SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Woman

#6401 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Woman »

e sto mrzim to, natjerace covjeka (u ovom slucaju zenu) da zakljucava svoje stvari :x :lol:

nisam nigdje otisla, malo zbog sminke, malo zbog drugih stvari :lol:
Lounge Act

#6402 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

ista stvar partizanko, moj se pincetama sluzio da otvori farbe kad smo farbali stolariju i hajd da je jednu nego mi obe upropasti :x :lol:
a woman imas li maminu sminku da se malo popravis :wink:
baby24

#6403 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

Nadinka wrote:
Partizzanka wrote:e bit ce tema bez nas sviju ako vas se lady dohvati

nego ja sam se sinoc po prvi put nasminakala lijepo hahahaa
skuzila sam kako oni sminkeri koriste olovku ono mrljaju je u trepuske pa samo malo gore izadje ...
uh joj!

ala sam sad profi hahahahaa
zato sma ja narucila onu cetkicu za tapkanje olovke :)
cetka za mrljanje oloFke je odlicna... ja imam neku, nije elf, a zraknula sam nadinka i tvoju (sto je kod mene:-)) extra je :-)
Partizzanka

#6404 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ma moja je neka lindex - kist + ta gumica pa ona onako vise brise olovku nego sto je mrlja mislim da bi trebala biti maaaaaalo meksa ta gumica ili sta vec
Nadinka

#6405 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

baby24 wrote:
Nadinka wrote:
Partizzanka wrote:e bit ce tema bez nas sviju ako vas se lady dohvati

nego ja sam se sinoc po prvi put nasminakala lijepo hahahaa
skuzila sam kako oni sminkeri koriste olovku ono mrljaju je u trepuske pa samo malo gore izadje ...
uh joj!

ala sam sad profi hahahahaa
zato sma ja narucila onu cetkicu za tapkanje olovke :)
cetka za mrljanje oloFke je odlicna... ja imam neku, nije elf, a zraknula sam nadinka i tvoju (sto je kod mene:-)) extra je :-)
joj baby ja ne svratih a prosla ispred vrata, eh tuka pa tuka :)
nego zene, michun je postala prvi post na blogu! http://malezensketeme-beauty.blogspot.com/
Last edited by Nadinka on 01/04/2011 14:14, edited 1 time in total.
Woman

#6406 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Woman »

enisa wrote:ista stvar partizanko, moj se pincetama sluzio da otvori farbe kad smo farbali stolariju i hajd da je jednu nego mi obe upropasti :x :lol:
a woman imas li maminu sminku da se malo popravis :wink:
ona od sminke ima jednu kremu za lice, al ne popravlja se bas od toga. barem ne istog trenutka :lol:
Michun

#6407 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

babyline wrote:michun i ostali experti... treba mi strucna pomoc... eh vako imam osjetljivo lice, pomalo suho, sklono crvenilu kapilarcicima inace je fino :-)
e sada nekako mi je vrat (bijel i tanka koza i one dvije tri bore od jastuka ili necega koje se iz aviona vide, mozda zbog lose njege vrata), a dekolte crven i pjegav nekakav, od mrlja od sunca (vjerovatno losa zastita od zraka) e sad... kako da poboljsam trenutnu situaCIJU, A TO EJ OGROMNA RAZLIKA KADA FINO UJEDNACIM TEN NA LICU I NASINKAM SE RATNICKIM BOJAMA, A vratic jadan ko u ptića-.... koju extra njegu da koristim, koje trikove i da li se taj dio ne daj boze sminka.... ps. svakako koristim laganu sminku ali ipak...upomoćććć
eto sad mi je lakse.... :-D
Kad stavljas maske na lice slobodno produzi na vrat i dekolte.
Ali ovako...po prirodi taj dio obicno suh. Trebas staviti bananu i med, dobro izmjesaj pa natapkaj i nek stoji 20 min. U vece pred spavanje ulje vitamina E pa namazi na vlaznu kozu. Preko dana obavezno krema za SPF. Kad imas vremena za te borice po vratu, razmuti germu u toplom mlijeku i stavi na vrat i dekolte, nemoj se mnogo micat i kad se osusi, skidaj toplom vodom.
I nravno trebala bi ti krema za K vit. koju ni ja ne mogu da nadjem. K vit. ojacava krvne sudove pa ne pucaju kapilari.
Eto za pocetak ovo...pa cemo jos dodavati.
Ne znam za te mrlje nista ucinkovito :(
boracha

#6408 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

uh procesa, to je meni sve zahmetli :lol: sve sto nije dekorativa :D al imam i ja te linije a vratu, kao bore a kontam nije im vrijeme :D a izgleda da treba povest racuna o tome :)

a to K vit, jel to vit vitamin, i jel to moze za kapilare na nogama
boracha

#6409 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

i sad sam bila na blogu, pa citam o ovim cetkicama, i ja bih za blendanje i sjenu s elfa, pa ako neko iz tuzle ili oko bude narucivao ako opet bude free shipping, da se i ja ubacim pa da mu platim ovako
Michun

#6410 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

boracha wrote:uh procesa, to je meni sve zahmetli :lol: sve sto nije dekorativa :D al imam i ja te linije a vratu, kao bore a kontam nije im vrijeme :D a izgleda da treba povest racuna o tome :)

a to K vit, jel to vit vitamin, i jel to moze za kapilare na nogama
jeste vitamin K...al ne mogu da nadjem nigdje kremu s tim vitaminom. a negdje vani ima naravno!!!
Bambi_na_kofeinu

#6411 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

Je li iko od vas dobio prištiće od max factor, lasting performance pudera. Ili da tražim uzrok drugdje :|
alica.k

#6412 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Bambi_na_kofeinu wrote:Je li iko od vas dobio prištiće od max factor, lasting performance pudera. Ili da tražim uzrok drugdje :|
ja davno davno, jos u srednjoj skoli.
Ma.Le.Na

#6413 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

cure svaka vam cast za blog! :) da ne lajkam tamo ..radje mi je ovdje :)
Lounge Act

#6414 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

ja kad mazem lice i kremom i puderom uvijek stavim malo i na vrat, ne puno, ali nesto mi bezze da nikako ne stavim iako mi je boja pudera boja mog tena, ali valjda sam dobila fobiju od toga gledajuci one cure narandzastog lica i bijelog vrata :lol:
Bambi_na_kofeinu

#6415 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

alica.k wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:Je li iko od vas dobio prištiće od max factor, lasting performance pudera. Ili da tražim uzrok drugdje :|
Pa ja od srednje nisam imala problema s tim, sa izuzetkom par dana PMS-a.
Sada odjednom nekoliko upaljenih, bolnih, ne prolazi danima...a ni s čim drugo ne mogu povezati sem s tim jeeednim nanošenjem tog pudera. Pih.
boracha

#6416 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

ja nisam, mada ga koristim samo ponekad, vise za navece, posto mi je onako malo ko tezi i zbukastiji, al dobar mi je taj puder.
yellow cat

#6417 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

ja ga koristim i nemam problema..da nije PMS?
alica.k

#6418 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Bambi_na_kofeinu wrote:
alica.k wrote:
Pa ja od srednje nisam imala problema s tim, sa izuzetkom par dana PMS-a.
Sada odjednom nekoliko upaljenih, bolnih, ne prolazi danima...a ni s čim drugo ne mogu povezati sem s tim jeeednim nanošenjem tog pudera. Pih.
ma ocu da kazem, mozda su mjenjali formulu dosad :) mojoj mami je taj puder dobar jako.
Bambi_na_kofeinu

#6419 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Nije PMS.
Ne znam...dobro prekriva, fino se razmazuje, u principu bi mi bilo žao da je do njega.
A ništa, čekat ću da se povuku pa ću mu dati još jednu šansu, ako se ponovi prosljeđujem ga dalje.
A kad smo kod prosljeđivanja...na jednom drugom forumu sam vidjela temu koja olakšava tako zamjenu ili poklanjanje proizvoda koji nam ne pašu, možda bi i nama ovdje valjala :D
Last edited by Bambi_na_kofeinu on 01/04/2011 17:01, edited 1 time in total.
boracha

#6420 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

meni se pojave bubuljice s vremena na vrijeme, ali mislim da one moraju nekad iskocit bez obzira na puder, posebno u pms-u. meni se sad kod ovog healthy mixa svidja sto kad ga stavim ne razlikuje mi se boja vrata, a dosad mi se uvijek razlikovalo, i kad bih uzimala razlicite nijanse.
Mariella

#6421 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Vec je predlagana tema za to, ne da ladyblue :D
alica.k

#6422 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ma stavim ja uvijek i puder i kremu na vrat, ak nista da ga zastitim sa spf koje imam :D
boracha

#6423 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

a ja imam osjecaj da bi mi puder s vrata pobjegao na odjecu :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#6424 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Mariella wrote:Vec je predlagana tema za to, ne da ladyblue :D
Nije lejdi vec admini. :razz: :D
Mariella

#6425 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Ma dobro, admini :D Ma ja, muski ne daju :lol:
Post Reply