer, cisco puno bolji i stabilniji.

potraži na netu vidjet ćeš da UBEE svi izbacuju naročito ova verzija kod telemaha, imao sam i ja isti dok sam bio na telemah i previše problema sa njim bilo, još imam pristup ali koristi se samo za lokalnu mrežu ko mali torent :D

Image
Aidmedo

#64074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Aidmedo »

Image

Ide ovaj upload :D :D
Rugafet

#64075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

@Cook, nisam...yebaji ga

@Inok, a sta ja znam do danas stvarno sa Ubeejem nisam imao problema, mada evo cisco za sad radi extra (i domet mu je veci) jedinu zamjerku na njega imam zbog toga sto 5 ghz moze da radi samo u slucaju ako je 2.4 ghz 'ugasen'
Locked