Sirija

Locked
oridjidji

#64026 Re: Sirija

Post by oridjidji »

Em2r wrote:
insomnia78 wrote:Ja da sam tol'ko fasciniran nekim narodom pokupio bih se i tamo
Nemas zene, djece njima pomoc treba vise nego ikad, kad ces ako ne sad?
A mozda i nagazi na ludi kamen tamo, ili ako nista na sihir :)
Na neke je kurdske vec nagazio opasno :lol:
sumirprimus

#64027 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

oridjidji wrote:
insomnia78 wrote:Ja da sam tol'ko fasciniran nekim narodom pokupio bih se i tamo
Nemas zene, djece njima pomoc treba vise nego ikad, kad ces ako ne sad?
Pusku u ruke i smijes se s njima. Smjehom protiv Isila. :D
ko mix pjesama dine merlina...
oridjidji

#64028 Re: Sirija

Post by oridjidji »

insomnia78 wrote:
Ironmen wrote:"Amerika je pozdravila smrt Abi Mutaza el-Koračija predstavljajući to kao veliku pobjedu", rekao je glasnogovornik organizacije IDIL Abu Mohamed el-Adnani, nazivajući ga jednim od njegovih brojnih pseudonima.

Kome SAD maze oci cuj pozdravila smrt prestavljajuci kao veliku pobjedu ovo je stvarno smijesno i citati.
Pa Ameri su ga i roknuli
Ameri neki dan rekose kako ce pobunjenike pomagati povecanom Cia-e aktivnoscu u regionu. Irancima su naucnike sa nuklearnog programa rokali ko ludi, sad udarili po njihovim generalima u Siriji. Masine. :D
Challenger__

#64029 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

oridjidji wrote:Da su slusali Butija, tesko bi rata i bilo njega nisu slusali ni oni protiv Assada ni oni koji su bili za Assada, a bome ni sami Assad. Zato je kao glas razuma u Siriji brzo smaknut.
Butijevi stavovi su jasni kao dan bijeli.

_____

- Ko je pokrenuo krvoproliće u Siriji?
Zar ne vidite da se stvar otkrila, i da pitanje više nije pitanje idžtihada. Istina se ukazala svakome ko ima dva oka, o Allahovi obovi. Ovo je otvoreni rat zapadnjačkih kriminalaca sa njegova dva ogranka – evropskim i američkim, kao što sam vam i spomenuo. Taj rat se vodi pod upravom projevrejski orjentisanih hrišćana a po planu koji je ranije, mnogo ranije, zacrtao Izrael. Evo, vi vidite da je ova naša mubarek zemlja napunjena raznim ljudima sa strane, koji nisu njeni stanovnici. Ako oni zavladaju, vi ćete biti prvi koje će oni ubijati pa se vratite!
- S kim se služe u ratu protiv Sirije?
Pogledali smo pa smo vidjeli da ovaj svjetski rat koristi braću, koristi čitave oblasti, desno i lijevo, na istoku i na zapadu. Pogledali smo pa smo vidjeli da ovaj svjetski rat koristi, ne kažem vojsku, već čitave vojske razne mješavine kriminalaca istrgnutih iz zatvora. Onih koje je proizvela Amerika, onih koje zovu Al Kaida i njeni ogranci. Pogledali smo pa smo vidjeli da oni koji se zadužuju izvršenjem ovog rata su upravo ti ogranci i te mješavine. Pogledali smo pa smo vidjeli da se tone oružja dostavljaju, i tone oružja dovlače u ovu Sirijsku zemlju koju je Poslanik, a.s., opisao kao Šam – a Sirija je srce unutar Šama.
- Ko brani Siriju?
Šta je bio rezultat? Zapadnjački kriminalci su se mogli između sebe kladiti da će nakon par mjeseci Sirija biti podijeljena na četiri male međusobno zavađene državice koje će nastati na mjestu zemlje koja se zove Sirija. A šta se ustvari desilo? Evo prošle su čitave dvije godine, možda i više, a vojska jedne jedine zemlje stoji naspram čitavog svjetskog poretka, kojeg sam vam opisao, sa njihovim izvršiocima. Evo, ta vojska razbija opklade zapada! Evo je, ta zemlja, gledamo je danas, čvrsto odolijeva i postojano stoji!

UKRATKO: Rat protiv Sirije su pokrenuli "zapadnjački kriminalci" Evrope i USA. Služe se "čitavim vojskama kriminalaca...one koje je proizvela Amerika...koje zovu Al Kaida i njeni ogranci". Ko brani Siriju? "Njena vojska", njena SAA.

:arrow: LINK

_____

Ovo su, također, tvrdi stavovi sirijske vlade i vojske, koja je uprkos uvriježenom mišljenju, dominantno sunitska i dan danas. Zato nije pao Damask, zato nije pao Alepo koji je sunitski Staljingrad. Duboko sam uvjeren da su njegove riječi odnijele prevagu u Siriji a ne njeni saveznici. On je sirijskom otporu dao teološko utemeljenje. Njega su ubili pomenuti kriminalci koje je raskrinkakvao kao oruže "jevrejsko-hrišćanskih nevjernika (Evrope i Amerike) koji čekaju pojavu svog (lažnog) mesije"!
sumirprimus

#64030 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

jes al kad bi se igrali corabake.
u tom nekom svijetu od marmelade.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#64031 Re: Sirija

Post by arman1 »

Kikibombona wrote:Cheli je ranije pisao o slabom moralu boraca SAA. I to je zaista ocigledno. Nema nasmijanih lica i pjesme kao sa pocetka sukoba, nema zara u pogledu. Katastrofalan govor tijela. Dzaba avioni, kamioni, hrpa oruzja... Arapski nacionalizam je slab motivacioni faktor, neuporedivo slabiji od 'vjerskog fanatizma'. Motivacija je bez ikakve sumnje na strani pobunjenika, od samog pocetka rata. SAA to mora kompenzirati sirovom snagom!

Sa druge strane, pazite raspolozenje kurdskih boraca... Njihova zelja za opstankom, za slobodom, za prosperitetom... je velika... njihov nacionalizam je veliki... njihova zelja za pobjedom je velika...

Nema teorije da se Kurdima desi Kindi, Tagba, Palmira, Abu Duhar, Meng... iz kojih su vjerski fanatici izvukli stotine, hiljade zivih i zdavih SAA vojnika, pa ih poslije strijeljali... U slucaju Kurda, samo bi leseve mogli iznijeti, zivog covjeka veoma tesko, a grupu njih sasvim nemoguce. Kurdima je ispod casti da padnu u ruke vjerskih fanatika. Zbog toga se u mnogim slucajevima raznose bombom koju cuvaju za sebe ako dodju u situaciju da budu zarobljeni. I kada skontas, bolje i to nego da te muci i na kraju zakolje kao ovcu.

Dakle, motivise ih borba za opstanak, slobodu... motivise ih to sto znaju kakve su zvijeri sa druge strane... motivise ih kolektivno pomacenje, crno kolektivno pamcenje...

Image

Image

Pred bitku i poslije bitke, ovoo... :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=bRRkwv_z8KI

1.30.... Female fighters vs Islamic State: 'We let ISIS members end up in hell'

Ovdje govore o djevojkama koje su se raznijeli kako ne bi bile zarobljene... biti zarobljen nije opcija...

Islamic State are afraid to see women with guns

I nikako da nadjem video iz Kobanija, koji je napravljen kada je ISIL prisao na par kilometara gradu... Organizovan je nevjerovatan dernek, ulice pune, odjekuje muzika na velikim zvucnicima... kao opste veselje sto dolaze... a zapravo, tako se samo motivisu i bore protiv straha... :-D
A da nije u pitanju opijum ili marihuana
klixlove

#64032 Re: Sirija

Post by klixlove »

Challenger__ wrote:
oridjidji wrote:Da su slusali Butija, tesko bi rata i bilo njega nisu slusali ni oni protiv Assada ni oni koji su bili za Assada, a bome ni sami Assad. Zato je kao glas razuma u Siriji brzo smaknut.

_____

Zar ne vidite da se stvar otkrila, i da pitanje više nije pitanje idžtihada. Istina se ukazala svakome ko ima dva oka, o Allahovi obovi. Ovo je otvoreni rat zapadnjačkih kriminalaca sa njegova dva ogranka – evropskim i američkim, kao što sam vam i spomenuo. Taj rat se vodi pod upravom projevrejski orjentisanih hrišćana a po planu koji je ranije, mnogo ranije, zacrtao Izrael. Evo, vi vidite da je ova naša mubarek zemlja napunjena raznim ljudima sa strane, koji nisu njeni stanovnici. Ako oni zavladaju, vi ćete biti prvi koje će oni ubijati pa se vratite!
Pogledali smo pa smo vidjeli da ovaj svjetski rat koristi braću, koristi čitave oblasti, desno i lijevo, na istoku i na zapadu. Pogledali smo pa smo vidjeli da ovaj svjetski rat koristi, ne kažem vojsku, već čitave vojske razne mješavine kriminalaca istrgnutih iz zatvora. Onih koje je proizvela Amerika, onih koje zovu Al Kaida i njeni ogranci. Pogledali smo pa smo vidjeli da oni koji se zadužuju izvršenjem ovog rata su upravo ti ogranci i te mješavine. Pogledali smo pa smo vidjeli da se tone oružja dostavljaju, i tone oružja dovlače u ovu Sirijsku zemlju koju je Poslanik, a.s., opisao kao Šam – a Sirija je srce unutar Šama.
- Ko brani Siriju?
Šta je bio rezultat? Zapadnjački kriminalci su se mogli između sebe kladiti da će nakon par mjeseci Sirija biti podijeljena na četiri male međusobno zavađene državice koje će nastati na mjestu zemlje koja se zove Sirija. A šta se ustvari desilo? Evo prošle su čitave dvije godine, možda i više, a vojska jedne jedine zemlje stoji naspram čitavog svjetskog poretka, kojeg sam vam opisao, sa njihovim izvršiocima. Evo, ta vojska razbija opklade zapada! Evo je, ta zemlja, gledamo je danas, čvrsto odolijeva i postojano stoji!

UKRATKO: Rat protiv Sirije su pokrenuli "zapadnjački kriminalci" Evrope i USA. Služe se "čitavim vojskama kriminalaca...one koje je proizvela Amerika...koje zovu Al Kaida i njeni ogranci". Ko brani Siriju? "Njena vojska", njena SAA.

_____

Ovo su, također, tvrdi stavovi sirijske vlade i vojske, koja je uprkos uvriježenom mišljenju, dominantno sunitska i dan danas. Zato nije pao Damask, zato nije pao Alepo koji je sunitski Staljingrad. Duboko sam uvjeren da su njegove riječi odnijele prevagu u Siriji a ne njeni saveznici. On je sirijskom otporu dao teološko utemeljenje. Njega su ubili pomenuti kriminalci koje je raskrinkakvao kao oruže "jevrejsko-hrišćanskih nevjernika (Evrope i Amerike) koji čekaju pojavu svog (lažnog) mesije"!
Jeste ta vojska je na celu sa monstrumom assadom ubila preko 350.000 muslimana u zadnje 4 i po godine. Mani se tog lažnog predstavljanja ostvareni rusofilu. Te obmane su davno ispuhale i muslimani Sirije kao 74% dio populacije iz dana u dan staju u kraj tom monstrumu. Ne možeš bolan likovat nad masakrima koje čini assad i Putin nad muslimanskom djecom, a onda kao ti nešto uvjeravat muslimane ko je njihov zaštitnik. Ponasas se kao da ljudi koji čitaju forum nemaju grama mozga, ponizavas i podcjenjuje ljude rusofilu.
sarajevoxxxx

#64033 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

oridjidji wrote:
Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Cheli je ranije pisao o slabom moralu boraca SAA. I to je zaista ocigledno. Nema nasmijanih lica i pjesme kao sa pocetka sukoba, nema zara u pogledu. Katastrofalan govor tijela. Dzaba avioni, kamioni, hrpa oruzja... Arapski nacionalizam je slab motivacioni faktor, neuporedivo slabiji od 'vjerskog fanatizma'. Motivacija je bez ikakve sumnje na strani pobunjenika, od samog pocetka rata. SAA to mora kompenzirati sirovom snagom!
Zapažam da se to polako mijenja na bolje. Od početka ruske intervencije. BTW, nije samo nacionalizam pokretač sirijske armije nego religijski (sažet u interpretacijama rahmetli Butija kao zajedničkog imenitelja) i univerzalni momenat. Moral je u uzlaznoj putanji, zato američka "koalicija" ruši trafo-stanice i generatore da pristaliice SAA ubije u pojam. Uzalud, čini se.

Moral je u uzlaznoj putanji.
Da su slusali Butija, tesko bi rata i bilo njega nisu slusali ni oni protiv Assada ni oni koji su bili za Assada, a bome ni sami Assad. Zato je kao glas razuma u Siriji brzo smaknut.
Buti je bio manje-više neutralan, i mislim da kako je vrijeme prolazilo sve je jasnije osuđivao nasilje, što je naravno bilo previše za okruženje u kojem se nalazio. Asadu odgovara neko samo poput muftije Hasuna, koji je sav uz režim od početka bio i ostao.
insomnia78

#64034 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote: I nikako da nadjem video iz Kobanija, koji je napravljen kada je ISIL prisao na par kilometara gradu... Organizovan je nevjerovatan dernek, ulice pune, odjekuje muzika na velikim zvucnicima... kao opste veselje sto dolaze... a zapravo, tako se samo motivisu i bore protiv straha... :-D
Da nije ovo jarane?
Image
ImageImage
Jebo te led, ko da je to bilo prije sto godina
Zar nismo svi gledali kurdski dernek pri dolasku Daesha, ono, oni čuče s ove strane turske granice i sa pjesmom i veseljem docekuju Daesh

Ako je i iz ljubavi previse je ba
oridjidji

#64035 Re: Sirija

Post by oridjidji »

Challenger__ wrote:

_____

- Ko brani Siriju?

_____

Ipak mirni protesti u Siriji su trajali poprilicno dugo, dok nije kulminiralo. Sama vlada je davala dovoljno povoda da stanje u Siriji postane gore. Tako da stanje na terenu je slika i prilika stavova Asadovog rezima, a bome i pobunjenika, prije nego rhm. sejh Butija, iako je on usporedio Asadovu vojsku sa ashabima, bio je zagovornik dijaloga medju zavadjenima. Bas na ovoj stranici se pisalo na koji je nacin kritikovao Asada. Ne znam koliko stoji ta tvrdnja da je Asadova vojska dominanto sunitska. To se veze za cinjenicu da je Sirija zemlja sunni muslimana zbog njihovog postotka od 70% u toj zemlji, pa cim ono nije pao rezim ocito ih i sunije podrzavaju.
arman1

#64036 Re: Sirija

Post by arman1 »

Postaju iritantni lajavi balavci koji prilikom objave posta uvijek uz ime nekog ko nije po njihovom dodaju , monstrum, pseto, zločinac.
Po tvrdnji jednog Sarajevskog psihologa u pitanju su uglavnom isfrustrirani maloljetnici ili mlađe punoljetne osobe , niskog ili srednjeg obrazovanja. Uglavnom su nezadovoljni svojim životim i nevide perspektivu, veoma su povodljivi i u 95% odgovaraju psihološkom profilu osoba koje zovemo vehabije, vehabiti ili selefije. Ima tu i drugih naziva, gaćonje, trofrtaljci, zeleni četnici ali da ne širimo.

Nevjerovatno je koliko trolaju i spamaju.
Uglavnom ponavljaju znanje dobiveno od uhljuba koji zovu emirima, šejhovim i vrlim ahbabima, a koji su najobičniji plačenici. Nažalost takvi su uspjeli iz BiH u Siriju odvesti oko 300 maloumnika, od kojih se većina neće vratiti.
Neko kaže što ti smetaju? Kako mi neće smetati neko kome ne valja kako su mu klanjali preci zadnjih 500 godina, a valja kako klanja liječeni narkoman koji je počeo klanjati prije 3 godine. Neko kome je moralni uzor sifilitični šeik koji kaže da su Bošnjaci zaslužili ono što ih je snašlo, a Srebrenica dobar znak.
Kako mi neće smetati neko ko podržava đubrad koja prijete da će BiH ulicam teći potoci krvi i da će stradati svak ko nije (govno) kao oni.
Naravno da mi smeta dušman kome smeta moja glava na ramenima samo zato što klanjam kao Bosanski sunit, što su mi i Šiti i Krščani i Židovi braća.
Smeta mi jer i ja smetam njemu i nastojat ću da smetam još više takvima.
von_admir

#64037 Re: Sirija

Post by von_admir »

Image
insomnia78

#64038 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

arman1 wrote:Postaju iritantni lajavi balavci koji prilikom objave posta uvijek uz ime nekog ko nije po njihovom dodaju , monstrum, pseto, zločinac.
Po tvrdnji jednog Sarajevskog psihologa u pitanju su uglavnom isfrustrirani maloljetnici ili mlađe punoljetne osobe , niskog ili srednjeg obrazovanja. Uglavnom su nezadovoljni svojim životim i nevide perspektivu, veoma su povodljivi i u 95% odgovaraju psihološkom profilu osoba koje zovemo vehabije, vehabiti ili selefije. Ima tu i drugih naziva, gaćonje, trofrtaljci, zeleni četnici ali da ne širimo.

Uglavnom ponavljaju znanje dobiveno od uhljuba koji zovu emirima, šejhovim i vrlim ahbabima, a koji su najobičniji plačenici. Nažalost takvi su uspjeli iz BiH u Siriju odvesti oko 300 maloumnika, od kojih se većina neće vratiti.
Neko kaže što ti smetaju? Kako mi neće smetati neko kome ne valja kako su mu klanjali preci zadnjih 500 godina, a valja kako klanja liječeni narkoman koji je počeo klanjati prije 3 godine. Neko kome je moralni uzor sifilitični šeik koji kaže da su Bošnjaci zaslužili ono što ih je snašlo, a Srebrenica dobar znak.
Kako mi neće smetati neko ko podržava đubrad koja prijete da će BiH ulicam teći potoci krvi i da će stradati svak ko nije (govno) kao oni.
Naravno da mi smeta dušman kome smeta moja glava na ramenima samo zato što klanjam kao Bosanski sunit, što su mi i Šiti i Krščani i Židovi braća.
Kaze l' sta taj psiholog za ove sto vicu "Obuma", "konjska faca" i "Izrahell"?
von_admir

#64039 Re: Sirija

Post by von_admir »

Polagano zaostravaju se sve vise odnosi izmedju ruja i amera.

Image
arman1

#64040 Re: Sirija

Post by arman1 »

insomnia78 wrote:
arman1 wrote:Postaju iritantni lajavi balavci koji prilikom objave posta uvijek uz ime nekog ko nije po njihovom dodaju , monstrum, pseto, zločinac.

Kaze l' sta taj psiholog za ove sto vicu "Obuma", "konjska faca" i "Izrahell"?
Kaže mada se više osvrnuo na ove dijasporce. :D :D :D :D :D :D :D
salik79

#64041 Re: Sirija

Post by salik79 »

klixlove wrote:
salik79 wrote: ObriJo :mrgreen:

Image

Nego, ako bi mi ko od ovih "prosvijetljenih" mogao, otprilike, reci - koja kazna za ovo bi mu bila u "demokratskom" dijelu Sirije?! Ne mislim samo na skracivanje i uredjivanje brade...
To je isto ko da pitaš zašto muslimani prihvataju dolare. Ili zašto se briju sirijske izbjeglice. Pa naravno da se treba prilagoditi svijetu gdje si trenutno da bi izmuzao milione, kao što to radi Hare. Zaboravljaš da je igrao i u Izraelu, niša bolje nema nego uzimat čifutima milione. Treba biti fleksibilan kada ima neka korist puno veća od ovoga što ti govoriš. :D

Image
Imaš li kakvih problema, Saliče :D
A sorc, tj gace?! Pitaj Medu bil ikada otisao zivjeti u Siriju pod "demokratskom" vlascu...Zna da bi vrlo brzo bio kraci za glavu.
insomnia78

#64042 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Mislim, ustvari sam siguran da Medina brada nema veze sa vjerom
von_admir

#64043 Re: Sirija

Post by von_admir »

Bodkin wrote:
KUZNETSOV wrote:
solar7 wrote:Svaka cast revolucionarima i kod svih mihova i suhova oni se i dalje dobro drze protiv teroristicke ruske bande i ostalih pagana.Uspjece ono samo cjena ce biti velika jer samo puske i po koji tov imaju.Svaka im cast.
ma dok pucaju ovako lagano su pred moskvom :lol:

Image
:lol: zatekbira, opali rafal i pobjegne.

Auu jos ima i sat na ruci cc, ne valja to osjeci ce mu ruku.kjafir je to .Ima zapadnjacke stvari sto nije dozvoljeno :D
klixlove

#64044 Re: Sirija

Post by klixlove »

insomnia78 wrote:Mislim, ustvari sam siguran da Medina brada nema veze sa vjerom
http://www.ekskluziva.ba/Zasto-Haris-Me ... 43873.html

http://arhiva.cazin.net/vijesti/clanak/ ... hammed-a.s

Svima nama je poznato da svaki sportaš ima neki svoj imidž.
Ali fanove reprezentacije BiH je zanimalo zašto Haris Medunjanin ima bradu.
Nedugo nakon toga oglasio se Haris. Neke je odgovor pomalo i začudio, a neki su to prihvatili sasvim normalno. I Vas će možda začuditi, ali i ne mora!
”Bradu nosim jer je imao i naš Poslanik Muhammed a.s.!” rekao je naš reprezentativac Haris.

Uživajte ba momci. Dont panic! :D
insomnia78

#64045 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ma izmisljaju
Challenger__

#64046 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da/ne x 3:

- Da li je očigledno da USA i KSA svjesno naoružavaju AQ u Siriji?
To cut it short: Can we say the #CIA #SaudiArabia are aware and willingly supplying al-Qaeda in #Syria? I would say... yah. Pretty obvious.

Da.

- Da li je očigledno da RuAF nemilosrdno uništava one koje naoružavaju USA i KSA?
#Syria: @LccSy reports #RuAF airstrike on "Sham Brigade" HQ in Tahataya, #Idlib killing everybody inside & destroyed many vehicles.

Da.

- Da li je general Kasim Sulejmani uvažena zvijezda među svojim saborcima?

Image
That's the reason behind Gen Soleimani can't stop spate of his photos from #Iraq & #Syria he is a Rock star there!
Da.

______

UKRATKO: Da,da,da...
arman1

#64047 Re: Sirija

Post by arman1 »

asurbanipal

#64048 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

oridjidji wrote:Zna se ko je otvorio put rusenju Sadamovog rezima Americi, iracki Siiti su im uz neke druge aktere prvi pruzili ruku saradnje.

http://www.dailymotion.com/video/x2izwui
Kikibombona

#64049 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote: I nikako da nadjem video iz Kobanija, koji je napravljen kada je ISIL prisao na par kilometara gradu... Organizovan je nevjerovatan dernek, ulice pune, odjekuje muzika na velikim zvucnicima... kao opste veselje sto dolaze... a zapravo, tako se samo motivisu i bore protiv straha... :-D
Da nije ovo jarane?
Image
ImageImage
Jebo te led, ko da je to bilo prije sto godina
Zar nismo svi gledali kurdski dernek pri dolasku Daesha, ono, oni čuče s ove strane turske granice i sa pjesmom i veseljem docekuju Daesh

Ako je i iz ljubavi previse je ba
Znas li ti da se u mali Kobane, koji grad velicine Bihaca slilo skoro cjelokupno stanovnistvo sire regije koja je brojala 400 000 stanovnika?

Je l' trebalo izginuti 50 000 ljudi da bi ti rekao 'svaka cast'?
Kurdi su pokazali velicinu kada su evakuirali civilno stanovinstvo, sto Arapi rijetko rade...

Ti se fakat pravis lud... :-) Kobane je bio okruzen sa svih strana, zbijeni tamo negdje u nedodjiji, daleko od bilo koga ko bi im mogao pomoci. Ovdje sam postavljao slike boraca sa lovackim puskama. Napadala ih je armada koja je imala svega u izobilju. Kurdi u Kobaniju nisu imali oruzja i municije za veci broj ljudi. Stavise, da im Amerika nije bacala municiju iz zraka koju su donirali Pesmerge, ostali bi bez metaka za par dana. Pa da li si ti svjestan kakve gluposti pises? :-) :-) :-) :-)
insomnia78

#64050 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

A ti pises pametne stvari?
Pjesma i slavlje dok dolazi ISIL?
:D
Rekoh ti, odvadi malo postaje smjesno
Ti si jedini lik na temi cijim upisima o Kurdima se smije i jedna i druga i treca "strana"
Locked