Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Ali_G
#6401 Re: FK Sarajevo
Naravno da nije moglo vise. Stra nas je uprava zavalila u svakom pogledu. Al nova mora vec od zimskog roka da povlaci poteze. Sabura treba, to bez daljnjeg, al moraju se praviti potezi koji pokazuju da idemo pravim putem. Eto za pocetak u slucaju poraza u Prijedoru, svim odbiti od plate.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#6402 Re: FK Sarajevo
Nego oce'l sta biti od ugovora sa Milanom koji je Blekic spominjao...i o cemu se tacno radi?
-
samo_ovaj_put
#6403 Re: FK Sarajevo
rekao je u jednom video intervjuu da cekaju lijevog beka koji je prema njegovim informacijama strasan igrac1946 wrote:Ja koliko se sjećam samo je za Kojaševića rečeno da je "strašan igrač". Ovo ostalo su prinove (ne pojačanja) koje je, citiram "Mirza gledao i doveo".north wrote:Samo moramo biti oprezni, ne smije se neograničeno vjerovati ni novoj upravi sve što se kaže.....
Npr. Rekli su za Todorovića da su doveli citiram "strašnog igrača", a ja odavno veće lopate nisam vidio....
-
ja1977
#6404 Re: FK Sarajevo
Koja je razliak izmedju nove i stare uprave.
jedino Zijad Blekic.
baljak - jos je tu
Basic - jos je tu
Merdan - jos se vrti,
Mirso - jos je tu,
jedino neme Sumana.
Sada, da li je Bleka prodmao guzice ovim pobrojanim pa su poceli raditi, ili ovi novi likovi (dva nova direktora) rade posao, a ovi stari statiraju
jedino Zijad Blekic.
baljak - jos je tu
Basic - jos je tu
Merdan - jos se vrti,
Mirso - jos je tu,
jedino neme Sumana.
Sada, da li je Bleka prodmao guzice ovim pobrojanim pa su poceli raditi, ili ovi novi likovi (dva nova direktora) rade posao, a ovi stari statiraju
-
Nuclear Winter
#6405 Re: FK Sarajevo
Nebih rekao da si upravu.Koliko ja znam baljak više nema nikakvu funkciju u klubu,bašić sa zad`o sa izborima,valja hareta dovesti na vlast da bi prigrabio fotelju,merdan je na kraju sezone dao ostavku na funkciju,a za mirsu pojma nemam.Bitno je da kokošari više ne odlučuju koga prodati za bijednih 50.000 maraka,a koga dovesti DŽABAja1977 wrote:Koja je razliak izmedju nove i stare uprave.
jedino Zijad Blekic.
baljak - jos je tu
Basic - jos je tu
Merdan - jos se vrti,
Mirso - jos je tu,
jedino neme Sumana.
- Obuca9
#6406 Re: FK Sarajevo
Dragi gian, vidim i ovamo si se prebacio da truješ.ja1977 wrote:Koja je razliak izmedju nove i stare uprave.
jedino Zijad Blekic.
baljak - jos je tu
Basic - jos je tu
Merdan - jos se vrti,
Mirso - jos je tu,
jedino neme Sumana.
Baljak, Merdan, Mirso nisu bili Uprava ni tada, nisu ni danas.
Jedini iz stare Uprave koji su tu su Hujić, Bašić i Talović, svi ostali članovi Uprave:
- Zijad Blekić
- Dževad Bečirević
- Rešid Muratović
- Sead Bašić
- - Jusuf Šabanović
- Almir Bečirević
- Vlastimir Mijović
Nisu bili u sastavu prošle Uprave.
Ako si neinformisan, raspitaj se slobodno, nije sramota. A ako si informisan, a namjerno ovo pišeš, onda trkni brzo do Bjelava, kod "Trovača", treba mu ljudi takvog kalibra
-
Eborg
#6407 Re: FK Sarajevo
Nešto me interesuje. Zašto je Nijaz Gracić napustio FK Sarajevo i sve oko vašeg kluba?
Je li ovaj njegov projekat sa FK Olimpicom neka vrsta "osvete" FK Sarajevu ili je shvatio da se tu nakupilo svakakvog hamelja i da se mora sve ispočetka sa nekim novim klubom?
Inače kakav je lik, ima li nekih mutnih radnji oko njega ili fakat dobro radi sa onim svojim Europlakatom?
Je li ovaj njegov projekat sa FK Olimpicom neka vrsta "osvete" FK Sarajevu ili je shvatio da se tu nakupilo svakakvog hamelja i da se mora sve ispočetka sa nekim novim klubom?
Inače kakav je lik, ima li nekih mutnih radnji oko njega ili fakat dobro radi sa onim svojim Europlakatom?
- Obuca9
#6408 Re: FK Sarajevo
Zato što je vjerovao pogrešnim ljudima oko sebe, koji su mu zabili nož u leđa, pa je on ispao levat.Eborg wrote:Nešto me interesuje. Zašto je Nijaz Gracić napustio FK Sarajevo i sve oko vašeg kluba?
Njegov projekat sa OlimpiCom je upravo želja da krene s nekim klubom s nule (kad je doša igrali su Drugu ligu i u roku od dvije godine, preko Prve lige ušli u Premijer, a sad se bore za Evropu) i ne bih rekao da je osveta Sarajevu, jednostavno čovjek ima ideju i želi je negdje sprovesti. Htio je i kod vas u Čeliku, ali ni tamo nije naišao na razumijevanje.
A to zadnje ćeš morati pitati nekog iz Tužilaštva. Ako i ima, po novinama se ništa ne piše, valjda zato što nije član nijedne stranke, pa samim time nikom nije zanimljiv u ovo predizborno doba, ali i inače.
-
Eborg
#6409 Re: FK Sarajevo
Hvala na odgovoru!
Dakle čovjek se pravo zadao u to, želi da napravi neki stabilan fudbalski klub a ovo je vidio kao najbolje rješenje?
Samo, da budem iskren, ne znam kako će vratiti taj sav uloženi novac.
- Obuca9
#6410 Re: FK Sarajevo
Ne znam ni ja. On očito misli da će vremenom i rezultatima oteti dio navijača Sarajevu i Željezničaru ili bar prisvojiti sebi one neutralne, kakvih nažalost u Sarajevu u zadnje vrijeme ima sve više i više ("Ma ne pratim ja domaći fudbal, ja navijam za Manchester"). Ili možda nadu vidi u tome da Olimpik počne igrati u Evropi, pa dovoditi veće fudbalske klubove u Sarajevu, čime bi imali bar ponekad isupnjen stadion.Eborg wrote:Hvala na odgovoru!Dakle čovjek se pravo zadao u to, želi da napravi neki stabilan fudbalski klub a ovo je vidio kao najbolje rješenje?
Mada ja i dalje tvrdim da klub bez navijača, jednostavno nije klub i svi rezultati mogu biti samo prolazni, nikako trajni. Ali eto, valjda on zna šta radi
Mislim da bi mu Čelik bio recimo idealan klub za to. Imaju svoj stadion, čitav grad iza sebe, ljude koji vole fudbal i željni su rezultata, zato je valjda i htio tamo ići, ali očito su ispriječili neki sitni interesi.
-
Nuclear Winter
#6411 Re: FK Sarajevo
Buraz kako ti možeš ovdje biti uspješan u biznisu,ako nemaš đale ili bez hedija(koverti)?? U njegovom slučaju pojma nemam šta je u pitanju ali znam da je POKLOPIO federaciju sa europlakatom,i da mlati OGROMNE pare.Osvete prema FK Sarajevo nema jer je gracić prije svega PITAR i voli sarajevo ko djecu svoju.Šta on konta sa olimpic-om pojma nemam,ali da će doživiti neki extra uspjeh sa njim čisto sumnjam.Eborg wrote:Nešto me interesuje. Zašto je Nijaz Gracić napustio FK Sarajevo i sve oko vašeg kluba?
-
Eborg
#6412 Re: FK Sarajevo
@hz__semir: Bit će vrlo vrlo teško jer kao što kažeš niti ima navijače niti podršku zajednice. Da je barem došao u Čelik to bi bio sjajan potez jer tu ima jako mnogo potencijala. Ali pored ovih grobara u gradu, skupštini, upravi, SDA-u nema nama naprijed još dugo, dugo godina.
@Nuclear Winter: Znam da je kod nas sve sivo ali eto makar neka on radi bez nekih većih kontroverzi.
@Nuclear Winter: Znam da je kod nas sve sivo ali eto makar neka on radi bez nekih većih kontroverzi.
- nanda_
#6413 Re: FK Sarajevo
Vezano za Gracica jednostavno covjek zbog pojedinih ljudi tad u klubu nije mogao da sprovede ciljeve koje je imao tad a sad sa olimpicom i on je svjestan da sto se tice navijaca nikad nece moci ni 5% "uzet" od Sa -Zelj al zato ima neku svoju viziju i to fura e sad kolko ce uspjet u tome to ce vrijeme pokazat al licno meni je zao sto prije svega covjek koji ne stedi na lovi bi ovakvoj novoj upravi dobro dosao i kako bi tek onda izgledao FKS
-
north
#6414 Re: FK Sarajevo
Aaaaaa, daj ba dosta je bilo priče o Olimpiku, eto reklo se šta se imalo reći, kakve veze Gracić ima sa Sarajevom? Imo nekada, više nema i zdravo......
Još će se onaj herbion početi javljati....
Već za dva dana je nova, izuzetno važna utakmica, i bolje bi bilo da se na nju usredotočimo, samo bez odbrojavanja
Realno nije neka nauka uzeti 3 boda u Prijedoru, ali ako 50% odigramo onako amaterski i bez glave kako je bilo protiv Borca, neće valjati...
Evo prave prilike da vidimo imamo li karakter da se dignemo ili je dovoljan jedan kiks pa da padnemo na samo dno.....
Uglavnom, želim da vjerujem.....
Još će se onaj herbion početi javljati....
Već za dva dana je nova, izuzetno važna utakmica, i bolje bi bilo da se na nju usredotočimo, samo bez odbrojavanja
Realno nije neka nauka uzeti 3 boda u Prijedoru, ali ako 50% odigramo onako amaterski i bez glave kako je bilo protiv Borca, neće valjati...
Evo prave prilike da vidimo imamo li karakter da se dignemo ili je dovoljan jedan kiks pa da padnemo na samo dno.....
Uglavnom, želim da vjerujem.....
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#6415 Re: FK Sarajevo

Hoćemo pobjedu!
- bordo gandalf
#6416 Re: FK Sarajevo
Pobjedu u prijedoru!1946 wrote: Hoćemo pobjedu!
- GandalfSivi
#6417 Re: FK Sarajevo
hz__semir wrote:Dragi gian, vidim i ovamo si se prebacio da truješ.ja1977 wrote:Koja je razliak izmedju nove i stare uprave.
jedino Zijad Blekic.
baljak - jos je tu
Basic - jos je tu
Merdan - jos se vrti,
Mirso - jos je tu,
jedino neme Sumana.
Baljak, Merdan, Mirso nisu bili Uprava ni tada, nisu ni danas.
Jedini iz stare Uprave koji su tu su Hujić, Bašić i Talović, svi ostali članovi Uprave:
- Zijad Blekić
- Dževad Bečirević
- Rešid Muratović
- Sead Bašić
- - Jusuf Šabanović
- Almir Bečirević
- Vlastimir Mijović
Nisu bili u sastavu prošle Uprave.
Ako si neinformisan, raspitaj se slobodno, nije sramota. A ako si informisan, a namjerno ovo pišeš, onda trkni brzo do Bjelava, kod "Trovača", treba mu ljudi takvog kalibra
Hahaha, ne moze covjek pobjeci od vas dvojice, sada me prosto strah otici do indexa da vidim kako hvale Vahu
-
samo_ovaj_put
#6418 Re: FK Sarajevo
...i titulu na kosevu!don_emir wrote:Pobjedu u prijedoru!1946 wrote: Hoćemo pobjedu!
- strong69
#6419 Re: FK Sarajevo
Jako bitna tekma u Prijedoru. Mislim da ce biti realan pokazatelj nase igre a samim tim i nasih mogucnosti.
Vidjecemo da li su prethodne dvije lose tekme bile samo trenutna slabost ili je to ipak krajnji domet nase ekipe. Samo da se osvrnem na Halilhodzica i Dinamo i primjetim koliko znaci DOBAR trener...
Vidjecemo da li su prethodne dvije lose tekme bile samo trenutna slabost ili je to ipak krajnji domet nase ekipe. Samo da se osvrnem na Halilhodzica i Dinamo i primjetim koliko znaci DOBAR trener...
- nanda_
#6420 Re: FK Sarajevo
Na ovim se tekmama uzimaju titule i vraca publika na stadione (domace ) da vidimo da li se moze uzeti 3 boda protiv prosjecne ekipe sa solidnim sudjenjem (bar se nadam),a sta je sa led ekranom ljudi 
- Obuca9
#6421 Re: FK Sarajevo
Sutra bez Hilme i Piksija, a i Hame je upitan.
- bordo gandalf
#6422 Re: FK Sarajevo
Ja cu biti zadovoljan bodom..pogotovo nakon onakve igre u kupunanda_ wrote:Na ovim se tekmama uzimaju titule i vraca publika na stadione (domace ) da vidimo da li se moze uzeti 3 boda protiv prosjecne ekipe sa solidnim sudjenjem (bar se nadam),a sta je sa led ekranom ljudi
ZaLEDio sigurno
- Obuca9
#6423 Re: FK Sarajevo
Zato što su oni koji su izdavali ispali đukci, otkazana je saradnja s njima i u planu je dogovor s jednom drugom firmom, ali zbog predizborne kampanje i druhi dešavanja u regionu (EP u vaterpolu, hokej...) nije bilo dostupnih LED-ova 
- nanda_
#6424 Re: FK Sarajevo
E hval na odg i pretpostavljo sam da je nesto tu puklo a sad i ovi izbori pa treba za reklamehz__semir wrote:Zato što su oni koji su izdavali ispali đukci, otkazana je saradnja s njima i u planu je dogovor s jednom drugom firmom, ali zbog predizborne kampanje i druhi dešavanja u regionu (EP u vaterpolu, hokej...) nije bilo dostupnih LED-ova
- Obuca9
#6425 Re: FK Sarajevo
To drugonanda_ wrote:E hval na odg i pretpostavljo sam da je nesto tu puklo a sad i ovi izbori pa treba za reklamehz__semir wrote:Zato što su oni koji su izdavali ispali đukci, otkazana je saradnja s njima i u planu je dogovor s jednom drugom firmom, ali zbog predizborne kampanje i druhi dešavanja u regionu (EP u vaterpolu, hokej...) nije bilo dostupnih LED-ovajbg kod nas nemoze nista kvalitetno da potraje al hajd bice drugi valjda a sta je s piksijem jel povreda il kartoni