FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#6401 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Tomahawk11 »

Pa jeste se Bilbija trudio, ali zavrsnica 0.
SmokingMan

#6402 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:Pa jeste se Bilbija trudio, ali zavrsnica 0.
+1
Sarajevski-Seljak

#6403 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Sarajevski-Seljak »

Zavrsnica 0, slazem se...

Ali psovati momku majku, sestru, tamaru, srbsku majku itd. to mi nema smisla!

Popisam se ja usta svakom "navijacu" Sarajeva, koji je juce psovo Bilbiji, Velkovskom, Stojcevu , Radovcu !!!
Pitarrr82

#6404 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Da su svi oni koji su sinoc bili ti "pravi" navijaci gdje bi nam kraj bio? :mrgreen:

I nakon pola prespavane noci isto mislim, Bilbija out, Krste u sredinu, Duljevic lijevo i to je to pa kako bude...
Alkos

#6405 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Alkos »

Nakon prespavane noći i razočarenja, optimista sam pred revanš. Dženo mora nešto mijenjati u revanšu, to je jasno i pticama na grani. Žao mi je, ako nas već nije išlo i ako lopta nije htjela u gol, što nismo bar na 0 ostali, bilo bi puno lakše. Ali takav je fudbal jbg. Jako je teško igrati protiv ekipe u kojoj svih 11 igrača stoji na svojoj polovici. S druge strane mi nismo uspjeli probiti i zabiti i ćao đaci, osveta stigla kako to inače biva...

Igračima se nema šta prigovoriti, neki su podbacili ali im čovjek ne može prigovoriti, neki su odigrali standardno, a neki oduševljavaju iz utakmice u utakmicu. Dženo mora napraviti par rokada, pojačanja nisu dovedena da bi sjedila na klupi. Ono što je mene zabrinulo je ako mi se dobro učini nedostatak fizičke snage kod pojedinaca, a pripreme su prošle. Nadam se da su još teške noge od priprema.

Dženo mi je drag, treba mu pružiti šansu, ali sinoćnja jedna izmjena mi nikako ne ide u glavu!! Kao da se i on pogubio. Inače, jučer cijeli dan sam bio optimista, euforija standardno pucala, a nakon što krenusmo sa centra osjetio sam neku nervozu i da neće na dobro. :mrgreen: U zraku se osjetilo nešto čudno, kao da su svi bili nervozni, od igrača, do navijača...

Amidža, ne dolazi više živ bio, puca nas trema... :mrgreen:
Pitarrr82

#6406 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Pa ne mogu se ni od Dzene sad cuda ocekivati, preporodio je ekipu sasvim sigurno ali sad da se ocekuju neka cuda znajuci da mu je ovo prva profi ekipa koju vodi...

Vazno je da i on uci iz svojih gresaka.
frngla

#6407 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by frngla »

On ne uči iz svojih grešaka očito. On ne mora raditi čuda, ali mora vidjeti kad nešto ne funkcioniše i mora donijeti pravovremene odluke o promjenama. Morao je sinoć vidjeti da je najlošija karika Bilbija uz Puzigaću, morao je vidjeti da Berberović nema snage za cijelu utakmicu! Morao je ranije praviti izmjene, ubaciti Duljevića ranije, Puzigaću zamijeniti Protićem... Morao je, a nije...
Tomahawk11
Globalni moderator

#6408 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Tomahawk11 »

Sarajevski-Seljak wrote:

Zavrsnica 0, slazem se...

Ali psovati momku majku, sestru, tamaru, srbsku majku itd. to mi nema smisla!

Popisam se ja usta svakom "navijacu" Sarajeva, koji je juce psovo Bilbiji, Velkovskom, Stojcevu , Radovcu !!!
Znas kakav je nas svijet, malo treba da popljuje. Malo i da digne u nebesa. Karakter nikakav. Vecinom.
Ne opravdavam, ali to nam je realnost, to psovanje zapjenjenih lola.
Pitarrr82

#6409 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

frngla wrote:On ne uči iz svojih grešaka očito. On ne mora raditi čuda, ali mora vidjeti kad nešto ne funkcioniše i mora donijeti pravovremene odluke o promjenama. Morao je sinoć vidjeti da je najlošija karika Bilbija uz Puzigaću, morao je vidjeti da Berberović nema snage za cijelu utakmicu! Morao je ranije praviti izmjene, ubaciti Duljevića ranije, Puzigaću zamijeniti Protićem... Morao je, a nije...

Sto je najgore imam osjecaj da ce Bilbija i gore poceti ali dobro, Puzigaca i nije toliko los bio nekih 60min, ostalo je bilo na skrge, prva nam je zvanicna tekma mozda su i noge teske :mrgreen: nadam se da ce nas gore procepiti na vrijeme.
Sarajevski-Seljak

#6410 Re: FK Sarajevo - Europa League

Nego znal' ko kad idu nasi za Norvesku, da im odemo malo na trenig dati malo vjetra u ledja, i pokazemo da mi "pravi" navijaci stojimo iza njih ?
JOSEF K

#6411 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by JOSEF K »

Interesuje me da li neki ljudi pročitaju šta pišu prije nego što pritisnu "Submit"? Kaže, bili smo odlični, pobijedićemo 100% samo nam fali šuter. :? Jel to znači da će amidža iz džepa izvući jednog šutera i srediti da igra u revanšu? Drugi kaže kako je Dženo dobar ali još ući. :? Pa uči se u visočkoj Bosni a ne na utakmicama Lige Evrope. Slažem se da je Stojčev previše gnjavio loptu, ali zar ne mislite da su Norvežani malo pogledali kako igramo, pa skontali od koga im prijeti najveća opasnost u slučaju razbijanje bunkera, pa ga malo deblje pokrili. Ima i nekih prijedloga za prekomponiranje tima koji su logični ali matrica, odnosno formacija ostaje ista.Možda da se proba sa nekom rizičnijom varijantom. I ne mislim da je Bilbija igrao lošije ili bolje od ostalih. Ne znam, nisam optimista ni nakon neprospavane noći. :sad:
Pitarrr82

#6412 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

JOSEF K wrote:Interesuje me da li neki ljudi pročitaju šta pišu prije nego što pritisnu "Submit"? Kaže, bili smo odlični, pobijedićemo 100% samo nam fali šuter. :? Jel to znači da će amidža iz džepa izvući jednog šutera i srediti da igra u revanšu? Drugi kaže kako je Dženo dobar ali još ući. :? Pa uči se u visočkoj Bosni a ne na utakmicama Lige Evrope. Slažem se da je Stojčev previše gnjavio loptu, ali zar ne mislite da su Norvežani malo pogledali kako igramo, pa skontali od koga im prijeti najveća opasnost u slučaju razbijanje bunkera, pa ga malo deblje pokrili. Ima i nekih prijedloga za prekomponiranje tima koji su logični ali matrica, odnosno formacija ostaje ista.Možda da se proba sa nekom rizičnijom varijantom. I ne mislim da je Bilbija igrao lošije ili bolje od ostalih. Ne znam, nisam optimista ni nakon neprospavane noći. :sad:

:lol: :lol:

Pa sta ti ocekujes od Dzene da je Ferguson? :mrgreen:

Opet nam se obija o glavu ta nasa euforija...
The 51st State

#6413 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by The 51st State »

uz sitne korekcije i sinocnji pristup imamo apsolutno pravo biti optimisti za revans, sve je receno na prethodnim stranicama, mi imamo igrace i ekipu za najmanje tri takticke postavke na terenu, sinoc smo igrali najmanje efikasnu od te tri, sad je do dzene da izvuce pouke i u revansu nas obraduje.
Sarajevski-Seljak

#6414 Re: FK Sarajevo - Europa League

Pitarrr82 wrote:
JOSEF K wrote:Interesuje me da li neki ljudi pročitaju šta pišu prije nego što pritisnu "Submit"? Kaže, bili smo odlični, pobijedićemo 100% samo nam fali šuter. :? Jel to znači da će amidža iz džepa izvući jednog šutera i srediti da igra u revanšu? Drugi kaže kako je Dženo dobar ali još ući. :? Pa uči se u visočkoj Bosni a ne na utakmicama Lige Evrope. Slažem se da je Stojčev previše gnjavio loptu, ali zar ne mislite da su Norvežani malo pogledali kako igramo, pa skontali od koga im prijeti najveća opasnost u slučaju razbijanje bunkera, pa ga malo deblje pokrili. Ima i nekih prijedloga za prekomponiranje tima koji su logični ali matrica, odnosno formacija ostaje ista.Možda da se proba sa nekom rizičnijom varijantom. I ne mislim da je Bilbija igrao lošije ili bolje od ostalih. Ne znam, nisam optimista ni nakon neprospavane noći. :sad:

:lol: :lol:

Pa sta ti ocekujes od Dzene da je Ferguson? :mrgreen:

Opet nam se obija o glavu ta nasa euforija...

Evo slobodan je Conte, sta mislis da njega dovedemo , mozda udovoljimo ovim "strucnjacima" :run: :run:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6415 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Sada kada hladnije glave razmislim, ipak mora se reci da je ovo Dzenin poraz. Barem najvecim dijelom njegov poraz.

Da li mozemo bolje, narocito u sesnestercu i zavrsnici? Ne znam, moguce. Nadam se. A vidjet cemo u revansu.

Licno nisam prevelik optimista.
Pitarrr82

#6416 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

:mrgreen:

Ma ne znam, mislim svi mi volimo pametovati to nam je u krvi ali treba biti realan i treba imati strpljenja s Dzenom...

P.S. Ovako ce na AFH igrati barem 90% ekipa iz PL i treba naci nacin za probiti ovakav bunker, prosle sezone smo vec imali problema s tim.
Alkos

#6417 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Alkos »

Popustite sa tom euforijom više. Ko u našem slučaju ne bi bio euforičan? Mogu mislit šta bi u komšiluku bilo. Neko je objavio dezinformaciju da je Amar otišao sa šeikom na večeru, kone se pobacaše sa balkona momentalno, a neki skinuše gaće na izvol'te...

Šta sada treba da ono budemo cool i ravnodušni nakon što će nakav milijarder uložiti desetine miliona KM, toliku svotu novca o kojoj 99% klubova na Balkanu može samo sanjati. Ono mi smo kao cool!

Griješili smo kada smo bili euforicni, a praznih džepova. Sada je potpuno drugačija situacija... Euforija nema veze sa potcjenjivanjem protivnika i slično. Razmišljanje navijača i očekivanje je jedno, a skroz drugo je očekivanje i razmišljanje stručnog štaba i igrača. Boli me qrac hoću da sam euforičan i hoću da mislim da smo najbolji na svijetu, imam to pravo, a na Dženi je da igrače spusti na zemlju.
Sarajevski-Seljak

#6418 Re: FK Sarajevo - Europa League

Alkos wrote:Popustite sa tom euforijom više. Ko u našem slučaju ne bi bio euforičan? Mogu mislit šta bi u komšiluku bilo. Neko je objavio dezinformaciju da je Amar otišao sa šeikom na večeru, kone se pobacaše sa balkona momentalno, a neki skinuše gaće na izvol'te...

Šta sada treba da ono budemo cool i ravnodušni nakon što će nakav milijarder uložiti desetine miliona KM, toliku svotu novca o kojoj 99% klubova na Balkanu može samo sanjati. Ono mi smo kao cool!

Griješili smo kada smo bili euforicni, a praznih džepova. Sada je potpuno drugačija situacija... Euforija nema veze sa potcjenjivanjem protivnika i slično. Razmišljanje navijača i očekivanje je jedno, a skroz drugo je očekivanje i razmišljanje stručnog štaba i igrača. Boli me qrac hoću da sam euforičan i hoću da mislim da smo najbolji na svijetu, imam to pravo, a na Dženi je da igrače spusti na zemlju.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cossack

#6419 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Cossack »

SmokingMan wrote:
+1
Bilbija je posla koštao Jarnija. Hoće li i Uščuplića to zavisi od obojice!
leo karan

#6420 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by leo karan »

Pitarrr82 wrote::mrgreen:

Ma ne znam, mislim svi mi volimo pametovati to nam je u krvi ali treba biti realan i treba imati strpljenja s Dzenom...

P.S. Ovako ce na AFH igrati barem 90% ekipa iz PL i treba naci nacin za probiti ovakav bunker, prosle sezone smo vec imali problema s tim.
Treba samo padat u 16, granat rukama i cekat penal, to je najbolja taktika protiv bunkera :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6421 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Ima tu stvari koje mi nikako nisu jasne. Da li su, treneri - bar vecina njih - robovi one logike....super se trudi i bori na treningu, ima zbog toga mjesta u prvih 11, moguce da je i to. Iskreno cesto se cuje ta, il slicne izjava, od trenera. Sto meni nije jasno, al eto. Valjda izadje na najbolje.
vryzas

#6422 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vryzas »

Alkos wrote:Popustite sa tom euforijom više. Ko u našem slučaju ne bi bio euforičan? Mogu mislit šta bi u komšiluku bilo. Neko je objavio dezinformaciju da je Amar otišao sa šeikom na večeru, kone se pobacaše sa balkona momentalno, a neki skinuše gaće na izvol'te...

Pa spusteni su na zemlju :D ...salu na stranu, mislim da FKS ima ofanzivni potencijal da u 180 min. zabije bar jedan gol. Norvezani su fakticki bezopasni u napadu tako da ne bi treblo biti vecih problema u revansu.
ZPP

#6423 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by ZPP »

Zna li se išta za prenos revanša?

Ako ništa onda bar streaming kao one tri pripremne? Katastrofa bi bilo da se ne može gledati :roll:
north

#6424 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

Vjerovatno i da je 0-0 završilo mnogi bi od nas bili nezadovoljni, ali je ogromna razlika između tog i ovog rezultata..sa 0-0 nama jedan gol gore bi davao ogromne šanse za prolaz, jer teško nam ovi bogalji ako budu igrali ko sinoć a mislim da ne mogu puno bolje dati dva gola..ovako sad nam trebaju minimum dva gola, a nećemo moći igrati na isti način ko sinoć..nešto će se morati promijeniti, ne puno toga, ali nekih par stvarčica definitivno ako želimo biti u igri za prolaz...možemo zaboraviti na šanse iz prekida, kornera, visoki centaršutevi, jer tu su daleko jači, mora se spustiti lopta na zemlju, kratkim pasovima što smo jučer fino radili ali samo do na nekih 20 m od njihovog gola gdje se gubila koncentracija i ideja za dalje....znači na isti način dolaziti na 20m od njihovog gola, ali onda pametnije i kvalitetnije uću u završnicu šutevima, nekim podvaljivanjem lopte u peterac a ne oko kole i do beskonačnosti ubacivati sa strane u peterac bez učinka jer stalno njihovi jablani izbacuju i otklanjaju potencijalnu opasnost...šteta jebi ga, zbog nas, zbog igrača, trenera, brke...ali ne smije se dozvoliti da zbog jedne tekme sve krene niz brdo...Dženo je zelen, vidjelo se to sinoć i nije to nikakvo sad pametovanje...niko ga ne treba sada puno kriviti, ali mora učiti iz grešaka..i monogo veći griješe bože moj, samo ne smije biti tvrdoglav i treba znati promijeniti neke stvari koje se prethodno pokažu kao lošija varijanta..
Butmiran

#6425 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Butmiran »

Možemo proći ali mislim da nećemo.
Post Reply