Slike vaših kućnih ljubimaca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
pakica_

#6401 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

Pasiflora wrote:
pakica_ wrote: jer sam se zadeverala oko bastonija.. nesto je nogu sj.. pa moramo sutra na rtg.. uh, hajra mi od zivota nema kol'ko sam nervozna..
Uhhhhh, noga :roll: , nasa najbolnija tocka... Javi sta je bilo kada uradite rtg.
rtg je pokazao na koljenu neku kalsifikaciju ili odlomljen komadic hrskavice na koljenu zadnje noge, nije ziher sta je, ali ako ne nastavi praviti probleme, ne bismo radili operaciju.. a kad smo slikali kukove, otkrili smo da imamo displaziju u familiji :( srecom nije nista strasno, pocetna je faza, pa znamo sta i kako dalje.. lagani trening na duze staze, blazi kas umjesto trcanja i duze setnje i u slucaju bolova rimadyl/aspirin.. bit ce moj basto zajebant jos makar 10 godina, akobogda! ne dam ja njega tako lako :kiss: :srce:
Pasiflora

#6402 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Pasiflora »

pakica_ wrote:... u slucaju bolova rimadyl/aspirin.. bit ce moj basto zajebant jos makar 10 godina, akobogda! ne dam ja njega tako lako :kiss: :srce:
Sa naglaskom na povecanom. Mi smo imali vrlo slicnu situaciju i sa koljenom i sa kukovima i ja sam sve to zaustavila. Jesu li ti rekli za kondroitin glukozamin? Izgooglaj malo, a ja cu ti se javiti kada se vratim sa vikenda (u ponedjeljak) i sve ti detaljno ispricati - ako te zanima, naravno.
Sretno i dobro ga pazi - kod ovih velikih pasmina jako je vazno noge sacuvati.
pakica_

#6403 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

Pasiflora wrote:
pakica_ wrote:... u slucaju bolova rimadyl/aspirin.. bit ce moj basto zajebant jos makar 10 godina, akobogda! ne dam ja njega tako lako :kiss: :srce:
Sa naglaskom na povecanom. Mi smo imali vrlo slicnu situaciju i sa koljenom i sa kukovima i ja sam sve to zaustavila. Jesu li ti rekli za kondroitin glukozamin? Izgooglaj malo, a ja cu ti se javiti kada se vratim sa vikenda (u ponedjeljak) i sve ti detaljno ispricati - ako te zanima, naravno.
Sretno i dobro ga pazi - kod ovih velikih pasmina jako je vazno noge sacuvati.
ma necu mu ga ni davati 'nako (mislim na rimadyl, jer ne bih da mu shebem jos i zeludac :D ), nego ako vidim da ne moze izdurat.. a rek'o mi je custa i za kondroitin i za glukozamin sulfat pa sam kontala cim legne plata u apAteku da mu to uzmem, jer kaze to se moze davati dugorocno i sl. tako da sad ide stednja i suplementi :D ne da majka djece svoje da im sta fali, uh uh hehe :D
pakica_

#6404 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

slike iz jutarnje setnje s malim gostom
Image
inace, mali gost ima pin u nozi i kod mene moze ostati samo par dana, pa ako moze neko da ponudi privremeno gostovanje, pliz mi recite, dovest cu je gdje god treba.. :(
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6405 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pici »

Image

MICIIIIIIIII :kiss: ...ometa me dok po fHorumu tipkam o milom nam prdCeniku :mrgreen:
-danTe-

#6406 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by -danTe- »

da podijelim Cezarovo odusevljenje kada treba da jede... i svaki put isto... :mrgreen:

Baby Jane

#6407 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Baby Jane »

pici wrote:Image

MICIIIIIIIII :kiss: ...ometa me dok po fHorumu tipkam o milom nam prdCeniku :mrgreen:

Okeee...aaaa :D

Med medeni
lajlica

#6408 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by lajlica »

pici wrote:Image

jes slaaatka maca cica :D
anjaistkrank

#6409 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by anjaistkrank »

Ovako to izgleda kad se djeca furaju na starije :D

Image
Prskalica

#6411 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Prskalica »

[img].
Last edited by Prskalica on 18/01/2014 21:36, edited 1 time in total.
Chuckie

#6412 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Chuckie »

-danTe- wrote:da podijelim Cezarovo odusevljenje kada treba da jede... i svaki put isto... :mrgreen:

:thumbup:
Pasiflora

#6413 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Pasiflora »

pakica_ wrote:ma necu mu ga ni davati 'nako (mislim na rimadyl, jer ne bih da mu shebem jos i zeludac :D ), nego ako vidim da ne moze izdurat.. a rek'o mi je custa i za kondroitin i za glukozamin sulfat pa sam kontala cim legne plata u apAteku da mu to uzmem, jer kaze to se moze davati dugorocno i sl. tako da sad ide stednja i suplementi :D ne da majka djece svoje da im sta fali, uh uh hehe :D
Pa kako sam i mogla misliti da bi ti nesto prepustila slucaju :?: :!: :?: :lol: :lol:
Ma da, to je odprilike to sto sam ti i ja htjela reci. Vjeruj mi da se dugorocno terapija KG vrlo isplati. Kod nas evo vec preko 4 godine¸uz neredovna davanja KG - situacija je odlicna. Najesen kada pocnu biti vlazni dani i kada padne temperatura ponekad vidim da malo zasepa ili stedi nogicu, ali generalno hoda normalno. Ljeti mu ne dajem KG.
Doduse svima sam zabranila da mu ista bacaju u vis - nema nikakvog skakanja i opterecivanja zadnjih nogu osim onog obaveznog, u hodanju ili tracanju, ali kada sam potrci. Hoce blecak macu zaganjati, tada me strah je trza lijevo-desno pa se bojim... Uglavnom - evo nas punih 9,5 godina i bas se dobro drzimo :-D , sto zelimo i vama. Za Bastu :kiss:
Cholina_Lokica

#6414 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Cholina_Lokica »

Nego da napisem i ovo, vecina ima problem onaj sa lezanjem pa na laktovima se pojavi ono odvratno zadebljanje bez dlake :D Ja Carliju pocela mazati vazelinom, pravo je omeksalo i pocela dlaka rasti :mrgreen: Pa da znate :D
Pasiflora

#6415 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Pasiflora »

Cholina_Lokica wrote:Nego da napisem i ovo, vecina ima problem onaj sa lezanjem pa na laktovima se pojavi ono odvratno zadebljanje bez dlake :D Ja Carliju pocela mazati vazelinom, pravo je omeksalo i pocela dlaka rasti :mrgreen: Pa da znate :D
Da to je super, ali ima bolji fol: debeli jastuk. Ja sam mome sasila navlaku velicine 2 jastuka (jedan pored drugog). Onda sam 2 nasa (velika, za spavanje) jastuka stavila u tu navlaku - ljepota bozja! Laktovi bez ikakvih promjena :)
Cholina_Lokica

#6416 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Cholina_Lokica »

Pasiflora wrote:
Cholina_Lokica wrote:Nego da napisem i ovo, vecina ima problem onaj sa lezanjem pa na laktovima se pojavi ono odvratno zadebljanje bez dlake :D Ja Carliju pocela mazati vazelinom, pravo je omeksalo i pocela dlaka rasti :mrgreen: Pa da znate :D
Da to je super, ali ima bolji fol: debeli jastuk. Ja sam mome sasila navlaku velicine 2 jastuka (jedan pored drugog). Onda sam 2 nasa (velika, za spavanje) jastuka stavila u tu navlaku - ljepota bozja! Laktovi bez ikakvih promjena :)
Ma ima on dobar krevet, ali ovo mu je oziljak sa ulice :( Doveli ga sa ogromnim krugovima na laktovima.
Ja sam njemu kupila djeciji madrac :D Velik dovoljno, a bas debeo i mekan ono kao kreet pravi :D
pakica_

#6417 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

hvala, @pasiflora, ne damo mi svoje zivotinje tako lako :D nisu mogli u boljim rukama zavrsiti hehe :D
@lokice, ja sam basti to mazala i vazelinom da omekne, a onda sam kasnije presla na nevenovu kremu i oboje se pokazalo kao super stvar :thumbup:
djaba jastuci, djaba sve, kad kreten voli da se izlezava na betonu ljeti :D hladi ga, sta li :lol:
zimi se to povuce jer je non stop u boksu na jastucima 8-)
Chuckie

#6418 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Chuckie »

Image

:brusli:
febo_acm

#6419 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

Nadam se da ce drug Basta da dozivi duboku i sretnu starost bez bolova :) Bas me sjeba ovo oko displazije... Samo da covjek nije rahat od problema.

Caki ;)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
pakica_

#6420 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

Zhìxin wrote:Nadam se da ce drug Basta da dozivi duboku i sretnu starost bez bolova :) Bas me sjeba ovo oko displazije... Samo da covjek nije rahat od problema.
hoce, akobogda :D jako je moje pseto :srce: cuvam ja djecu svoju :) imat ce najbolju mogucu njegu u ne daj Boze situacijama :D (kako volim da nerviram ljude s tim sto ih zovem djecom :lol: :lol: )
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6421 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by KatarinaKosaca »

pakica_ wrote:
Zhìxin wrote:Nadam se da ce drug Basta da dozivi duboku i sretnu starost bez bolova :) Bas me sjeba ovo oko displazije... Samo da covjek nije rahat od problema.
hoce, akobogda :D jako je moje pseto :srce: cuvam ja djecu svoju :) imat ce najbolju mogucu njegu u ne daj Boze situacijama :D (kako volim da nerviram ljude s tim sto ih zovem djecom :lol: :lol: )
Bila sam banovana pa ti nisam odmah izrazila suosjećanje.. Ne brini, puno, puno pasa sa tim živi. :thumbup:
pakica_

#6422 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

KatarinaKosaca wrote:
pakica_ wrote:
Bila sam banovana pa ti nisam odmah izrazila suosjećanje.. Ne brini, puno, puno pasa sa tim živi. :thumbup:
hvalaaa :srce:
a vjeruj da ne brinem, cak naprotiv, laknulo mi je kad su mi rekli da je to, prvo jer nikad nije pokazao probleme ni sa hodanjem ni sa trcanjem (ja ga odvela radi koljena, a ubacili smo rtg kukova cisto onako usput, kad je vec anesteziran hehe) a drugo, mogli su mu nac' kakvog rakonju, ne daj mi Boze :D tako da je ovo super :D
febo_acm

#6423 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

To je taj duh, to se traži :)

Evo i nas na svom omiljenom mjestu:

Image
Partizzanka

#6424 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Partizzanka »

Image

hajde ljudi pricajte poznanicima koji zive u i oko papagajke o Muciki
dobili smo dojavu da bi mogao tamo biti

ako me ne ukinete
obecavam alexove slike
alex je lik za slikanje :)
anjaistkrank

#6425 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by anjaistkrank »

Zhìxin wrote:Evo i nas na svom omiljenom mjestu:
Imate li zena i ti gdje sjesti pored nje :D

@pakice, to kod bastonje je minimalan problem. da je nesto ozbiljnije ti bi puno ranije kod njega primjetila te simptome. vremenom mu treba samo mjenjati aktivnosti i smanjivati opterecenje na zadnjim nonama i bice on ko lampa. :thumbup:
Post Reply