SDA-All about
-
udrch
#6401 Re: SDA-All about
u svakom slučaju je ovo rješenje koje je onako, onako..
s obzirom na situaciju, da su kandidati bili Tihić, Bakir, Mehmedović možda je ovo najsigurnije rješenje..
ovako mogu računati da će 2014-te dobiti više glasova nego SDP-SBB zajedno..
da je bilo hrabrosti išlo bi se na kongres..on je mogao donijeti dobro ili loše rješenje..Tihić ili Bakir ne bi bilo dovoljno dobro rješenje koje bi recimo pomeli izbore..
ja sam priželjkivao neki veliki zaokret..recimo Trhulj ili neki sličan radnik, možda Zvizdić..
ali sve ide u smjeru kako sam nekad i razmišljao..
Zvizdić je skoro sigurno premijer FBiH ili presjedavajući VM od 2014., zato se on puno nije ni petljao u ovu borbu..
Trhulj se takođe vidi na jednoj od visokih pozicija..
uglavnom izabrali su rješenje da se ne talasa, kratkoročno će postići cilj, dugoročno neznam šta će donijeti..
volio bih da su pometeni neki ljudi..predugo su tu..
s obzirom na situaciju, da su kandidati bili Tihić, Bakir, Mehmedović možda je ovo najsigurnije rješenje..
da je bilo hrabrosti išlo bi se na kongres..on je mogao donijeti dobro ili loše rješenje..Tihić ili Bakir ne bi bilo dovoljno dobro rješenje koje bi recimo pomeli izbore..
ja sam priželjkivao neki veliki zaokret..recimo Trhulj ili neki sličan radnik, možda Zvizdić..
Zvizdić je skoro sigurno premijer FBiH ili presjedavajući VM od 2014., zato se on puno nije ni petljao u ovu borbu..
uglavnom izabrali su rješenje da se ne talasa, kratkoročno će postići cilj, dugoročno neznam šta će donijeti..
-
racionalista
#6402 Re: SDA-All about
jel moguće da su konačno počeli misliti glavom 
-
VjecitiStudent
#6403 Re: SDA-All about
Kad su to mafijaske organizacije pravile nagle zaokrete?udrch wrote:u svakom slučaju je ovo rješenje koje je onako, onako..
-
rajvosa1
#6404 Re: SDA-All about
@udrch kazes Zvizdic ce biti premijer. Upamti ovo: ako se to desi, shvatit ces da na svijetu ima vecih ego manijaka od Harisa S. i Zlatka L.
- Co0l
#6405 Re: SDA-All about
Kako ce likovat kad su od SDA sa Tihicem na celu na proslim lokalnim izborima pometeni.Oni i jesu vidjeli svoju sansu u promjenama na celu SDA cak i vise nego neki unutar same SDA koji su to prizeljkivali. Sad kad vide da nema nista od toga prije izbora naredne godine vjerovatno ce oplest po prici o Tihicevoj diktaturi u stranciudrch wrote:ne sviđa mi se ovaj kompromis..
ali mi nije jasno da havaz ne likuje..šta je u pitanju..
-
udrch
#6406 Re: SDA-All about
jebiga ne znam..on mi je onako prilično nepoznat..rajvosa1 wrote:@udrch kazes Zvizdic ce biti premijer. Upamti ovo: ako se to desi, shvatit ces da na svijetu ima vecih ego manijaka od Harisa S. i Zlatka L.
meni se svidjela njegova reakcija nakon što ga je Ustavni vratio na čelo parlamenta i način na koji je vodio tu problematiku..koliko znam nbudžet KS-a je bio najjači za vrijeme njegovog mandata..osim toga vidim da čitavo ovo vrjeme se drži po strani i čeka prliku, a vjerujem da je malo aktivniji da bi sigurno mogao puno više..recimo nejasno mi je da je Sarajlić ispred njega..havaz ne piše protiv njega, pa sam tako nekako i kreirao mišljenje..
naravno, ne poznajem ga, pa je moguće svašta..vlast čuda pravi..
-
rajvosa1
#6407 Re: SDA-All about
Upoznao sam ga poslovno. Nije nesposoban i sa te strane je 100 puta iznad Sarajlica ili Zukica. Ali sujeta, ... Ne znam da li covjek moze nauciti da je kontroliraudrch wrote:jebiga ne znam..on mi je onako prilično nepoznat..rajvosa1 wrote:@udrch kazes Zvizdic ce biti premijer. Upamti ovo: ako se to desi, shvatit ces da na svijetu ima vecih ego manijaka od Harisa S. i Zlatka L.
meni se svidjela njegova reakcija nakon što ga je Ustavni vratio na čelo parlamenta i način na koji je vodio tu problematiku..koliko znam nbudžet KS-a je bio najjači za vrijeme njegovog mandata..osim toga vidim da čitavo ovo vrjeme se drži po strani i čeka prliku, a vjerujem da je malo aktivniji da bi sigurno mogao puno više..recimo nejasno mi je da je Sarajlić ispred njega..havaz ne piše protiv njega, pa sam tako nekako i kreirao mišljenje..
naravno, ne poznajem ga, pa je moguće svašta..vlast čuda pravi..
-
racionalista
#6408 Re: SDA-All about
ako će nam hecklere podijeliti ja sam za šemsu
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#6409 Re: SDA-All about
Kako ne shvaćate?rajvosa1 wrote:Definitivno, Bakir nije format lidera kad ga Tihi samara kao malu bebu
Bakir i Tihić su identični, imaju iste psihičke osobine, zato se ovako lako dogovore.
Nastavit će i dalje sa proizvodnjom elite i fukare produbljujući klasne razlike u nedogled, a što u konačnici dovodi do neravnoteže u društvu i haosa koji već imamo …
-
moke_31
#6410 Re: SDA-All about
kamen spoticanja wrote:vakav ti je kompromis...matematika kaze da je na kongresu bakir trebao odnijeti tijesnu prednost ako bi ga ispostovali kandidati padobranci...ali princ po obicaju nije imao muda da zavrsio zapocheto...ni on ni ekipa mu u njega...malo ga tihi isprepado ponovnim dolaskom joe bidena i baraka obame na dan kongresa... i takoracionalista wrote:imal kakav insider info o čemu se ovdje radi? nikom nista nije jasno a svi se sprdaju![]()
dajte da vidimo o cemu se radi i sta je uzrok ovakvog kompromisa pa cemo se onda zajebavati na taj racun
s druge strane bakir je dobio poziciju zamjenika predsjednika stranke i ako bi tihicev karcinom konacno dohakao istog bakir po automatizmu postaje predsjednik...uz to podigao je na visi level par svojih likova i sad su u rangu asima sarajlica i salmira kaplana![]()
sve u svemu pizdanski kompromis...i voda na mlin koalicije SDP_SBB
Upravo to, od riječi do riječi.
Ne mogu da vjerujem da je Kirba vaka pičkica ispo, dakle demokratija je umrla i u SDA...
- ultima_palabra
#6411 Re: SDA-All about
Nego kako ono bi, oaza demokratije, slobodni izbori za predsjednika?
Tihić jeste majstor svog zanata (ako politiku shvatamo isključivo kao najstariji zanat), ali sad nekako mislim da mu je konkurencija očajna više nego što je on dobar... i u stranci i na političkoj sceni uopšte.
Tihić jeste majstor svog zanata (ako politiku shvatamo isključivo kao najstariji zanat), ali sad nekako mislim da mu je konkurencija očajna više nego što je on dobar... i u stranci i na političkoj sceni uopšte.
-
sumirprimus
#6412 Re: SDA-All about
Suljo Nesalomljivi 
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#6413 Re: SDA-All about
"Reci: Hoćete li da vam kažem koji su gori od takvih i koje će Allah još teže kazniti? Oni koje je Allah prokleo i na koje se rasrdio i u majmune i svinje pretvorio, oni koji su se šejtanu klanjali - njih čeka najgore mjesto, jer oni su najdalje s pravog puta odlutali." Kur'an ...
Pametnom je i išaret dovoljan ...
Pametnom je i išaret dovoljan ...
Last edited by antimobbing on 17/01/2013 10:09, edited 1 time in total.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#6414 Re: SDA-All about
Matičar je Iron Man. 
- antimobbing
#6415 Re: SDA-All about
Bošnjaci su matirani - dobili smo Šaha!prljavi Hare wrote:Matičar je Iron Man.
-
VjecitiStudent
#6416 Re: SDA-All about
Suljo još uvijek nikoga nije otjerao iz stranke (one budaletine iz A-SDA i ne računam), još uvijek uspijeva postići da se na kraju svi zadovoljno smješkaju, tako da nije brutalna sila u pitanju, već ih nekako sve uspije namiriti, i vuk sit i ovce na brojuultima_palabra wrote:Nego kako ono bi, oaza demokratije, slobodni izbori za predsjednika?![]()
-
sumirprimus
#6417 Re: SDA-All about
Nema sumnje,Suljo je sposoban,bar za sebe i svoje... 
- ultima_palabra
#6418 Re: SDA-All about
Komad kolača je još uvijek dovoljno velik da se svi veći igrači namire. Zato je jedino čega se Suljo panično boji gubitak federalne vlasti.VjecitiStudent wrote:Suljo još uvijek nikoga nije otjerao iz stranke (one budaletine iz A-SDA i ne računam), još uvijek uspijeva postići da se na kraju svi zadovoljno smješkaju, tako da nije brutalna sila u pitanju, već ih nekako sve uspije namiriti, i vuk sit i ovce na brojuultima_palabra wrote:Nego kako ono bi, oaza demokratije, slobodni izbori za predsjednika?![]()
- novi.dan.nova.nafaka
#6419 Re: SDA-All about
Ovo je sinoć Šemso napisao na svom FB profilu.VjecitiStudent wrote:Suljo još uvijek nikoga nije otjerao iz stranke (one budaletine iz A-SDA i ne računam), još uvijek uspijeva postići da se na kraju svi zadovoljno smješkaju, tako da nije brutalna sila u pitanju, već ih nekako sve uspije namiriti, i vuk sit i ovce na broju
- antimobbing
#6420 Re: SDA-All about
Matičar koji je postao doživotni Bošnjački ŠAH ...
Bošnjaci ne žele Demokratiju već DEMONkratiju ...
Bošnjaci ne žele Demokratiju već DEMONkratiju ...
-
sumirprimus
#6421 Re: SDA-All about
sda=bosnjaci i obratno bosnjaci= sda 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6422 Re: SDA-All about
samo nemojte, molim vas...preklinjem vas, počinjati da će Princ Neonko donijeti demokraciju napaćenom narodu....jes da je forum ali imajte barem toliko digniteta...hvala
- antimobbing
#6423 Re: SDA-All about
Suljo = Bakir = Suljo = agonija za Bošnjake!JoseMujica wrote:samo nemojte, molim vas...preklinjem vas, počinjati da će Princ Neonko donijeti demokraciju napaćenom narodu....jes da je forum ali imajte barem toliko digniteta...hvala
Psihološki uopće nema razlike između Bakira i Tihića, zato njih dvojica i mogu zajedno ...
Last edited by antimobbing on 17/01/2013 10:35, edited 1 time in total.
- Shahab
#6424 Re: SDA-All about
Šta očekivati od ovakve SDA? Umjesto demokratije dobili smo oligopol dva korupcijska klana. Umjesto evropskih standarda i normi dobili smo dikatauru koruptokracije. Ovo je kraj svih iluzija u mogućnost ozdravljenja stranke. SDA je neizlječivo zaražena virusom korupcije. Dvije lopovske frakcije postigle su primirje na temeljima međusobnog straha i podijele plijena. Ni jedne riječi o reformskom konceptu i novim idejama. Nema ni novih ljudi. U kontekstu šireg mafijaškog oligopola, odnosno navodne konkurencije u vidu SDP i SBB, predstoji tajno dogovaranje i fingiranje lažnih sukoba.Premijer liga lopova i korupcionaša koji djeluju na identičnim mafijaškim principima. Za građane je bitno da znaju, da nakon ovog tragikomičnog dogovora dvije lopovske frakcije u SDA, mogu očekivati još gori ambis i siromaštvo, bijedu, kriminal i GLAD. SDA je rasadnik nesposobnih i korumpiranih kadrova. Neka upoređuju rad kantonalne i federalne vladi i bit će im jasno kakvu državu pravi SDA oligarhija...srednjovjekovnu državu APSOLUTNE i ŠOKANTNE BIJEDE za narod kojim vlada nepotistička elita, u suštini hulje i gadovi bez presedana, temeljem manipulacije religijom...
- antimobbing
#6425 Re: SDA-All about
Shahab wrote:Šta očekivati od ovakve SDA? Umjesto demokratije dobili smo oligopol dva korupcijska klana. Umjesto evropskih standarda i normi dobili smo dikatauru koruptokracije. Ovo je kraj svih iluzija u mogućnost ozdravljenja stranke. SDA je neizlječivo zaražena virusom korupcije. Dvije lopovske frakcije postigle su primirje na temeljima međusobnog straha i podijele plijena. Ni jedne riječi o reformskom konceptu i novim idejama. Nema ni novih ljudi. U kontekstu šireg mafijaškog oligopola, odnosno navodne konkurencije u vidu SDP i SBB, predstoji tajno dogovaranje i fingiranje lažnih sukoba.Premijer liga lopova i korupcionaša koji djeluju na identičnim mafijaškim principima. Za građane je bitno da znaju, da nakon ovog tragikomičnog dogovora dvije lopovske frakcije u SDA, mogu očekivati još gori ambis i siromaštvo, bijedu, kriminal i GLAD. SDA je rasadnik nesposobnih i korumpiranih kadrova. Neka upoređuju rad kantonalne i federalne vladi i bit će im jasno kakvu državu pravi SDA oligarhija...srednjovjekovnu državu APSOLUTNE i ŠOKANTNE BIJEDE za narod kojim vlada nepotistička elita, u suštini hulje i gadovi bez presedana, temeljem manipulacije religijom...
Allahu dž.š molim te probudi ovaj naš narod da ustane protiv Bakira i Tihića i svih onih njima slićnih koji su nam od BiH napravili srednjovjekovnu državu APSOLUTNE i ŠOKANTNE BIJEDE.http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ajet- ... /130117023
"Najbolji izraz za pravdu"Ajet iz Kur'ana postavljen na glavni ulaz pravnog fakulteta na Harvardu
Američki univerzitet Harvard objavio je ajet iz Kur'ana na ulazu u svoj Pravni fakultet, opisujući taj ajet kao jedan od najvećih citata o pravdi u historiji.
Ajet sure An-Nisa (Žene) objavljen je na zidu okrenutom ka glavnom ulazu, posvećenom najboljim citatima koji su izrečeni o pravdi, prenosi arapski dnevni list Ajel. Saudijski student koji studira na Harvardu objavio je fotografiju plakata na svom Twitter profilu.
"Primijetio sam da je ajet objavljen na zidu pravnog fakulteta, koji ga je opisao kao jedan od najvećih citata o pravdi u historiji", rekao je student Abdullah Jumma.
Univerzitet Harvard je osnovan u Cambridgeu, Massachusetts, 1636. godine, kao najstarija institucija visokog obrazovanja u Sjedinjenim Američkim Državama.
Ajet koji su citirali glasi: "O vjernici, budite uvijek pravedni, svjedočite Allaha radi, pa i na svoju štetu, ili na štetu roditelja i rođaka, bio on bogat ili siromašan, a Allahovo je da se brine o njima".
Uzvišeni Allahu dž.š. molim te probudi ovaj narod da sruši ovu kriminalnu vladu nepotističke elite i ove gadove bez presedana koji zloupotrebljavaju Tvoju čistu vjeru, amin ...
Last edited by antimobbing on 17/01/2013 14:49, edited 3 times in total.