Sta ti znas o Izrealu?muhafuca wrote:??? O cemu tiLacrosse wrote:
Slazem se, ali ako Albanci mogu na ovom svijetu imati dvije drzave, i ako Bosnje koje nikad nisu imali drzavu, a i ova je banana, Izreal kao drzavu je smijesno dovoditi pod upitnik, i ove ljude iz Palestine treba raseliti a Izreal natjerati da plati odstetu. Tako smo i mi se iselili iz RS-a, i nakon 20 godina omladini je vec bolje nego da su gradjani drugog reda, bilo gdje, a sad, to sto nema drzave Palestine kao ideala, nema ni Bosne idealne, pa mi zivimo svi s tim. Nema Arapski svijet nijedne drzave gdje je uredjenje kako treba, tako da se svi oni traze, i ne mogu se naci, s novcem ili bez novca, s novcem se samo malo socijalnog mira i situiranosti moze kupiti da se ljudi ne upustaju u ocajnicke akcije terorizma i slicno, ali sve su to banana drzave, i rezimi orkestrirani, oni krive Zapad za to, pa ne moze Zapad doci u Bosni i dogovoriti se kako nece ljudi u Bosni, u Bosni su ljudi podjeljeni gluposti, Zapad dosao samo da se ne ratuje i da EU ne mirise barut na svojim granicima, to se sve moze rijesiti za 6 mjeseci, ponuditi svakom Palestincu da ide ili u Tursku ili u Saudijsku ili u Ameriku plus koliko mu vrijedi plac, plus da mu dijete neko odskoluje na collegu besplatno, i dadne socijalu prve dvije godine dok ne stane na noge. Ali, hoce oni utopiju, i jos najgore sto je, more nas sa svojim problemom, ja im zelim ko i sebi da mi bude, ali Jevreji nisu narod s kojima treba iko da ratuje, narucito oko nekog teritorija koji u konacnici i nije bitan, Arapi imaju 20+ drzava, pa neka tamo probaju da ostave svoj kulturni i drugi imprint, ali eto, tesko je starosjediocima napustiti, ali dokle su god Arapima bitnija drva masline od djece koja zive u ghettu, nema tu nafake, a meni se tako cini, meni se cini da je bitnije djedovina i sta je bilo 1945 od toga da dijete zivi u ghettu, i ima traume od stalnog stresa i maca rata koji non stop pocinje i staje.
Ti pricas ko da si pao s marsa
Ko da je zapad u svemu ovome neutralan i kao joj ne znaju sta da rade a svi ih prozivaju de se ukljucite smirujte stanje
Pa Izraela ne bi bilo u zacecu da ga zapad nije hranio i odgajao i za svoje i za njihove interese
eto oni dosli 45' i za par godina proizveli svoje tenkove svoje avione svoje raketne bacace
jel to - pa i dan danas im Zapad salje billione dollara zguljene sa ledja svojih gradjana
o politickoj zastiti u UN-u i ostalim vidovima zastite smijesno je i pricati
Pa svakom normalnom covjeku je trenutna situacija oko Irana smijesna
kad zna da Izrael vec ima 200 komada nuklearnog oruzja a nit je pod sankcijama
nit ista a Iran decenijama pod sankcijama zato sto "sumnjaju" da ovi zele proizvesti
nuklearno oruzje iako nikakvih dokaza nemaju za to
Pa odakle su to Jevreji bogati, da nisu s Bistrika?
Drugo, Sarajevo je 3 grad po broju Jevreja u Europi.
Iza Praga i Thesalonke.
Palestinaca veliki broj po Americi zivi, sve doktori ima svaki po 12 djece i kucu od 2 miliona dollara. Ali to ne vide corci iz Sarajeva. Vide sto im kaze Al-Djezira Balkan.
I ovim sirotanima posalju 100 dollara da cuce u maslinjaku ko mi u sljiviku i cekaju drzavu....
Mi smo je i docekali, vidi rahat Bosne kad u RS nema nijednog Bosnjaka.
I meni to nije drago, ali i to je rijesenje. Bolje biti u Svedskoj i Americi, nego u Zvorniku biti talac nekakve ideologije koje ti se sa zivotom poigrava. Kome se to ne svidja, sutra kartu pa hajte u RS da vas vidim.
Jevreji su i napravili atomsku bombu Americi. Koliko je Jevreja bilo Menhetnskom projektu? Koji bi bili integrali za Nazije da naprave svoju atomsku, jer su svi porijeklom iz Njemacke/Svicarske/Austrije/Ceske/Poljske.
I na kraju, smijesno mi je da neko Jevreje sponzorira. Da im nije Bosna poslala koji milion da budu u Izrealu? Sponzoriraju sami sebe, jer su najskolovaniji u najperspektivnijem drustvu, i imaju kapital. U Europi kad su imali ono sto imaju danas u Americi, Adolf ih je sve poslao u logore i poklao ko macice. Iz iste te paranoje, pa ljudi krenuli s nula, i danas imaju jos vise.
Sto se tice Bosne, od Madline Albright do Wesley Clarka nas nisu segregirali, i trpali u konc logore, ako su pomogli koliko su i sta su, i dan danas Madline Albright napadaju Srbi po Pragu na potpisivanju knjige, jesu li ijednog Bosnjaka napali na potpisivanju njegove knjige igdje ikada?
Dotle, sta je Bosnjo uradio, Bosnjo stao uz bracu iz Palestine. Pa hajte u RS, pa stani uz Palestinu. Budi na losem, kao i taj narod. I sjedi i cekaj bolje svoje sutra. Ali, nece niko, jelde. Ali lako je braniti Palestinu iz Bosne. Gdje je Zvornik, Foca, Prijedor, de mi reci? I jesu li oni u svom bolje danas, ili u losijem danas? Mnogo im fali stanova iz komunizma, cijepanja drva za zimu, fali im njihova komuna, ali bez toga se zivi, i da djeca imaju vise i budu bolji ljudi.
Sto se tice nekih prica o Bosnjama i drzavi, Bosnje od kad su u Islamu nemaju drzave. I ni ovo danas nije drzava. Nesto je do Bosnja a nesto i do Islama. Ali, to dvoje i drzava, ne ide zajedno. Ja ne znam sto, jel mito, jel demagogija, jel nepotizam, jel nas vode losi, jel smo budale, ali to dvoje ne ide zajedno. A to sto je Katarina Kosaca bila kraljica, mi toliko cijenimo taj dio nase istorije da smo muzej zatvorili. Ne interesuje ni djecu ni nastavni kadar. A branili bi Palestinsko....
Ja samo znam da koje god bez nas, jaci je za toliko, i mi ne mozemo sebi pomoci, a onog primitivizma i mrznje, toga mi je malo dosta, evo prvi Edo Majka ode u Izreal, ozeni se, i ostade tamo. Nije mogao u Brckom, ali moze u Izrealu. I sad cu ja vikati kako je segragacija, pa kako Edo tamo zivi?