Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#6401 Re: Manchester United FC

Post by missko »

neo7 wrote:
missko wrote:09.55 Uhr: Manchester United macht in Sachen Shinji Kagawa offenbar ernst. Wie der "Kicker" aus England erfahren hat, haben die Red Devils ein erstes Angebot für den Japaner abgegeben. Natürlich liegt es aber noch unter den von Borussia Dortmund angeblich geforderten 17 Millionen Euro und wurde folglich abgelehnt. Dennoch besitzt United gute Karten, hat sich Kagawa doch trotz einer Anfrage von Real Madrid offenbar für die Premier League entschieden.
Stavis i engleski, ne znaju svi njemacki...translate to dobro odradi :D
09.55 Clock: Manchester United makes things seem Shinji Kagawa seriously. As the "kicker" in England has learned the Red Devils have a first offer for the Japanese made​​. Of course it is still among the Borussia Dortmund allegedly demanded 17 million euros and was therefore rejected. However, United has good cards, but has apparently decided to Kagawa, despite a request from Real Madrid for the Premier League.
Ma sta ja znam ko koji jezik zna, stavim text koji nadjem pa nek prevodi svak na jezik koji mu odgovara.
Ne znam ni ja francuski a volio bi da neko posta neki clanak o Hazardu iz francuskog tiska, lako cemo s prevodom :D zanima me sta ima novo u vezi Hazarda iz prve ruke.
ledeni_caj

#6402 Re: Manchester United FC

Post by ledeni_caj »

missko wrote:Nakon Barce i United se intenzivno interesuje zas Alabu (19), kojeg SAF vidi kao idealnu zamjenu za Evru (31).
Negdje jos procita da je ponovo United iako bez trofeja najbolje poslovao ove godine u vrijednosti 672,9 miliona evra drugi Bayern sa 617,9 a "omiljeni " City sa 237 :D
Svi zivi bi Alabu 8-)
Teufik

#6403 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

missko wrote:
Ne znam ni ja francuski a volio bi da neko posta neki clanak o Hazardu iz francuskog tiska, lako cemo s prevodom :D zanima me sta ima novo u vezi Hazarda iz prve ruke.

http://www1.skysports.com/football/news/11679/7776241/

i nije neka novost al evo:

Code: Select all

"I do not know when a decision will be made about my future club," he told the Belgian media after training with the national side.

"It will be between Manchester City, Manchester United and Chelsea.

"The final choice also depends on how much play that I would get and the position where I play.

"Not everyone can say that he can choose from these three clubs."
Malo pretjeruje sa ovim odugovlacenjem odabira al izgleda da uziva da je u zizi interesovanja.
Momak hoce da igra redovno i da igra na svojoj poziciji.
semirizsvemira

#6404 Re: Manchester United FC

Post by semirizsvemira »

PriNc_ba wrote:Evo odgledah tekmu opet i pratio sam puno nekih detalja citavu tekmu.

Zabaleta zabio prvi gol sezone.
Yaya asistira iako je vec 5 minuta sepao po terenu.
u 96-97 minute igre city je imao 21 sut u okvir gola od cega svaki direktno u golmana ili je jedva dolazila do njega a likovi su zabili 3 gola.
golman u prvom poluvremenu u jeku napada citya skida rukavice i sam sebi ukazuje pomoc pa ih navlaci kad je city krenuo prema golu, sto je presmijesno.
18 kornera i preko 40 nabacaja iz igre u 92 minute ne prodju i onda zadnji centarsut u vidu kornera prodje i Dzekson zabije.
QPR dobija crveni iako je bilo obostrano udaranje gdje je Tevez trebao takodjer dobiti crveni karton. a uz to konacnu odluku je donio pomocni sudija koji nikako nije mogao vidjeti sta se desilo jer je bio pokriven igracima koji su bili u liniji.
city do crvenog kartona queensa je imao jednu priliku koju je i iskoristio u prvom poluvremenu. poslije toga su imali jos 2 prilike odlicne i 2 poluprilike uz kasnije golove.

i nesto sto mi je pravo zasmetalo. Taiwo je cuvao ili je bio na igracima citya koji su pogadjali u tom trenutku... golman primio 3 gola gdje su sutevi isli u njega a vjerovatno bi primio i vise golova da je nekako koji sut isao po cosku...

fkt gledam tekmu i krenula 92' i ne mogu da vjerujem sta ce se desiti i da se uopste moglo desiti...

pfffff kako sam se osjecao '99 protiv bajerna kad su uzeli ligu prvaka totalno suprotno od toga se evo vec dva dana osjecam gledajuci sta se sve desavalo... i evo gledajuci te neke sitne detalje...
i npr jos jedna stvar mi je bila presmijesna. znaci zavrsena tekma stoke bolton ovi primaju za 2 2 i krecu s centra tako sto nabijaju odmah loptu naprijed iako se par minuta prije toga vidjelo da komotno mogu da se dodaju uz malo kretnji i nisu ni pomislili da zadrze loptu kod sebe nego daj je odmah njima da se branimo...
gledajuci tekmu fkt me niko ne moze ubjediti da se nisu maksimalno opustili. jer 92 minute nista nije proslo i onda u 3 minute raspad sistema lafo...

Taiwu sve na kamaru onakoo usput iz isfrustriranosti :x

P.S. koliko god smo se zezali cini se da je Gospa odradila svoje :run:
Vala jaro niko me odavno nije nasmijao ko ti :D :lol:
BHF_Manijak

#6405 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

Riddle wrote:
missko wrote:ma za 11 ga nece pustit nema sanse. Igrac kojem je najvise skocila trzisna vrijednost na kraju sezone na transfermarktu sa 13 na 17,5 miliona.
Niko normalan ga nece platiti 20 miliona. Njemu nije tolika ni trzisna vrijednost koja bi se placala na punom ugovoru ili mozda malo jace nakon pregovora. Ugovor je taj koji se otkupljuje, a preostala ga je jos jedna godina. I on ce htjeti taj transfer, jer sto je manja odsteta, njemu je vjerovatno veca plata.
Eto Dortmund odbio ponudu od 17 miliona, pa ti vidi hoce li iko "normalan" platiti Kagawu 20 miliona! :wink: Pa nije igrac iz Anarthosisa, ipak dolazi iz prvka Njemacke, a ti kontaj je li United normalan onda ili nenormalan! 8-) :dance: :skoljka:
neo7

#6406 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

sada su davali 13,6 mil funti...to je samo probni bid tako da sada kada igrac izrazi zelju da ide ponudit ce 15mil fintu i cao bvb :D
missko

#6407 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Pa moci ce United to izgurat, ako se uzme u obzir da bi Anderson mogao biti prodat u Portugal pa malo uzet sta za Berbu pa ako Nani bude na trzistu moglo bi se u trosit na par dobrih pojacanja s tim sto svi koji zele doci u United imaju vecu sansu za vecom minutazom nego u Cityu ili Celskom, jedino Arsenal moze kvarit posao ove godine pri kupovini Uniteda, jer kod njih ima upraznjenih mjesta gdje bi pojacanja sigurno dobila dobru minutazu.
ole69

#6408 Re: Manchester United FC

Post by ole69 »

Btw. danas je bio rodjus ovome liku : http://simpkins83.files.wordpress.com/2 ... redit1.jpg 8) :D
Riddle

#6409 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

BHF_Manijak wrote:Eto Dortmund odbio ponudu od 17 miliona, pa ti vidi hoce li iko "normalan" platiti Kagawu 20 miliona! :wink: Pa nije igrac iz Anarthosisa, ipak dolazi iz prvka Njemacke, a ti kontaj je li United normalan onda ili nenormalan! 8-) :dance: :skoljka:
Sta si ti zapeo toliko? Kao da ces ti biti isplacen. Svrbi me međunozje sto dolazi iz prvaka te jebene Njemacke.

Preplatice ga ako daju tolike pare. Ne sporim ja Kagawinu vrijednost, vec vrijednost njegovog ugovora. Ma zapravo ne znam ni kojeg vraga sam komentarisao ovo. :roll:
missko

#6410 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Manchester United are set to make an improved offer of £13m for Shinji Kagawa.
The Borussia Dortmund midfielder has one year left on his contract but Sir Alex Ferguson wants to land him.
Star man: Japan's Shinji Kagawa (left)
United are also confident Eden Hazard will choose to move Old Trafford this summer.
Manchester City and Chelsea are also fighting for Hazard's signature but the Belgian winger has confirmed that his choice will ultimately be governed by regularly he will be a starter.

He told Belgian news website HLN: 'I do not know when I'll make a decision about my future club.
'It will anyway be Manchester City, Manchester United or Chelsea.
'The decision will depend on the amount of play I would see and the position where I would play.
'Not everyone can say that he can make a choice between the three top clubs.'

Hazard's compatriot Jan Vertonghen remains focused on a move to Tottenham from Ajax.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... z1vucgsejx

Znaci 16 mil eura za Kagawu, primakli su se onoj Dortmundovoj cifri od 17 i mislim da je stvar gotova.
BHF_Manijak

#6411 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

Riddle wrote:
BHF_Manijak wrote:Eto Dortmund odbio ponudu od 17 miliona, pa ti vidi hoce li iko "normalan" platiti Kagawu 20 miliona! :wink: Pa nije igrac iz Anarthosisa, ipak dolazi iz prvka Njemacke, a ti kontaj je li United normalan onda ili nenormalan! 8-) :dance: :skoljka:
Sta si ti zapeo toliko? Kao da ces ti biti isplacen. Svrbi me međunozje sto dolazi iz prvaka te jebene Njemacke.

Preplatice ga ako daju tolike pare. Ne sporim ja Kagawinu vrijednost, vec vrijednost njegovog ugovora. Ma zapravo ne znam ni kojeg vraga sam komentarisao ovo. :roll:
Zapeo sam jer si me ti tvrdoglavo ubjedjivao da ce otici za 15 ili ispod.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6412 Re: Manchester United FC

Post by odesveuhonduras »

16 miliona je već odbijeno. pretpostavljam da će se naći na nekih 18.
art vandeley

#6413 Re: Manchester United FC

Post by art vandeley »

Svi Vi koji ovdje baratate sa ciframa i milionima, ponudama i rumorsima bilo bi lijepo i pozeljno kada vec govorite o tome, da ovdje lijepo stavite i izvor iz kojeg crpite takve informacije.
:)
missko

#6414 Re: Manchester United FC

Post by missko »

art vandeley wrote:Svi Vi koji ovdje baratate sa ciframa i milionima, ponudama i rumorsima bilo bi lijepo i pozeljno kada vec govorite o tome, da ovdje lijepo stavite i izvor iz kojeg crpite takve informacije.
:)
Sto?
Nek malo i redakcija Klixa radi i surfa internetom.
sarajevomd

#6415 Re: Manchester United FC

Post by sarajevomd »

hahaha ovaj park nije normalan

procitajte par statusa na twiteru https://twitter.com/#!/realparkjisung
Ji Sung Park ‏@RealParkJiSung

I think we will sign Kagawa, I say this because I just bumped into Bobby Charlton, he patted me and said "welcome to the club, Shinji"
:lol:
missko

#6416 Re: Manchester United FC

Post by missko »

sarajevomd wrote:hahaha ovaj park nije normalan

procitajte par statusa na twiteru https://twitter.com/#!/realparkjisung
Ji Sung Park ‏@RealParkJiSung

I think we will sign Kagawa, I say this because I just bumped into Bobby Charlton, he patted me and said "welcome to the club, Shinji"
:lol:
Ma foluska nije ovo vidjelo Parka.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6417 Re: Manchester United FC

Post by odesveuhonduras »

evo ovako, da vas ne zezaju ovi lažni profili. Ako account ima ovaj plavi "check" kod imena kao kod Hazarda, onda je riječ o verificiranom profilu.

https://twitter.com/#!/hazardeden10
Riddle

#6418 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Ta sala sa Charltonom je stara nekoliko dana, ali je dobra svaki put kad se procita. :lol:

Hazard me je malo razocarao.
Riddle

#6419 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

OMG!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Riddle

#6420 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Kicker javlja da je United jako blizu zavrsetku price o Kagawi. 15 miliona eura je cijena koja sa dodacima moze narasti na 22 miliona.
Kuvet

#6421 Re: Manchester United FC

Post by Kuvet »

Bagatela. Kad vidim koliko bi neki novca potrosili na recimo Neymara ili nekih slicnih, zavrti mi se u glavi. Kagawa ima veliki potencijal da bude jos bolji..
sarajevomd

#6422 Re: Manchester United FC

Post by sarajevomd »

Riddle wrote:Kicker javlja da je United jako blizu zavrsetku price o Kagawi. 15 miliona eura je cijena koja sa dodacima moze narasti na 22 miliona.
Ocekivano obizirom na razvoj situacije oko Hazarda.
Gandalf

#6423 Re: Manchester United FC

Post by Gandalf »

Manchesteru silno treba igrač Kagawinog kalibra - nisu oni u poziciji da oni određuju Kagawinu cijenu - ako žele biti konkurentni naredne sezone ne samo Cityu, oni će Kagawu platiti onoliko koliko to Borussija bude zahtjevala, a ne koliko njihovom budžetu paše.
Teufik

#6424 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Ma samo da ga zdrpe sto prije.Kagawa bi mogao biti jako dobra kupovina.
missko

#6425 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Ovo za Kagawu kazu da je gotovo, usaglasio je detalje s klubom i ostaju jos samo potpisi.
Post Reply