BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kontra__

#6401 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Kontra__ »

svi u napad wrote: Hvala, hvala. Poslije ove pohvale mislio sam da se vise ne javljam ali ne mogu izdrzati kad citam neke komentare. Lijepo poredjenje Munize. Slikovito opisao nase (saveza) ponasanje. Korisnicko ime takodjer uradilo dobru analizu. Zao mi je sto jeza u ledja zbog velike ljubavi prema Papetu gubi ponekad sliku realnosti. Bez obzira na neke kritike mislim da svi mi volimo Saju jer je on nas selektor i na dobrom putu da nas odvede u Brazil. Dragi Jeze hajd malo drukcije postavi stvar. Ti si Kolasinac i dadnes izjavu da bi pjeske otisao kad bi dobio poziv iz BiH. Sta se desi poslije? Znas i sam Jeze. Selektor te ismije pred grupom polupismenih novinarcica i TV kamerama. Razmisli malo o ovome i nemoj mi molim te objasnjavati da je on bio rezerva u Schallkeu i td. Momci koji igraju ili treniraju u njemckoj, spanskoj ili engleskoj ligi su za pet klasa bukvalno bolji od nasih igraca u nasoj ligi. Sta nas je kostalo da smo ih zvali, isprobali i nakon nekog vremena vidis ima li tu igraca ili ne. Ibrahimovic postavio zahtjev da bude u A timu i igrace za BiH, a mi vidoviti pa kazemo ti mozes samo u mladu repku i tako izgubimo igracinu. Evo Svicarci to isto rade. Zovu ljude. Dadnu im 10-20 minuta da im se ne desi vise Rakitic, a vrijeme ce pokazati jel on igrac ili nije. No nama je vazno da se je Zahirovic iz druge ruske lige ustalio u prvu momcad i onda neki njegov rodjak ili jaran ovdje napise da on mora igrati protiv Grcke jer je zaboga toliko utakmica odigrao za repku. Sad sto momak veze nema nije bitno. Kod nas stalno neki merhametluk, jaranstvo i poltronstvo. Ljudi moji samo kvalitet prolazi na zapadu. Niko ne daje lovu na jaranluk. Uputimo pozive i sredimo im papire. Ako onda kazu ne znacemo da vise ne trebamo pricati o njima. Uradimo ove stvari kako treba. Uputimo zvanicne pozive i dobicemo neki odgovor.
Zaboravljas na jednu malenu stvar a to je da Savez ne moze tim momcima samoinicijativno mijenjati papire tj. ne mogu otici u amabsadau ili gdje god vec i reci "eh mi bi da Kolasinac promjeni drzavljanstvo"! Mora postojati volja s druge strane i da decko sam to pokrene, a Savez sa svoje strane samo moze ubrzati preko veza i vezica taj proces i nista vise!

Opet kazem pogledajte primjer Pjanica, decko je kopao i nogama i rukama, odbijao druge nacionalne selekcije kako bi za nas zaigrao. Ovoj ostaloj djecurliji cim neko migne polete za njega igrati.

Kolasinac se fakat nada da ce pored Badstubera, Hummelsa, Hoewedesa, Boatenga, Lahma, Schmelzera, Gundogana, Schweinsteigera, Khedire (namjerno nabrajam igrace na svim pozicijama koje moze potencijalno igrati!) ikada zaigrat za Svabe? Hoce ali po 10min u prijateljskim!
svi u napad

#6403 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by svi u napad »

Kontra moram ti reci da si odlican primjer naveo. Sta mislis koliko bi Pjanic cekao na papire da je rekao da Francuzima. Ja sam ubjedjen 10 puta manje nego sto je cekao nase. Procitaj moje tekstove malo ozbiljnije pa onda komentarisi. Ljudi se pitaju pa ako hoce sve se sredi za par dana (bukvalno). Pored punomoci koje mogu dati, moze i neki guzonja iz saveza svaki dan (ako treba) odletiti u Njemacku i sredjivati stvari. Kod nas ljudi srede dozvole za gradnju kuca u Velikoj Aleji ili ti kupe fabrike za 1 euro, a da se ne moze srediti pasos za 10 dana. Ponavljam raspitati se ko je otac, mati, ima li curu kakvu, zivi li kakva rodbina u BiH, kakve navike ima, spremi poklone/hediju, ponesi potrebne papire i pocni raditi. Tek kad dobijes zvanicno ne onda reci probali smo, nece i gotova tacka. Ovako samo suplja. Ovo ti je kao clanak u novinama gjde "jadnik" daktilograf ceka na posao 37 godina i svi u Bosni ga zale. Ko da je doktor atomske fizike. Niko da upita momka bil ti nesto drugo radio (posto se sam nije upitao). Niko da objasni da u svijetu ne postoji zanimanje daktilograf i da treba prekvalifikacija ili uzmi nesto drugo. Tako mi od slucaja do slucaja. Bolje ispijati kafice i jabavati im sve po spisku sto nece da ganjaju papire sami, a tamo u Savezu sjedi bukvalno 10 ljudi koji ne znaju sta ce od sebe. Uputi zvanicne pozive i dopise, posjeti roditelje i igrace, pa onda pricaj, jer tad imas argumente za diskusiju. Tad u stvari nece biti diskusije (na nasu zalost ili radost). Tad cemo imati odgovore jesu li oni nasi igraci ili tudji. Naprijed BiH. Do godine u Brazilu.
JasminHurić

#6404 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JasminHurić »

Said rezerva u Dinamu :?
denimb

#6405 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by denimb »

jeza u ledja wrote:Prica da bi dosao pjeske nema dodira sa onim sto stvarno radi. Momak bi dosao pjeske kad mu je trebalo za karijeru. Sad mu vise ne treba, sad mu se vise ne dolazi.

Igraci se mogu privoliti da igraju samo oko oni to zele i samo u ranim fazama njihovog fudbalskog razvoja - a to je kroz mlade selekcije. Postoji jaz izmedju njihovih kvaliteta i njihovih prakticno zahtjeva za ucescem u A reprezentaciji. U tome je problem.

A zasto kazem da su sanse izgubljene - pa kao sto smo neki dan pricali, svi ovi igraci na kraju izaberu opciju koja njima vise odgovara u karijeri. Ako imas naznake da bi mogao igrati za Njemacku, uskoro, jos tamo rodjen i odrastao - ti ces izabrati njih. Ako si pak tamo u rezervama ili u drugoj ligi, a vec kuca 23-4 godina na vrata, znaci da njemacka repreznetacija nije tvoj nivo - ti ces izabrati Bosnu. Eto to je razlika izmedju Kolasinca i Bicakcica.

Ako si pak igrac Kanade, koja je shlj reprezentacija, poletices da igras za BiH cim mognes.

Usput, sve i da smo ga zvali prije godinu-dvije u juniore (jer tada definitivno nije bio kalibar za A reprezentaciju), to ne bi bila garancija da sutra opet nece preci kod Njemaca. Znaci prakticno imas jedan prozor od mozda pola godine kad igrac stasava u profi igraca i kad ga moooozda mozes ubaciti u takmicarski tim A reprezentacije, sto znaci jedno 2, uvrh glave 3 utakmice u kojim to mozes uciniti. U istom tom periodu on treba sredit pasos. Ma mislim....

Jesmo li isto tako sa malim Besicem. Eto njega smo na vrijeme upecali. Pa evo vidimo gdje je zavrsio.

Ovo nas i ukopa, mi kao svi unaprijed znamo o cemu i kako taj momak razmislja...treba otici momku popricati s njim i vidjeti sta je i kako je, a ne lupati ko maksim po diviziji...
zakonpera

#6406 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zakonpera »

EDIT: Nema potrebe za takvim postovima!
jeza u ledja

#6407 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

svi u napad wrote:Zao mi je sto jeza u ledja zbog velike ljubavi prema Papetu gubi ponekad sliku realnosti. Bez obzira na neke kritike mislim da svi mi volimo Saju jer je on nas selektor i na dobrom putu da nas odvede u Brazil. Dragi Jeze hajd malo drukcije postavi stvar. Ti si Kolasinac i dadnes izjavu da bi pjeske otisao kad bi dobio poziv iz BiH. Sta se desi poslije? Znas i sam Jeze. Selektor te ismije pred grupom polupismenih novinarcica i TV kamerama. Razmisli malo o ovome i nemoj mi molim te objasnjavati da je on bio rezerva u Schallkeu i td. Momci koji igraju ili treniraju u njemckoj, spanskoj ili engleskoj ligi su za pet klasa bukvalno bolji od nasih igraca u nasoj ligi. Sta nas je kostalo da smo ih zvali, isprobali i nakon nekog vremena vidis ima li tu igraca ili ne. Ibrahimovic postavio zahtjev da bude u A timu i igrace za BiH, a mi vidoviti pa kazemo ti mozes samo u mladu repku i tako izgubimo igracinu. Evo Svicarci to isto rade. Zovu ljude. Dadnu im 10-20 minuta da im se ne desi vise Rakitic, a vrijeme ce pokazati jel on igrac ili nije. No nama je vazno da se je Zahirovic iz druge ruske lige ustalio u prvu momcad i onda neki njegov rodjak ili jaran ovdje napise da on mora igrati protiv Grcke jer je zaboga toliko utakmica odigrao za repku. Sad sto momak veze nema nije bitno. Kod nas stalno neki merhametluk, jaranstvo i poltronstvo. Ljudi moji samo kvalitet prolazi na zapadu. Niko ne daje lovu na jaranluk. Uputimo pozive i sredimo im papire. Ako onda kazu ne znacemo da vise ne trebamo pricati o njima. Uradimo ove stvari kako treba. Uputimo zvanicne pozive i dobicemo neki odgovor.
Kakve velike ljubavi prema Papetu?? Ja bih radije da nam je recimo Hitzfeld ili Trapattoni selektor, al sta ces.
Sto se tice Kolasinca. Ja uopste ne razumijem kako se Susiceva izjava o hodanju pjeske uzima kao ruganje ili odbijanje Kolasinca? Po meni, da bi nekom to palo na pamet, on mora unaprijed a priori prvo smatrati Susica klocem, drugo zaboraviti konkekst tog pitanja od strane novinara, trece vjerovati da je on to stvarno izjavio, cetvrto ako je to izjavio zaboraviti da on to izjavljuje za neke bosanske novinare, peto ne uzeti u obzir mogucnost da on to izjavljuje samo da bi sebi digao cijenu, sesto pretpostaviti da je on kalibar da se uopste ubacuje u A reprezentaciju u tom trenutku (mislim u takmicarsku utakmicu) i sedmo pretpostavka da izmedju njega i selektora ili saveza nije bilo nikakvih kontakata. Po meni, to je jako mnogo pretpostavki da bi se donio zakljucak da je Susic pogrijesio sa tom izjavom, ali to samo pojasnjava razliku izmedju nasih stavova. Generalno se neki ljudi stavljaju na stranu stranih igraca i vjeruju njima bez obzira na sve, a ja ne vidim nikakvog osnova za to. Ja se generalno manje uzdam u patriotizam igraca rodjenih i odraslih vani, tako da a priori uzimam njihove izjave sa dozom skepticnosti. Takodje ako imas a priori stav da nas savez kurcu ne valja, koji potpuno razumijem, onda mi opet nije jasno zasto bi i selektor bio te price? Pa selektoru je u interesu da ih zove! Prije smo imali selektore koji su kukali kako savez ne radi dovoljno, to im je bilo u interesu ako nista kao dobar izgovor.
Uglavnom, puno po meni nejasnih pretpostavki sto se tice rezonovanja da se moglo uciniti puno vise, odnosno da smo nekim drugim pristupom ove igrace vec mogli imati u nasem dresu.

Ah da, naravno tu je i mali problemcic oko neposjedovanja bosanskohercegovackog drzaljanstva.
jeza u ledja

#6408 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

denimb wrote: Ovo nas i ukopa, mi kao svi unaprijed znamo o cemu i kako taj momak razmislja...treba otici momku popricati s njim i vidjeti sta je i kako je, a ne lupati ko maksim po diviziji...
Nebitno kako momak razmislja. Bitno je sta radi. U ovom slucaju ne radi nista.
Znaci momak kaze pjeske bi dosao, a ovamo nema ni pasosa naseg.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#6409 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Slo Burner »

JasminHurić wrote:Said rezerva u Dinamu :?
Pa sta si očekivao mnajke ti :D :lol:
Edin H.

#6410 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote: Ah da, naravno tu je i mali problemcic oko neposjedovanja bosanskohercegovackog drzaljanstva.
Ah to drzavljanstvo, pa zato imamo BiH Vijece Ministara da taj problemcic ekspresno rijesi :oops:

Ja isto ne mislim da te izjava o pjesacenju je toliko bitna, ali jeste bitno uspostaviti i odrzavati kontakt, te pricati hvalospjeve i nuditi suplja obecanja :D dok ih ne pridobijes za reprezentaciju.
jeza u ledja

#6411 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Evo napokon je ruski drugoligas postao bjeloruski prvoligas! Jupi. :D
svi u napad

#6412 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by svi u napad »

Dragi jeze, kao sto ranije napisa ponekad ti padne koncentracija i izgubis se u logicnim analizama. Tvoja izjava "Ja uopste ne razumijem kako se Susiceva izjava o hodanju pjeske uzima kao ruganje ili odbijanje Kolasinca? Po meni, da bi nekom to palo na pamet, on mora unaprijed a priori prvo smatrati Susica klocem, drugo zaboraviti konkekst tog pitanja od strane novinara, trece vjerovati da je on to stvarno izjavio, cetvrto ako je to izjavio zaboraviti da on to izjavljuje za neke bosanske novinare", upravo to pokazuje. Moguce je da ti nisi bio jedan od onih milion Bosanaca i Hercegovaca, koji su vidjeli Susicevo smijanje i culi njegovu izjavu u vezi Kolasinca na konferenciji za stampu. Ako nisi vidio i cuo tu izjavu ne trebas davati i iznositi ovakve hipoteticke predpostavke u odbranu selektora. Moja je jedina zelja da imamo jaku repku i na tom planu trebamo svi raditi. Ko je kakav patriota ja ne znam i ne ulazim u to. Bicakcic je imao nase drzavljanstvo i hajmo mu ga vratiti ako hoce igrati za nas. Da bi to znao i uradio uputimo mu zvanicni poziv i pitanje pa cemo znati na cemu smo. Nemoj samo da bude kao ovo kafendisanje u Sloveniji, gdje se Pape duri (ima potpuno pravo za to) sto ga ovi iz saveza nisu kontaktirali. Njegovo je da kaze ko mu treba i ko mu se svidja a cinovnici onda to odradjuju. Ne hatori na repliku. Udahni duboko dva tri puta prije nego sto krenes u odbranu sa hipotetikom. Probajmo ove stvari raditi (ako Bosancerosi to mogu) profesionalno. Tad cemo dobiti prave odgovore i znati na cemu smo. Svi cemo biti zadovoljni bez obzira na rezultate odgovora ovih klinaca. Naprijed BiH. Do godine u Brazilu.
Dead Man Walking

#6413 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

Ja kad vidim da ima jos uvijek ljudi koji misle da igrac mora pokrenuti proceduru za promjenu sportskog drzavljanstva dodje mi da se samospalim.
Kontra__

#6414 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Kontra__ »

Jok eto ja cu mu je pokrenuti... Daj ba ,nemojte ni vi pretjerivati! Valjda prvo mora postojati zelja kod igraca da igra za tebe pa da se onda pokrene postupak, nece niko napamet nesto mijenjati a covjek ne zeli da igra za tvoju reprezentaciju!
tendzera

#6415 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by tendzera »

Najbolje bi bilo da mu posaljemo kakvu kuravu,
ne bil' onda odlucio da igra za BiH.
Dead Man Walking

#6416 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Mogo si komotno behaefmanijace. :thumbup:
Eborg

#6417 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Da skupimo kakvu sergiju za avionske karte pa ove naše manekenkice i studentice sa Bazena, Barlottija i sličnih ustanova pošaljemo njima u EU? 'Em će ih obrlatiti nama, 'em ćemo smanjiti nezaposlenost u BiH. :D Ima da ih slušaju k'o Džeko Amru! :mrgreen:
jeza u ledja

#6418 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

svi u napad wrote:Dragi jeze, kao sto ranije napisa ponekad ti padne koncentracija i izgubis se u logicnim analizama. Tvoja izjava "Ja uopste ne razumijem kako se Susiceva izjava o hodanju pjeske uzima kao ruganje ili odbijanje Kolasinca? Po meni, da bi nekom to palo na pamet, on mora unaprijed a priori prvo smatrati Susica klocem, drugo zaboraviti konkekst tog pitanja od strane novinara, trece vjerovati da je on to stvarno izjavio, cetvrto ako je to izjavio zaboraviti da on to izjavljuje za neke bosanske novinare", upravo to pokazuje. Moguce je da ti nisi bio jedan od onih milion Bosanaca i Hercegovaca, koji su vidjeli Susicevo smijanje i culi njegovu izjavu u vezi Kolasinca na konferenciji za stampu. Ako nisi vidio i cuo tu izjavu ne trebas davati i iznositi ovakve hipoteticke predpostavke u odbranu selektora.
Koliko se sjecam Susic je odgovorio na ono sto su mu novinari prenjeli da je Kolasinac izjavio da bi dosao pjeske. Nije Susicu samom palo na pamet da mu kaze da dolazi pjeske da bi mu se malo rugao.
Kontra__

#6419 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Kontra__ »

Dead Man Walking wrote:Mogo si komotno behaefmanijace. :thumbup:
Ja ti govorim sto je logicno ccc! Pa zamisli situaciju Savez pokrene postupak promjene drzavljanstva a covjek i ne zeli da igra za nacionlnu selekciju!

Koliko god nam u Svaez ljenguze sjedile i lezihljebovici toliko su i ova djeca pakasi jer ne znaju sta ce od sebe. Za nas bi igrali dok nisu dokazani i dok im je karijera na vagi da li ce postati neko i nesto ili ce ostati prosjek, cim se malo procuje za njih, uzcundare se i kontaju da su centar svijeta pa pocnu sa nekakvim ultimatumima, neckanjem i slicno... Sretno brate ko god misli da moze boljeg hljeba vani jesti, a ja sam 99% siguran da vecina te djecurlije nece nikad ni zakucati na vrata A tima bilo Svicarce, Njemacke ili Mongolije, nebitno!
Na jednoj od tema sam reko, prije da ce to biti slucaj Jakupovic, Kucukovic, nego li Ibrahimovic! :wink:
jeza u ledja

#6420 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:Ja kad vidim da ima jos uvijek ljudi koji misle da igrac mora pokrenuti proceduru za promjenu sportskog drzavljanstva dodje mi da se samospalim.
Ja kad vidim da ljudi jos uvijek ne znaju da igrac koji nema pasos ne moze igrati za nas dok SAM ne pokrene proceduru da ga izvadi dodje mi da spalim svoj pasos. :D
Dead Man Walking

#6421 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Pretpostavljam da znate citati, dakle necete da citate. Pricam o sportskom "drzavljanstvu" a ne o civilnom.
jeza u ledja

#6422 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Pa ja pricam o civilnom.
Dead Man Walking

#6423 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

A i za civilno, iako ja koliko sam upoznat svi koje spominjemo osim Kolasinca ga imaju (i Bice koji ga ganja), zar fakat misli iko da igraci sami trebaju to ganjati redovnim putem i cekati po salterima? Jel Wright sam usao u MUP i gdje vec treba? Kad nesto treba po hitnom postupku za 2 dana se rijesi, vec je neko to pisao (svi u napad cini mi se).
and

#6424 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by and »

jeza u ledja wrote:
svi u napad wrote:Dragi jeze, kao sto ranije napisa ponekad ti padne koncentracija i izgubis se u logicnim analizama. Tvoja izjava "Ja uopste ne razumijem kako se Susiceva izjava o hodanju pjeske uzima kao ruganje ili odbijanje Kolasinca? Po meni, da bi nekom to palo na pamet, on mora unaprijed a priori prvo smatrati Susica klocem, drugo zaboraviti konkekst tog pitanja od strane novinara, trece vjerovati da je on to stvarno izjavio, cetvrto ako je to izjavio zaboraviti da on to izjavljuje za neke bosanske novinare", upravo to pokazuje. Moguce je da ti nisi bio jedan od onih milion Bosanaca i Hercegovaca, koji su vidjeli Susicevo smijanje i culi njegovu izjavu u vezi Kolasinca na konferenciji za stampu. Ako nisi vidio i cuo tu izjavu ne trebas davati i iznositi ovakve hipoteticke predpostavke u odbranu selektora.
Koliko se sjecam Susic je odgovorio na ono sto su mu novinari prenjeli da je Kolasinac izjavio da bi dosao pjeske. Nije Susicu samom palo na pamet da mu kaze da dolazi pjeske da bi mu se malo rugao.
sušić je rekao da bi ga zvao ali da neće stići na utakmicu.mala šala,ali ima tu istine.da bi pjehe došao da dobiješ poziv vjerovatno onaj ko tako razmišlja ima u džepu bh pasoš,pozive drugih reprezentacija odbija i čeka poziv u željenu reprezentaciju.sušić bi ga vrlo rado pozvao da ima čiste papire.ovako bolje mu je da je došao u ljubljanu,upoznao igrače,čelnike saveza,pokrenuo proceduru za te papire ,nego što je pjehe otišao na meč u 20 reprezentacije njemačke.
Arteta

#6425 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Dead Man Walking wrote:A i za civilno, iako ja koliko sam upoznat svi koje spominjemo osim Kolasinca ga imaju (i Bice koji ga ganja), zar fakat misli iko da igraci sami trebaju to ganjati redovnim putem i cekati po salterima? Jel Wright sam usao u MUP i gdje vec treba? Kad nesto treba po hitnom postupku za 2 dana se rijesi, vec je neko to pisao (svi u napad cini mi se).
Da li je ista papirologija potrebna i za fudbal i za kosarku?
Post Reply