Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Lacrosse

#6401 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Lacrosse »

muhafuca wrote:
Lacrosse wrote:
Slazem se, ali ako Albanci mogu na ovom svijetu imati dvije drzave, i ako Bosnje koje nikad nisu imali drzavu, a i ova je banana, Izreal kao drzavu je smijesno dovoditi pod upitnik, i ove ljude iz Palestine treba raseliti a Izreal natjerati da plati odstetu. Tako smo i mi se iselili iz RS-a, i nakon 20 godina omladini je vec bolje nego da su gradjani drugog reda, bilo gdje, a sad, to sto nema drzave Palestine kao ideala, nema ni Bosne idealne, pa mi zivimo svi s tim. Nema Arapski svijet nijedne drzave gdje je uredjenje kako treba, tako da se svi oni traze, i ne mogu se naci, s novcem ili bez novca, s novcem se samo malo socijalnog mira i situiranosti moze kupiti da se ljudi ne upustaju u ocajnicke akcije terorizma i slicno, ali sve su to banana drzave, i rezimi orkestrirani, oni krive Zapad za to, pa ne moze Zapad doci u Bosni i dogovoriti se kako nece ljudi u Bosni, u Bosni su ljudi podjeljeni gluposti, Zapad dosao samo da se ne ratuje i da EU ne mirise barut na svojim granicima, to se sve moze rijesiti za 6 mjeseci, ponuditi svakom Palestincu da ide ili u Tursku ili u Saudijsku ili u Ameriku plus koliko mu vrijedi plac, plus da mu dijete neko odskoluje na collegu besplatno, i dadne socijalu prve dvije godine dok ne stane na noge. Ali, hoce oni utopiju, i jos najgore sto je, more nas sa svojim problemom, ja im zelim ko i sebi da mi bude, ali Jevreji nisu narod s kojima treba iko da ratuje, narucito oko nekog teritorija koji u konacnici i nije bitan, Arapi imaju 20+ drzava, pa neka tamo probaju da ostave svoj kulturni i drugi imprint, ali eto, tesko je starosjediocima napustiti, ali dokle su god Arapima bitnija drva masline od djece koja zive u ghettu, nema tu nafake, a meni se tako cini, meni se cini da je bitnije djedovina i sta je bilo 1945 od toga da dijete zivi u ghettu, i ima traume od stalnog stresa i maca rata koji non stop pocinje i staje.
??? O cemu ti
Ti pricas ko da si pao s marsa
Ko da je zapad u svemu ovome neutralan i kao joj ne znaju sta da rade a svi ih prozivaju de se ukljucite smirujte stanje

Pa Izraela ne bi bilo u zacecu da ga zapad nije hranio i odgajao i za svoje i za njihove interese
eto oni dosli 45' i za par godina proizveli svoje tenkove svoje avione svoje raketne bacace
jel to - pa i dan danas im Zapad salje billione dollara zguljene sa ledja svojih gradjana
o politickoj zastiti u UN-u i ostalim vidovima zastite smijesno je i pricati

Pa svakom normalnom covjeku je trenutna situacija oko Irana smijesna
kad zna da Izrael vec ima 200 komada nuklearnog oruzja a nit je pod sankcijama
nit ista a Iran decenijama pod sankcijama zato sto "sumnjaju" da ovi zele proizvesti
nuklearno oruzje iako nikakvih dokaza nemaju za to
Sta ti znas o Izrealu?

Pa odakle su to Jevreji bogati, da nisu s Bistrika?

Drugo, Sarajevo je 3 grad po broju Jevreja u Europi.
Iza Praga i Thesalonke.

Palestinaca veliki broj po Americi zivi, sve doktori ima svaki po 12 djece i kucu od 2 miliona dollara. Ali to ne vide corci iz Sarajeva. Vide sto im kaze Al-Djezira Balkan.

I ovim sirotanima posalju 100 dollara da cuce u maslinjaku ko mi u sljiviku i cekaju drzavu....

Mi smo je i docekali, vidi rahat Bosne kad u RS nema nijednog Bosnjaka.

I meni to nije drago, ali i to je rijesenje. Bolje biti u Svedskoj i Americi, nego u Zvorniku biti talac nekakve ideologije koje ti se sa zivotom poigrava. Kome se to ne svidja, sutra kartu pa hajte u RS da vas vidim.

Jevreji su i napravili atomsku bombu Americi. Koliko je Jevreja bilo Menhetnskom projektu? Koji bi bili integrali za Nazije da naprave svoju atomsku, jer su svi porijeklom iz Njemacke/Svicarske/Austrije/Ceske/Poljske.

I na kraju, smijesno mi je da neko Jevreje sponzorira. Da im nije Bosna poslala koji milion da budu u Izrealu? Sponzoriraju sami sebe, jer su najskolovaniji u najperspektivnijem drustvu, i imaju kapital. U Europi kad su imali ono sto imaju danas u Americi, Adolf ih je sve poslao u logore i poklao ko macice. Iz iste te paranoje, pa ljudi krenuli s nula, i danas imaju jos vise.

Sto se tice Bosne, od Madline Albright do Wesley Clarka nas nisu segregirali, i trpali u konc logore, ako su pomogli koliko su i sta su, i dan danas Madline Albright napadaju Srbi po Pragu na potpisivanju knjige, jesu li ijednog Bosnjaka napali na potpisivanju njegove knjige igdje ikada?

Dotle, sta je Bosnjo uradio, Bosnjo stao uz bracu iz Palestine. Pa hajte u RS, pa stani uz Palestinu. Budi na losem, kao i taj narod. I sjedi i cekaj bolje svoje sutra. Ali, nece niko, jelde. Ali lako je braniti Palestinu iz Bosne. Gdje je Zvornik, Foca, Prijedor, de mi reci? I jesu li oni u svom bolje danas, ili u losijem danas? Mnogo im fali stanova iz komunizma, cijepanja drva za zimu, fali im njihova komuna, ali bez toga se zivi, i da djeca imaju vise i budu bolji ljudi.

Sto se tice nekih prica o Bosnjama i drzavi, Bosnje od kad su u Islamu nemaju drzave. I ni ovo danas nije drzava. Nesto je do Bosnja a nesto i do Islama. Ali, to dvoje i drzava, ne ide zajedno. Ja ne znam sto, jel mito, jel demagogija, jel nepotizam, jel nas vode losi, jel smo budale, ali to dvoje ne ide zajedno. A to sto je Katarina Kosaca bila kraljica, mi toliko cijenimo taj dio nase istorije da smo muzej zatvorili. Ne interesuje ni djecu ni nastavni kadar. A branili bi Palestinsko....

Ja samo znam da koje god bez nas, jaci je za toliko, i mi ne mozemo sebi pomoci, a onog primitivizma i mrznje, toga mi je malo dosta, evo prvi Edo Majka ode u Izreal, ozeni se, i ostade tamo. Nije mogao u Brckom, ali moze u Izrealu. I sad cu ja vikati kako je segragacija, pa kako Edo tamo zivi?
occupylove

#6402 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

"Iron Dome"
toliko korupcije i folova oko toga sistema da bi im i Rusi pozavidjeli :D
anti-raketni stit Izraela , jedan od sistema odbrane visoke tehnologije , koji je doista toliko prezican da hvata i unistava granate iz topa , ili mine iz minobacaca 120 milimetara
i 'kacuse " i "grad" rakete
ali ?
ne postoji savrseno oruzje
jedino "savrseno oruzje " je mir
milijarde dolara su spucali u taj sistem
rakete kostaju po 20 000 dolara po komadu , trenutna efikasnost ? oko 60 %
a rakete Hamasa kostaju ?
oko 500 dolara
i ko ce pobijediti ?
friski video ;

Only1

#6403 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Only1 »

Dok sve ove diktatorske p*cke vladaju arapskim svjetom, Izrael ce raditi sta hoce nemocnim Palestincima. :x
It_is_a_Leclerc

#6404 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by It_is_a_Leclerc »

Protjerivanje Palestinaca iz njihove zemlje nije i ne može biti prihvatljiva opcija za pravedni svijet ! To je njihova zemlja, sa utvrđenim granicama, jasnim ustavom koja se ni kriva ni dužna našla na meti postratnog državnog frankenštajna - Izraela.
Ako u svijet uvedemo zakon jačeg kao mjerodavan u rješavanju sukoba, i ako se stalno bude popuštalo siledžijama, genocidašima i ratnim zločincima, bojim se da ovaj svijet ne bi imao smisla.
amoninan

#6405 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

The BEN10

#6406 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by The BEN10 »

Jack Be Nimble wrote:
amoninan wrote:
Jack Be Nimble wrote:Znaci prvo Palestinci ispalili malo raketa na Izrael i sada ovi uzvracaju sa svime i svacim? Jel' tako od prilike scenario ili je Izrael napao bez ikakvog razloga?
Tri poslednja primirja su prekršena od strane Izraela.
Poslije trečeg su se intezivinirali napadi iz Gaze.
Ukratko.
Kako je Izrael prekrsio?

Čekaj malo lafe, ti mora da se šališ!!!
Pa Palestincimi nemaju hrane, vode, humanitarni konvoji se na silu zaustavljaju i ubijaju ljudi na brodovima bez problema, barikade su na svkaom mjestu Palestinske zemlje, palestinska naselja se ruše a židovi svoja šire. Treba li još neki razlog ?
Bosnolog

#6407 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosnolog »

Man of steel wrote:
DesertWind wrote:
Tkd wrote: Image
sve ova slika objasnjava...

Apsolutno ništa ova slika ne objašnjava.

Čitava priča oko Izraela i Palestine je mnogo kompleksnija i zamršenija nego li to ova slika pokazuje.

Palestina kao država nikad nije postojala, tako da židovi koji su nakon ww2 naseljavali te prostore nikome ništa nisu
ukrali već su jednostavno naseljavali teritoriju koju im je Rotšild kupio a Britanac poklonio.
Image

Last edited by Bosnolog on 16/11/2012 08:27, edited 1 time in total.
Hopkins

#6408 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hopkins »

Izrael treba sravniti sa zemljom. Dovoljno je vidjeti da je citav svijet uz palestinu da se vidi ko je u pravu. Zlocinacku i fasisticku drzavu samo fasizam i unistava.
It_is_a_Leclerc

#6409 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by It_is_a_Leclerc »

Hopkins wrote:Izrael treba sravniti sa zemljom. Dovoljno je vidjeti da je citav svijet uz palestinu da se vidi ko je u pravu. Zlocinacku i fasisticku drzavu samo fasizam i unistava.
Cijeli svijet nije uz Palestinu. Za početak to nisu zemlje EU, SAD, Kanada i Australija.
Drugo, ovaj nacizam sa sravnjivanjem zemalja i slično je fakat degutantan.

Izrael treba političkim putem držati na uzici. Vojno, oni bi u ovom trenutku, porazili svaku zemlju na svijetu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6410 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

izrael je malo reći država 1984 u kojem vojna hunta prikriva svoje mutne $$$ radnje sijući strah svojim građanima da se boje arapa

koji opet u svakoj drugoj rečenici govore smrt izraelu i izrael treba sravniti sa zemljom...
tako da je sve to začarani krug u kojem trpe slabiji... dok su kuće terorista i izraelskih oficira svemirske vile

arapi u izraelu... haifi nazaretu... lijepo žive... oni u betlehemu i gazi su okruženi zidom... arapi u izraelu nemaju radikale medju sobom... oni u gazi i na zapadnoj obali imaju...

granica prema jordanu se deminira... granica prema libanu siriji i egiptu je uvijek pod napetostima...
dosta ratova u izraelu su ratovi za vodu...samo što mi uzvan pustinje to ne kontamo...

komplikovano područje da bi se samo govorilo o ćifutima i jadnim arapima...
Hopkins

#6411 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hopkins »

mislio sa na normalni svijet ne na fasiste i lesinare. i dalje stoim pri rijecima da cifutsku zemlju treba poravnati.
Truba

#6412 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Hopkins wrote:mislio sa na normalni svijet ne na fasiste i lesinare. i dalje stoim pri rijecima da cifutsku zemlju treba poravnati.
il si mlad ili svijet gledaš kroz jednostavne naočale... zeleno dobro... nezeleno nedobro :mrgreen:
fantom slobode

#6413 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by fantom slobode »

Za mene ovaj novi sukob (nastavak unistavanja jednog naroda) nije bas veseo ni za Izrael, jer stvari se vise ne odvijaju kao obicno od zadnje neuspjele invazije na Liban. Sve u svemu daj Boze da ovo sve stane, da svjetski mocnici zaustave opasnu igru, trenutni dogadjajina Bliskom i Srednjem istoku bi mogli da izazovu nesagledive posljedice. Stanje je tamo katastrofalno, oruzja na bacanje, a ratuje se sve vise. Podrucje je destabilizirano, a da li se sad sve to moze zaustaviti, sto vise odmice vrijeme, smatram da je sve manje sansi za to. Jadan je obicni covjek tamo.
muzicar_iz_parka

#6414 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muzicar_iz_parka »

Hopkins wrote:mislio sa na normalni svijet ne na fasiste i lesinare. i dalje stoim pri rijecima da cifutsku zemlju treba poravnati.
Onda trebaš otići u Palestinu i doprinjeti toj ideji.
mO k3

#6415 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

ne svidja mi se nikako , nesto veliko ce se desiti najnovije vijesti sa NTV
Hamas koristi rakete sa vecim dometom koje su navodno proizvedene u Iranu

:x
Truba

#6416 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

muzicar_iz_parka wrote:
Onda trebaš otići u Palestinu i doprinjeti toj ideji.
ne takvi ne idu
oni samo koriste procesore proizvedene u izraelu da bi pljuvali po njemu :D

ne fakat morate gledati malo širu sliku
mimo religije nacije i priče ko je koga protjerao prvi

kruna svega je $$$$$$$ nakon toga ide pravo naroda da imaju državu gdje su palestinci žrtve zbog izraela i svojih višedecenijskih loših politika te inata arapa koji preko njih liječe komplekse

npr.

kad je formiran izrael mnogo židova je moralo pobjeći iz arapskih zemalja
te ljude niko ne spominje danas... jer su se integrirali u izrael
dok se palestinske izbjeglice i 4. generaciju radjaju u logorima za izbjeglice...
vid ucjene medjunarodne zajednice...
Truba

#6417 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Ženski Dr.Med wrote:ne svidja mi se nikako , nesto veliko ce se desiti najnovije vijesti sa NTV
Hamas koristi rakete sa vecim dometom koje su navodno proizvedene u Iranu

:x
ma neće se ništa desiti... neko u izraelu je napravio sex skandal ili želi da skoče dionice koje je kupio, neko želi vlast na izborima
i za to mu dobro dođu kolege teroristi u palestinskim redovima
Truba

#6418 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

fantom slobode wrote:Za mene ovaj novi sukob (nastavak unistavanja jednog naroda) nije bas veseo ni za Izrael, jer stvari se vise ne odvijaju kao obicno od zadnje neuspjele invazije na Liban. Sve u svemu daj Boze da ovo sve stane, da svjetski mocnici zaustave opasnu igru, trenutni dogadjajina Bliskom i Srednjem istoku bi mogli da izazovu nesagledive posljedice. Stanje je tamo katastrofalno, oruzja na bacanje, a ratuje se sve vise. Podrucje je destabilizirano, a da li se sad sve to moze zaustaviti, sto vise odmice vrijeme, smatram da je sve manje sansi za to. Jadan je obicni covjek tamo.
arapi su izgubili desetine ratova i još su tu nikad jači
ako izrael izgubi samo jedan rat neće ga nikad biti više
muzicar_iz_parka

#6419 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muzicar_iz_parka »

fantom slobode wrote:Za mene ovaj novi sukob (nastavak unistavanja jednog naroda) nije bas veseo ni za Izrael, jer stvari se vise ne odvijaju kao obicno od zadnje neuspjele invazije na Liban. Sve u svemu daj Boze da ovo sve stane, da svjetski mocnici zaustave opasnu igru, trenutni dogadjajina Bliskom i Srednjem istoku bi mogli da izazovu nesagledive posljedice. Stanje je tamo katastrofalno, oruzja na bacanje, a ratuje se sve vise. Podrucje je destabilizirano, a da li se sad sve to moze zaustaviti, sto vise odmice vrijeme, smatram da je sve manje sansi za to. Jadan je obicni covjek tamo.
Nema bolje situacije iz izraelske perspektive nego sada da se obračunaju sa Hamasom.
Kroz "arapsko proljeće" i zaoštravanje odnosa između Irana i Palestinaca zbog podrške pobunjenicima u Siriji, a takođe i stavljanje Hezbolaha na stranu Assada mjenja okolnosti.
U samom Libanu postoji mogućnost manjih sukoba između Hezbolaha i "freedom fighters", tako da ne vjerujem da će baš sada Hezbolah ići u neke napada na Izrael.
Vidim ni Turci kao samoproglašeni zaštitnici Palestinaca (kad je bio događaj sa onom "flotilom") se ne javljaju, opet vjerovatno iz razloga svojih problema sa Kurdima (neki kažu da djelimično Mossad pomaže PKK nakon izraelsko-turske krize pa vjerovatno ne žele da pogoršaju stanje jer bi onda to "pomaganje" bilo itekako aktivnije), te situacije u Siriji sa kojom su preokupirani.

Još jedna stvar po kojoj se bitno razlikuju Hamas i Hezbolah je naoružanje, to se vidjelo i 2006 godine. Razlog za to je nepostojanje blokade kao u pojasu Gaze, a i direktna podrška od Irana, koji ipak ima relativno moderno naoružanje u odnosu na ono šta je dostupno Hamasu.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#6420 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by UnscarD »

Cionizam na celu sa Baronom Rothchildom je pocetkom proslog vijeka preuzeo kontrolu nad financijskim svijetskim tokovima uspostavom privatnog FED-a u USA i kreiranjem i kontrolom IMF-a i World Bank-a. Zemlje koje nisu imale centralne banke su sistematski porobljavane putem najcesce korumpiranih rezima (vidjeti John Perkins - Conffesions of Economic hitman) Zbog neogranicenih fondova koje imaju, AIPAC je putem legalizovane korupcije koja se u USA zove lobiranje u stanju obezbjediti podrsku najvece vojske na svijetu, pomoc koja se mjeri bilionima i nesmetan razvoj nuklearnog oruzja a cak im prolaze nekaznjeno i napadi na svog najveceg saveznika kao sto je napad na USS Liberty pri kojem su poginula 34 mlada Amerikanca a 174 ih je tesko povrijedjno. O ovome incidentu americki kongres nikada nije pokrenuo ni istragu (samo su iznosena svijedocenja pred Vojnim sudom). Toliko je veliki uticaj Cionista na USA. Uporedite to sa napadaom na USS Cole ili sa famoznim Tonkin Zaliv incidentom.

Korijen problema je i u ovom slucaju sam monetarni sistem koji je kontrolisan velikim dijelom od strane cionista i njihovih banaka.
zambaklija

#6421 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zambaklija »

ja sam 100% na strani Izraela!
talić

#6422 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by talić »

jučer čitam izjavu: "USA osuđuje podmukle napade Hamasa". :-)
Čuj podmukle, Izrael ima sve do atomske bombe a palestinci ni dovoljno vode.
Koliko sam ja posložio stvari velika većina izraelaca je za dogovor, mir, suživot... Problem su ortodoksni Jevreji koje vlast dovlači i naseljava i ovi ekstremni koji žive van Izraela.
Truba

#6423 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

obični narod je uvijek za mir
jer obični narod daje topovska đulad na svim stranama

koji paradoks ultraortodoksni židovi uopće ne služe vojsku i njihovi glasovi odlučuju na izborima... oni niš ne rade ali primaju nekakvu pomoć od države i imaju po 5-10 djece :D dok vamo ženska djeca liberalnih židova i ateista služe vojsku
mO k3

#6424 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

zambaklija wrote:ja sam 100% na strani Izraela!
drugar sokiran sam ..... mislim da je ovo sala sa tvoje strane
CungaLunga

#6425 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CungaLunga »

Black swan wrote:obični narod je uvijek za mir
jer obični narod daje topovska đulad na svim stranama

koji paradoks ultraortodoksni židovi uopće ne služe vojsku i njihovi glasovi odlučuju na izborima... oni niš ne rade ali primaju nekakvu pomoć od države i imaju po 5-10 djece :D dok vamo ženska djeca liberalnih židova i ateista služe vojsku
Da sam ja židov, prešao bih odmah u taj ultraortodoksni smijer,
Ne treba u vojsku, ne treba na posao, samo treba :dance:
Merak :D
Locked