HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
bosnian1873

#6401 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

sabih05 wrote:Hoce li ikad proraditi titl na Eurochannel-u?
Ako imaš Dalvi,pritisni žutu tipku i aktiviraj Srpski titl.

Odkad se titl na EC ne lijepi,normalno radi.
trustm3

#6402 Re: HS kablovska

Post by trustm3 »

bosnian1873 wrote:Hajmo malo o Sportklub kanalima raspravljati.

Pošto HS,uz uvedene Arene Sport nema šanse da uvede Sportklub kanale,mislim da će ovaj način pomoći da se taj cilj ostvari.
Hajde da probamo sa e-mailovima.Ako može,slati ćemo ih HS-u,RAK-u i Sportklubu.Šaljite ih ofanzivno.

JAVITE MI
Od sljedece sezone "sport1" njemacki otkupio je prava za Englesku premijer ligu, Moja tv ce otkupiti prava za taj kanal, sad ne znam za HS :S
The Realist

#6403 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

trustm3 wrote: Od sljedece sezone "sport1" njemacki otkupio je prava za Englesku premijer ligu, Moja tv ce otkupiti prava za taj kanal, sad ne znam za HS :S
I onda će morati zatamniti utakmice Prema, ako "Sport1" nema otkupljena prava za region Balkana. Ništa oni time neće dobiti.
cancel

#6404 Re: HS kablovska

Post by cancel »

orochi wrote:Može mi neko reći što je tako očajna slika na novoj? Prije je bila drama, pa su je sjebali, pa napravili i sad opet isto tv slon -.-
zato što očito HS preuzima signal hrvatskih kanala sa DigiTV-a, a prošli tjedan je Digi na transponderu gdje emitiraju kanali za EX-YU (pa i Nova i RTL) dodao još 5 novih kanala i time dodatno pokvario sliku, sad na tom transponderu ide čak 19 kanala a smilo bi u prosjeku 12, što automatski ruši onda kvalitetu slike .. zamisli da od 1litre sirupa umjesto 10 litara soka napraviš 20 litara, sok će biti bezukusan ali si dobio 20 litara soka .. tako su sada i ti kanali na Digiju sada loši, a dokle god Digi to ne riješi (ne rasporedi te kanale na više transpondera) i HS će imati lošu sliku jer ovise o njima, ili dok se jednostavno ne uozbilje - odjebu Rumunje (DigiTV) i prijeđu na neki bolji satelitski izvor za HR kanale kao npr. MAX TV kojem je vlasnik hrvatski T-Com i gdje je slika prelijepa, čista ko suza bez kockanja i sl ;-)
trustm3

#6405 Re: HS kablovska

Post by trustm3 »

The Realist wrote:
trustm3 wrote: Od sljedece sezone "sport1" njemacki otkupio je prava za Englesku premijer ligu, Moja tv ce otkupiti prava za taj kanal, sad ne znam za HS :S
I onda će morati zatamniti utakmice Prema, ako "Sport1" nema otkupljena prava za region Balkana. Ništa oni time neće dobiti.
Sve ti znaš pametnjakoviću :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6406 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Da li postoji mogucnost da HS ubaci neki od kanala iz naseg govornog podrucija (Hr. SR. Cg) koji ce imati pravo prenosa Formule 1????

Hajde insajderi, HS-ovci..da li ima sanse da se nesto tako odradi. :D
cancel

#6407 Re: HS kablovska

Post by cancel »

Pravo prijenosa F1 za BiH, Srbiju i Crnu Goru ima Sport Klub Srbija (pay tv)
Za Hrvatsku to je Sportska Televizija (besplatni zemaljski kanal) i Kreator TV (pay tv)

Dakle ako te zanima prijenos samo na ovim "našim" jezicima - u igri su 3 kanala, a šanse da bilo koji od ta 3 gledaš preko HS bi rekao ravne nuli.
The Realist

#6408 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

trustm3 wrote: Sve ti znaš pametnjakoviću :-)
Pa to su osnovni principi po kojima Premierleague prodaje svoja prava. Ima li su nekih problema na sudu, ali su uspjeli za sada naći način da ipak bude po njihovom.

Radi iste stvari se zatamnjuju HRT, NOVA, RTL i šta ja znam šta već, jer neko drugi ima prava za ovo područje i samo taj neko smije vršiti prenos.

PS
Uslov je da se vlasnik prava na ovom području i žali, ali vrlo vjerovatno bi se to desilo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6409 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

@cancel, ma znam ja to sve :D ...ali sve kontam da postoji neka mogucnost da se nesto provuce ispod stola, na mala vrata :zzzz: :D
Adriatic

#6410 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Ja ne smijem ni pitati za NBA ligu.
Šansa da vidim ovu ligu na HS-u, jednaka je šansama da vidim leteći tanjir.
clarion_

#6411 Re: HS kablovska

Post by clarion_ »

Adriatic wrote:Ja ne smijem ni pitati za NBA ligu.
Šansa da vidim ovu ligu na HS-u, jednaka je šansama da vidim leteći tanjir.
ja imam 4 sportkluba u HD i NBA tek s 2-3 tekme sedmično tako ako ti je to cilj onda zbavi sharing
AdrianMole

#6412 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Vipnet je preuzeo Digi Tv Hr.

http://hr.seebiz.eu/telekomunikacije/vi ... /ar-59064/

Odatle i novi kanali poslije dugo, dugo vremena i u toj platformi.Vrlo skoro vjerojatno neće biti ništa, ali vidjet ćemo kako i hoće li to uopće djelovati na poslovanje HS ,osobito glede prijeme hrvatskih kanala i eventualnog dodavanja novih.
Mahalac

#6413 Re: HS kablovska

Post by Mahalac »

Jel neko ima HS-ov HD receiver i kakva mu je slika(naravno HD kanala). Da li steka i kakvi su mu submeniji, je li jednostavan za rukovati.
Da li je modul i HD receiver ista stvar ili ima nekih razlika (ne cjenovnih) prvenstveno kvaliteta slike i rukovanja.
Pitam se kako ovi provajderi nemaju neki showroom da se eventualni korisnici dodju uvidjeti na licu mjesta kako to sve izgleda ...pa makar bilo i usminkano samo za tu priliku/lokaciju.
laik1981

#6414 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Mahalac wrote:Jel neko ima HS-ov HD receiver i kakva mu je slika(naravno HD kanala). Da li steka i kakvi su mu submeniji, je li jednostavan za rukovati.
Da li je modul i HD receiver ista stvar ili ima nekih razlika (ne cjenovnih) prvenstveno kvaliteta slike i rukovanja.
Pitam se kako ovi provajderi nemaju neki showroom da se eventualni korisnici dodju uvidjeti na licu mjesta kako to sve izgleda ...pa makar bilo i usminkano samo za tu priliku/lokaciju.
Ja imam i HD receiver i ci modul na drugom tv-u.. Bolja ti je opcija modul ako ti tv podrzava.. Receiver je dobar sto se slike tice s tim da, bar na ovom mom, svaki put moram paliti titlove iznova i ponekad zaledi slika pa se mora restartovati dok sa ci modulom nemam nikakvih problema.. ci modulom upravljas preko menia svog tv-a a upravljanje receiverom je jednostavno..
Sarma na balkonu

#6415 Re: HS kablovska

Post by Sarma na balkonu »

Izvinjavam se ako je već bilo pitanje.

Da li je neko se prebacivao na ovaj digitalni paket HS-ov?
Koliko košta i tako to.
chakany

#6416 Re: HS kablovska

Post by chakany »

RTL HR nije sinhronizovan :x
laik1981

#6417 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Sarma na balkonu wrote:Izvinjavam se ako je već bilo pitanje.

Da li je neko se prebacivao na ovaj digitalni paket HS-ov?
Koliko košta i tako to.
http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... -final.pdf
Mahalac

#6418 Re: HS kablovska

Post by Mahalac »

laik1981 wrote:
Mahalac wrote:Jel neko ima HS-ov HD receiver i kakva mu je slika(naravno HD kanala). Da li steka i kakvi su mu submeniji, je li jednostavan za rukovati.
Ja imam i HD receiver i ci modul na drugom tv-u.. Bolja ti je opcija modul ako ti tv podrzava.. Receiver je dobar sto se slike tice s tim da, bar na ovom mom, svaki put moram paliti titlove iznova i ponekad zaledi slika pa se mora restartovati dok sa ci modulom nemam nikakvih problema.. ci modulom upravljas preko menia svog tv-a a upravljanje receiverom je jednostavno..
Hvala na odgovoru, jos me interesuje da li je slika stvarni HD (ako si imao priliku negdje da vidis/uporedis isti) ili je to ustvari bolja digitala. Da li koci i pada kada su veliki dogadjaji/tekme na tv-u.
Bluesman

#6419 Re: HS kablovska

Post by Bluesman »

Kakva je procedura ako imam kid 22 i imam reciver u dnevnoj a hocu i ci modul na plazmi u sobi ?

...
kakaljin

#6420 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

chakany wrote:RTL HR nije sinhronizovan :x

a sta treba bti sinhronizovano, mozda film ili vjesti!!!!
bosnian1873

#6421 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Pitam SK na e-mailu,kada će biti SK u HS-u(Sportklub),kažu mi,to od njih zavisi. :x
kakaljin

#6422 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

bosnian1873 wrote:Pitam SK na e-mailu,kada će biti SK u HS-u(Sportklub),kažu mi,to od njih zavisi. :x
pa sta te tu cudi, to zavisi od telemacha hoce li dozvoliti konkurenciji da ima sport klub.

telemach se tu za sve pita, cak i cijena nije vise bitna jer i HS i BHtelecom su ponudili koliko je sport klub trazio, ali telemach neda
clarion_

#6423 Re: HS kablovska

Post by clarion_ »

kakaljin wrote:
bosnian1873 wrote:Pitam SK na e-mailu,kada će biti SK u HS-u(Sportklub),kažu mi,to od njih zavisi. :x
pa sta te tu cudi, to zavisi od telemacha hoce li dozvoliti konkurenciji da ima sport klub.

telemach se tu za sve pita, cak i cijena nije vise bitna jer i HS i BHtelecom su ponudili koliko je sport klub trazio, ali telemach neda
to za telecom nije tačno jer da je tako lahko bi se to riješilo sa RAKom
kakaljin

#6424 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

clarion_ wrote:
kakaljin wrote:

to za telecom nije tačno jer da je tako lahko bi se to riješilo sa RAKom
Pa da je do RAK-a onda bi se HRT 2 zatamljivao u cijeloj BiH, a ne samo u Sarajevu.
The Realist

#6425 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Bluesman wrote:Kakva je procedura ako imam kid 22 i imam reciver u dnevnoj a hocu i ci modul na plazmi u sobi ?

...
Moraš kupiti modul, ili šta već i otići kod njih da ga otključaju, ili tako nešto :D. Uglavnom kupuješ.
Locked