Zaboravljas na jednu malenu stvar a to je da Savez ne moze tim momcima samoinicijativno mijenjati papire tj. ne mogu otici u amabsadau ili gdje god vec i reci "eh mi bi da Kolasinac promjeni drzavljanstvo"! Mora postojati volja s druge strane i da decko sam to pokrene, a Savez sa svoje strane samo moze ubrzati preko veza i vezica taj proces i nista vise!svi u napad wrote: Hvala, hvala. Poslije ove pohvale mislio sam da se vise ne javljam ali ne mogu izdrzati kad citam neke komentare. Lijepo poredjenje Munize. Slikovito opisao nase (saveza) ponasanje. Korisnicko ime takodjer uradilo dobru analizu. Zao mi je sto jeza u ledja zbog velike ljubavi prema Papetu gubi ponekad sliku realnosti. Bez obzira na neke kritike mislim da svi mi volimo Saju jer je on nas selektor i na dobrom putu da nas odvede u Brazil. Dragi Jeze hajd malo drukcije postavi stvar. Ti si Kolasinac i dadnes izjavu da bi pjeske otisao kad bi dobio poziv iz BiH. Sta se desi poslije? Znas i sam Jeze. Selektor te ismije pred grupom polupismenih novinarcica i TV kamerama. Razmisli malo o ovome i nemoj mi molim te objasnjavati da je on bio rezerva u Schallkeu i td. Momci koji igraju ili treniraju u njemckoj, spanskoj ili engleskoj ligi su za pet klasa bukvalno bolji od nasih igraca u nasoj ligi. Sta nas je kostalo da smo ih zvali, isprobali i nakon nekog vremena vidis ima li tu igraca ili ne. Ibrahimovic postavio zahtjev da bude u A timu i igrace za BiH, a mi vidoviti pa kazemo ti mozes samo u mladu repku i tako izgubimo igracinu. Evo Svicarci to isto rade. Zovu ljude. Dadnu im 10-20 minuta da im se ne desi vise Rakitic, a vrijeme ce pokazati jel on igrac ili nije. No nama je vazno da se je Zahirovic iz druge ruske lige ustalio u prvu momcad i onda neki njegov rodjak ili jaran ovdje napise da on mora igrati protiv Grcke jer je zaboga toliko utakmica odigrao za repku. Sad sto momak veze nema nije bitno. Kod nas stalno neki merhametluk, jaranstvo i poltronstvo. Ljudi moji samo kvalitet prolazi na zapadu. Niko ne daje lovu na jaranluk. Uputimo pozive i sredimo im papire. Ako onda kazu ne znacemo da vise ne trebamo pricati o njima. Uradimo ove stvari kako treba. Uputimo zvanicne pozive i dobicemo neki odgovor.
Opet kazem pogledajte primjer Pjanica, decko je kopao i nogama i rukama, odbijao druge nacionalne selekcije kako bi za nas zaigrao. Ovoj ostaloj djecurliji cim neko migne polete za njega igrati.
Kolasinac se fakat nada da ce pored Badstubera, Hummelsa, Hoewedesa, Boatenga, Lahma, Schmelzera, Gundogana, Schweinsteigera, Khedire (namjerno nabrajam igrace na svim pozicijama koje moze potencijalno igrati!) ikada zaigrat za Svabe? Hoce ali po 10min u prijateljskim!