Vrbuju me i zovu na telefon iz telekoma ... nude jeftinije usluge ako pređem kod njih.
Pa da vidim ima li kakvih bonusa kod vas ako ostanem
Moderator: Benq
jedna od najprovidnijih šupljihtap3ah75 wrote:@telemach
Vrbuju me i zovu na telefon iz telekoma ... nude jeftinije usluge ako pređem kod njih.
Smisli sebi šuplju ... ne potkopavaj drugeInok wrote:jedna od najprovidnijih šupljihtap3ah75 wrote:@telemach
Kod mene ista situacija jucer bila cijeli dan, jutros mi dolazili i dijagnoza je - crko modem (ubee)CooK wrote:@Telemach de vidite sto mi nema interneta. Radi se o tome da se modem normalno konektuje na sekundu(upali se lampica ONLINE) i odmah posle toga pocnu migati UP i DOWN lampice i modem se resetuje i sve tako u krug. Zvao sam podrsku prije sat vremena ali oni samo znaju resetovati modem i registrovati nalog za izlazak tehnicara a na sekund kada se modem konektuje vidim da su parametri OK sto znaci da je problem negdje kod vas i tehnicari mi nisu potrebni.
Jednostavno receno, modem se ponasa isto kao da mu je blokiran pristup jer sekundu nakon sto se upali ONLINE lampica modem se resetuje bez obzira sto su parametri konekcije dobri. Hvala.
P.S. Probao sam sa resetom, factory resetom, drzanjem modema ugasenim sa odrvnutim kabelom i nista ne pomaze, jednostavno izgleda kao da ga mreza odbacuje.
Tebi je i sada 6Mb, izmjeri preko mobilne aplikacije.tnt-tunja wrote:Duo grande paket ima deklarisanu brzinu 40/4, upload je trenutno na 5,75 jel se to 6 ocekuje?
Nemoj mi samo rec da su ti Cisco dali?Rugafet wrote:Kod mene ista situacija jucer bila cijeli dan, jutros mi dolazili i dijagnoza je - crko modem (ubee)CooK wrote:@Telemach de vidite sto mi nema interneta. Radi se o tome da se modem normalno konektuje na sekundu(upali se lampica ONLINE) i odmah posle toga pocnu migati UP i DOWN lampice i modem se resetuje i sve tako u krug. Zvao sam podrsku prije sat vremena ali oni samo znaju resetovati modem i registrovati nalog za izlazak tehnicara a na sekund kada se modem konektuje vidim da su parametri OK sto znaci da je problem negdje kod vas i tehnicari mi nisu potrebni.
Jednostavno receno, modem se ponasa isto kao da mu je blokiran pristup jer sekundu nakon sto se upali ONLINE lampica modem se resetuje bez obzira sto su parametri konekcije dobri. Hvala.
P.S. Probao sam sa resetom, factory resetom, drzanjem modema ugasenim sa odrvnutim kabelom i nista ne pomaze, jednostavno izgleda kao da ga mreza odbacuje.
Prije njih sam sve varijante reseta probao naravno nula bodova.
Moj Ubee modem(Home Gateway)je stvarno u perfektnom stanju i cudilo bi me da je crkao ili da je ostecen na bilo koji nacin. Dobio sam ga novog i od pocetka je u vertikalnom polozaju na prozracnom mjestu a i povremeno cistim ove rupe za ventilaciju na njemu. Profesionalna deformacija mi ne dopusta da mi je bilo kakva tehnika u kuci zapustena i stvarno vodim brigu o svemu, da je uredjaj uvijek cist i da se ne pregrijava, nebitno jel se radi o mom uredjaju ili tudjem.semirsar wrote:koliko hi handre restartima nece ni taj dugo a mere bit him cackalica ostala unutri
Jesu. Kao nema Ubee vise na stanju nikako. Kod Cisca mi smeta sto ne moze simuntalno raditi (2.4/5 ghz) nego jedno ili drugo, tako da mi to ne odgovara uopste, a maksuz za laptop kupio stick zbog 5 ghz.CooK wrote: Nemoj mi samo rec da su ti Cisco dali?
Isto stanje vjeruj mi. Dobio ga novog, stalno u vertikalno polozaju i na prozracnom mjestu. Vidi uopste ne mora da znaci da je i kod tebe isti slucaj...I meni ga je bas zao kad su ustanovili da je je jednostavno zabagovao (i to je to) prilikom restarta sa njihove straneCooK wrote: Moj Ubee modem(Home Gateway)je stvarno u perfektnom stanju i cudilo bi me da je crkao ili da je ostecen na bilo koji nacin. Dobio sam ga novog i od pocetka je u vertikalnom polozaju na prozracnom mjestu a i povremeno cistim ove rupe za ventilaciju na njemu. Profesionalna deformacija mi ne dopusta da mi je bilo kakva tehnika u kuci zapustena i stvarno vodim brigu o svemu, da je uredjaj uvijek cist i da se ne pregrijava, nebitno jel se radi o mom uredjaju ili tudjem.
Jednostavno mi nema logike da se bilo sta ostetilo na njemu.
Da to nije zafalilo Ubee-a ovim pretplatnicima sa vecim paketima pa sad kao kod nas u manjim poceli "crkavati" a ustvari zavrse negdje drugo?Rugafet wrote:Jesu. Kao nema Ubee vise na stanju nikako. Kod Cisca mi smeta sto ne moze simuntalno raditi (2.4/5 ghz) nego jedno ili drugo, tako da mi to ne odgovara uopste, a maksuz za laptop kupio stick zbog 5 ghz.CooK wrote: Nemoj mi samo rec da su ti Cisco dali?
ma ovo vise bilo namjenjeno Sinanu nego tebi, sega mi kad veli, karikiram, "nejma sta mu nije radio" ali nije on jedini, svi mi volimo prckat' a kad rikne T-mach kriv. Da se razumijemo, ni u kojem slucaju ne tvrdim da nije do opreme.CooK wrote:Moj Ubee modem(Home Gateway)je stvarno u perfektnom stanju i cudilo bi me da je crkao ili da je ostecen na bilo koji nacin. Dobio sam ga novog i od pocetka je u vertikalnom polozaju na prozracnom mjestu a i povremeno cistim ove rupe za ventilaciju na njemu. Profesionalna deformacija mi ne dopusta da mi je bilo kakva tehnika u kuci zapustena i stvarno vodim brigu o svemu, da je uredjaj uvijek cist i da se ne pregrijava, nebitno jel se radi o mom uredjaju ili tudjem.semirsar wrote:koliko hi handre restartima nece ni taj dugo a mere bit him cackalica ostala unutri
Jednostavno mi nema logike da se bilo sta ostetilo na njemu.
ajme, ovo sam i ja isto pomislioCooK wrote: Da to nije zafalilo Ubee-a ovim pretplatnicima sa vecim paketima pa sad kao kod nas u manjim poceli "crkavati" a ustvari zavrse negdje drugo?Kao sto sam iznad napisao, nema mi logike da mom ista bude jer je star malo vise od godinu dana i vodio sam brigu o njemu. Sve lampice normalno rade, parametre konekcije fino ocitava, jedino izgleda kao da mu je blokiran pristup mrezi.
hehe kad sam napisao sve sam probao mislio sam na hard reset, reset i sl. i to sve nakon sto sam ujutro ustao a lampice blinkaju. Do juce je savrseno radio. Ionako cim mi se serviser javio na tel. prvo me pitao jesam li to radio, to je prvi koraksemirsar wrote: ma ovo vise bilo namjenjeno Sinanu nego tebi, sega mi kad veli, karikiram, "nejma sta mu nije radio" ali nije on jedini, svi mi volimo prckat' a kad rikne T-mach kriv. Da se razumijemo, ni u kojem slucaju ne tvrdim da nije do opreme.
Pa realno sta drugo da pomislim kada mi je BH Telecomov ZTE modem izdrzao 10 godina i jos ga vratio ispravnog a ovaj Ubee star godinu dana i ponasa se kao da je potpuno ispravan a neko mi hoce reci da je crkao?semirsar wrote:ajme, ovo sam i ja isto pomislioCooK wrote: Da to nije zafalilo Ubee-a ovim pretplatnicima sa vecim paketima pa sad kao kod nas u manjim poceli "crkavati" a ustvari zavrse negdje drugo?Kao sto sam iznad napisao, nema mi logike da mom ista bude jer je star malo vise od godinu dana i vodio sam brigu o njemu. Sve lampice normalno rade, parametre konekcije fino ocitava, jedino izgleda kao da mu je blokiran pristup mrezi.
![]()
P.S. ako nadjem cackalicu tacno cu znati ciji je bio![]()
Cuce se sutra, napisacu sta je bilo. Ako mi uzmu Ubee a ostave Cisco trazicu i reklamaciju za ovaj dan sto nemam interneta. Jesi li ti trazio reklamaciju?Rugafet wrote:Pa vidi kada dodju mozda kod tebe i nije crkao. Mada onako po opisu bas isto se i kod mene ponasao. Signal odlican (i danas su mjerili) ali nece nikako da se zakaci na mrezu, radili su i nekakvu sinhronizaciju sa Sarajevom, medjutim nista nije uspjelo, lampice samo random blinkaju.
To je BUG u samom kodu rutera nažalost nikad popravljen a UBEE nikako ne radi update softwer, cisco puno bolji i stabilniji.Rugafet wrote:Pa vidi kada dodju mozda kod tebe i nije crkao. Mada onako po opisu bas isto se i kod mene ponasao. Signal odlican (i danas su mjerili) ali nece nikako da se zakaci na mrezu, radili su i nekakvu sinhronizaciju sa Sarajevom, medjutim nista nije uspjelo, lampice samo random blinkaju.