Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
snoopy_cb

#6401 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by snoopy_cb »

BHF_Manijak wrote:Ma ne bih se slozio. Mentalitet je manje vise isti, dzaba sto igraju vani. To mozes vidjeti po ponasanju van terena kada dodju na okupljanje.
Kod njih se vecinom o egu radi. [b]Iole kriticki osvrt shvataju kao licni atak[/b], pa onda kao nesto stavljaju zabanu pristupa medijima, ne daju izjave i slicno. Od kapitena pa ostalih. Neko ce reci pljuvanje, to sto bosanska mahalasitna shvata kritiku kao pljuvanje, to nije problem novinara. Ako Dzeko, Ibisevic, Ibricic, Begovic, ili nebitno vise koji igrac odigra k'o kita, onda to treba i napisati. Obicno nakon takvog teksta, oditcnom novinaru, portalu ili mediju stavlja se zabana komuniciranja sa gore spomenutim. Rade li tako u klubovima vani? Rade aha...

Ovo je 100 % tako i nikako drugacije, zato vecinom novinari podilaze selektoru, igracima. Zadnja utakmica je samo jos jedan dokaz toga, ne zanima me sto je Midhat Dzeko upao u svlacionicu, sto je Spaha ima obracun sa selektorom, sto Dzeko moze igrati samo 15, 45 ili 90 minuta, to me apslutno ne tangira ni sekunde.

Zanima me zasto je reprezentacija odigrala onako katastrofalnu utakmicu, zasto citavu utakmicu niko nije napravio skoro niti jedan faul, zasto niti nakon te utakmice nemamo rjesenje na poziciji jednog DM, iako ce nam na SP realno trebati bar 2 igraca koja to mogu igrati, zasto se nije probala formacija jedno poluvrijeme sa jednim napadacem, zasto smo u posljednjih 6 utakmica kreirali samo 2-3 kvalitetne sanse po gol protivnika, zasto nas je "krnji" Egipat nadigrao u svakom segmentu fudbalske igre, zasto se pozivaju konstantno graci koji ne mogu, zna citava sportska i trenerska javnost jer su predmet podsmijeha na svakom,portalu, uglu, mahali, doprinijeti podizanju kvaliteta reprezentacije, zasto nam prvih 11 igraca skoro svaku utakmicu ne moze trkacki parirati nit jednom protivniku....

Ne zanima me Maki, Face, Midhat, Amra, Avaz....
Ovdje novinari trebaju postavljati pitanja, prevashodno , za ono sto se desava na terenu, jer ruku na srce izgledamo ocajno, struka i igraci moraju to akceptirati i dati odgovore, zajedno detektovati probleme i pokusati naci rjesenje, bez iole sujete, percepcije udara na vlastiti ego.

Imamo tim koji je sazrio, sa par vrhunskih pojedinaca, igrali smo veoma dobro do prosle godine i utakmice sa USA, pojacali reprezentaciju sa par kvalitetnih igraca (Bicakcic, Kolasinac i Hajrovic) a mi nikad losije nismo izgledali na terenu.
snoopy_cb

#6402 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by snoopy_cb »

Za one koji smatraju da ne mozes nesto komentarisati ako nisi novinar, trener itd, porucujem da im hljeb prave najlosiji pekari, plocice lijepe najlosiji keramicari, djecu poducavaju najlosiji ucitelji, placaju najvece kamate, placaju najlosije kurve, jer sta oni imaju komentarisati kad niti su pekari, niti keramaciri, niti ucitelji, niti bankari, niti ....
Stari

#6403 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Edin H. wrote:
Stari wrote:
Izgleda da sam stvarno bio iskljucen i puno vise nego sto sam sebi zelim priznati ....
kako god u moje vrijeme ....u mojoj kasabi .... postojala je rijec: "smeker"

znacila je: Izdajica, nelojalan ...ono sto bi u srbijenskom jeziku bilo ekvivalentno (onovremenoj) imenici : cinkaros.

Na primjer ...: "On ga je osmekao u muriji"

bi bilo : "on ga je ocinkao kod milicije " (u SR SRBIJI)

Jel se to sad promijenilo ?
Onda mi je definitivno istekao rok trajanja

Hocete reci da je taj Mihajlovic skandirao Smekeru Smekeru Smekeru :shock: ....Harisu Medunjaninu nakon sto je ovaj dao go.
:shock: :?
To on proziva Medunjanina zato sto je htio igrati za Holandiju, a mozda je i kontao da se infiltrirao u nase redove sa onom bradom :D

:D Jah ... to mozda u smislu ...da nas osmeka kod Iranaca - za taktiku, strategiju .... pa mozda ima tu nesto ....mozda mozda

Ili da nama osmeka sve tajne nizozemske ekipe ...ono mislim ....kad se s njima budemo sreli tamo u polufinalu ... auh nizozemci bi ga u top strpali (onako bradatog) za to .
Paramilitar

#6404 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Paramilitar »

Ima li nekih novosti u vezi Dina Arslanagica?
Mozemo li ocekivati da zaigra i za Bosnu, pa makar to bilo i poslije svjetskog?
nihoniho

#6405 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

Paramilitar wrote:Ima li nekih novosti u vezi Dina Arslanagica?
Cisto sumnjam da se ista radi. Pojavi se , tu i tamo, neki clanak, vjerovatno novinarske lazovcine pokusavaju da primire raju i stvore sliku da se nesto radi. Raja se nadaju da ce to biti rijeseno do SP, sto je , naravno, naucna fantastika jer da su to htjeli, kontaktirali bi ga ranije.
Nadam se da je , na onom tefericu u austriji, nesto dogovoreno, iako bi se lako moglo i sa njim biti slicno kao s Tankovicem.
Decko je talenat, Belgijanci ga nece lako pustiti.
Paramilitar

#6406 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Paramilitar »

nihoniho wrote:
Cisto sumnjam da se ista radi. Pojavi se , tu i tamo, neki clanak, vjerovatno novinarske lazovcine pokusavaju da primire raju i stvore sliku da se nesto radi. Raja se nadaju da ce to biti rijeseno do SP, sto je , naravno, naucna fantastika jer da su to htjeli, kontaktirali bi ga ranije.
Nadam se da je , na onom tefericu u austriji, nesto dogovoreno, iako bi se lako moglo i sa njim biti slicno kao s Tankovicem.
Tesko da se to moze srediti do svjetskog. A sto se mene tice i ne mora. Svetsko je samo "tren". Bitnije da on pocne igrati za nas pa i poslije svjetskog. Time bi dobili solidnog igraca u narednih 10+ godina. Tek mu je 20 godina. Siguran sam da ce se probiti do nekog jaceg kluba.

Bio bi odlicno pojacanje.
MOSALJOZE

#6407 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Kako trola,ali na svakoj temi.Nisi upućen u rad Saveza tako da nemaš ni argumenata ni nekih osnova da kritikuješ.Dino Arslanagić će se priključiti BIH reprezentaciji u narednom kvalifikacionom ciklusu
Paramilitar

#6408 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Paramilitar »

MOSALJOZE wrote:Kako trola,ali na svakoj temi.Nisi upućen u rad Saveza tako da nemaš ni argumenata ni nekih osnova da kritikuješ.Dino Arslanagić će se priključiti BIH reprezentaciji u narednom kvalifikacionom ciklusu
Drago mi je procitati takvo nesto. Nama je uvjek falilo tih jakih fizickih igraca. Igrac koji moze non stop trcati tokom 90 minuta. Salihamidzic je bio takav. Sad smo dobili i Kolasinca koji ce ocito biti jaci i od Hasana. Arslanagic je zeru ispod ove dvojice.

Kolasinac + Arslanagic ce biti bedemi nase odbrane.

Standard ima jednu od najboljih skola fudbala u Europi i odlicne strucnjake tako da ce on jos napredovati. Nema sumnje da je ovo tek pocetak Arslanagiceve uspjesne karijere.
5 0 5

#6411 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by 5 0 5 »

nihoniho wrote:
Neka uplati gdje treba, sredit će se odmah. Možda još i stigne u Legei zaigrati.
Edin H.

#6412 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

505sCrtom wrote:Neka uplati gdje treba, sredit će se odmah. Možda još i stigne u Legei zaigrati.
Plati pa klati :izet: :D
svi u napad

#6413 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by svi u napad »

Mosaljoze hvala na informaciji. Ako je ovo tacno (izvini nije upuceno tebi) jebem im sve po spisku pokvareno. Muka mi je i povracami se. Cuj u sljedecim kvalifikacijama i sad mi ko mala djeca trebamo biti zadovoljni cuclom. Momak extra igrac koji ima mjesto u prvih 11 se ne vodi u Brazil da bi bratic troimenas i levati iz Seadove ergele imali mjesto. Sramota i skandal. Taman pomsilis krenulo na bolje i cim Svabo izadje iz kancelarija Saveza odmah po starom talovi i tuga. Momak koji je malo slabiji od Kolasinca i od kojeg mozemo imati koristi u Brazilu nek ceka. Sad ce reci nije sredio papire a za levata koji nije oduzeo bukvalno jednu jedinu loptu ( a da ne govorim o pogresnim pasovima) dobije papire za 20 dana. Sramota (zbog bana necu nista vise napisati). Naprijed BiH i dole mafija.
MOSALJOZE

#6414 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Jbg svi u napad.Bešić i Arslanagić su dva momka koja su morala imati mjesto za Brazil.Medjutim ko malo prokonta vidjece da je tekma sa Egiptom bila posljednja što se tiče dovodjenja novajlija.To ti je što ti je
IcedMFEarth

#6415 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

-------------------Begović----------------------
Mujdža----Bičakčić-----Spahić---Kolašinac-- Klupa: Zukanović, Vranješ, Hadžić, Medunjanin, Misimović, Višča.
------------ Pjanić------Salihović-------------- Kvržić, Stevanović
-----Hajrović----------------------Lulić--------
---------------------Džeko----------------------
--------------------Ibišević---------------------

Pošto nemamo i malo je vjerovatno da ćemo do Brazila dobiti pravog defanzivnog veznog, ja bih stavio dva centralna vezna. Gledam Romu skoro svaki vikend i Pjanić i tamo igra sličnu ulogu, a i zna vala oduzeti loptu. Salihović je onako robustan, može se malo gurkati s protivnicima :D
Pasova prema napadačima svakako neće manjkati u ovakvom veznom redu, pa mogli bez klasičnog ofanzivnog veznog.
Na klupi ima Zuka koji igra Lijevog Beka i štopera.
Vranješ Desni bek i štoper.
Hadžić i Medunjanin centralni vezni.
Višća, Kvržić i Stevanović krila.
Misimović polušpic.

Ovako bi imali dobrih prvih 11 i zamjenu za svaku poziciju. Znači 19 igrača i još 2 rezervna golmana. Volio bi tu još vidjeti Zahirovića koji se pokazao dobro kao flaster igrač (Ronaldo u Zenici, Weiss u Žilini).
Za 23. igrača bih volio Bešića ili Šćuka.
IcedMFEarth

#6416 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Joj kaki sam dobar selektor :D
samkoF

#6417 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by samkoF »

IcedMFEarth wrote:-------------------Begović----------------------
Mujdža----Bičakčić-----Spahić---Kolašinac-- Klupa: Zukanović, Vranješ, Hadžić, Medunjanin, Misimović, Višča.
------------ Pjanić------Salihović-------------- Kvržić, Stevanović
-----Hajrović----------------------Lulić--------
---------------------Džeko----------------------
--------------------Ibišević---------------------

Pošto nemamo i malo je vjerovatno da ćemo do Brazila dobiti pravog defanzivnog veznog, ja bih stavio dva centralna vezna. Gledam Romu skoro svaki vikend i Pjanić i tamo igra sličnu ulogu, a i zna vala oduzeti loptu. Salihović je onako robustan, može se malo gurkati s protivnicima :D
Pasova prema napadačima svakako neće manjkati u ovakvom veznom redu, pa mogli bez klasičnog ofanzivnog veznog.
Na klupi ima Zuka koji igra Lijevog Beka i štopera.
Vranješ Desni bek i štoper.
Hadžić i Medunjanin centralni vezni.
Višća, Kvržić i Stevanović krila.
Misimović polušpic.

Ovako bi imali dobrih prvih 11 i zamjenu za svaku poziciju. Znači 19 igrača i još 2 rezervna golmana. Volio bi tu još vidjeti Zahirovića koji se pokazao dobro kao flaster igrač (Ronaldo u Zenici, Weiss u Žilini).
Za 23. igrača bih volio Bešića ili Šćuka.

Zar ti mislis da je moguce da Safet nece Vrsajevica I Tina vodit u Brazil?
IcedMFEarth

#6418 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Ma ja sam pisao šta bi ja volio. Vjerovatno je Tin ovaj 23. igrač a Vršo mjesto Zahirovića ili Steve.
N.N.

#6419 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

Sta je sa Centrom u Zenici, nista mjesec Maj i otvorenje !? :D
Evo, U-19 se okupila u Vogosci.

Kakve prevare, mati moja mila :D

http://reprezentacija.ba/index.php/11-f ... ercegovine
luckylaka

#6420 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

N.N. wrote:Sta je sa Centrom u Zenici, nista mjesec Maj i otvorenje !? :D

Centar jos nije zavrsen.Fali tu puno stvari ali osnovno sto nasim igracima treba su kafici,restorani,striptis bar i neki sumarak za nategnuti kakvu.Tek tada mogu preci gore npripreme. :D Jah zaboravi i neka ovako manja sala gdje moze poslije treninga zapjevati Beslic,Begovic ili Bajrami tek da se igraci onako opuste
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6421 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

Đe je to Vedad ograjis'o? Stig'o ga onaj promašeni penal, a? :oops: :mrgreen:
nihoniho

#6422 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

N.N. wrote:Sta je sa Centrom u Zenici, nista mjesec Maj i otvorenje !? :D

Sta ima veze, plasirali smo se na SP. Sve je super :roll:
MOSALJOZE

#6423 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

SAM DRAGI BOG ZNA ŠTA SU TA NAŠA DJECA PRETRPJELA DA BUDU NEKO I NEŠTO I DA ONO OD NAŠE ZEMLJE URADE ONO ŠTO SVE AMBASADE NEĆE URADITI NI ZA STO GODINA
Point.

#6424 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Dobro su ovi sa Fejsa ovo napravili, samo me zanima sto ova govori u prilogu da se svasta pise i o Pjani, Begu, Misketu, Ibricicu? Svakakvih sa hrakacina se nacito o Dzeki i Spahi, al o gore navedenim i nisam bas.
nihoniho

#6425 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

Ma jok bolan, Edin i Emir su najobicniji bezveznjaci i rusitelji atmosfere, koji preko reprezentacije prave karijeru. Na SP nas je odveo veliki strateg,trener sa briljantnom karijerom, odgovoran , doslijedan i nekorumpiran, Safet Susic ! :D
Svaka cast FACE, konacno je neki main stream medij rekao sto svi vidimo.
Post Reply