BHF_Manijak wrote:Ma ne bih se slozio. Mentalitet je manje vise isti, dzaba sto igraju vani. To mozes vidjeti po ponasanju van terena kada dodju na okupljanje.
Kod njih se vecinom o egu radi. [b]Iole kriticki osvrt shvataju kao licni atak[/b], pa onda kao nesto stavljaju zabanu pristupa medijima, ne daju izjave i slicno. Od kapitena pa ostalih. Neko ce reci pljuvanje, to sto bosanska mahalasitna shvata kritiku kao pljuvanje, to nije problem novinara. Ako Dzeko, Ibisevic, Ibricic, Begovic, ili nebitno vise koji igrac odigra k'o kita, onda to treba i napisati. Obicno nakon takvog teksta, oditcnom novinaru, portalu ili mediju stavlja se zabana komuniciranja sa gore spomenutim. Rade li tako u klubovima vani? Rade aha...
Ovo je 100 % tako i nikako drugacije, zato vecinom novinari podilaze selektoru, igracima. Zadnja utakmica je samo jos jedan dokaz toga, ne zanima me sto je Midhat Dzeko upao u svlacionicu, sto je Spaha ima obracun sa selektorom, sto Dzeko moze igrati samo 15, 45 ili 90 minuta, to me apslutno ne tangira ni sekunde.
Zanima me zasto je reprezentacija odigrala onako katastrofalnu utakmicu, zasto citavu utakmicu niko nije napravio skoro niti jedan faul, zasto niti nakon te utakmice nemamo rjesenje na poziciji jednog DM, iako ce nam na SP realno trebati bar 2 igraca koja to mogu igrati, zasto se nije probala formacija jedno poluvrijeme sa jednim napadacem, zasto smo u posljednjih 6 utakmica kreirali samo 2-3 kvalitetne sanse po gol protivnika, zasto nas je "krnji" Egipat nadigrao u svakom segmentu fudbalske igre, zasto se pozivaju konstantno graci koji ne mogu, zna citava sportska i trenerska javnost jer su predmet podsmijeha na svakom,portalu, uglu, mahali, doprinijeti podizanju kvaliteta reprezentacije, zasto nam prvih 11 igraca skoro svaku utakmicu ne moze trkacki parirati nit jednom protivniku....
Ne zanima me Maki, Face, Midhat, Amra, Avaz....
Ovdje novinari trebaju postavljati pitanja, prevashodno , za ono sto se desava na terenu, jer ruku na srce izgledamo ocajno, struka i igraci moraju to akceptirati i dati odgovore, zajedno detektovati probleme i pokusati naci rjesenje, bez iole sujete, percepcije udara na vlastiti ego.
Imamo tim koji je sazrio, sa par vrhunskih pojedinaca, igrali smo veoma dobro do prosle godine i utakmice sa USA, pojacali reprezentaciju sa par kvalitetnih igraca (Bicakcic, Kolasinac i Hajrovic) a mi nikad losije nismo izgledali na terenu.