Cini mi se da su mi na tristacu trajalke jos, iz kraja 80-ih
Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Nisu, Starfire je nekadasnji Trayal, Dayton je pristojna guma.basicm wrote:Zar nije dayton nekadasnji trayal?
Cini mi se da su mi na tristacu trajalke jos, iz kraja 80-ih
Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
Ta dimenzija u gumi m, bila 76 KM, nisi prosao jeftino.Pauza wrote:Uzeo sam gume DAYTON dw510 zimske m+s 205/55/16, komad oko 100KM. Čini mi se da su dobra kupovina s'obzirom na cijenu a i to da ih proizvodi fabrika Bridgestone u Italiji.
Šteta, nisam znao, bacio sam stoju!konektovan wrote:Ta dimenzija u gumi m, bila 76 KM, nisi prosao jeftino.Pauza wrote:Uzeo sam gume DAYTON dw510 zimske m+s 205/55/16, komad oko 100KM. Čini mi se da su dobra kupovina s'obzirom na cijenu a i to da ih proizvodi fabrika Bridgestone u Italiji.
Pauza wrote:Šteta, nisam znao, bacio sam stoju!konektovan wrote:Ta dimenzija u gumi m, bila 76 KM, nisi prosao jeftino.Pauza wrote:Uzeo sam gume DAYTON dw510 zimske m+s 205/55/16, komad oko 100KM. Čini mi se da su dobra kupovina s'obzirom na cijenu a i to da ih proizvodi fabrika Bridgestone u Italiji.![]()
Uzmes 205/55 R16 i rahat budes. Jeftinije, stabilnije i gotovo neprimjetna razlika.NediM17 wrote:Tigar Wintera 1 poslije 4 sezone jedva balansirane (DOT 2012). Bacale po 70 grama na balansirki (jedna i preko sto pa je vulkanizer pomjerio, bolje se poklopila sa felgom pa je pala na 60ak), a prosle godine puno manje, po 30 negdje, iako im je sara i stanje na oko i dalje odlicno.
Ljetne Bridgestone Turanza koje su skinute (dosle na autu), DOT2010 imaju jos solidnu saru (prednje 4mm, zadnje 5mm), dobro se ponasaju ali po kanalima se vide mikropukotine (proljetos kada su stavljene nisu imale nikakav defekt).
Na proljece nove ljetne, na zimu nove zimske, i to u jebenoj dimenziji 205/60-16''.Megane III.
Trebalo bi da mu odgovaraju iNediM17 wrote:
Na proljece nove ljetne, na zimu nove zimske, i to u jebenoj dimenziji 205/60-16''.Megane III.
i ja sam tako na jednom autu, umjesto 215-55-r16 sam stavio 205-55, imao gotovo nove ts850 u toj dimenziji, taman zbog 1cm uzimati nove i skuplje gumekonektovan wrote:Uzmes 205/55 R16 i rahat budes. Jeftinije, stabilnije i gotovo neprimjetna razlika.NediM17 wrote:Tigar Wintera 1 poslije 4 sezone jedva balansirane (DOT 2012). Bacale po 70 grama na balansirki (jedna i preko sto pa je vulkanizer pomjerio, bolje se poklopila sa felgom pa je pala na 60ak), a prosle godine puno manje, po 30 negdje, iako im je sara i stanje na oko i dalje odlicno.
Ljetne Bridgestone Turanza koje su skinute (dosle na autu), DOT2010 imaju jos solidnu saru (prednje 4mm, zadnje 5mm), dobro se ponasaju ali po kanalima se vide mikropukotine (proljetos kada su stavljene nisu imale nikakav defekt).
Al gdje da nadjem lance za 235/45/18 gumu. Uvijek su na autu ziske gume max vozene 3 sezone, ostala oprema kompletna.holowey wrote:izuzev na dionicama na kojima saobracajnim znakom obavezuju posjedovanje lanaca (obicno planinski prevoji), zimske gume su dovoljna zimska oprema za auto... kombi, autobus, kamion, imaju druga pravila...BLADE8 wrote:vjerovatno je već bilo ali nemoguće je naći zbog broja stranica. Da li je PO ZAKONU OBAVEZNO imati lance ako imaš zimske gume?
pitam jer me policija zaustavila i uvjeravala da moram imati lance iako su mi zimske gume na autu. čak su počeli pisati i kaznu zbog "neposjedovanja zimske" opreme ali su nakon prepirki odustali. jesu li me pustili na lijepe oči ili su me fatali na foru da im platim ručak ili kaznu pa nisu uspjeli.
Kod dayton guma zaobilaziti Touring model. D320 I dw510 suPauza wrote:Uzeo sam gume DAYTON dw510 zimske m+s 205/55/16, komad oko 100KM. Čini mi se da su dobra kupovina s'obzirom na cijenu a i to da ih proizvodi fabrika Bridgestone u Italiji.
Mogu li gume za dvije sezone izdrzati 5 god.?jefferson wrote:Kod mene kada napune 5 godina,idu u penziju i tacka! Posebno zimske gume.
Ne mogu. Samo dvije.BarbaDue wrote:Mogu li gume za dvije sezone izdrzati 5 god.?jefferson wrote:Kod mene kada napune 5 godina,idu u penziju i tacka! Posebno zimske gume.
Gume za 2 sezone?BarbaDue wrote:Mogu li gume za dvije sezone izdrzati 5 god.?jefferson wrote:Kod mene kada napune 5 godina,idu u penziju i tacka! Posebno zimske gume.
Vjerujem da je mislio na cjelogodišnje gume, ali se pogrešno "odrazio".xamp wrote:Gume za 2 sezone?BarbaDue wrote:Mogu li gume za dvije sezone izdrzati 5 god.?jefferson wrote:Kod mene kada napune 5 godina,idu u penziju i tacka! Posebno zimske gume.
Mislis posebno ljeto a posebno zima? Ako ih redovno mijenjas i imas normalnu kilometrazu, oko 10k-15k godisnje, 5 godina je neka taman gornja granica
U Tropic centru Lukavica imaju Lassa zimske gume. Znam da su turske, ali se rade po licenci Bridgestone, cak imaju i iste šare. Razočarao sam se koliko su tvrde iako je DOT (ono sto sam ja vidio) kraj 2015. ili pocetak 2016. godine. Moguce je da nisu skladistene na propisani nacin ili nesto slicno.Pauza wrote:Uzeo sam gume DAYTON dw510 zimske m+s 205/55/16, komad oko 100KM. Čini mi se da su dobra kupovina s'obzirom na cijenu a i to da ih proizvodi fabrika Bridgestone u Italiji.