Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Norm
#6402 Re: Zeničani
pumica wrote:
Huso ga gura iz budzeta![]()
Huso ti kriv
hahahah, oooo 'sukim' ja forumam...
-
Mustang1
#6403 Re: Gdje u Zenici...?
Ma vidio sam neku sinoc hoda po muha bez glave gore dole sama sa nekom kesom reko da nisi ti 
- Casual's
#6404 Re: Zeničani
Dragi Norm šta tebe puca ? Od 100 komentara na članku gdje se hvali Ze samo je tvoj pljuvački, ohani bolan. 
- Norm
#6405 Re: Zeničani
ne znam sta me puca...mozda to sto sam rodjeni Zenicanin, mozda zato sto ne zabijam glavu u pijesak ko noj, mozda zato sto shvatam da zivim u 21 vijeku, mozda zato sto nisam ni na cijem spisku, mozda zato sto imam pristup nekim informacijama sa 'sijela', mozda zato sto bas vidim sta se radi a volim svoj grad...mozda zato sto me kozmeticke investicije manje 'kupuju' od mog prava na cist zrak i makar solidno grijanje, mozda zato sto se ja brinem za buducnost svoje djece, ne znam...i ja uopste ne pljujem, pogresno shvatate, samo zelim ukazati da ono sto se radi nije 8 svjetsko cudo nego nesto najnormalnije, da se ponovim, u 21 vijeku u zemlji koja se smatra evropskom...a mozda ja nisam u vinklo, haj ga znaj... 
- ja nisam ja
#6406 Re: Gdje u Zenici...?
Nisam hehe a volim da hodam ali mi nije bas blizu da sa 15 min hoda nosim pune kese
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6407 Re: Gdje u Zenici...?
Trola.Jimmy McNulty wrote:Ako si crvenai ako ne trollaš upoznaćemo se ti i ja, ja za crvenkama patim
Inace Bruce Springsteen kaze da nisi zivio dok ne probas crvenku
- ExNihilo
#6408 Re: Gdje u Zenici...?
Crvena kosa, zelene oči. Najbolji kombo. 
- kamberovica polje
#6409 Re: Zeničani
Hajmo realno, zbog čega se konkretno imamo hvaliti?Casual's wrote:Dragi Norm šta tebe puca ? Od 100 komentara na članku gdje se hvali Ze samo je tvoj pljuvački, ohani bolan.
Ekonomske prilike nikad gore, puno prljavštine,jebeno grijanje, puno malograđana i seljačina s okolnih brda, policija kurcem ne mrda a neku noć MALOLJETNICI vade pištolje u po grada, puno kerova, sumnjivi dogovori oko nekih imaginarnih termoelektrana... Najlakše je zažmirit na jedno oko i svršavat na GGM i na kraju mi koji iz dobre namjere i iz ljubavi prema svom gradu kritikujemo, ispadamo pljuvači blagostanja. Ma daj bježi, samo popizdim kad se sjetim da se ništa neće promijeniti.
- Casual's
#6410 Re: Zeničani
Da su sredili grijanje kod nas bi bilo što nisu sredili ceste
Mittal je u drugoj fazi postavljanja filtera, završetak je do 2016.
Treba skontati da Zenica nije sadaka grad, i ono sadake što dobiju, dobiju za nešto poglupo.
@polje Zbog toga što si ti nabrojao problem je infrastruktura grada? "Građani" su ti koji bi trebali grad ciniti cistim, ekonomske prilike nigdje ne štimaju, a i kada se nešto hoće promjeniti oko toga dođu stranacki podobni mediji i pljuju po tome. Dosta sam upucen oko kombinovane TE tako da znam sta pricam.
To za djecu je kriv kucni odgoj. AKo igdje imaju preventivu da se sklone sa ulice, imaju kod nas..
Jebiga pljuvanje je na finoj novosti govoriti kako to nije fino, de ti nešto drugo. Vidjeli smo mi koliko Zenicanima znaci zrak na protestima prije par mjeseci.
btw - za pse će biti kao neka otvorena sjednica, baš me zanima odziv..oni "stop ugriz" organizuju..lično idem, i pratim tu grupu od nastanka..zajedno sa 10-20 sugrađana
Treba skontati da Zenica nije sadaka grad, i ono sadake što dobiju, dobiju za nešto poglupo.
@polje Zbog toga što si ti nabrojao problem je infrastruktura grada? "Građani" su ti koji bi trebali grad ciniti cistim, ekonomske prilike nigdje ne štimaju, a i kada se nešto hoće promjeniti oko toga dođu stranacki podobni mediji i pljuju po tome. Dosta sam upucen oko kombinovane TE tako da znam sta pricam.
To za djecu je kriv kucni odgoj. AKo igdje imaju preventivu da se sklone sa ulice, imaju kod nas..
Jebiga pljuvanje je na finoj novosti govoriti kako to nije fino, de ti nešto drugo. Vidjeli smo mi koliko Zenicanima znaci zrak na protestima prije par mjeseci.
btw - za pse će biti kao neka otvorena sjednica, baš me zanima odziv..oni "stop ugriz" organizuju..lično idem, i pratim tu grupu od nastanka..zajedno sa 10-20 sugrađana
-
zebih
#6411 Re: Zeničani
Uloga gradjana i jest da kritikuje i propituje vlast , pa tako i lokalnu zasto nesto nije uredu i zasto ne moze biti bolje, osim kod nas gdje je najbitnije ..." samo da se ne puca"Casual's wrote:Da su sredili grijanje kod nas bi bilo što nisu sredili ceste![]()
Ovako to rade normalne zemlje http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /150504075.
Ovim ne zelim ni u ludilu porediti Bec sa nasom kasabom , nego ukazati kako se radi za dobrobit lokalne zajednice , sto bi u nasem slucaju (za pocetak) recimo bilo to *ebeno grijanje, cistoca grada, zivotinja po gradu ima vise nego u nekom ZOO itd.Da ne kazem pravljenje ambijenta za privlacenje privatnog biznisa ( ako su mogle male sredine tipa Vitez , Tesanj, zasto nije mogla Zenica ?) i normalne trzisne konkurencije ali sta bi onda Almy , ITC i itd. firme radile
- Warashii
#6412 Re: Zeničani
Činjenica je sto korisnici iznad govore. Taj GGM nije donio nikakvo olakšanje u vidu gužvi, samo sto su sada možda i veće pa se sada uključim u guzvu kod apoteke Boris Kidric kada idem u smjeru Sena a nešto se ne sjećam prije takve gužve.
Dakle GGM neka bude da je ok ali sad na njeg svršavaju k'o da su izmjenjali svu saobraćajnu infrastrukturu grada.
E sad kućni odgoj je jedna stvar a poštivanje zakona potpuno treća, ljudi (djeca) su ovakvi jer se ništa ne poštuje, te stvari ne moraš da nosiš samo iz kuće nego te tome zakon uci.
Sto se Mittala tice tu nemam vise nikakvih komentara, dokaz je cementara u Kaknju.
Grijanje mi ne odgovara i trenutno jedino sto mi smeta kod njih je paušal i komplikovano isključenje s mreže.
Jos brdo stvari ne štima u ovoj čaršiji i ne znam zašto se praviti da je ok.
Dakle GGM neka bude da je ok ali sad na njeg svršavaju k'o da su izmjenjali svu saobraćajnu infrastrukturu grada.
E sad kućni odgoj je jedna stvar a poštivanje zakona potpuno treća, ljudi (djeca) su ovakvi jer se ništa ne poštuje, te stvari ne moraš da nosiš samo iz kuće nego te tome zakon uci.
Sto se Mittala tice tu nemam vise nikakvih komentara, dokaz je cementara u Kaknju.
Grijanje mi ne odgovara i trenutno jedino sto mi smeta kod njih je paušal i komplikovano isključenje s mreže.
-
channel10
#6413 Re: Zeničani
Tu nikad nije bilo guzve, kao sto je nije bilo ni na bulevaru. Na bulevaru nekad bile dvije trake, sad je jedna i zbog toga je guzva. Znaci tu je kruzni zakazao. Norm sto je rekao, sve stoji, ali sta uraditi. Ne moze ni Bog protiv seljaka, nazalost.Warashii wrote:Činjenica je sto korisnici iznad govore. Taj GGM nije donio nikakvo olakšanje u vidu gužvi, samo sto su sada možda i veće pa se sada uključim u guzvu kod apoteke Boris Kidric kada idem u smjeru Sena a nešto se ne sjećam prije takve gužve.
- Warashii
#6414 Re: Zeničani
I to se slažem. Poplava je krkanskog ponašanja u čaršiji, razloga je brdo, al daj majka mu stara ima li ikakav glas razuma. Pa evo vec drugi dan u vremenu najveće gužve oni ocrtavaju cestu tamo kod skretanja za kasarnu. I takvih nebuloza brdo.
Mislim napraviti kružni sa dvije trake a svako isključenje mu u jednu traku, onaj u Crkvicama, može samo neko ko fakat pojma nema o saobraćaju.
Ne znam jbga, ljudi očekuju da.nesto urade ljudi na vlasti. Ne ide sad da se za svaki klinac mora izaći na proteste jbga.
Mislim napraviti kružni sa dvije trake a svako isključenje mu u jednu traku, onaj u Crkvicama, može samo neko ko fakat pojma nema o saobraćaju.
Ne znam jbga, ljudi očekuju da.nesto urade ljudi na vlasti. Ne ide sad da se za svaki klinac mora izaći na proteste jbga.
-
channel10
#6415 Re: Zeničani
Ramic im je birvaktile sve fino pojasnio (sto se tice kruznih tokova-ako poznajete momka).
-
kakavdanakneiskustvu
- ja nisam ja
#6417 Re: Gdje u Zenici...?
Hoces i muzicku
Gdje mogu pojesti donere da su dobri,pitu ili tako nesto vec dva dana jedem pizze iz one pekare
Gdje mogu pojesti donere da su dobri,pitu ili tako nesto vec dva dana jedem pizze iz one pekare
-
s@mson
#6418 Re: Gdje u Zenici...?
Na putu do robne kuce imas nekoliko mjesta sa donerima, koji god izaberes svejedno, nijedan ne odskace kvalitetom koji nije na nekom nivou a pitu, pa naravno u Lađani.. Od RK Bosna produzis jos nekih 200-300 metara, ne mozes fulati...
A dobru i jeftinu klopu imas u Tapasu, samo predjes preko ulice tj. GGM-a i u zgradi starog pozorista se nalazi restoran...
A dobru i jeftinu klopu imas u Tapasu, samo predjes preko ulice tj. GGM-a i u zgradi starog pozorista se nalazi restoran...
- ExNihilo
#6419 Re: Gdje u Zenici...?
Al' smara cura.
- Norm
#6420 Re: Zeničani
Norm je govorio jos na samom pocetku izgradnje GGM-a da taj 'prvi kruzni tok' u Zenici niti je prvi niti ce rijesiti guzve, a za koje se 100% tvrdilo da hoce, u spici, i bio u najmanju ruku receno. popljuvan...Norm je postavio i pitanje zasto se, kada se vec ide u toliki projekat finansiran kreditom, ne uplanira i biciklisticka staza, jer ima nas koji nismo ovisni o automobilima...i bio ismijan da bi se kasnije ustanovilo da je projekat izmjenjen u tom dijelu da nema vise 5 nego14 kruznih tokova od kojih mozda samo dva zasluzuju taj naziv, ostalo je smijurija koja 'zacepi' kada u isti udje autobus ili na nekima cak i tri vozila...Sve i jedan je radila Zenicka firma, ciji ce vlasnik sada da pravi dzamiju, samo dok mu se da pogodna lokacija...biciklisticka staza ce biti planirana u narednom periodu i to ce biti 'novi' projekat za koji ce tender dobiti, pogadjajte i koji ce se finasirati, pogadjate kako?channel10 wrote:Tu nikad nije bilo guzve, kao sto je nije bilo ni na bulevaru. Na bulevaru nekad bile dvije trake, sad je jedna i zbog toga je guzva. Znaci tu je kruzni zakazao. Norm sto je rekao, sve stoji, ali sta uraditi. Ne moze ni Bog protiv seljaka, nazalost.Warashii wrote:Činjenica je sto korisnici iznad govore. Taj GGM nije donio nikakvo olakšanje u vidu gužvi, samo sto su sada možda i veće pa se sada uključim u guzvu kod apoteke Boris Kidric kada idem u smjeru Sena a nešto se ne sjećam prije takve gužve.
Sto se tice seljaka (tezaka), ja te ljude izuzetno postujem, zive od svoga rada, proizvode, bore se, problem su malogradjani, primitivci a cije manire umjesto da odbacujemo mi ih sve vise prihvatamo i zelimo da zivimo u toj matrici ponasanja koju oni namecu. Zasto? Kako su generacije prije nas te i takve znale postaviti na svoje mjesto? Mi kao nesto, sad cu upotrijebiti moderan izraz, 'urbani' a sklanjamo se primitivcima...protesti za cist zrak 0 bodova, protesti za rjesavanje kerova lutalica 0 bodova...izbori se provedu na kafici ili Smetovima i cudimo se rezultatima???
I svi svrsavaju na placeni clanak na klixu kako je Zenica moderan grad jer ima 14 'polukruznih' tokova u ciju izgradnju je spickana i lova predvidjena za potpunu rekonstrukciju toplovodne mreze. Doduse sto ce potpuna, moze i djelimicna kada se znalo da nema nista od termoelektrane...
I to je sve OK? Izvinite ali meni nije...
- phillie
#6421 Re: Zeničani
Stanes na stanicu gradske linije (preko puta autobuske (do one piljare -objasnila NMI)), i tu mozes "uhvatiti" ili taxi ili autobus. Sto se taksija tice, 1,5 je do kapije bolnice, a ako hoces u krug bolnice onda je od 2-3 KM.Rizvan wrote:Koliko se kreću cijene taksija u Zenici, konkretno ruta od autobuske do Kantonalne bolnice?
Postoji li neka autobuska linija do bolnice, i koliko često vozi?
Autobusi koji ti odgovaraju: Kanal-Bolnica i Svice-A.stanica-Bolnica. Ovaj prvi imas svakih 20-tak minuta. za drugi nisam siguran ali i on ce te dovesti do kapije bolnice. cijena autobuske karte je 1KM.
- BlackCaviar
#6422 Re: Zeničani
Brzinsko pitanje.
Trebam poslati jaknu u Bosanski Petrovac. Kakva su vaša iskustva sa ovom našom poštom? Je li neko imao problema? Za koliko dana je stiglo i koliko košta to zadovoljstvo, tj poštarina (mislio sam poslati pouzećem)?
Trebam poslati jaknu u Bosanski Petrovac. Kakva su vaša iskustva sa ovom našom poštom? Je li neko imao problema? Za koliko dana je stiglo i koliko košta to zadovoljstvo, tj poštarina (mislio sam poslati pouzećem)?
- Warashii
#6423 Re: Zeničani
Mah jednostavnije je, ne znam da je bas mnogo i skuplje, koristiti neku od kurirskih sluzbi, InTime, A2B i sl.BlackCaviar wrote:Brzinsko pitanje.
- Casual's
#6424 Re: Zeničani
Mozes i preko vozaca busa, oni uzimaju oko 5 KM..to je meni uvijek bilo najsigurnije.
-
Mustang1
#6425 Re: Gdje u Zenici...?
Nema nekoliko mjesta sa donerima onaj turcin je zatvorio a ima ispod Adi drzi nije los ali onaj turcinov je bio bolji
Pizzu imas tu gore gdje zivis blizu Fratelli samo pitaj nekog i objasnit ce ti a ima i u Tapasu dobra hrana ali je vise tradicionalnija meni se i ne svidja bas .. Najedem se uvijek i ostane ali okus onih priloga uvijek umijesano svega