Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
sizifinho
#6402 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
postoji pojam u fizici- inercija. Istraži.Doda37 wrote:A camac plovi kao da ima motorcassius wrote:Kad se pojavi onaj kralj na molu, likovi u camcu prestanu veslat , ako ko nije primjetio
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6403 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
cassius wrote:Kad se pojavi onaj kralj na molu, likovi u camcu prestanu veslat , ako ko nije primjetio
tako im redatelj narediJo...muk, tisina, napetost, vazduh treperi kao da nebo gori...
- Doda37
#6404 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
100 % je inercija
, kako Vam ne dosadi pametovati
-
sizifinho
#6405 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
probaj i ti koristiti mozak, nije teško fktDoda37 wrote:100 % je inercija, kako Vam ne dosadi pametovati
pici wrote:cassius wrote:Kad se pojavi onaj kralj na molu, likovi u camcu prestanu veslat , ako ko nije primjetio
tako im redatelj narediJo...muk, tisina, napetost, vazduh treperi kao da nebo gori...
tako je pici rekni im.
Jedna od iduće dvije epizode će se tebi pogotov svidjet
- Doda37
#6406 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kakav je to nacin komunikacije, samo govori o tvom mozgu, drukcije i ne znas
- Doda37
#6407 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Camac citavo vrijeme stoji na istoj udaljenosti od obale, kada div prolazi pored njih naprave dva zaveslaja, iducu minutu John Snow gleda u obalu naravno ne veslaju, zadnja scena idu brzinom Titanika
-
sizifinho
#6408 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
to se zove sala, nemoj sve na noz docekivatiDoda37 wrote:Kakav je to nacin komunikacije, samo govori o tvom mozgu, drukcije i ne znas
i mani te se price o brodovima i drugim karafekama, serija je beton, dzabe vam suplja
- IcedMFEarth
#6409 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne mogu da vjerujem da se čamac nije zaustavio odmah nakon što su prestali veslati i na nemirnom moru, prestajem ovog trenutka gledati seriju 
-
sizifinho
#6410 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne mogu da vjerujem da nisu veslali jer je na litici udaljenoj 30 metara stajal hrda zombija koji nisu namjeravali plivat, a pri tom se pojavio nekakav zajebani baja koji je svima izvukao dah. Čuj skamenili se od straha
Prestajem gledati seriju
Prestajem gledati seriju
- Point.
#6411 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kada ce se ona kraljica sto se karindja sa bratom prikazati gola? Bila je prica da je trebala gola u nekoj crkvi al im hrvati nisu dali snimati.
-
sizifinho
#6412 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
polahko, još dvije epizode do kraja- biće bićePoint. wrote:Kada ce se ona kraljica sto se karindja sa bratom prikazati gola? Bila je prica da je trebala gola u nekoj crkvi al im hrvati nisu dali snimati.
-
DON_eARL
#6413 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
E čuj point of view.
Ulaze 3 čovjeka u čamac, svi uzvikuju da idu brže, da veslaju, par zamaha veslima, prolazi div pored njih, opet Džon u ludilu požurujue, veslaju ko ludi i onda nestade inercija! Svi na čamcu se skamenili, uključujući i čamac, preko DVIJE minute, dok na obali ubijaju preostale divljake, pa ih diže ledeni iz mrtvih, i onda čamas ODJEDNOM čamac dobije inerciju i preleti 50 metara u par sekundi bez veslanja. Bezveze pokušavate da opravdate loše odrađenu scenu.
Meni je ovo smiješno, a smiješni ste mi i vi što se ložite toliko.
Meni je ovo smiješno, a smiješni ste mi i vi što se ložite toliko.
- hrastov žižak
#6414 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nadrobi ti svašta nešta, ali vidim pobjego si od početne besmislene argumentacije koja sve pravda postojanjem fantastičnih bićasizifinho wrote:nije pritužba uopšte dosljedna jer je očito da ko se na to žali, nije shvatio bit scene.hrastov žižak wrote: Kada bi se u priči odjednom pojavio veliki čekić i lupio po pešes likova, onako, iznebuha, bi li ti i ovi što se vode sličnim argumentom opet rekli, pa jebiga eto imaju zmajovi i zombiji što ne bi mogo i golemi čekić? Hoću reći da je pravdanje nekih mogućih propusta u motivaciji priče takvim argumentima glupo. Zmajovi i zombiji su dio tog svijeta, i mi gledaoci smo ih prihvatili kao takve. S druge strane dio tog svijeta čine i motivi iz našeg svijeta, kao što je gorenavedena želja za održanjem, za opstankom, što je itekako prisutno u seriji. Daklem, pritužba o čamcu je umjesna i uopšte nije u suprotnosti sa jednim fantastičnim svijetom koji ne more pobjeć i od motiva iz "stvarnosti" od kojih očekujemo da budu dosljedni kao što je dosljedno letenje zmaja koji ne leti ko helikopter, već jelte, ko biće koje ima krila.
Da ne bih puno palamudio, ne da mi se, evo kratko objašnjenje.
Čamac je prepunjen, oni veslaju.
Vide da su zombiji stali na obali, sad mogu laganije veslati.
Dođe lik koji diže mrtve. Od šoka svi prestaju veslati.
Dalje, scena može biti POV (point of view) kao što su poglavlja u knjigama napisana. Ne znam kako to do sad niste skontali. Kad Cersei nešto radi, uvijek to logičnije i lakše izgleda kad smo u njenoj perspektivi a ne u perspektivi Jamiea ili Tyriona. Isto tako je i za ovu scenu. Sporo veslanje ili neveslanje su možda prikaz kako je Jonu vrijeme stalo. I to je jedno objašnjenje.
Može se naći uvijek neko objašnjenje, za one što žele da uživaju. Za ove druge, uvijek će se tražit nekakva rupa.
Sad serija ide presporo
Sad glumci glume loše
A kad se tempo digne, onda ide iduća paralela:
Eto zombiji došli baš kad su ih ovi kupili
Čamac se sporo kretao
Kako će div do broda
bla
bla
-
sizifinho
#6415 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
u kinematografiji se itekako koristi pov, naravno ne tako kao što ti govoriš, nit sam ja mislio da je kamera umjesto očiju Snow-a.hrastov žižak wrote: Nadrobi ti svašta nešta, ali vidim pobjego si od početne besmislene argumentacije koja sve pravda postojanjem fantastičnih bićaNema u seriji tačke gledišta likova, da ima, kamera bi bila umjesto očiju ovog Snowa, doduše, ima nešto blizu tome.
To je više tipa, ako imamo jednu situaciju sa Cersei, i prvi put je scena u njenom "pov" čujemo razloge i opravdanja zašto ona čini što čini i želi se da se gledatelj što više poistovjeti s likom ili bar shvati njegove razloge.
U idućoj sceni kamera prati Ned Stark-a kako ulazi kod Cersei i sad je već sve u dijalogu usmjereno da Cersei izgleda kao zlobna kuja.
I nisam ni mislio da se postojanjem magije i zmajeva sve pravda, kad već dubinski analiziraš moj post-ono je bio sarkastičan post. Naravno da zmajevi i ostale karafeke ne trebaju objasniti loše scene, ali brod nije bio jedna od njih.
Možda borba u Dorneu, sa Jamieom ali ne ova.
Čisto jer je njen efekat bio da pokaže svu moć Šetača, i sav strah koji Jon ima.
Samo kažem, ovi nekakvi proletarci ulete i odmah bacaju te nekakve svoje osvrte na scene, konkretno čamac, a nikad prije nisu komentarisali seriju, nit njenu kvalitetu. Meni je to glupo, od 60 minuta epizode, paklene epizode, ti se praviš pametan i komentarišeš zadnje 2.
Ma bježi.
- Tito_i_Partija
#6416 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ima li camaca u sledecoj epizodi, da je odmah preskocim? 
- karanana
#6417 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i kad pogledas tamo gdje su oni brodovi usidreni koji kupe raju, oluja nevjerovatna, hoce da polomi jedra i da prevrne brodove. a oni 100-200 metara odatle veslaju po mirnom moru ko na zenevskom jezeru.
ciji su ono brodovi?
ciji su ono brodovi?
- Tito_i_Partija
#6418 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Brodovi babe Stannisa. I ti haman pratis samo sise i guzice. 
-
Juliuscezar
- IcedMFEarth
#6420 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zar je ovo teorija ? Ja sam mislio da to i jeste smisao serije 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6421 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jao kakvi guzovi čovječe
zamalo padoh u nesvjest
zamalo padoh u nesvjest
- dječak sa šibicama
#6422 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Wun Wun nije povukao camac sa sobom, prestajem gledati seriju.
- dječak sa šibicama
#6423 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne znam sto, ali ovaj snimak me podsjeti na onaj vic kad zena s djetetom ceka autobus, i mali cendra "mamaaaa, kad ce vise autobus"... "sad ce sine, strpi se"... kraj njih stoji policajac, ceka autobus i slusa konverzaciju... mali opet "ali mamaaaa, kad ce vise autobus"... "sad ce sine, samo da ga ciko ofarba"... a policajac kaze "e picka im materina, sad su ga nasli farbati".
-
Juliuscezar
#6424 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Željko Majstorovic dodje nesto kao Jon Snow
. Jbm sutra imam neko drustvo necu moci seriju pogledati do Ponedeljka kasno ili Utorka rano
. Da se mucim ko ce da pogine u 9oj, mogla bi i ona mala Ayra da zavrsi sa glumom u GoT 
- So What!
#6425 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A sada nešto iz rubrike zanimljivosti svijeta A Song of Ice and Firea...

The Second Spice War was the last of the Rhoynish Wars between the Rhoynar and Valyria.
The war began a thousand years ago when three dragonlords from the Valyrian Freehold joined Volantis in destroying the Rhoynish port Sarhoy on the Summer Sea. The Rhoynar responded by uniting under by Prince Garin of Chroyane, the wonder of the Rhoyne who temporarily made Valyria tremble. Garin led a Rhoynish army of 250,000, which conquered Selhorys, Valysar, and Volon Therys, where they defeated three dragons with Rhoynish water wizards. The alarmed Volantenes sought help from Valyria itself, and the dragonlords responded by sending 300 dragons. The Valyrians crushed Garin's army with their dragons, then destroyed Sar Mell and Chroyane. According to legend, the captive Garin called down a curse upon the Valyrians at Chroyane which resulted in the Sorrows.
Princess Nymeria of Ny Sar, seeing the fate of Garin and his army, gathered the surviving Rhoynar, most of whom were women and children and old men, aboard their remaining watercraft and fled from Essos aboard ten thousand ships. The city of Ghoyan Drohe on the Little Rhoyne was turned into a ruin by the Valyrian dragons. Other cities destroyed by the Valyrians were Ar Noy and Nymeria's Ny Sar.