nisam nigdje otisla, malo zbog sminke, malo zbog drugih stvari
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
Woman
#6401 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e sto mrzim to, natjerace covjeka (u ovom slucaju zenu) da zakljucava svoje stvari
-
Lounge Act
#6402 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ista stvar partizanko, moj se pincetama sluzio da otvori farbe kad smo farbali stolariju i hajd da je jednu nego mi obe upropasti

a woman imas li maminu sminku da se malo popravis
-
baby24
#6403 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
cetka za mrljanje oloFke je odlicna... ja imam neku, nije elf, a zraknula sam nadinka i tvoju (sto je kod mene:-)) extra jeNadinka wrote:zato sma ja narucila onu cetkicu za tapkanje olovkePartizzanka wrote:e bit ce tema bez nas sviju ako vas se lady dohvati
nego ja sam se sinoc po prvi put nasminakala lijepo hahahaa
skuzila sam kako oni sminkeri koriste olovku ono mrljaju je u trepuske pa samo malo gore izadje ...
uh joj!
ala sam sad profi hahahahaa
- Partizzanka
#6404 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma moja je neka lindex - kist + ta gumica pa ona onako vise brise olovku nego sto je mrlja mislim da bi trebala biti maaaaaalo meksa ta gumica ili sta vec
- Nadinka
#6405 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
joj baby ja ne svratih a prosla ispred vrata, eh tuka pa tukababy24 wrote:cetka za mrljanje oloFke je odlicna... ja imam neku, nije elf, a zraknula sam nadinka i tvoju (sto je kod mene:-)) extra jeNadinka wrote:zato sma ja narucila onu cetkicu za tapkanje olovkePartizzanka wrote:e bit ce tema bez nas sviju ako vas se lady dohvati
nego ja sam se sinoc po prvi put nasminakala lijepo hahahaa
skuzila sam kako oni sminkeri koriste olovku ono mrljaju je u trepuske pa samo malo gore izadje ...
uh joj!
ala sam sad profi hahahahaa
nego zene, michun je postala prvi post na blogu! http://malezensketeme-beauty.blogspot.com/
Last edited by Nadinka on 01/04/2011 14:14, edited 1 time in total.
-
Woman
#6406 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ona od sminke ima jednu kremu za lice, al ne popravlja se bas od toga. barem ne istog trenutkaenisa wrote:ista stvar partizanko, moj se pincetama sluzio da otvori farbe kad smo farbali stolariju i hajd da je jednu nego mi obe upropasti![]()
- Michun
#6407 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kad stavljas maske na lice slobodno produzi na vrat i dekolte.babyline wrote:michun i ostali experti... treba mi strucna pomoc... eh vako imam osjetljivo lice, pomalo suho, sklono crvenilu kapilarcicima inace je fino
e sada nekako mi je vrat (bijel i tanka koza i one dvije tri bore od jastuka ili necega koje se iz aviona vide, mozda zbog lose njege vrata), a dekolte crven i pjegav nekakav, od mrlja od sunca (vjerovatno losa zastita od zraka) e sad... kako da poboljsam trenutnu situaCIJU, A TO EJ OGROMNA RAZLIKA KADA FINO UJEDNACIM TEN NA LICU I NASINKAM SE RATNICKIM BOJAMA, A vratic jadan ko u ptića-.... koju extra njegu da koristim, koje trikove i da li se taj dio ne daj boze sminka.... ps. svakako koristim laganu sminku ali ipak...upomoćććć
eto sad mi je lakse....
Ali ovako...po prirodi taj dio obicno suh. Trebas staviti bananu i med, dobro izmjesaj pa natapkaj i nek stoji 20 min. U vece pred spavanje ulje vitamina E pa namazi na vlaznu kozu. Preko dana obavezno krema za SPF. Kad imas vremena za te borice po vratu, razmuti germu u toplom mlijeku i stavi na vrat i dekolte, nemoj se mnogo micat i kad se osusi, skidaj toplom vodom.
I nravno trebala bi ti krema za K vit. koju ni ja ne mogu da nadjem. K vit. ojacava krvne sudove pa ne pucaju kapilari.
Eto za pocetak ovo...pa cemo jos dodavati.
Ne znam za te mrlje nista ucinkovito
-
boracha
#6408 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
uh procesa, to je meni sve zahmetli
sve sto nije dekorativa
al imam i ja te linije a vratu, kao bore a kontam nije im vrijeme
a izgleda da treba povest racuna o tome 
a to K vit, jel to vit vitamin, i jel to moze za kapilare na nogama
-
boracha
#6409 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i sad sam bila na blogu, pa citam o ovim cetkicama, i ja bih za blendanje i sjenu s elfa, pa ako neko iz tuzle ili oko bude narucivao ako opet bude free shipping, da se i ja ubacim pa da mu platim ovako
- Michun
#6410 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jeste vitamin K...al ne mogu da nadjem nigdje kremu s tim vitaminom. a negdje vani ima naravno!!!boracha wrote:uh procesa, to je meni sve zahmetlisve sto nije dekorativa
al imam i ja te linije a vratu, kao bore a kontam nije im vrijeme
a izgleda da treba povest racuna o tome
- Bambi_na_kofeinu
#6411 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li iko od vas dobio prištiće od max factor, lasting performance pudera. Ili da tražim uzrok drugdje 
- alica.k
#6412 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja davno davno, jos u srednjoj skoli.Bambi_na_kofeinu wrote:Je li iko od vas dobio prištiće od max factor, lasting performance pudera. Ili da tražim uzrok drugdje
- Ma.Le.Na
#6413 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
cure svaka vam cast za blog!
da ne lajkam tamo ..radje mi je ovdje 
-
Lounge Act
#6414 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja kad mazem lice i kremom i puderom uvijek stavim malo i na vrat, ne puno, ali nesto mi bezze da nikako ne stavim iako mi je boja pudera boja mog tena, ali valjda sam dobila fobiju od toga gledajuci one cure narandzastog lica i bijelog vrata 
- Bambi_na_kofeinu
#6415 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pa ja od srednje nisam imala problema s tim, sa izuzetkom par dana PMS-a.alica.k wrote:ja davno davno, jos u srednjoj skoli.Bambi_na_kofeinu wrote:Je li iko od vas dobio prištiće od max factor, lasting performance pudera. Ili da tražim uzrok drugdje
Sada odjednom nekoliko upaljenih, bolnih, ne prolazi danima...a ni s čim drugo ne mogu povezati sem s tim jeeednim nanošenjem tog pudera. Pih.
-
boracha
#6416 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja nisam, mada ga koristim samo ponekad, vise za navece, posto mi je onako malo ko tezi i zbukastiji, al dobar mi je taj puder.
- yellow cat
#6417 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja ga koristim i nemam problema..da nije PMS?Bambi_na_kofeinu wrote:Je li iko od vas dobio prištiće od max factor, lasting performance pudera. Ili da tražim uzrok drugdje
- alica.k
#6418 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma ocu da kazem, mozda su mjenjali formulu dosadBambi_na_kofeinu wrote:Pa ja od srednje nisam imala problema s tim, sa izuzetkom par dana PMS-a.alica.k wrote:ja davno davno, jos u srednjoj skoli.Bambi_na_kofeinu wrote:Je li iko od vas dobio prištiće od max factor, lasting performance pudera. Ili da tražim uzrok drugdje
Sada odjednom nekoliko upaljenih, bolnih, ne prolazi danima...a ni s čim drugo ne mogu povezati sem s tim jeeednim nanošenjem tog pudera. Pih.
- Bambi_na_kofeinu
#6419 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nije PMS.
Ne znam...dobro prekriva, fino se razmazuje, u principu bi mi bilo žao da je do njega.
A ništa, čekat ću da se povuku pa ću mu dati još jednu šansu, ako se ponovi prosljeđujem ga dalje.
A kad smo kod prosljeđivanja...na jednom drugom forumu sam vidjela temu koja olakšava tako zamjenu ili poklanjanje proizvoda koji nam ne pašu, možda bi i nama ovdje valjala
Ne znam...dobro prekriva, fino se razmazuje, u principu bi mi bilo žao da je do njega.
A ništa, čekat ću da se povuku pa ću mu dati još jednu šansu, ako se ponovi prosljeđujem ga dalje.
A kad smo kod prosljeđivanja...na jednom drugom forumu sam vidjela temu koja olakšava tako zamjenu ili poklanjanje proizvoda koji nam ne pašu, možda bi i nama ovdje valjala
Last edited by Bambi_na_kofeinu on 01/04/2011 17:01, edited 1 time in total.
-
boracha
#6420 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni se pojave bubuljice s vremena na vrijeme, ali mislim da one moraju nekad iskocit bez obzira na puder, posebno u pms-u. meni se sad kod ovog healthy mixa svidja sto kad ga stavim ne razlikuje mi se boja vrata, a dosad mi se uvijek razlikovalo, i kad bih uzimala razlicite nijanse.
-
Mariella
#6421 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Vec je predlagana tema za to, ne da ladyblue 
- alica.k
#6422 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma stavim ja uvijek i puder i kremu na vrat, ak nista da ga zastitim sa spf koje imam 
-
boracha
#6423 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a ja imam osjecaj da bi mi puder s vrata pobjegao na odjecu 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#6424 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nije lejdi vec admini.Mariella wrote:Vec je predlagana tema za to, ne da ladyblue
-
Mariella
#6425 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma dobro, admini
Ma ja, muski ne daju